GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελίες και όχι μόνο...

. ...για την Σκόπελο! . Γράφει ο Βαγγέλης Νικολάου . ‏15 ημέρες στη Σκόπελο πέρασαν, επιστρέψαμε στη καθημερινότητα της Αθήνας. Οι εντυπώσε...

.

...για την Σκόπελο!
.



Γράφει ο Βαγγέλης Νικολάου

.



‏15 ημέρες στη Σκόπελο πέρασαν, επιστρέψαμε στη καθημερινότητα της Αθήνας. Οι εντυπώσεις είναι σε γενικές γραμμές θετικές. Αρχικά δεν περιμέναμε τόσο κόσμο για αυτή την εποχή.
1.Παραλιες: Η καλύτερη παραλία του νησιού είναι ο Πάνορμος, για τον λόγο αυτό συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία συνιστώ να μην επισκεφθείτε την συγκεκριμένη παραλία από 15 Ιουλίου μέχρι και τέλος Αυγούστου. Εδώ υπάρχει ναυαγοσώστης και τα ομπρελοκαθίσματα στοιχίζουν 7 € ( 2007 ) , δυο ξαπλώστρες και η ομπρέλα. Για φαγητό πολύ καλή ταβέρνα ο Γιάννης με σπιτικά και νόστιμα φαγητά.

Μακριά από την ταβέρνα Λιναράκια του κυρίου Λάμπρου Σταμάτη... Σε όλες τις ταβέρνες που φάγαμε πληρώναμε από 20-30 € για δυο άτομα, στα Λιναράκια πληρώσαμε 50€ ( 2007) και οι μερίδες ελάχιστες. Επίσης και η ταβέρνα Ρήγας δεν λέει και πολλά πράγματα. Τις υπόλοιπες δεν επισκεφθήκαμε.

- Άλλη καλή παράλια είναι το Λιμνωναρι κοντά στον Αγνώντα, έχει όμως ένα μειονέκτημα , μπαίνοντας στη θάλασσα υπάρχει για 3 μέτρα πλάκα και χρειάζεται προσοχή γιατί γλιστράει. Εδώ μην κάτσετε για φαγητό οι ταβέρνες δεν αξίζουν.

- Ο Στάφυλος δεν μας άρεσε.

- Η Μηλιά καλούτσικη και ταβέρνα που υπάρχει εκεί καλή.

- Η Καστάνη πολύ καλή παραλία αλλά με 300 μέτρα χωματόδρομο.

- Οι Αντρίνες από ψηλά φαίνετε πολύ καλή αλλά η μόνη πρόσβαση προς αυτή είναι μέσω του Ξενοδοχείου, που δεν επιτρέπει την είσοδο με αυτοκίνητο εκτός των πελατών του . Ίσως υπάρχει και άλλη πρόσβαση αλλά δεν το έψαξα. Για να κατεβείτε με τα πόδια θα πρέπει να είναι πάνω από 500 μέτρα.

- Το Χόβολο έτσι και έτσι, αλλά πολύ κοντά εδώ είναι το Χωριό Νέο κλήμα , εδώ βρήκαμε την καλύτερη Ταβέρνα του Νησιού Ο Μανώλης, οικονομικότατη και πολύ ωραία φαγητά, επίσης οι υπεύθυνοι του καταστήματος ευγενικοί και εξυπηρετικοί.

- Στο Άγιον Ιωάννη πήγαμε αλλά όταν είχε βόρειους άνεμους να μην πάτε γιατί δεν θα κάνετε μπάνιο, εδώ υπάρχει ένα μοναστήρι επάνω σε ένα βράχο με 110 σκαλοπάτια, πολύ γραφικό.

- Προσοχή στη Σκόπελο υπάρχουν πολλές σφήκες, προτείνω να έχετε τα απαραίτητα φάρμακα , ιδικά εάν είστε αλλεργικός.

2. Αξιοθεατα: Δυστυχώς δεν έχω πολλές πληροφορίες για αξιοθέατα γιατί δεν μας αρέσει η επίσκεψη σε αυτά, θα σας δώσω κάποιες πληροφορείς για την Χώρα της Σκοπέλου. Και εδώ ισχύει ότι και στον Πάνορμο, όταν νυχτώσει όλα τα γύρω χωριά ερημώνουν και όλοι μαζεύονται στη Σκόπελο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην βρίσκετε να παρκάρετε , θα πρέπει να πηγαίνετε πριν τις 20.00 και μετά της12.00 το βράδυ, εάν έχετε αυτοκίνητο.

Για φαγητό δεν συνιστώ τη πόλη της Σκοπέλου, εδώ υπάρχει στο ύψωμα μια ωραία καφετέρια με θεά προς την πόλη. Μπαίνοντας στη πόλη της Σκοπέλου και πριν το λιμάνι δεξιά, υπάρχουν πολλά μπαρ, για ποτό και νυκτερινή ζωή. Στη Σκόπελο υπάρχουν άμαξες για μια μικρή βόλτα στη πόλη, η βόλτα στοιχίζει 15€ ανεξάρτητα ατόμων, χωράνε μέχρι 4 άτομα.

Μην πάτε κρουαζιέρα στην Αλόνησο δεν λέει τίποτα, στοιχίζει 30€ ( 2007 ) το άτομο και το μόνο που βλέπεις είναι τα δελφίνια 5 λεπτά έξω από το Λιμάνι, μετά σε πάει σε μια παραλία μάπα για δυο ώρες, μετά σε μια γαλάζια σπηλιά (Ο Θεός να την κάνει γαλάζια), μετά στο Πατητήρι που είναι το λιμάνι της Αλονήσου αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Επιστρέφεις 19.00 το απόγευμα χωρίς να έχεις δει κάτι το αξιόλογο. Ειδικά εάν κάνει πολύ ζέστη ούτε να το σκέφτεστε γιατί τα πλοία που κάνουν την κρουαζιέρα δεν έχουν καλό κλιματισμό και θα υποφέρετε.


-----------------------------------

12 σχόλια

  1. Ο τίτλος δεν πρέπει να λέει καταγγελίες αλλά πώς πέρασα τις βαρετές μου διακοπές στη Σκόπελο πέρυσι. Οι τιμές που δίνεις είναι για το 2007 και το άρθρο είναι γεμάτο ανακρίβειες (πχ όταν νυχτώσει όλα τα γύρω χωριά ερημώνουν. Ποιά γύρω χωριά, που τα είδες;), γενικεύσεις ( Για φαγητό δεν συνιστώ τη πόλη της Σκοπέλου . Σοβαρά; μα εδώ είναι όλα μαζεμένα) και υπερβολές ( 300 μέτρα χωματόδρομο. Ούτε 100 δεν είναι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ.
    ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ; ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΜΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΄Η ΜΟΝΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΑΣΑΛΕΙΜΑΤΑ;
    ΕΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ , ΕΣΚΑΨΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΘΑΜΜΕΝΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ[ΚΑΠΑΚΙΑ,ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ,ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΛΠ]
    ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ 90% ΑΜΜΟΣ ΚΑΙ 10% ...ΞΕΝΕΣ ΥΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ayti ti ma*lakia giati tin anevase to Press-gr?? Einai ntropi na grafei o kathe vlamenos etsi opws roufaei to frape tou gia oti goustarei i de goustarei sena meros les kai exei kanena epipedo na krinei apo tavernes mexri... axiotheata (pou den tou aresoun kai den pige). Ftines ma*lakies... Zoume kai xoris aftes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω για την Σκόπελο αλλά η περιγραφή σας σφύζει από αγάπη για τη φύση: σε αυτήν την παραλία όλα καλά αλλά έχει χωματόδρομο και θα μας λερωθεί το ΑΜΑΞΙ, το πλοιαράκι για Αλόνησο δεν έχει κλιματισμό (το ό,τι ταξιδεύετε δεν είναι αρκετό, μήπως και η θάλασσα κούναγε και έπρεπε να μην κουνάει?), άμα πάτε στην Σκόπελο που θα παρκάρετε το ΑΜΑΞΙ????

    Προτείνω για τον κύριο και τους ομοίους του που είναι πολλοί να γίνουν ασφαλτόδρομοι που να μπαίνουν στην θάλασσα ώστε το ΑΜΑΞΙ να το βρέχει το κύμα, να απαγορεύετει κάθε μετακίνηση καλοκαιρινή που γίνεται με όχημα χωρίς κλιματισμό και να διαπομπευθούν οι κάτοχοι βαρκών, καϊκιών κλπ χωρίς κλιματισμό, τέλος να περικυκλωθούν όλοι οι παραδοσιακοί οικισμοί της χώρας με πάρκινγκ και κατά προτίμησιν να χωριστούν και τα δύο με μεγάλο αυτοκινητόδρομο με πάρκινγ ώστε να αξίζουν τον κόπο να τους δει κανείς.

    Δεν μένατε στην Αθήνα στον κλιματισμό σας και στο γκαράζ σας, τί τα θέλατε τα απολίτιστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aσχετο,αλλα συμμαντικο γιά μένα.
    Η γιαγια μου ονομαζοταν Μπλάτζα
    και ηταν Σκοπελιτησα,δασκαλα μετα.
    Το μονο που θελω ειναι επικοινωνια
    τιποτα αλλο.
    Βρηκα αφορμη απο την αναρτηση.
    Γραψε κατι και θα βρω τροπο επικοι-
    νωνιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βαινά λεγόταν η γιαγιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΙ ΕΓΩ ΛΕΓΟΜΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ.ΜΗΠΩΣ....Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ? ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον πρωτο φίλο , απαντηση

    Υπαρχουν και θετικα σχολια και οχι μονο αρνητικα.
    Οσο για τα 100 - 300 μετρα δεν πηρα μεζουρα, αλλα ειναι σιγουρα πανω απο 100.
    Απλος καποιοι δεν εχουν μαθει να ακουνε και την αντιθετη αποψη.
    Οι διακοπες ηταν φανταστικες περσυ και οχι βαρετες.
    Και επειδη ειναι μαζεμενα συμαινει πως ειναι και καλα ?
    Το βαρετες απο που το εβγαλες ?
    Μαλλον δεν ξερεις να διαβαζεις και απομονωνεις αυτα που δεν σου αρεσουν και βγαζεις συμπερασμα για ολα.
    Διαβασαι καλα και τα λεμε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θανάση πώς θά βρεθούμε "από κον-
    τά"? Έστω 300yardes.
    Aπάνθρωπε θά βρώ τά ηλεκτρονικά
    ίχνη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΟΣΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ. ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΕΘΙΞΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙΣ. ΑΝ ΠΑΡΕΛΠΙΔΑ ΠΑΛΙ, ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΨΑΞΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑΙΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΑΝΑΣΗ σέ βρήκα! 28/05/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απόλυτο δίκιο για τα Λιναράκια στον Πάνορμο.
    Μακριά.
    Πως την πάτησα έτσι.
    50 ευρώ δυό άτομα.
    12 ευρώ η σαρδέλα και 12 το καλαμάρι
    και άνοστα!!!!
    Μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση