GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα απογευματινά Ιατρεία...

. Από τον Αρ. Αλαμάνο . Απορω γιατι εως τωρα δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου κανενα σχολιο που να αφορα επισκεψεις σε απογευματινα ιατρει...

.

Από τον Αρ. Αλαμάνο

.

Απορω γιατι εως τωρα δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου κανενα σχολιο που να αφορα επισκεψεις σε απογευματινα ιατρεια δημοσιων νοσοκομειων. Η αντιμετωπιση των επωνυμων γιατρων ως προς τους ασθενεις που δεχονται να εξετασουν ειναι επιεικως απαραδεκτη . Ξεπετα του χειριστου ειδους εναντι του ευτελους ποσου των 75 euro .

Τοσα πληρωσα τουλαχιστον εγω για μια επισκεψη διαρκειας 3-4 λεπτων στο Ανδρεας Συγγρος για ενα απλο δερματολογικο προβλημα του ηλικιας 14 ετων παιδιου μου.

Δεν ξερω αν η συγκεκριμενη παροχη υγειας ειναι δημοσια, ιδιωτικη ή κατι αλλο . Εκεινο που ξερω ειναι οτι εχει δανειστει και απο τα δυο συστηματα ο,τι χειροτερο υπαρχει. Την αδιαφορια προς τον ασθενη απο το δημοσιο συστημα και την ανευ οριων εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο απο το ιδιωτικο συστημα.

Ισως η κατασταση να μην ειναι τοσο γενικευμενη οσο εγω νομιζω λογω της στασης του μεγαλογιατρου με τον οποιο ειχα σημερα το απογευμα την δυσαρεστη αυτη εμπειρια, αλλα αν ετσι δουλευει το συστημα ισως θα ηταν καλυτερα να ψαχτει λιγακι περισοτερο απο αυτους που πρεπει .

Απο εμας το μονο που μπορει να γινει ειναι απλα η δυναμη της δημοσιευσης και του ξεφωνητου. Δεν μπορει, καποιος θα το διαβασει και θα λαβουν γνωση αυτοι που πρεπει. Δεν εννοω βεβαια αυτους που το παχος του δερματος τους θα ειναι παντα μεγαλυτερο απο το παχος των πτυχιων τους, αλλα αυτους που προκειται να γινουν οι μελλοντικοι πελατες τους.

-------------------------------------

11 σχόλια

  1. κε Αλαμάνο, είστε τουλάχιστον αφελής και να με χιλιοσυγχωρέσετε για τον χαρακτηρισμό.
    Δεν ξέρετε ποιοί είναι οι "επώνυμοι" "καθηγητές" στην Ελλάδα. Γλύφτες και κοπρόσκυλα οι περισσότεροι που το έχουν ρίξει με απληστία στη μάσα. Μάσα από τις εταιρείες και μάσα από τον κοσμάκη.
    Μακριά από τα "ονόματα". Δεν έχετε ακούσει για οικογενειοκρατία και άλλα ευτράπελα? Δεν ξέρετε ότι ο κάθε καθηγητής "κληρονομεί" τον τίτλο του στον πανάσχετο γιό του ή κόρη του?
    Να ψάχνετε καλύτερα άλλη φορά. Καλή τύχη!

    Ενας ..σχετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .

    Ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΟΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι γενικεύμένο αλλά είναι συχνο. Να ξέρετε όμως ότο ο συγκεκριμένος γιατρός που κάνει απογευματινό ιατρείο είναι υποχρεωμένος να βλέπει ΙΣΑΡΙΘΜΟΥΣ ασθενείς στο πρωινό τακτικό ιατρείο. Αυτό ΣΥΧΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ!
    ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς αυτά τα σχόλια, μένουν για τους γιατρούς...
    Δεν είναι όμως η περισσότεροι έτσι.
    Όπως υπάρχουν λαμόγια πολιτικοί, δημοσιογράφοι...υπάρχουν και οι μεγαλογιατροί.
    Υπάρχουν όμως και οι γιατροί που ΤΙΜΟΥΝ το λειτούργημα αυτό και είναι η πλειοψηφία.
    Είναι οι γιατροί των 800 και των 1000 ευρώ το μήνα...
    Είναι οι γιατροί που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο και μετά περιμένουν ΑΝΕΡΓΟΙ μέχρι να έρθει η σειρά τους για να κάνουν ειδικότητα έπειτα απο 5,6,7 ή και ΔΕΚΑ χρόνια!
    Και όταν τελειώσει το ταμείο ανεργίας - που ο γιατρός πληρώνεται το ίδιο με έναν ανειδίκευτο εργάτη!!!- τότε αναγκάζεται να εργαστεί όπου βρει δουλειά...
    Σαν τον Γιάννη τον γιατρό, τον Γιαννάκη, που την περασμένη Παρασκευή σκοτώθηκε ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ, συνοδεύοντας με το ασθενοφόρο την 88χρονη ασθενή, μαζί με τον οδηγό του ασθενοφόρου απο την Ιερισσό της Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη.
    Τον Γιαννη τον Γιατρό που αγωνίστηκε σκληρά για να σπουδάσει-γιατί δεν ήταν και απο το Κολωνάκι- και εργαζόταν όπου υπήρχε δουλειά...
    Δεν πρόλαβε να ζήσει.
    Η ζωή στάθηκε άδικη μαζί του.
    Αυτοί είναι οι γιατροί των 800 και των 1000 ευρώ.
    Δεν είναι όλοι λαμόγια.
    Και ζητούν την κατανόηση, αλλά πάνω απο όλα τον ΣΕΒΑΣΜΟ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε αν δεν πεις ονομα γιατρου δεν κανεις τιποτα.Ολοι στην ανοχη τη δικια σου και των υπολοιπων στηριζονται και συνεχιζουν να εχουν τη συμπεριφορα αυτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή είναι απογευματινό ιατρείο γι'αυτό πληρώνεις. Αν ήθελες μπορούσες να πας το παιδί σου σε ιδιωτικό γιατρό. Επίσης μπορούσες να κλείσεις ραντεβού το πρωί που είναι δωρεάν. Επίσης μπορούσες να διαλέξεις άλλον γιατρό όχι διευθυντή που είναι πιο οικονομικά.
    Είναι ένα κόστος που πρέπει να καλυφθεί με κάποιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω παρόμοια εμπειρία για την αφαίρεση λιπώματος από τον Ευαγγελισμό.

    Η ξεπέτα ήταν τέτοιου επιπέδου ώστε με έραψε "χωρίς αναισθητικό" ένοιωθα την βελόνα να τρυπάει τη σάρκα μου, in vivo...

    Και να σκεφτεί κανείς ότι πάω στα Δημόσια Νοσοκομεία και για ...ιδεολογικούς λόγους,

    αλλά αν στα 75 έβαζα και 25 ακόμα δεν θα τόκανα σε ιδιωτικό και με αναισθητικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕ.ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ, ΤΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήστε με το χέρι στην καρδιά:

    αν ήσασταν μεγαλογιατρός και ο κάθε πελάτης/ασθενής σας ακούμπαγε και 50-70 Ευρώ, δε θα μεγιστοποιούσατε και σεις τον αριθμό των επισκέψεων (περιορίζοντας σε 3-4 λεπτά το χρόνο που αφιερώνεται στον καθένα);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...kai liga sou pire!
    6 xronia i sxoli
    2 xronia anamoni
    6 xronia eidikotita (970 to mina + efimeries, 70+ wres ti bdomada)
    eisai konta sta 35
    zeis oikogeneia me daneia..
    katse kai skepsou
    ...kai liga sou pire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα συμφωνήσω δεν είναι όλοι οι γιατροί έτσι αλλά οι περισσότεροι!!Και μπορεί εύκολα κανείς να καταλήξει σε αυτό διαβάζοντας και το δικό σου σχόλιο.Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε όλοι το ίδιο άλλοθι, δηλαδή τα χρόνια σπουδών σας , την αναμονή κτλ, για να κατατάσσεται αργότερα τα περιστατικά σας ,τους ασθενείς σας ,στην κατηγορία του είδους προς εκμετάλλευση, τότε τα όποια άσχημα και πικρόχολα σχόλια είναι δικαιολογημένα!Όλοι όσοι επιλέξατε την Ιατρική θα έπρεπε να κάνετε τον κόπο να μελετήσετε τον Όρκο του Ιπποκράτη και όχι μόνο να τον διαβάζετε όταν παίρνετε πτυχίο!!! Δυστυχώς οι περισσότεροι (και επιμένω σε αυτό) έχετε ξεχάσει πως η ιατρική είναι λειτούργημα!!Πως απέναντί σας έχετε ασθενής κυρίως απο τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα , που βιώνουν πιο έντονα την ανεργία και τις δυσκολίες της καθημερινότητας!!Ο γιατρός τον 800 και 1000 ευρώ δεν υπάρχει!!!Θα συμφωνήσω πως οι επιστήμονες αυτού του επιπέδου αξίζουν καλύτερης- υψηλότερης αμοιβής και φυσικά καλύτερων συνθηκών εργασίας.....Αυτό όμως δεν το πετυχαίνετε υφαρπάζοντας τα, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πολιτών, αλλά διεκδικώντας τα απο την πολιτεία!! Την δύναμη την έχετε πάντως....Μήπως όμως βολεύεστε έτσι???
    Δυστυχώς και τα απογευματινά ιατρεία πολύ γρήγορα μεταλλάχτηκαν σε νομιμοποιημένο φακελάκι!!Καταστρατηγήθηκε στο έπακρο η σχετική νομοθεσία με την ανοχή όλων!!!!Ο κάθε εμπλεκόμενος γιατρός βρήκε τον τρόπο να εκμεταλλευθεί ποικιλοτρόπως υπέρ του την ανοχή αυτή, γεμίζοντας παράλληλα τις τσέπες του...Πρωινά τακτικά δεν κάνει στην πράξη πλέον κανένας σχεδόν ειδικευμένος ιατρός, ας είναι καλά οι ειδικευόμενοι που πλέον λειτουργούν σε ποσοστό 80% τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας πανελλαδικά!!Βέβαια και αυτοί δέχονται χωρίς αντίδραση την κατάσταση αυτή , πράγμα που τους καθιστά τουλάχιστον συνένοχους και συνυπεύθυνους!!!
    Ο μεγάλος όμως ηθικός αυτουργός είναι η ίδια πολιτεία.Χρόνια τώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική υγείας.Η χρηματοδότηση κάθε χρόνο του συστήματος υγείας μειώνεται. ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της έχουν πάει περίπατο!!!Και φυσικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη υποβαθμίζονται σταθερά!!!
    Τον σεβασμό και την κατανόηση του απλού πολίτη καλείται ο κάθε γιατρός να τα κερδίσει, δίνοντας ο ίδιος πραγματική αξία στο επάγγελμά - λειτούργημά του, διεκδικώντας και όχι κλέβοντας όσα του αξίζουν!!!Τότε θα είμαστε όλοι στο πλευρό του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση