GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις δυσλειτουργίες στα ΕΛΤΑ....

. Από τον Γιάννη Μπαλίδη Γειά σας απο Θεσσαλονίκη, Σχετικά με το άρθρο-καταγγελία της Μαριάννας Κακουρά για ΕΛΤΑ Καλαμαριάς (εδώ) θέλω να...

.

Από τον Γιάννη Μπαλίδη


Γειά σας απο Θεσσαλονίκη,

Σχετικά με το άρθρο-καταγγελία της Μαριάννας Κακουρά για ΕΛΤΑ Καλαμαριάς (εδώ) θέλω να ενημερώσω την καταγγέλλουσα (και φυσικά όλους τους άλλους που έχουν προβλήματα με τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ της Θεσσαλονίκης)πως υπάρχει ένας τρόπος αντίδρασης.

Πριν λίγο καιρό αντιμετώπιζα κάποια εκνευριστικά προβλήματα με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της Περαίας. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για να μην κουράσω τους αναγνώστες.

Έκανα μια έρευνα και εντόπισα τον περιφερειακό Διευθυντή των ΕΛΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης. Ονομάζεται Α. Μπαλής. Το τηλέφωνο του είναι 2310-589 402 (τηλέφωνο τηλεφωνικού κέντρου της Διοίκησης των ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης είναι 2310-589 400). Ο Α. Μπαλής έχει e-mail A.Balis@elta-net.gr.

Καταρχάς του τηλεφώνησα και του έθεσα το πρόβλημα. Μου ζήτησε ευγενικά να του το στείλω με e-mai πράγμα που έκανα.

Μετά από 15 μέρες το πρόβλημα μου είχε λυθεί!

------------------------------------------

10 σχόλια

  1. Μπράβο του, του ανθρώπου, που (κατά πως μας τα λες) επέδειξε επαγγελματισμό - αν και δημόσιος υπάλληλος.

    Τώρα, μπαίνει ένα επόμενο θέμα:

    Αν ο κάθε k. Μπαλής μπορεί να δίνει λύση σε πρόβλημα που εμφανίζεται στο δικό του υποκατάστημα αλλά, ενδεχομένως, αφορά ολόκληρο το δίκτυο, τι γίνεται;

    Διαθέτουν τα ΕΛΤΑ έναν εσωτερικό μηχανισμό ώστε η κάθε "λύση Μπαλή" να γενικευτεί και σε όλα τα υπόλοιπα υποκαταστήματα του δικτύου, ανεξάρτητα από το αν ο εκάστοτε διευθυντής τους είναι "μάνατζερ" ή "κοπρόσκυλο";

    Αυτό είναι θέμα που αφορά την συνολική διοίκηση των ΕΛΤΑ. Και στην πορεία των χρόνων διαπιστώνω ότι όσο εκσυγχρονίζονται τα ΕΛΤΑ άλλο τόσο πέφτει η ποιότητα του "μανατζμεντ κορυφής" (το οποίο επιλέγεται με πολιτικά κριτήρια και όχι αξιοκρατικά - εξ ου και τα δεσμά που του ασκεί η εκάστοτε κυρίαρχη συνδικαλιστική παρέα...)

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. San kaxypoptos Ellinaras theto ena aplo erotima:mipos ke Mpalidi den sas lene Mpalidi alla Mpali kai thetete euaton se diathesimotita kathe politi prokeimenou na taktopoiisete to opoio provlima exei o kathenas me ta ELTA?
    An nai tote kakista epileksate auti ti methodo epilysis provlimaton - tha eprepe na vgeite dimosia kai na zitisete sygnomi kai fysika na lysete oti provlimata aptontai tis armodiotitas sas.Ola ta ypoloipa ginontai ek tou ponirou...
    O vlakodos aporon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Δ.Χ. μακάρι να είσαι στα αλήθεια "βλακωδώς απορών" και να είναι αυθεντικό το γεγονός που περιγράφεται στο post. Το ευτυχές μάγκες θα ήταν να δείχνουν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι την απαραίτητη επαγγελματική συνέπεια, έτσι ώστε ο κ. Μπαλής και κάθε διευθυντής να περιορίζεται στα διοικητικά καθήκοντά του και να μην κάνει τη δουλειά των άλλων συναδέλφων του. Να γίνει ο κανόνας ρε παιδιά, όχι μια λαμπρή εξαίρεση. Σεβαστείτε κύριοι τον ιδρώτα του ελληνικού λαού που σας πληρώνει και δείξτε περισσότερο ζήλο!!

    Ευχαριστώ για το χρόνο όσων διάβασαν το σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσοχη-προσοχη.
    Ο Μπλουπερ ειναι πρεζονι των Εξαρχειων. Η εκει θα το βρειτε η στη συναγωγη. Εκτος και το πηδαει κανενας απ' το λοκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν λίγο καιρό αντιμετώπιζα κάποια εκνευριστικά προβλήματα με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της Περαίας. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για να μην κουράσω τους αναγνώστες.
    ==
    Πες τε μας ,πεστε μας.
    μας εφαγε η αγωνια..

    Έκανα μια έρευνα και εντόπισα τον περιφερειακό Διευθυντή των ΕΛΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης. Ονομάζεται Α. Μπαλής
    ==
    Δεν τον γνωριζω το τυπο..
    Σε βολεψε? σε βολεψε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν έρχονται τα πόρτα πόρτα σπίτι μου αλλά μένουν στο ταχυδρομείο μου είπαν ότι φταίω που μένω στα
    Πεύκα Θεσσαλονίκης (7 km από Κέντρο) και δεν κάνουν παραδόσεις σε αυτό τον Δήμο!!! Άσε τους λογαριασμούς που φτάνουν πάντα ληξιπρόθεσμοι!!!!
    Υποκατάστημα Ασβεστοχωρίου!!! Το χειρότερο της Θεσσαλονίκης με διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έπειτα από την αποκάλυψη του Press.gr για τις μυστικές συμφωνίες των Συνδικαλιστών του ΕΛΤΑ πολλά παράξενα συμβαίνουν.
    Η Συλλογική Σύμβαση υπογράφτηκε,οι Ταχυμεταφορές πουλιούνται και οι "Κουμπάροπι της ΠΟΣΤ" σέρνουν το χορό.
    (Κουμπάροι, γιατί ο προηγούμενος Πρόεδρος και σήμερα Ταμίας της ΓΣΕΕ - πολιτικό "παιδί" του πρώην Ταμία Γ. Ορφανού - έβαλε στη θέση του Προέδρου της ΠΟΣΤ τον Κουμπάρο του ο οποίος στη συνέχεια έχρισε Γενικό Γραμματέα της ΠΟΣΤ τον δικό του κουμπάρο)!!!
    Αυτοί οι τρείς κάνουν τις συμφωνίες, ελέγχουν τα πάντα στον ΕΛΤΑ και την Ομοσπονδία και βέβαια τον Μπαλή.
    Σε λίγο θα αποκαλυφτούν και Οικονομικά σκάνδαλα διαχείρησης του Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης των Εργαζομένων που τυχαία, διαχειρίζονται οι τρείς κουμπάροι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κε. Γιαννη Μπαλιδη:
    ΜΠΡΑΒΟ σου!!
    Ενηργησες σωστά...

    ΗΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχετικά με την καταγγελία της κυρίας Κακουρά, διενεργήθηκε διοικητική έρευνα από τα ΕΛΤΑ. Σημειώνεται, ότι αυτή είναι πάγια πολιτική της διοίκησης των ΕΛΤΑ για κάθε επώνυμη καταγγελία και όπως είναι προφανές, οι εν λόγω έρευνες ολοκληρώνονται άμεσα (από 1 έως 10 ημέρες, αναλόγως του θέματος). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η έρευνα ολοκληρώθηκε σε 1 ημέρα και προέκυψαν τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία:

    1. Από το σύστημα ασφαλείας και βιντεοσκόπησης του εν λόγω Καταστήματος, διαπιστώθηκε ότι η κα.Κακουρά, προσήλθε στο Κατάστημα στις 14:09΄ και όχι στις 13:50, όπως η ίδια αναφέρει. Συνεπώς, από αυτό και μόνο δεν υπάρχει θέμα. Ωστόσο, η έρευνα δεν σταμάτησε εδώ.
    2. Στη συνάντηση που είχαν οι επιθεωρητές των ΕΛΤΑ με την κ. Μ. Κακουρά στην είσοδο της πολυκατοικίας της, όπου πήγαν για να ελέγξουν τις συνθήκες που αφορούν τη διανομή, διαπιστώθηκε ότι ακόμη και σήμερα το ρολόι που φορούσε στο χέρι της βρισκόταν είκοσι λεπτά (20') πίσω από την κανονική ώρα. Όταν της αναφέρθηκε η διαπίστωση αυτή, η κα.Κακουρά προέβαλε διάφορες αβάσιμες δικαιολογίες (όπως, η θεωρία για το "ακαδημαϊκό τέταρτο"!).
    3. Επίσης, από τη συνάντηση αυτή, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φυσιολογικό άτομο. Το όποιο πρόβλημα υγείας, η ίδια επικαλείται, δεν φαίνεται να της δημιουργεί κινητικά ή άλλα προβλήματα και κατά συνέπεια, είναι πρακτικώς αδύνατο για οποιοδήποτε τρίτο να αντιληφθεί ότι πρόκειται για «άτομο με ειδικές ανάγκες». Συνεπώς, η αναφορά αυτή της κα.Κακουρά δεν θα μπορούσε να αξιολογηθεί από κανέναν άλλο, εκτός από την ίδια…
    4. Αυτό που έθιξε πιο πολύ την κ. Μ. Κακουρά, σύμφωνα με την ίδια, ήταν η κίνηση του Προϊσταμένου μέσα από το Κατάστημα. Η κ. Κακουρά ισχυρίζεται ότι η κίνηση του Προϊσταμένου ήταν προσβλητική και την απέπεμπε από το Κατάστημα, ενώ κατά την ερμηνεία του Προϊσταμένου, η κίνησή του ήταν απλώς δηλωτική για το ότι το Κατάστημα ήταν κλειστό. Είναι, μάλλον, προφανές ότι η φόρτιση της κ.Κακουρά οφείλεται στη σιγουριά, που είχε ότι το ρολόι της πήγαινε σωστά. Έδειχνε 13:50΄ και κατά την άποψή της έπρεπε να εξυπηρετηθεί.
    5. Είναι προφανές ότι η εκτός ωραρίου εξυπηρέτηση του κοινού είναι αδύνατη, διότι υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρώνονται σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ επιπλέον υπάρχουν και θέματα ασφάλειας των Καταστημάτων.
    6.Σχετικά με τη διανομή, από την επίσκεψη των επιθεωρητών των ΕΛΤΑ, μαζί με τον αρμόδιο ταχυδρόμο, στην πολυκατοικία της κ. Κακουρά διαπιστώθηκε ότι η εναπόθεση της αλληλογραφίας όλων των ενοίκων γίνεται στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, πάνω σε ένα ράφι. Αυτό συμβαίνει διότι ενώ υπάρχουν εσωτερικά 10 γραμματοκιβώτια (όσα και τα διαμερίσματα) δεν αναγράφεται κανένα ονοματεπώνυμο σε αυτά. Τα ταχυδρομικά αντικείμενα βρέθηκαν πάνω στο ράφι (και όχι πεταμένα!), ενώ οι παραλήπτες τους ήταν όλοι ένοικοι της πολυκατοικίας.
    7. Η κ. Κακουρά στη συζήτηση που έγινε στην είσοδο της πολυκατοικίας της, παραδέχτηκε ότι σωστά τοποθετούνται στο ράφι, διότι δεν υπάρχει πρακτικώς άλλη δυνατότητα!
    8. Είναι προφανές και ισχύει διεθνώς, ότι τα γραμματοκιβώτια για να είναι λειτουργικά πρέπει να έχουν τις σωστές διαστάσεις, να τοποθετούνται έξω από την κύρια είσοδο της Πολυκατοικία και με σαφή τρόπο να φέρουν τα αντίστοιχα ονοματεπώνυμα των ενοίκων. Μόνο έτσι μπορεί να ανταποκρίνεται ο ταχυδρόμος και να τοποθετεί την αλληλογραφία στα γραμματοκιβώτια.
    9. Τέλος, η κα.Κακουρά δήλωσε ότι δεν έχει παράπονο από τον διανομέα και αναφέρθηκε στην καταγγελία της στη διανομή λόγω της φόρτισης, που της δημιουργήθηκε από την επίσκεψή της στο Κατάστημα της Καλαμαριάς (Βυζάντιο).

    Με την ευκαιρία, σημειώνεται ότι σύμφωνα με μετρήσεις, που διενεργούνται από διεθνείς οργανισμούς (Ευρωβαρόμετρο, GfK κλπ.) και όχι από τα ΕΛΤΑ ή με δαπάνη των ΕΛΤΑ, προκύπτει ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέχουν μια από τις υψηλότερες θέσεις στην ικανοποίηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (2007) τα ΕΛΤΑ πέτυχαν συνολικό δείκτη ικανοποίησης 79% (2η καλύτερη επίδοση στην Ε.Ε.), ενώ η τελευταία μέτρηση του «δείκτη εμπιστοσύνης» σε 19 ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, έδειξε ότι τα ΕΛΤΑ τα εμπιστεύονται το 77% των πολιτών, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ΔΕΚΟ της χώρας και την 3η καλύτερη μεταξύ των ταχυδρομικών οργανισμών, που συμμετείχαν στην έρευνα (φθινόπωρο 2007).

    Εξάλλου, είναι μάλλον αναμενόμενο για έναν Οργανισμό, που διαθέτει 900 ταχυδρομικά καταστήματα και απασχολεί 11.500 εργαζόμενους, που εξυπηρετεί στο δίκτυό του περισσότερους από 250.000 πολίτες κάθε εβδομάδα και διανέμει καθημερινά αλληλογραφία σε περισσότερες από 6.000.000 διευθύνσεις, να ανακύπτουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα εξυπηρέτησης. Να σημειωθεί ότι σήμερα στην Ελλάδα το 15% των πολιτών δεν διαθέτει ακριβή διεύθυνση, ενώ το πρόβλημα με τις διευθύνσεις της αλληλογραφίας είναι πολύ μεγαλύτερο λόγω της μη έγκαιρης ενημέρωσης των αποστολέων αλληλογραφίας (πχ. τράπεζες , τηλεπικοινωνίες κλπ.) για την αλλαγή διευθύνσεων των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο από τα ΕΛΤΑ είναι να βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδο εξυπηρέτησης και σε αυτή την κατεύθυνση, κάθε υπόδειξη, παράπονο και καταγγελία πρέπει να διερευνάται με σκοπό την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπισή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά όλα αυτά αλλά εγώ που εργάζομα σε εκδοτικό οίκο και πραγματοποιώ καθημερινά αποστολές αντικαταβολών σε όλη την Ελλάδα, τα ΕΛΤΑ γενικώς είναι πανάκριβα και αναξιόπιστα. Μεγάλο ποσοστό (σύμφωνα με υπολογισμούς μου περίπου 7-8%) δεμάτων αντικαταβολών χάνονται και η διαδικασία αναζήτησής τους είναι χρονοβόρα (χρειάζονται τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να βρεθεί τι έγινε με κάποιο δέμα) ενώ η υπηρεσία ιχνηλάτησης συστημένων δεμάτων αν και υπάρχει είναι "απενεργοποιημένη". Σε όλο τον κόσμο μπορεί κάποιος να δει on-line που βρίσκεται το δέμα του αν εισάγει τον ωδικό του, στην Ελλάδα κανείς. Αντίστοιχα, σε αποστολές που έρχονται από το εξωτερικό, σε όλες τις εταιρίες μπορεί κανείς να δει λεπτομερές ιστορικό για το πότε απογειώθηκε από ποια πόλη και τι ώρα, πότε προσγειώθηκε, που και ποια ώρα, που βρίσκεται τώρα κλπ, μόλις τα δέματα εισέρχονται στον ελληνικό χώρο είναι σαν να "χάνονται", παύουν να υπάρχουν πληροφορίες.

    Από τη λειτουργία των ΕΛΤΑ γίνετια φανερή η δυσοσμία της νοοτροπίας δημοσίων υπαλλήλων που διακατέχει κυρίως τη διοίκηση της, με τις αναχρονιστικές μεθόδους, την αργή εξυπηρέτσηση (τόσο στο γκισέ όσο και στην παράδοση) και τις εξωπραγματικές τιμές τους.

    Προσωπικά ελπίζω να απελευθερωθεί η αγορά των ταχυδρομείων, ζούμε στην εποχή του e-commerce και η υπηρεσία αυτή θα είναι ζωτικής σημασίας για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση