GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειώνονται όσοι δεν θέλουν αλλαγή...

. ...της ονομασίας στα Σκόπια. Τι δείχνει νέο γκάλοπ στη γειτονική χώρα. . Από το greece-salonika.blogspot.com . To ποσοστό των κατοίκων ...

.
...της ονομασίας στα Σκόπια. Τι δείχνει νέο γκάλοπ στη γειτονική χώρα.
.
Από το
.
To ποσοστό των κατοίκων της ΠΓΔΜ που είναι αντίθετοι στην αλλαγή του ονόματος για να εισέλθει η χώρα στη Νατοϊκή Συμμαχία έχει πέσει σχεδόν 30% τους τελευταίους 4 μήνες!
Αυτό είναι το αποτέλεμα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το "Κέντρο έρευνας και Πολιτικής" της γειτονικής χώρας και -σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του Greece Salonika- θα δημοσιευθεί αύριο στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση:"Θα συμφωνούσατε με με την αλλαγή του ονόματος της χώρας ως αντάλλαγμα για την είσοδό της στο ΝΑΤΟ;" το 52% απάντησε αρνητικά ενώ το 36% απάντησε θετικά.
Βέβαια οι θετικές απαντήσεις υπολοίπονται 16 ποσοστιαίες μονάδες των αρνητικών αλλά το σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι πως στην ίδια ερώτηση κατά το μήνα Μάρτιο (δηλαδή ένα μήνα πριν το Ελληνικό βέτο) στην ίδια απάντηση αρνητικά είχε απαντήσει το "καθεστωτικό" ποσοστό του 82,5% των κατοίκων!!
Μέσα σε τέσσερις μήνες δηλαδή και ενώ έχουν προηγηθεί εκλογές μέσα σε κλίμα πραγματικού εθνικιστικού παραλληρήματος,το ποσοστό όσων είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος έχει πέσει κατά 30%!!
Μάλιστα η ερώτηση έγινε σε συνάρτηση με τη είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ, πράγμα που μας κάνει να σκεφτούμε πως εάν η ερώτηση αυτή επαναληφθεί σε λίγους μήνες σε συνάρτηση με τη είσοδο της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση(το Νοέμβριο ξεκινούν οι σχετικές συνομιλίες), στα αποτελέσματα -πιθανότατα- θα έχουμε για πρώτη φορά περισσότερες θετικές παρά αρνητικές απαντήσεις. Κι αυτό θα είναι κάτι που δε θα μπορεί να αγνοήσει ο πολιτικός κόσμος της ΠΓΔΜ. Είναι νωρίς βέβαια για εξαγωγή συμπερασμάτων, ίσως όμως το ελληνικό βέτο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς...
-----------------------------------------

3 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΑΛΟΠ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ , ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ .

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ . ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

    ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ,ΔΙΔΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ.


    ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ .

    ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ANTE MPAS KAI GINEI KATI.
    SHMANTIKO GALLOP.
    AN TA PAIRNOUNE TOIS METRHTOIS TA GALLOP,OPWS OI ELLHNES POLITIKOI,DEN APOKLEIETAI NA DOUME KWLOTOYMPES AP TOYS SKOPIANOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήξεραν, όσοι νέοι βαρνταρομαστεντόνσκι, οτι η είσοδος της χώρας τους στο νατο σημαίνει σκοπιανό κρέας για το ιρακ και το αφγανιστάν, θα σκέπτονταν πολύ πιο διαφορετικά.

    Από την άλλη, έξω από το νατο σημαίνει ότι, κάποια στιγμή, το τέτοβο θα τους κάνει μία μπουκιά, αν αφήσουν οι αμερικάνοι τους ουτσεκάδες λυτούς.

    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση