GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός "λαδώματος"...

. ...για αρχάριους! . Aπό το atsarantos.blogspot.com . Μια ανεκτίμητη προσφορά για να μην επαναληφθούν τα λάθη, που ξεφτίλησαν το κοινοβου...

.
...για αρχάριους!
.
.
Μια ανεκτίμητη προσφορά για να μην επαναληφθούν τα λάθη, που ξεφτίλησαν το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.
Περισσότερες από 250 σελίδες με τεχνικές λαδώματος, νομικές συμβουλές, γελοίες δικαιολογίες (αν σας πάρουν χαμπάρι) και ακατανόητες πολιτικές ατάκες για την τηλεόραση.
Βήμα-βήμα πως να κόβετε κουπόνια αξίας 3 εκ ευρώ, χωρίς να πιάνεται το χέρι σας, πάνω στο μπλοκ. Πως να πάτε αεροπορικό ταξίδι, να δείτε την Εθνική, να μείνετε σε πολυτελές ξενοδοχείο και μετά να πάρετε και 2 εκ ευρώ από δικαστικές αγωγές.
Πώς να νοικίασετε ένα τρένο για τρεις μήνες, αντί να το αγοράσετε για πάντα, με τα ίδια λεφτά. Ειδικοί μαθηματικοί τύποι σας αποκαλύπτουν το ακριβές ποσό της μίζας για: τυφλό σύστημα ασφαλείας, κουφούς ασυρμάτους, υποβρύχια που γέρνουν, ηλεκτρονικά συστήματα που δεν λειτουργούν. Πως να μην σας πιάνουν κώτσο οι πολυεθνικές, δίνοντάς σας λιγότερα από αυτά που πρέπει.
Από το Α έως το Ω η μεταφορά χρημάτων με μαύρες βαλίτσες, χωρίς να πέφτουν οι ώμοι σας από το βάρος. Τριάντα μοναδικές τεχνικές για να πρόσθεσετε τα προσωπικά σας εξόδα, στις κομματικές προεκλογικές δαπάνες. Δέκα συμβουλές για να διαλέγετε συσκευές γραφείου καθώς και όλη την οικοσκευή σας.
Ειδική προσφορά: ένθετος χάρτης με όλα τα νησιά και τις ατόλες του Ειρηνικού, για να φτιάξετε τη δική σας offshore εταιρία.
Όλα αυτά με μόνο 15 ευρώ και άλλα 45€ μίζα.
-----------------------------

11 σχόλια

  1. Tagesspiegel.de

    Η Siemens AG στις 17 Φεβρουαριου του 1998 καταθετει μετα απο κουραστικη ανα τον κοσμο περιπλανηση στο Λογαριασμο της με Νρ. 835835 παρα της Raiffeisenbank Tirol in Salzburg
    2,5 εκ. Ευρω.
    Στην κυριολεξια το ποσο αυτο προοριζονταν για τον “Franz”.
    Ετσι ηταν το “προστατευτικο” h “ονομα κλειδι” του ιδιοκτητη αυτου του λογαριασμου.
    Και δεν ειναι το μοναδικο εμβασμα.
    Μεχρι το Μαη του 2001 εισερευσαν σε 4 δοσεις αλλα 5 εκ. Ευρω στο ιδιο κοντο του Salzburg.

    Εν τω μεταξυ ειναι γνωστο οτι πισω απο την επικαλυψη με το ονομα “Franz” κρυβονται ολοι οι ως τοτε ΟΤΕ/ Μανατζερς στην Ελλαδα.
    Τωρα επρεπε να ερευνηθει, αν ο “Φρανζ” ηταν ενα προσωπο η ο ενδιαμεσος σταθμος πολλων αλλων αποδεκτων.
    Κι αν ναι, ποιων;

    Αυτη η Τραπεζα στο Salzburg επαιξε καθοριστικο ρολο στο ξεπλυμα και στη διαχειρηση του μαυρου χρηματος της αμαρτωλης φιρμας στη Γερμανια.

    Η Ερευνα του κ. Αθανασιου στην Αθηνα αποδεικνυει οτι εκτος απο τα ηγετικα διοικητικα στελεχη της δημοσιας επιχειρησης αυτης
    και καμποσοι/ mehrere/ υπουργοι σαν παραληπτες στη λιστα αναφερονται.
    Στην Αθηνα χτυπα μια Πολιτικη Βομβα.
    Η παγκοσμια επιχειρηση Σημενς εγκατασταθηκε στην Ελλαδα πριν 100 χρονια,
    ιδρυοντας ετσι την πρωτη Ελληνικη αντιπροσωπεια της.
    Το 1926 ιδρυει η Σημενs στην Αθηνα την Deutsche Τelefon AG.
    Αυτη ανaδεικνυει το 1949 την κρατικη τηλεποικοινωνιακη εταιρια ΟΤΕ σαν ενα ειδος Hofliefernt= βασικο τροφοδοτη.

    Ηδη τοτε γινονταν λογος για μιζες.

    Σ’ αυτη τη χωρα πρεπει να πληρωσετε το 10% του ποσου της παραγγελιας για ΛΑΔΩΜΑ, ελεγε στα μεσα του 80 ενας Σημενς/ Ελλας ΜαναΤζερ σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ.

    10% ηταν ενα υψηλο ποσο, αν σκεφτει κανεις το τεραστιο υψος της παραγγελιας.
    Ο Φραντζ ηταν καποτε εξεχον ηγετικο στελεχος του ΟΤΕ
    και κυριος διαμεσολαβητης της παραγγελιας για τον εκμοντερνισμο του συστηματος του και μεταλαξη σε Digitaltechnik.
    Μετα την ανοδο της δεξιας στη Βουλη το Μαη 2004 αποχωρει απο τον ΟΤΕ ο Φραντζ ακριβως 3 χρονια πριν τη ληξη του συμβολαιου εργασιας του.
    Ο εισαγγελεας θα τον ρωτησει ακομη, αν εχει εισπραχτει μιζα για το συστημα ασφαλειας των Ολυμπιακων αγωνων αξιας 1,2 δις Ε.
    Σ’ αυτο συνηγορουν και οι μαρτυριες Γερμανων Μανατζερς της Σημενς Γερμανιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α
    Ν. Σμύρνη 4-7-2008

    Ενημέρωση

    Συνάδελφοι,
    Σας κάνουμε γνωστό ότι την Κυριακή 6-7-2008 στις 10,00 π.μ. στο κανάλι Τελέ-Άστυ θα υπάρχει εκτενής αναφορά στα θέματα μας.


    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Γ. ΣΥΚΑΜΙΑΣ Κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΛ.ΑΣ έκανε πάλι το θαύμα της.
    Έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο μαιευτήριο ΕΛΕΝΑ μόνο και μόνο για να διευκολύνουν τους καλεσμένους για τη δεξίωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
    Για να φθάσει κάποιος στο νοσοκομείο έπρεπε να περιμένει ακινητοποιημένος 10 λεπτά να περάσουν οι άλλοι και μετά με παρακάλια.... Μόνο αν ήταν το δικό τους παιδί θα έδειχναν ενδιαφέρον οι αξιωματικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναθέσεις έργων με ερωτηματικά

    Σοβαρά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Πύργου η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργου αντιπλημμυρικής προστασίας με τη μέθοδο του περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων, αξίας £1.700.000.000 ( Απόφαση 239-2008)

    Ο Νόμος 1418/84 περί δημοσίων έργων αναφέρει ρητά ότι: ‘’H απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων αποτελεί εξαιρετική διαδικασία και εφαρμόζεται όταν συντρέχει μια από τις εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 86 του ΝΔ 321/69 όπως κάθε φορά ισχύει καθώς και σε ειδικές περιπτώσεις όπως σε περίπτωση θεομηνίας, σοβαρού επικείμενου κινδύνου, μοναδικότητας του κατασκευαστή κ.τ.λ.’’

    Όμως, από το περασμένο καλοκαίρι και εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών ο Νομός Ηλείας με την 4472/2007 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος) βρίσκεται υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, έτσι αν υπάρχουν απρόβλεπτα περιστατικά μπορούν να ανατίθενται κατ’ εξαίρεση έργα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατόπιν εισήγησης των τεχνικών υπηρεσιών έργα μεγαλύτερα από ένα (1) εκατομμύριο ευρώ το κάθε ένα, που είναι το όριο που ορίζει ο νόμος.

    Η προαναφερόμενη υπουργική απόφαση έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διευκόλυνση της αντιμετώπισης των συνεπειών της μεγάλης καταστροφής ώστε να προληφθούν κατά το δυνατόν οι κίνδυνοι, αλλά και να αποκατασταθεί το γρηγορότερο ο ρυθμός ζωής στις πληγείσες περιοχές.

    Το εν λόγω έργο προβλέπει προστασία χειμάρρου στο Δ.Δ. Βαρβάσαινας.

    Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ότι η διαδικασία είναι άκυρη και αυτό επειδή στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι για απευθείας ανάθεση του έργου επειδή στο τέλος της άνοιξης δεν υπήρχαν πλημμύρες ή άλλες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή. Η επίκληση του κατεπείγοντος θα είχε νόημα το Φθινόπωρο του 2007 ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

    Παράλληλα και σύμφωνα με τίμιους δημοτικούς συμβούλους άλλων δήμων του Νομού παρόμοια περιστατικά με σκανδαλώδεις αναθέσεις έργων και προμηθειών γίνονται συχνά και σε άλλους δήμους του νομού.

    Αρκετοί πολίτες θεωρούν ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κανόνες διαφάνειας και το Δημόσιο συμφέρον η διαδικασία θα πρέπει να αναθεωρηθεί και τα έργα να προκηρύσσονται γρήγορα με ανοιχτό και διαφανή διαγωνισμό.

    διαβάστε περισσότερα
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Περισσότερες από 250 σελίδες με 15 ευρώ; "Βαρύ πακέτο",
    ρε παιδί μου!!!

    Σηκωθείτε τώρα από όπου και... ότι κι αν κάθεστε, ντιβάνια καναπέδες ξαπλώστρες, δονητές, παλούκια μπουκάλια, αυτό που κάθεται αυτό με τα πακέτα. Σηκωθείτε και βάλτε τα στο ^^%$#@ σας. Μετά πάρτε τηλέφωνο.

    2231-ΕΚΕΙ-ΠΟΥ-ΞΕΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΩΣΗ
    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Η πολιτική ζωή του τόπου βρίσκεται σε ομηρία απ' την υπόθεση SIEMENS και είναι ανάγκη να απελευθερώσουμε τη χώρα μας απ' αυτή την ομηρία. Γι' αυτό το λόγο, ζητείται πολιτικό και προσωπικό θάρρος.
    Θάρρος, να αποκαλυφθεί επιτέλους η αλήθεια. Όλη η αλήθεια. Όλα στο φως.
    Θάρρος, να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
    Θάρρος, να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές.
    Θάρρος, να τιμωρηθούν όσοι και από όποιο κομματικό χώρο έχουν ευθύνες.
    Θάρρος, τελικά, να διαμορφώσουμε ένα σύστημα χρηματοδότησης των κομμάτων, που δεν αλλοιώνει και δεν υπονομεύει την πραγματική δημοκρατική έκφραση των πολιτών και του λαού μας.
    Αυτά πρότεινα, γι' αυτά παλεύω και γι' αυτά αγωνίζομαι.
    Με θάρρος και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό. Έναν λαό, που σήμερα υποφέρει. Υποφέρει και έχει ως προτεραιότητα τα ζητήματα ακρίβειας, την προστασία του εισοδήματός του, την προστασία βασικών του κοινωνικών δικαιωμάτων.
    Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου, παρά την απαίτηση του λαού για διαφάνεια, είναι άβουλος μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις. Αδυνατεί και φοβάται να αναλάβει τις βασικές του ευθύνες. Ευθύνες, που έχει ως πρωθυπουργός της χώρας. Βρίσκεται υπό ομηρία.
    Προκαλεί πολιτικές εκτροπές, για να καλύψει τις αμαρτίες της κυβέρνησής του. Είναι πλέον μέρος του προβλήματος η κυβέρνηση αυτή, όχι μέρος της λύσης.
    Αποτελεί δε σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα η αποκάλυψη ότι, υπουργός που επόπτευε σημαντικούς δημόσιους φορείς, ήταν και φιλοξενούμενος εταιρείας, που διεκδικούσε και έπαιρνε προμήθειες απ' αυτούς τους ίδιους δημόσιους φορείς.
    Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι απλώς τα παραστατικά του ξενοδοχείου. Οι πολίτες ρωτούν: Αυτό μόνο είναι το σκάνδαλο; Πού πήγαν τα τεράστια ποσά, για τα οποία μας μιλά η Δικαιοσύνη απ' τη Γερμανία; Πάλι θα συγκαλυφθούν όλα, όπως και στις άλλες υποθέσεις;
    Το σκάνδαλο της SIEMENS, αλλά και η συγκάλυψη αυτού του σκανδάλου, είναι βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος. Δυναμιτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες, στα πολιτικά κόμματα και στο πολιτικό σύστημα, στην Πολιτεία μας γενικότερα.
    Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Έχει και άμεση επίπτωση στον πολίτη, στην τσέπη του. Οι μίζες που δίνονται σε μια δημόσια προμήθεια μεταφράζονται σε μεγαλύτερο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο. Η προστασία ενός καρτέλ για πολιτικά ανταλλάγματα, σημαίνει ότι θα υπάρχουν ολιγοπωλιακές πρακτικές στην αγορά, και αυτό, σημαίνει απλά υψηλότερες τιμές για τον καταναλωτή, σημαίνει μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη.
    Όλα αυτά τα ζητήματα, αυτά τα ζητήματα της διαφθοράς, τελικά, τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης. Και βέβαια, τα θέματα αυτά δεν αφήνουν την πολιτική και τους πολιτικούς να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που έχει ο Έλληνας πολίτης. Τα θέματα της ακρίβειας, την κατάσταση στην υγεία, στην παιδεία, την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
    Μια κυβέρνηση που δεν έχει το θάρρος να λύσει τα δικά της προβλήματα, δεν μπορεί να λύσει αυτά του πολίτη. Η απαξίωση των θεσμών βαθαίνει την οικονομική κρίση που βιώνει ο Έλληνας και μαστίζει τη χώρα μας, τσακίσει την μέση Ελληνική οικογένεια.
    Γι' αυτό, για μας, τα θέματα διαφάνειας και η υπεράσπιση της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα πάνε μαζί. Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να μην συγκαλυφθεί αυτή η υπόθεση.
    Πρώτον, θα ζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή. Να τελειώνουμε μ' αυτή την υπόθεση. Το αίτημα αυτό της αντιπολίτευσης, που έχει κατατεθεί, γίνεται πλέον κάτι παραπάνω από επιτακτικό.
    Δεύτερον, ζητάμε από την κυβέρνηση να στραφεί νομικά κατά της SIEMENS, διεκδικώντας αποζημιώσεις. Το είχα ζητήσει στη Βουλή το Φεβρουάριο, η κυβέρνηση τότε κώφευσε, το επαναλαμβάνω και σήμερα.
    Τρίτον, ζητάμε να ενεργοποιηθούν επιτέλους και οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας: η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών. Ας αφήσει τις προφάσεις της η κυβέρνηση, για να δει με κάθε προβλεπόμενο έλεγχο τις ευθύνες της SIEMENS.
    Τέταρτον, να δραστηριοποιηθεί η Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος, δηλαδή η υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο κ. Ζορμπάς.
    Και πέμπτον, ζητάμε το αυτονόητο. Δεν μπορεί αυτή η εταιρεία, η SIEMENS, να παίρνει προμήθειες από το ελληνικό Δημόσιο, όταν η ίδια ομολογεί πως έχει δώσει μίζες για να πάρει αυτές τις δουλειές.
    Τέλος, τονίζω: ευθύνες δεν υπάρχουν μόνο στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης SIEMENS. Ευθύνες υπάρχουν σήμερα και σε όσους επιχειρούν να συγκαλύψουν αυτή την υπόθεση. Και αυτές οι ευθύνες θα καταλογιστούν.
    Επαναλαμβάνω, είμαι αποφασισμένος, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος σ' αυτή τη νοσηρή κατάσταση, σ' αυτές τις πρακτικές που αδικούν τη χώρα μας, πρακτικές που άδικα πληρώνουμε όλοι.
    Μαζί, αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε.


    Για την αντιγραφή

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναρρωτέμαι πότε θα κυκλοφορήσει το "Πως να λαδονώσαστε σωστά", καθώς μαθαίνω οτι δεν έχουν καταλήξει στον συγγραφέα. Μαλλον θα είναι πολλοί οι συγγραφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους, να μάθει κι ο απλός λαός να κάνει τις λαμογιές του.Να χτίσει κι αυτός τη βιλίτσα των 500 τετραγωνικών,να αγοράσει το σκάφος του,να κάνει κι αυτός τα ταξίδια του με τον χορηγό κι όταν κάποτε τον καταδώσουν οι ζηλόφθονες λαϊκιστές,να έχει μερικά εκατομμύρια ευρώ να πληρώσει τις δικηγοράρες για να τον βγάλουν λάδι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας θυμηθούμε: Το 1997, όταν ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την αρχηγία της Ν.Δ., βρήκε ένα τεράστιο έλλειμμα στο κομματικό ταμείο. Δημοσιεύματα της εποχής, τα οποία προφανώς στηρίχθηκαν σε πληροφορίες από ανθρώπους της νέας ηγεσίας, ανέφεραν ότι το ύψος του ήταν περίπου δέκα δισεκατομμύρια δραχμές.Ο Καραμανλής είχε παραλάβει από τον Εβερτ, ο οποίος είχε παραλάβει από τον Μητσοτάκη. Κανονικά, δηλαδή, η Ν.Δ. ήταν ένα χρεοκοπημένο κόμμα, καθώς η κρατική επιχορήγηση που εδικαιούτο έπρεπε να δοθεί ολόκληρη για την κάλυψη αυτής της «μαύρης τρύπας». Και όμως τρία χρόνια αργότερα, στις εκλογές του 2000, η Ν.Δ. έκανε μια εντυπωσιακή προεκλογική εκστρατεία, πολυδάπανη, που δεν τη δικαιολογούσε η οικονομική της κατάσταση.

    Πώς την εξυγίαναν τόσο εύκολα; Με τις εισφορές (διά κουπονιών) μελών και φίλων και χωρίς τη συνεισφορά κανενός φίλου επιχειρηματία; Θα ήταν, όντως, ένα θαύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση