GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλελευθερισμός: αλήθειες και ψέματα...

. Γράφει ο Εμμανουήλ Μανωλεδάκης Αντιπρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Για τους φιλελεύθερους το κράτος-έθνος αποτελεί αναχρονισμό...

.

Γράφει ο Εμμανουήλ Μανωλεδάκης

Αντιπρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Για τους φιλελεύθερους το κράτος-έθνος αποτελεί αναχρονισμό στο βαθμό που δεν αναγνωρίζει τον διαφορετικό εθνικό αυτοπροσδιορισμό κάποιων πολιτών του, που επιβάλλει περιορισμούς προς όφελος μιας θρησκείας ή γλώσσας, που ορθώνει κάθε είδους προστατευτικά τείχη για να μην αλωθούν τα εθνικά μονοπώλια από «ξένους», που καλλιεργεί συγκεκριμένους εθνικούς μύθους… Αυτό το κράτος-έθνος που βασιζόταν στην ιδεοληψία της φυλετικής, θρησκευτικής και γλωσσικής ομοιογένειας και καθαρότητας ευθύνεται για τις εθνοκαθάρσεις του 20ού αιώνα, με ποιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Γιουγκοσλαβίας. Για αυτόν τον τύπου εθνικού-κράτους οι Έλληνες φιλελεύθεροι, πράγματι, αισθάνονται αποστροφή. Αυτή η αποστροφή για τον συγκριμένο τύπο κράτους-έθνους ερμηνεύεται από τους διαστρεβλωτές του φιλελευθερισμού σαν αδιαφορία των Ελλήνων φιλελευθέρων για το εθνικό συμφέρον. Είναι όμως έτσι, ή έτσι βολεύει τους πολέμιούς του;
Για τους φιλελεύθερους συλλογικές έννοιες όπως το «Έθνος» δεν δικαιολογούν δικαιώματα περισσότερα και πέραν αυτών που έχει το κάθε μέλος του συγκεκριμένου «Έθνους» ξεχωριστά. Η προσέγγιση αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο εθνισμό, που τοποθετείται στον αντίποδα του εθνικισμού, και που αποτελεί το μόνο πλαίσιο που εγγυάται την πλήρη εφαρμογή των ατομικών δικαιωμάτων στις σύγχρονες πολυεθνικές, πολυφυλετικές κοινωνίες. Ο νέος εθνισμός αποτελεί και τη μόνη ρεαλιστική λύση στην αλλαγή της πληθυσμιακής συγκρότησης των κοινωνιών δίνοντας στους κάθε λογής εθνικά αυτοπροσδιοριζόμενους πολίτες να αντιλαμβάνονται την ένταξή τους στο «Έθνος» όχι σε κάποια κοινή καταγωγή, θρησκεία, ράτσα ή παράδοση, αλλά σαν συμπερίληψή τους σε ένα σύστημα κανόνων που προστατεύει τα ατομικά τους δικαιώματα και ελευθερίες. Δείγμα αυτού του νέου εθνισμού αποτελούν δυτικά κράτη-«Έθνη» όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία στα οποία η «εθνική» συνείδηση παραπέμπει σε ένα κοινό αίσθημα αποδοχής συγκεκριμένων αξιών και κανόνων που υπαγορεύει το Σύνταγμα και οι νόμοι και που προστατεύουν το δικαίωμα του κάθε ένα να αισθάνεται πχ. Ελληνοαμερικάνος και να παρελαύνει, ενώπιον επισήμων του ελληνικού κράτους, κραδαίνοντας ελληνικές σημαίες στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης την 25η Μαρτίου κάθε χρόνου.
Δείγμα αυτού του νέου εθνισμού αποτελούν δυτικά κράτη-«Έθνη» όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία στα οποία η «εθνική» συνείδηση παραπέμπει σε ένα κοινό αίσθημα αποδοχής συγκεκριμένων αξιών και κανόνων που υπαγορεύει το Σύνταγμα και οι νόμοι Αυτού του τύπου το εθνικό συμφέρον υπερασπίστηκαν στους παγκόσμιους πολέμους που συμμετείχαν, για παράδειγμα, οι αμερικανοί στρατιώτες δηλαδή από κοινού Έλληνες, Ινδιάνοι, Αφροαμερικάνοι, Ιρλανδοί, Ισπανόφωνοι, Ιταλοί και άλλοι που πέραν της κοινής στρατιωτικής στολής που φορούσαν ήξεραν ότι πολεμούσαν κατά ενός ολοκληρωτισμού που αν επικρατούσε θα τους καταργούσε, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ελεύθερα όπως επιθυμούν, να τηρούν ελεύθερα τις παραδόσεις τους και να ευημερούν στα πλαίσια ενός συστήματος που δίνει αδιάκριτα σε όλους ίσες ευκαιρίες και εγγυάται την ισότητα απέναντι στον Νόμο. Αυτή είναι για τους φιλελεύθερους η σύγχρονη έννοια του εθνικού συμφέροντος και για αυτό το εθνικό συμφέρον προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα περιφρούρησής του.
Το εθνικό συμφέρον, για τους φιλελεύθερους, εμπεριέχει την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μέσω αποτελεσματικής αμυντικής θωράκισής της δεδομένου ότι η προάσπιση τής εδαφικής ακεραιότητας τής χώρας αποτελεί ταυτόχρονα προάσπιση των ατομικών ιδιοκτησιών και του γεωγραφικού χώρου στον οποίο έχουν εφαρμογή τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών της.
Οι Έλληνες φιλελεύθεροι προτείνουν σύγχρονο και αποτελεσματικό στρατό για την προστασία της χώρας από πιθανούς εξωτερικούς εχθρούς που θα επιδίωκαν την βίαιη προσάρτηση εδαφών της χώρας, σε αντίθεση με όσους αποδεικνύουν μια παρωχημένη και επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας προσκόλληση σε αμυντικές δομές που εξυπηρετούν πόλεμο χαρακωμάτων του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και όχι σύγχρονες αμυντικές ανάγκες. Για τον λόγο αυτό οι Έλληνες φιλελεύθεροι προτείνουν την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, και τη σταδιακή μετατροπή του στρατού σε επαγγελματικό, αντιλαμβανόμενοι –μόνοι στην Ελλάδα- ότι μόνο υψηλού επιπέδου επαγγελματίες μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τη τεχνολογική πολυπλοκότητα των σύγχρονων οπλικών συστημάτων με τα οποία διεξάγονται οι σύγχσύγχρονοι πόλεμοι.
.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
---------------------------------------------.

15 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΚΟΠΕΛΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΥΠΝΟ. ΑΝΤΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ...ΝΑΝΙ.
    ΑΝΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο... ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΕΣ.
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Μανωλεδάκη,

    η Φ.Σ. δεν αποστρέφεται μόνον τα κράτη-"έθνη" επίσης τα κράτη-έθνη χωρίς εισαγωγικά, όπως και τα κράτη αυτά καθ' εαυτά.

    Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι ρόλοι-καθήκοντα προς τους πολίτες, που το κράτος με την σημερινή του έννοια και δομή αλλά ίσως, πιθανόν, με μια καλύτερη οργάνωση, έχει υποχρέωση να αναλαμβάνει και να φέρνει σε "αίσιο" πέρας με την θέσπιση κανόνων και ελεγκτικών μηχανισμών για την προστασία του πολίτη (για εμάς) πελάτη (για εσάς).

    Η γνωστή αποστροφή σας, πιθανόν να ήταν μια λύση σε μία άλλη εποχή, μια εποχή όπως αυτή της φεουδαρχίας όπου τα καθήκοντα (υποχρεώσεις) του υπηκόου προς τον φεουδάρχη ήταν πολλά, αλλά το προ-κράτος φέουδο δεν είχε καμία απολύτως δέσμευση πλην της ίδιας του της ύπαρξης.

    Επειδή όμως στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δεν έχουν καταργηθεί τα κράτη, επειδή η αξία της ανθρώπινης ζωής παραμένει υπεράνω οποιασδήποτε άλλης (ασφαλώς υπεράνω και της επιχειρηματικότητας), επειδή κανείς δεν ποστρέφεται την επιχειρηματικότητα (παρά μόνον την παραβατική και εγκληματική), θα σας παρακαλέσω σε ότι αφορά την προτίμηση του εκλογικού σώματος, να... αναμείνετε στο ακουστικό σας!
    Για πολύ καιρό, θα έλεγα...

    Να ζητήσω συγγνώμη από τους σχολιαστές εδώ για την ασυνήθιστη γλώσσα που χρησιμοποίησα μέχρι εδώ και να επανέλθω στον συνηθισμένο μας ρόλο.

    ΦΣ,
    χέστε μας, πολύ θα μας υποχρεώσετε!

    snb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μεσος Ελλην ειναι μαθημενος στον κρατισμο, φοβαται ή απλα βλεπει με συσπιστια τετοιες προτασεις. Θα πρεπει να πιασει πατο το συστυμα, και θα πιασει συντομα, για να αρχισει τουλαχιστον να διαβαζει εναλακτικες λυσεις και να τις παιρνει στα σοβαρα. Και το μεγαλυτερο προβλημα τοτε θα ειναι οι κολλημενοι οπαδοι κομματων και προσωπων που θα προσπαθουν να μας πανε πισω.. στον μεσαιωνα που τοτε ηταν ολα καλα θα μας λενε.

    Εκεινο που καθε ελληνας πρεπει να καταλαβει ειναι οτι οι εποχες που οποτε ηχαμε προβλημα βαζαμε τις μηχανες να τυπωσουν χρημα, καναμε και μια υποτιμηση στη δραχμη, περασανε. Τωρα με σταθερο νομισμα που δεν ελεγχουμε ο καθενας στον παγκο του, ή το φτιαχνουμε το συστημα οι θα γινουμε οι ζητιανοι του κοσμου. Εγω διαβαζοντας ολο το κειμενο βρηκα πολλα θετικα σημεια, αλλα εχω και πολλα ερωτηματα ομως, κυριως οσον αφορα το ασφαλιστικο κομματι το βρισκω πολυ σκληρο και ατομιστικο, και δευτερον, αυτο το ελαχιστο εισοδημα τι ακριβως σημαινει και πως θα εφαρμοστει, κρυβει πολλα "αν" και "εφοσον" πιστευω, δεν μπορει για παραδειγμα ενας μονιμος τεμπελης να αραζει στον καφενε και να εχει ελαχιστο εισοδημα απο το κρατος, λογικα αδυνατον. Θα ηθελα πολλες διευκρινεισεις σε αυτα τα θεματα, παρα πολλες. Και παραδειγματα, που εχουν εφαρμοστει ολα μαζι η εστω μερικα απο αυτα, αλλα και με τι κοστος εφαρμοστηκαν στη μεταβατικη περιοδο, τι προβληματα παρουσιαστηκαν στη μεταβαση και πως λυθηκαν και την παντοφλα ποιος την πληρωσε?

    Δεν θελω το κρατιστικο συστημα(χαχα)που εχουμε, ποτε δεν το χωνεψα απο 17 χρονων που αρχισα να βλεπω γυρω μου το κρατος τοτε, της δικτατοριας των αγραματων ηλιθιων, αλλα δεν γουσταρω και πειραματα στην πλατη αυτων που δεν φταινε σε τιποτα. Εχω να ψηφησω απο το 1981 οταν ο Αντρεας με "εψησε" οχι ιδεολογικα, αλλα πιστεψα για λιγο οτι θα νοικοκυρευε το κρατος και θα εφτιχνε καποιες κοινωνικες αδικιες.. το αντιθετο ειδα να γινεται, και σταματησα να ψηφηζω, αφου απο τοτε κανενα κομμα δεν με εχει πεισει οτι θελει να κυβερνησει για το καλο μου... ολοι με πειθουν για το αντιθετο.


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγἰνατε σαφεἰς,εἰσαστε ΑΥΤΟ γιἀ τὀ οποἰο σἀς κατηγοροὐν.Νἀ εἰστε σἰγουροι πὠς(ευτυχὠς)λἰγοι θἀ σἀς ψηφἰσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο θέατρο σκιών, όπως το γνωρίζουμε εμείς τουλάχιστον, ο πρωταγωνιστής είναι γνωστός. Αυτός λοιπόν, εν προκειμένω ο Γιάννης Μανώλης , έλεγε χθες το πρωί, σε κάποια συνέντευξή του, ότι δεν μπορούσε να ψηφίσει υπέρ της τροπολογίας που καταργεί τα μισθολογικά προνόμια των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ, επειδή δεν γινόταν να πάει αντίθετα στο συμφέρον «αυτών που υπηρέτησα όλα τα χρόνια».

    Ακούγοντας τον αναξιοπαθούντα κύριο Μανώλη σε αυτή την κυνικότατη ομολογία, κατάλαβα πόσο απαξιωμένο είναι στις ημέρες μας το αξίωμα του βουλευτή. Για να είμαι ακριβής, κατάλαβα αυτό που οι επαΐοντες ονομάζουν «κρίση της αντιπροσωπευτικότητας στη σύγχρονη δημοκρατία»: Είχαμε έναν βουλευτή Αργολίδας, που επεκαλείτο ως δικαιολογία για τη στάση του στη Βουλή τη συνδικαλιστική ιδιότητα που είχε στο παρελθόν και χάρη στην οποία είχε γίνει βουλευτής.

    Για τον κόσμο της Αργολίδας (περιοχή που δεν κατοικείται αμιγώς από υπαλλήλους των ΔΕΚΟ...) δεν είχε να πει τίποτε. Το ενδεχόμενο το γενικό συμφέρον να υπερτερεί- κατ΄ επέκτασιν και το συμφέρον της Αργολίδας- του συμφέροντος της συντεχνίας του ουδόλως απασχόλησε τον κύριο Μανώλη μας! Με άλλα λόγια, έπαιξε ένα παιγνίδι ως βουλευτής Αργολίδας, ενεργώντας όμως με την ιδιότητα του συνδικαλιστή. Να τον χαίρεται ο λαός της Αργολίδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως γνωστόν, χώρες όπως η Αμερική, ο Καναδάς και η Αυστραλία δεν πάσχουν από κανενός είδους εθνικισμό.

    Οι Αμερικάνοι έσφαξαν τους Ινδιάνους, οι Αγγλοκαναδοί τους εκτός Κεμπέκ Γαλλοκαναδούς, τους δικούς τους Ινδιάνους και τους Εσκιμώους, και οι Αγγλοαυστραλοί τους Αβορίγινες, θέτοντας τα όρια μέσα στα οποία αντιλαμβάνονται την ελευθερία τους.

    Για να μη μιλήσουμε για τις αποστολές των χωρών αυτώνεκτός συνόρων... αποστολές για πόλεμο "αξιών".... τα 5 εκατομμύρια νεκρών Βιετναμέζων ήταν χάριν αξιών...

    Μπορεί κανείς να λέει ότι νιώθει Ελληνοαμερικανός, αλλά στην ουσία είναι ένας Αμερικανός ελληνικής καταγωγής. Όταν μια εθνική ομάδα ζητάει πολιτισμικά δικαιώματα, όπως πχ οι Μεξικάνοι, η Αμερική δείχνει προς αυτούς ένα άλλο πρόσωπο.

    Η αγγλοσαξωνική κοινωνία που τόσο εκθειάζεται από τους Φιλελεύθερους είναι μια φασιστική κοινωνία με δημοκρατικό ρποσωπείο που δεν ανέχεται, αλλά καταπιέζει και ομογενοποιεί τη διαφορετικότητα, κρατώντας μόνο κάποια φολκλόρ στοιχεία αυτής, Όπως τα ΜακΝτόναλντς δεν είναι ταϊλανδέζικο εστιατόριο μόνο και μόνο επειδή προσφέροθν ταϊλανδέζικη σαλάτα με γαρίδες, έτσι και η Αμερική ή η Αυστραλία ή ο Καναδάς, δεν είναι πλουραλιστικές, δημοκρατικές κοινωνίες.

    Όποιος έχει ζήσει σε τέτοιες χώρες σύντομα καταλαβαίνει πόσο ψυχοπιεστικές είναι. Είναι άραγε τυχαίο ότι στην Αμερική κάθε πόλη έχει μία μόνο εφημερίδα ενώ η τηλεόραση δεν συζητά ποτέ σημαντικά θέματα; Είναι τυχαίο το κλίμα απόλυτης ανασφάλειας που επικρατεί στην αγορά εργασίας, κλίμα που τρομοκρατεί τον εργαζόμενο και τον στρέφει εναντίον του συναδέλφου του;

    Φυσικά, ο συγγραφέας αποφεύγει να συμπεριλάβει τη Μητέρα όλων των Αγγλοσαξωνικών κρατών στο κείμενό του, το Ηνωμένο Βασίλειο... Ο λόγος είναι σαφής. Η ιερή ιδοκτησία, ιερή για κάθε ευνομούμενη χώρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ στην Αγγλία, όπου όλη η γη και όλα τα επί της γης οικοδομήματα ανήκουν στους ευγενείς οι οποίοι δεν τα πωλούν ποτέ, παρά μόνο τα νοικιάζουν για 99 χρόνια. Έτσι, ένα μέλος τής Φιλελεύθερης Συμμαχίας μπορεί να νιώθει ασφαλές από τον ελληνικό κρατισμό στο ιδιόκτητο σπίτι του στη γηραιά Αλβιόνα, μέχρις ότου του κάνει έξωση ο τοπικός λόρδος γιατί θέλει να νοικιάσει το κτίριο σε κάποια πολυεθνική.

    Το κράτος-έθνος έδωσε σε όλους τους πολίτες του την αξιοπρέπεια μιας κοινής ταυτότητας παρά τις ταξικές διαφορές και ενός κοινού αξιακού συστήματος. Το κράτος-έθνος προστατεύει τον πολίτη ρυθμίζοντας τους κανόνες της αγοράς έτσι ώστε αυτή να μην είναι ασύδοτη.

    Το διογκωμένο κράτος των αριστερών δεν έχει καμμία θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία, αλλά ούτε και το ατροφικό κράτος των δεξιών που σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο ανεξέλεγκτο κεφάλαιο.

    Το κράτος οφείλει να είναι μικρό και ισχυρό.

    Αλήθεια, πώς σχολιάζετε κύριοι Φιλειεύθεροι, την επέμβαση του αμερικανικού κράτους για την εθνικοποίηση τής Fanny και του Freddie;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ανατροφη μου δεν μου επιτρεπει να απαντησω.
    Θα με κοψει το press-gr :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κείμενο απύθμενης ανοησίας και αγραμματοσύνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11:55 πμ
    Εχετε μαθει στο εθνοκρατιστικο συστημα, αυτο που παραλιγο να διαλυσει την Ευρωπη τρεις φορες, αλλα σαν μικροι και ανευθυνοι πολιτες μιας χωρουλας που παντα ζηταγε βοηθεια απο αυτους που τωρα βριζετε, ειστε πραγματικα για κλαμματα. Ειστε κυριοι, εντελως ανοητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1 Γεννήθηκα, άρα... μου χρωστάει το κράτος.

    2 Μου χρωστάει δωρεάν εκπαίδευση.

    3 Μου χρωστάει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    4 Μου χρωστάει μια θέση στο δημόσιο.

    5 Μου χρωστάει να καθαριζει τους δρόμους.τα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τις παραλίες, τις εθνικές οδούς, τα βουνά, τα λαγκάδια, και όταν δεν έχει τι να κάνει να μου καθαρίζει και την τουαλέττα.

    6 Μου χρωστάει να πέρνει τα σκουπίδια μου όπου και να τα παρατήσω, μέσα στον κάδο, έξω, ποιό κάτω, στο διπλανό οικόπεδο, και στο απέναντι.

    7 Μου χρωστάει να μου δίνει τα επιδόματα που με αγώνες εχουν άλλοι κατακτήσει

    8 Μου χρωστάει 3 μήνες άδεια μόνο το καλοκαίρι.

    9 Μου χρωστάει ένα τεσσάρι στα βόρεια προαστεια.

    10 Μου χρωστάει ένα SUV.

    11 Μου χρωστάει ενα εξοχικό σπιτάκι. Με πισίνα.

    12 Μου χρωστάει θέσεις για τα παιδιά μου στο δημόσιο, μόνιμες.

    13 Μου χρωστάει καθαρό περιβάλλον.

    14 Μου χρωστάει να μου καθαρίζει το πεζοδρόμιο όταν χιονίσει.

    15 Μου χρωστάει μια καλή σύνταξη, και ένα εφάπαξ.

    16 Μου χρωστάει να μη γαυγίζει το σκυλί του διπλανού.

    17 Μου χρωστάει μια αξιοπρεπή περίθαλψη στα γεράματα, με δυο νοσοκόμες να με φροντίζουν. 'Ανθρωπος είμαι.

    Αυτό το κράτος θέλουν να διαλύσουν οι παλιοφιλελεύθεροι.
    Ούστ ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι ρε φιλαρακι, πες και που το βρηκες ομως ε...

    αλλα εχω και πολλα ακομα "μου χρωσταει, 1000αδες ειναι... εχω ακουσει και τι θα κανει το κρατος για τα περιστερια που μαζευονται στην πλατεια και βρωμιζουν με τις κουτσουλιες τα παντα και οι καυμενοι οι πολιτες δεν μπορουν, (που΄σαι ρε τραγκα να κανεις το πονεμενο θεατρικο σου) μα δεν μπορουν ουτε στην πλατεια τους να καθησουν.. τρεχα ρε κρατος, κυνηγα τα περιστερια τωρα, γιατι εχουν δικιο οι πολιτες.. τρεχα να φτιαξεις μια ακομα υπηρεσια, θα την ονομασεις ΥΚΑΠ (Υπηρεσια ΚΑταδιωξης Περιστεριων.) Θα βαλεις και 5 λαμογια μεσα με σφεντονες υψυλης τεχνολογιας, βλεπε μιεζενς, και ενταξει το λυσαμε το προβλημα. Βεβαια ουτε ενα περιστερι δεν προκειται να φυγει απο την πλατεια, αλλα και τι εγινε, ετσι λυνουμε ολα τα "προβληματα" εδω στο ελλαδισταν.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1.38

    ΠΛΗΡΩΝΩ το κράτος και γιαυτό μου χρωστάει. Αλλά το κράτος "χρωστάει" και στο κόμμα του φιλελεύθερου, στα "στελέχη του", στους γνωστούς, τους φίλους, τους κολλητούς του συγγενείς, σε ένα ολόκληρο συρφετό ανίκανων αρπακτικών. Ετσι το κράτος αποφασίζει να κλέψει από τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ χρήματα για να πληρώσει τον "φιλελεύθερο κομματόσκυλο" που λέει ότι του "χρωστάει".

    Το καγκελάκι όμως κάνει τη διαφορά... Ερχεται σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Pe 'Fileleutheroi' Alites...pote 8a peitai sto melos sa xounto-DHMHTRA na girisei pisw ta lefta mas pou thespwse...

    kai pote tha peitai se auton kai to arxiprodoti Slabotsobano Vosko-poulo ot i MAKEDONIA EINAI ELLHNIKH


    ....ainte Amerikanotsoliades pigenetai na Soro-psarepsetia allou!

    H ELLHNIKH KOINWNIA SAS EXEI XEFWNISEI!!!!


    ousssstttttttttt


    xenodouloi KAPAGIOZHDES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειδατε; οι Bloopers team λενε οτι για ολα φταινε οι φιλελευθεροι... το καυμενο το κρατος τι να σου κανει;;;;

    {{{bloopers}}} πολλες πολλες αγκαλιτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. AΣE PE TIΣ OIKONOMIKEΣ MAΛAKIEΣ ΠOY XPHΣIMOΠOIEIΣ ΩΣ ΠPOΠETAΣMA KAΠNOY,ΓYΦTOΣKOΠIANE MAΛAKA,ΠOYΣTAPA,KAMΠINE!XΩNI E! XΩNI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση