GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορρίφθηκε η αίτηση για τις "Λεσβίες"...

. Μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα ο όρος. "Aπάτριδες οι Λέσβιοι!" . . Από τον Nικόλαο Τζήμα .. Ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλ...

.

Μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα ο όρος. "Aπάτριδες οι Λέσβιοι!"
.



.Από τον Nικόλαο Τζήμα

..

Ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλός» ( http://www.davlos.gr/ ) Δημήτρης Λάμπρου, ένας εκ των τριών αιτούντων με ασφαλιστικά μέτρα να μην χρησιμοποιούνται οι όροι «Λέσβιος», «Λεσβία», Λέσβιο» και «λεσβιακός», «λεσβιακή», «λεσβιακό» από ανθρώπους, που δεν έχουν καμμία σχέση με τη Λέσβο, μετά την έκδοση της απόφασης της πρωτοδίκη κ. Πετσάλη ( http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=921403&lngDtrID=244 ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοδίκης κ. Πετσάλη η οποία δίκασε τα ασφαλιστικά μέτρα τριών κατοίκων της Λέσβού κατά της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος (Ο.Λ.Κ.Ε.) απέρριψε με την με αριθμό 6310/2008 απόφασή της την αίτηση με το σκεπτικό, ότι δεν ήταν νόμιμη, λόγω έλλειψης ασφαλιστέου δικαιώματος.

» Επεξηγώντας η κ. Πετσάλη τί εννοεί προσθέτει, ότι η λέξεις «Λέσβιος», «Λεσβία», Λέσβιο» και «λεσβιακός», «λεσβιακή», «λεσβιακό» δεν αποτελούν σύμβολα μέσω των οποίων εξατομικεύεται ο καθένας, δεν αποτελούν στοιχεία της ανθρώπινης ιδιότητας, ούτε συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των συντελεστών εκείνων, που καθορίζουν την ατομικότητα κάθε προσώπου, καταλήγει δε λέγοντας, ότι οι επίμαχες λέξεις δεν αποτελούν όνομα και ούτε στοιχείο έκφρασης της προσωπικότητας.

» Φυσικά η απόφαση της κ.. Πετσάλη, δεν μπορεί να μετατρέψει εκατοντάδες χιλιάδων Λεσβίων σε απάτριδες , στερούμενους τόπο γέννησης και λέξη καταγωγής, ούτε να τους εξαφανίσει την γεωγραφική τους ταυτότητα. Όλα αυτά αποτελούν φυσικά δικαιώματα που συνοδεύουν τον άνθρωπο και διαμέσου των αιώνων δεν σκέφτηκε ποτέ κανείς να τα στερήσει από οιονδήποτε.

» Εμείς δεν επικρίνουμε την κ. Πετσάλη, κατανοούμε ίσα-ίσα την δυσκολία που αντιμετώπισε, αλλά οιαδήποτε δικαστική απόφαση δεν μπορεί να καταργήσει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα να έχεις γεωγραφική, πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα, όπως έχουμε όλοι όσοι γεννηθήκαμε ή καταγόμαστε από το πλουσιότατο σε ιστορία και πολιτισμό νησί της Λέσβου.

» Διερωτώμεθα η αντίδικη πλευρά, η οποία συνεχώς παραπονείται, ότι της αμφισβητούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, πώς αισθάνεται τώρα που έχει στα χέρια της μια απόφαση δυνάμει της οποίας θα εξακολουθήσει να ασεβεί έναντι του λεσβιακού λαού.

» Υπάρχει συνέχεια».

-------------------------------------------

13 σχόλια

  1. Ρε, λέτε η πρωτοδίκης κ. Πετσάλη να είναι λεσβία και να αισθάνθηκε απειλούμενη από την κατάργηση του χαρακτηρισμού; Έπρεπε να ζητήσουν άντρα δικαστή, οι γυναίκες είναι σ' αυτό το θέμα προκατειλημμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. anti na eiste perifanoi pou legeste lesvies kai to nisi antiprosopeuei kati kanete san kathisterimena
    oust

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω πάντως σαν λέσβιος που είμαι και μένω εδώ στη λέσβο ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ κι όχι σα μερικούς που κόπτονται αλλά μένουν Αθήνα βρε παιδί, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το όνομα κανενός. Φανταστείτε αν ένας Παπαδόπουλος ή Παπαγεωργίου άρχιζε να έκανε αφαλιστικά σε όλους τους συνονόματους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή η απόφαση στα μέτρα και τα σταθμά του Γκουρέφσκι », η επεξήγηση της κ. Πετσάλη, ότι η λέξεις «Λέσβιος», «Λεσβία», Λέσβιο» και «λεσβιακός», «λεσβιακή», «λεσβιακό» δεν αποτελούν σύμβολα, (και έχει δίκαιο δεν χρησιμοποιούμε τα σύμβολα του δίσκου της Φαιστού, σαν την συμβολική Κινέζικη γραφή), μέσω των οποίων εξατομικεύεται ο καθένας, δεν αποτελούν στοιχεία της ανθρώπινης ιδιότητας, ούτε συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των συντελεστών εκείνων, που καθορίζουν την ατομικότητα κάθε προσώπου, καταλήγοντας, ότι οι επίμαχες λέξεις δεν αποτελούν όνομα και ούτε στοιχείο έκφρασης της προσωπικότητας.

    Αρκεί να αντικαταστήσει το εντός των εισαγωγικών με το «Λέσβιος-Μακεδόνας/των Σκοπίων/της Μακεδονίας», «Λεσβία-Μακεδόνισα/της Μελίκης» «Λέσβιο-Μακεδονικό/αεροδρόμιο», «λεσβιακή-μακεδονική/φέτα» «λεσβιακό-μακεδονικό/τυρί» κ.ο.κ.

    Βλέπετε όταν τα σύμβολα αντικαταστάθηκαν με τη γραφή η έννοια του συμβόλου του ομοφυλόφιλου αντικαταστάθηκε με το “Λέσβιος” και της ομοφυλόφιλης με το “Λεσβία”, κάπως έτσι δεν το αναφέρει και ο Πλάτων στο συμπόσιο?

    Οπότε διευκολύνετε και η απόφαση της Ε.Ε. Για τη μακεδονική μειονότητα.

    Η ρητορική έχει πολλά τερτίπια, είναι σε θέση ακόμα και την δικαιοεραστία και πολιτικοεραστία να την παρουσιάση ως το ανώτατο στάδιο εξέλιξης του ΔΙΑΚΙΟΥ μιας πολιτείας.

    Κατά τ' άλλα....με τι να ασχοληθούν οι άλλοι δικαιοβάτορες του δίκαου?
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/
    και παρτουζιάρηδες στη διαφθορά?

    Με “εκτίμηση” που θα λεγε κι ο babis

    Αλλά κι αυτός ο Δαυλός με το ανύπαρκτο κίνημα του υπέρ του ΔΙΚΑΙΟΥ της “Εκκλησίας του Δήμου” των πολιτών και κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, από πολύ ψιλά γράμματα ξεκίνησε τον αγώνα του για την πολιτεία των αρίστων!
    Μέχρι να κατέβει στο επίπεδο της Άρτεμης στα δάση και της ρεματιές δεν θα έχει μείνει ούτε χλόη ούτε σταγόνα ύδωρ για τα ζαρκάδια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα μωρέ μας τάχετε σπάσει οι Λέσβιοι και οι Λέσβιες.
    Πρώτον δεν λέγονται Λ"έ"σβιες, αλλά Λεσβ"ί"ες και δεύτερον δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία.
    Ο όρος Συβαρίτης είναι γνωστός από την αρχαιότητα, ομοίως ο όρος Λατίνος εραστής και κανείς δεν έκανε σαν κατίνα, να βγεί και να πεί ότι τον προσβάλει ο όρος, για να μην πώ για τον όρο Greek Way.
    Αντε παρατάτε μας νούμερα με τις μαλακίες που σας δέρνουν.
    Εδώ η εκκλησία επί 2000 χρόνια χρησιμοποιούσε τον όρο Ελληνας, ως μίασμα και σείς δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ, μόλις βρήκατε "αδύναμους" σας βγήκε φόρα παρτίδα το "φιλότιμο" και ο τσαμπουκάς.
    Ασε που σιγά μην είστε "καθαροί Λέσβιοι". Τίποτε πρόσφυγες από την Μικρά Ασία θα είστε και σαν τον Ψωμιάδη το παίζεται γηγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήγατε για μαλι και φύγατε κουρεμένοι. Τελικά Αυτου του είδους τα περιοδικά, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το έθνος για να βγάλουν χρήματα. Σας καταλάβαμε τι ουφα είστε. Εκει ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ απο τους αρχαίους. Οτι αυτοί δεν είχαν στενά μυαλά σαν εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή τι θα γίνει αν η Μύκονος μετανομαστεί σε "Πουστρονήσι";
    Θα διαμαρτυρηθεί μέρος των κατοίκων οτι διασύρεται το νησί τους;
    Το αντίθετο μάλιστα!Θα αποκτήσει την αίγλη που του ταιριάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ypen8imisi . oxi gia dimosiefsi. e vale afto pou esteila prin. eimai lesvios kai to dikaioume. an oxi eksiga to logo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός "δαυλός"; Αυτός ο ακροδεξιός καβλός με την φαντασμαγορική έκδοση του βιβλίου "οι τεχνολογία των θεών" που έγραψε ο συνταγματάρχης και που πουλάει ο τηλεβιβλιοπώλης Λιάκουρας;

    Ολος ο κόσμος είναι Ελληνικός, ζήτω η αυτοκρατορία του Λιάκουρα!

    ακροδεξιά φασιστικά κατάλοιπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παραπάνω ανώνυμε,
    έχεις μπερδέψει την φούτσα με την βούρτσα.

    Τον τίτλο του βιβλίου του συνταγματάρχη οικειοποιήθηκε ο ελλαδέμπορος Λιακόπουλος, που έβγαλε βιβλίο με τον ίδιο τίτλο τριά χρόνια μετά από τον συνταγματάρχη, ο οποίος -απ' όσο ξέρω- είναι δημοκρατικός κι έχει υποστή διώξεις από τους φασίστες.

    Διάβασε το βιβλίο του πρώτα και μετά να λές τις λαλακίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρεπει να γινει επειγοντως ενα μεγαλειωδες συλλαλητηριο , για να μαθει ολος ο πλανητης οτι οι λεσβιες ειναι στρειτ.

    Lesbians are straight!
    3000 years of heterosexual activity!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και σιγά μη λεγόσαστε λέσβιοι. Όταν ενωθήκατε με την ελλάδα όλοι μυτηλινιοι σας ήξεραν και μες στην νεοελληνική αρχαιοπληξία σας ξαναβάφτισαν με ένα όνομα ξεχασμένο εδώ και 2000 χρόνια που κι οι ίδιοι δεν χρησιμοποιούσατε ποτέ, ούτε στην εποχή oπου δεν υπήρχε θέμα με τις ομοφυλόφιλες γυναίκες. Εδώ κάθε έλληνας βοσκός έγινε απόγονος του Σωκράτη δεν θα γινόσασταν εσείς απόγονοι της Σαπφούς?
    Άντε να ονομάσουμε και τη Ρουμανία Δακία και τη Βουλγαρία Μοισία κτλ αφού γουστάρουμε αρχαία ξεχασμένα ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δουλειά δεν είχε ο διάολος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση