GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανεργία των δημοσιογράφων...

. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων  πληροφορικής για άνεργους δημοσιογράφους που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ,οι μετέχοντες &...

.


Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων πληροφορικής για άνεργους δημοσιογράφους που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ,οι μετέχοντες "καταρτιζόμενοι" άνεργοι συνεδρίασαν και αποφάσισαν να συντάξουν ένα υπόμνημα με προτάσεις προς την ΕΣΗΕΑ, ώστε να υπάρξει επιτέλους κάποια ενεργοποίηση με σκοπό την επίλυση του προβλήματος.

Το υπόμνημα παραδόθηκε την Τρίτη στον πρόεδρο της Ένωσης και μπήκε στο φάκελο των υπόλοιπων μελών του Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του. Εχει ως εξής:

"Η ανεργία δυστυχώς αποτελεί και για τον κλάδο μας μόνιμο βραχνά, που τείνει να λάβει μεγάλες διαστάσεις, δεδομένης της κρίσης που υπάρχει στα ΜΜΕ. Οι άνεργοι δημοσιογράφοι παραμένουν χωρίς δουλειά όλο και περισσότερο χρονικό διάστημα. Το χειρότερο, είναι ότι, ένας μεγάλος αριθμός άνεργων συναδέλφων βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο για τους συναδέλφους που έχουν πολυμελείς οικογένειες και δεν έχουν κανένα έσοδο και καμία βοήθεια...

Η ΕΣΗΕΑ επιβάλλεται πλέον να λάβει ριζοσπαστικές αποφάσεις και να προβεί σε ουσιαστικές ενέργειες συμπαράστασης, προκειμένου να βοηθήσει τους άνεργους συναδέλφους, πρωτίστως για να βρουν δουλειά, αλλά και για να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες.

Εμείς οι άνεργοι δημοσιογράφοι, μετά και τη συγκέντρωση συζήτηση που είχαμε με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο Αιγάλεω, κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του οξύτατου αυτού προβλήματος, οι οποίες ζητάμε να τεθούν προς εξέταση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αμέσως μετά να ενημερωθούμε αρμοδίως για τις αποφάσεις. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί θα προβούμε σε πιο δυναμικές ενέργειες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Να συσταθεί στην ΕΣΗΕΑ, Ειδική Επιτροπή παρακολούθησης και αντιμετώπισης της ανεργίας, που θα αναλάβει σε συνεργασία με τους εκπροσώπους σε κάθε μέσο ενημέρωσης, να παρακολουθεί και να ενημερώνει άμεσα σε θέματα απολύσεων και προσλήψεων. Βασικός στόχος της εν λόγω Επιτροπής θα είναι να δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στους άνεργους συναδέλφους κατά τις προσλήψεις στα ΜΜΕ.

2. Θεωρούμε θετικότατη και υποστηρίζουμε την πρόταση της συναδέλφου προέδρου των Συνταξιούχων Συντακτών, Σοφίας Μαλτέζου, για έκδοση εντύπου από την ΕΣΗΕΑ που θα απορροφήσει μέρος των άνεργων συναδέλφων. Προτείνουμε την έκδοση εβδομαδιαίας Free Press κοινωνικοπολιτικής εφημερίδας, η οποία θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.

3. Να τροποποιηθεί η διάταξη που προβλέπει αυτασφάλιση στο ΤΣΠΕΑΘ μόνο για πέντε χρόνια και να γίνει για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί ο κάθε ασφαλισμένος.

4. Θεωρούμε θετική την πρωτοβουλία διοργάνωσης των σεμιναρίων για τους άνεργους συναδέλφους. Πρέπει όμως να γίνουν τα παρακάτω: Η επιδότηση των σεμιναρίων να καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνα παρακολούθησης και όχι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων. Τα οδοιπορικά που καταβάλλει η ΕΣΗΕΑ να δίδονται στην αρχή κάθε μήνα.

5. Περαιτέρω συνδρομή στους άνεργους συναδέλφους από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΑ, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν άνεργοι. Για τη σωστή εφαρμογή του παραπάνω μέτρου, να καθιερωθούν αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια. Ακόμη, να θεσπιστούν διαφανείς διαδικασίες για τα ποσά που εκταμιεύονται με ευθύνη του Δ.Σ.

6. Παρακαλούμε να αναρτηθεί το παρόν υπόμνημα στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ.

Εμείς οι άνεργοι δημοσιογράφοι τονίζουμε ότι πρωτίστως διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία."

--------------------------------

4 σχόλια

  1. Σας εύχομαι ολόψυχα να μειώσετε στο ελάχιστο το ποσοστό ανεργίας στον κλάδο των δημοσιογράφων.Όμως,οταν με το καλό σας προσλάβουν, μην ξεχνάτε οτι δεν θα εκφράζετε ελεύθερα τις ιδέες και τα άρθρα σας γιατί η θέση εργασίας συνοδεύεται(default)!απο τη "γραμμή" που θα δώσει η διεύθυνση,
    αν θέλετε να έχετε θέση εργασίας...
    ..."Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελεος και με τους δημοσιογραφους, αλοιμονο σε μια κοινωνια που εχει τοσους πολλους δημοσιογραφους,,,
    εγω θα σας προτεινα να πατε σε καμια οικοδομη να ριξετε κανα τσιμεντολιθο και να σταματησετε τις κλαψες

    αλλωστε οπου λαλουν πολλοι κοκοροι αργει να ξημερωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω για την ανεργία σας,αλλά ξέρω για την αμορφωσιά πολλών απο δαύτους που βγαίνουν στο γυαλί (Λέγε με TV ).Εχω φλομώσει στις κοτσάνες.
    Κοντευω να ξεχάσω τα Ελληνικά μου ρε παιδιά!!!!!!!!!
    Υ.Γ. Βλέπεις στις εφημερίδες εχουμε το π.χ. Word που τα ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΟΛΑ.
    Στον προφορικό λόγο ομως;;;;
    Πως το λένε τα τσακάλια;;; Ας βάλουμε μια ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ!!!!
    A.J.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε.

    Πολύ ευχαρίστως θα πήγαινα σε οικοδομή να ρίξω κάνα τσιμεντόλιθο, όπως με συμβουλεύεις, αλλά στα 44 πολύ δύσκολα θα βρεθεί εργολάβος να με προσλάβει. Άλλωστε, όταν ζήτησα να κάνω μεροκάματα ως σερβιτόρος σε καφετέρια μου είπαν ότι, από τη στιγμή που δεν έχω σχετική εμπειρία, θα προτιμήσουν να πάρουν κάποια νεαρή δεσποινίδα με ωραίο σώμα.
    Και επειδή μάλλον τα έχεις παρεξηγήσει τα πράγματα, δεν υπάρχει καμία κλάψα. Το μόνο που ζητάω είναι (εκτός από τις δικές μου προσπάθειες για να εξασφαλίσω τα προς το ζην, έστω και κάνοντας κάτι άσχετο με τη δουλειά που κάνω επί μια εικοσαετία) να ενεργοποιηθούν κάποιοι υπεύθυνοι για να σταματήσουν να είναι στο δρόμο τόσοι άνθρωποι. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο παράλογο αυτό, ώστε να προκαλέσει την οργίλη απάντησή σου.
    Και κάτι τελευταίο: Είναι κακό να βάζετε όλους τους δημοσιογράφους στον ίδιο κουβά. Μαζί, δηλαδή, και οι 10-20 που λυμαίνονται το σύστημα και κάνουν τον κόσμο να αηδιάζει με τα "κατορθώματά" τους, αλλά και οι υπόλοιποι που βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί (κυριολεκτικά οι περισσότεροι) με ιδρώτα και αίμα.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση