GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Άτακτοι Επιβάτες"...

.   Ένα blog για την Αλληλεγγύη των Επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς‏ . Αγαπητό press-gr , δημιούργησα ένα μικρό μπλόγκ στο οποίο προβάλλ...

.

 Ένα blog για την Αλληλεγγύη των Επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς‏

.

Αγαπητό press-gr, δημιούργησα ένα μικρό μπλόγκ στο οποίο προβάλλω μια απλή καθημερινή ιδέα: να δίνουμε τα επικυρωμένα εισιτήριά μας σε άλλον όταν εγκαταλείπουμε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, αφού αυτά έχουν ισχύ 1.30 ώρας.

Όλη η φιλοσοφία και η εφαρμογή της ιδέας στο:  " Άτακτοι Επιβάτες " Κίνηση για την Αλληλεγγύη των Επιβατώνστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ο "άτακτος επιβάτης"

--------------------------------

8 σχόλια

  1. ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ.

    ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΜ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΑΦΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΙΧ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ Η ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙΣ Η ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ(ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟ)ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ 60%?????? ΜΗΠΩΣ ΕΓΩ ΑΠΟ 700 ΠΑΙΡΝΩ 1100. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ.
    ΥΓ. ΤΑ ΚΟΙΝΩΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΗΞΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΩΤΩ, ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΑΛΙ? ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι η πρόταση που γίνεται στο κύριο - κεντρικό κείμενο, είναι λάθος.
    Με την προτεινόμενη λύση, θα ελαττωθούν οι πόροι χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό θα δημιουργήσει διάφορες αλυσιδωτές κακές συνέπειες, γι' αυτά τα Μέσα Μεταφοράς.
    Με αυτή την πρόταση, μήπως τελικά ευνοείται ( εμμέσως ) η πώληση των ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά!
    και το θέμα δεν είναι για τα ΜΜΜ σε σύγκριση με τα S/M
    Αλλά με την κυβέρνηση που μας τσακίζει με αυξήσεις σε ΔΕΗ κλπ
    και δεν την νοιάζει για την κατάντια αυτής χώρας Αλλά μάλλον έχουν να μοιράσουν τα εκατομύρια μίζες που δεν ξέρουν αλήθεια που πήγαν ΧΑ!!!
    ΧΑ!!! ΧΑ!!!! Για μακάκες μας περνάνε.
    Οσο για τα ΜΜΜ σαφέστατα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε και όχι τα ΙΧ μας.
    Να μειωθεί το εισιτήριο για να μη το δίνουμε σε άλλους
    "LAGO"

    5 Ιούλιος 2008 4:45 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε μπράβο στον άνθρωπο για την πρωτοβουλία.Ακου εκεί κατάπτηστη μέθοδος!!Τι λέτε ρε κουφάλες, έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται εκεί έξω????
    Ας σταματήσουν το φαγωπότι τα τρωκτικά της πολιτικής και τα λαμόγια της εξουσίας και μετά να μιλάτε.
    Εχουν καταφάει δις και δις και τώρα μιλάμε για τους "πόρους"????
    Πλάκα μας κάνετε ρε?ρε ότι μπορούμε θα το τραβήξουμε έως και το χιλιοστό,όπου πάει ,στο φινάλε νομίμως ότι κάνουμε.Αυτά να τα πείτε στα κομματόσκυλα σας, ρεμπεσκέδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσα χρόνια κύριοι και κυρίες, μάγκες και μαγκίτισες, δηλαδή φλωρόμαγκες, δεν είχατε χτυπήσει ούτε ένα εισητήριο σε ΜΜΜ, κυρίως στα λεωφορεία και θέλετε να συνενέσουμε σε μια κλεψιά, όπως αυτή που στηρίζετε?
    Ε, όχι βέβαια, διότι η συνεχιζόμενη ασυδοσία και μή πληρωμή του αντίτιμου στις μεταφορές ήταν αυτά που υποβάθμισαν τις συγκοινωνίες μας.
    Αλλά δε σας άρεσει που πρέπει να πληρώνετε για τις υπηρεσίες του ΜΕΤΡΟ και βρήκατε αυτό τον πονηρό τρόπο...ότι δήθεν υπάρχει ακρίβεια και κάνετε καλό στο κοινωνικό σύνολο!
    Ουστ από δω υποκριτές που ζητάτε συνένεση σε κλεψιές έναντι του κράτους αλλά γενικότερα, επειδή θα έχει αντίκτυπο αφού υπάρχουν δυστυχώς άμυαλοι σαν εσάς, εναντίον του κοινωνικού συνόλου!
    Ουστ από δω υποκριτές που στηρίζετε τις κινήσεις των αναρχικών που πηγαίνουν και κλέβουν επιχειρηματίες για να τα δώσουν στους φτωχούς! Σιγά τα ρομαντικά παιδιά , οι ρομπέν των πόλεων, να θέλουν να τους πούμε και μπράβο! ΑΥτοί που σπάνε ό,τι και όποτε θέλουν, καίνε σημαίες κτλ...
    Με παράνομες πράξεις δεν εγκαθιδρύεται η νομιμότητα αλλά αποσαρθρώνεται ακόμη περισσότερο η κοινωνία μας και αγγίζουμε τα όρια της ελευθεριότητας.
    Λυπαμαι βαθύτατα γι αυτό τον τρόπο σκέψης ορισμένων!

    ΥΓ. ΑΝ έχετε επισκεφθεί κάποια ευρωπαική χώρα θα διαπιστώσετε πόσο ακριβά είναι τα εισητήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Δυστυχώς εδώ όχι μόνο είναι εντελώς γελείες οι τιμές αλλά θέλουμε να συνεχίζουμε να κλέβουμε το κράτος και σε τελική ανάλυση τους εαυτούς μας. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζοντας αυτό το ποστ, έχω την εντύπωση ότι, τελικά, έχουν δίκιο οι "τσαμπατζήδες-ακτιβιστές". Κι αν κάνω λάθος, διορθώστε με, έστω κι αν οι απόψεις αυτές εκφέρονται μεταξύ σοβαρού και αστείου - του στιλ "κουβέντα να γίνεται"...

    1) Το να κυκλοφορείς ... τσάμπα (έστω και "παράνομα") με μέσο μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), αποτελεί κίνητρο για να μην χρησιμοποιήσεις το ιδιωτικό σου μεταφορικό μέσο. Άρα συμβάλλεις σε μείωση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Άρα, ηθικά είσαι δικαιωμένος - αν και όχι νομικά.

    2) Η αύξηση του ελλείμματος των ΜΜΜ καλύπτεται από τους φόρους όλων. Αυτό αποτελεί μορφή (περιορισμένης) αναδιανομής εισοδήματος, δεδομένου ότι η πλειονότητα από αυτούς που χρησιμοποιούν ΜΜΜ για τις μετακινήσεις τους, είναι (στατιστικά) χαμηλότερου εισοδηματικού επιπέδου από αυτούς που χρησιμοποιούν ΙΧ.

    3) Mακάρι να υπήρχαν (έστω και όχι στο σύνολό τους) δωρεάν ΜΜΜ τα οποία θα ήταν ιδιωτικά, θα έβγαιναν στην κυκλοφορία αποκλειστικά και μόνο σε ώρες αιχμής και, σε αντάλλαγμα, θα "επαιζαν" διαφημίσεις από οθόνες , στο εσωτερικό τους. (Βέβαια, αν οι διαφημίσεις αφορούσαν καταναλωτικά δάνεια, θα έπρπε να είναι εφοδιασμένα και με αυτόματα μηχανήματα που θα μοίραζαν αντικαταθλιπτικά χάπια...)

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά το ακριβό εισητήριο που έχουν τα ΜΜΜ! 80 λεπτά για 1μιση ώρα! Κανονίστε να καταφέρετε με "τον αγώνα σας" να το καταργήσουν το "ενιαίο εισητήριο" πάλι, γύφτουλες, αγωνιστές του κώλου και να ψάχνουμε πάλι για περίπτερα με εισητήριο λεωφορείου όταν βγαίνουμε από το μετρό... Η να μας φακελώσουν με καρτούλες ειδικές προσωπικές και να ξέρουν που πάμε και τι κάνουμε ανά πάσα στιγμή... Αλλά μήπως ξέρετε εσείς από αυτά (κκ Σιβυλα κλπ celebrities δημοσιογραφοι) που σπεύσατε να στηρίξετε τους καραγκιόζηδες; Eσείς μάλλον παίρνετε ταξί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση