GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι φταίει για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα...

. Ολόκληρη η Εκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χώρα μας . Από τον Στάθη Διομήδη . Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημοσιεύουμε όλη την έκθεση ...

.

Ολόκληρη η Εκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χώρα μας

.



Από τον Στάθη Διομήδη



.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημοσιεύουμε όλη την έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πυρκαγιές του 2007

Ποιος είναι ο εμπρηστής; Ποιος φταίει για τις περσινές πυρκαγιές - καταστροφές;

Μεγάλες οι ευθύνες του ελληνικού κράτους, λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις πυρκαγιές του 2007.



Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της Έκθεσης.



-------------------------------------

6 σχόλια

  1. Δεν θα ληφθούν μέτρα φέτος λόγω υψηλού πολιτικού εεε... οικονομικού εννοούσα, κόστους.
    Το είπε και ο Κυριάκος σε Αγγλική εφημερίδα.

    Αλήθεια, τι να κάνει άραγε αυτή η οικοσκευή, εεεε... ψυχή εννοούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για τις πυρκαγιές του 2006 πάλι το κράτος είναι υπεύθυνο και για το 2005 πάλι το κράτος είναι υπεύθυνο και για το 2004 πάλι το κράτος είναι υπεύθυνο και για το 2003 πάλι το κράτος είναι υπεύθυνο...

    Λοιπόν, τί πρέπει να κάνουμε? Μια λύση είναι να αλλάξουμε κράτος, αν μπορούμε. Άλλη λύση είναι να ιδιωτικοποιηθούν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και να πληρώνονται ως εταιρίες για κάθε φωτιά που θα σβήνουν!

    Αν έχετε άλλη λύση, να την υποβάλλετε, αλλά η στείρα καταγγελία δεν βοηθάει και δεν ενδιαφέρει καθόλου! Έχουμε φάει τις καταγγελίες με τη σέσουλα!

    Εκτός αν εννοείς, να φύγει το κράτος της ΝΔ και να έρθει το κράτος του ΠΑΣΟΚ... αυτή τη λύση και πάλι τη δοκιμάσαμε, βλέπε την αρχή αυτού του σχολίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 06/07/2008

    ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ 23 ΦΩΤΙΕΣ

    Στόχος εμπρηστών ο Υμηττός!
    ΕΥΠ, ΓΑΔΑ και Πυροσβεστική κάνουν τις έρευνες

    Σχέδιο αποτέφρωσης του βουνού - Να αναλάβει τη φύλαξή του ο Στρατός!


    www.paron.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Πριν από τρία χρόνια, στις 5 Ιουλίου 2005, εθελοντές της Υπηρεσίας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης του δήμου Ηλιούπολης εντοπίζουν κοντά στην εστία της πυρκαγιάς έναν αλλοδαπό εμπρηστή, ο οποίος συλλαμβάνεται, ομολογεί την πράξη του, διώκεται και τελικά καταδικάζεται σε τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή με πρόστιμο 20.000 ευρώ.

    Ο αλλοδαπός εμπρηστής εξέτισε ποινή μόλις ενός μήνα και έκτοτε είναι ελεύθερος. Πρόκειται απλώς για μία από τις εκατοντάδες περιπτώσεις καταδικασθέντων για εμπρησμό, που καταδεικνύει ότι ο εμπρησμός δάσους στην Ελλάδα αποτελεί τις περισσότερες φορές έγκλημα χωρίς τιμωρία.

    2)Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, από το 1997 έως το 2004 καταδικάστηκαν για εμπρησμό σε δάσος 1.502 άτομα, εκ των οποίων τα 45 ήταν ανήλικοι. Δύο στους τρεις καταδικασθέντες (947 άτομα) πέτυχαν αναστολή εκτέλεσης ποινής, ενώ οι 464 ποινές ήταν μετατρεπόμενες (εξαγοράσιμες) και τελικά 90 άτομα συνολικά εξέτισαν την ποινή τους. Επομένως, μόλις το 6% όσων καταδικάστηκαν για εμπρησμό (είτε εκ προθέσεως είτε εξ αμελείας) κρατήθηκαν σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει επίσης ότι το 90% των δραστών είναι άντρες.

    Μάλιστα, οι περισσότερες ποινές που επιβλήθηκαν ήταν της τάξης του ενός μήνα ή των τριών μηνών, ενώ λίγοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μεγαλύτερη του ενός έτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 2004, σε 50 άτομα που κατηγορούνταν για εμπρησμό δασικής έκτασης, επιβλήθηκε φυλάκιση ενός μήνα, σε 43 άτομα φυλάκιση 1 - 3 μηνών, σε 33 άτομα 3 - 6 μήνες, σε 12 άτομα 6 - 12 μήνες και σε άλλα 12 φυλάκισης ενός και πλέον έτους.

    Αξίζει, φυσικά να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 265), «όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση ή έκταση που έχει κηρυχθεί δασωτέα ή αναδασωτέα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη και με χρηματική ποινή από 15.000 -150.000 ευρώ. Δεν επιτρέπεται η μετατροπή ή εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε και η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεσή της. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 2.900 έως 29.000 ευρώ και πάλι μετατροπή της ποινής δεν επιτρέπεται».

    3)Για εμπρησμό από πρόθεση συνελήφθη (11/7/2008) 48χρονος Ρουμάνος, ο οποίος έβαλε φωτιά χθες στις 11.45 στη θέση Τσακάλι του Δήμου Αυλώνα με αποτέλεσμα να καούν 40 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών.
    Ο δράστης εντοπίσθηκε από συνοριοφύλακες που έκαναν περιπολίες στην περιοχή. Στην κατοχή του βρέθηκαν, μέσα σε τσουβάλια, 16 αναπτήρες και 1 μπουκάλι καθαρό οινόπνευμα.
    Στη συνέχεια, συνελήφθη από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Οινοφύτων και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και η παραπομπή του στην Εισαγγελία Αθηνών.
    Ο εμπρηστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή.

    Μετά ψάχνουμε να δούμε τι φταίει , ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΚΟΙΝΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ
    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ Η ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Gia ton 12:11

    Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αυτό που υπονοείς είναι ότι υπάρχει κάποιο δικαστικό κύκλωμα που φροντίζει ώστε όσοι συλλαμβάνονται να μην τιμωρούνται.

    Με αυτή την συλλογιστική, μπορούμε να καταλήξουτμε και στο συμπερασμα ότι η πρακτική αυτή κρατάει χαμηλά τις αμοιβές όσων αναλαμβάνουν, ως εργολαβία, να διαπράξουν εμπρησμό.

    Η πραγματικότητα, κατά τη γνώμη μου, είναι διαφορετική:

    Δεν είναι οι δικαστές αυτοί που θέλουν τις αθωώσεις των εμπρηστών. Απλά υποκύπτουν σε πιέσεις πολιτικών παραγόντων οι οποίοι εκπροσωπούν (με το αζημίωτο) εκείνα τα οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν τον αφανισμό των δασών.

    Αν, μετά από καθε πυρκαγιά, ακολουθούσε δημόσια διαπόμπευση (γιαούρτωμα κατ' εξακολούθηση) των τοπικών βουλευτών (ανεξαρτήτως χρώματος - μην πιάνεσαι κορόιδο!) τότε δύο τινά θα συνέβαιναν.

    Ή θα μειώνονταν οι εμπρησμοί ή θα ανέβαινε η ταρίφα για την πολιτική και δικαστική κάλυψή τους.

    Σκατά, φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση