GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διαφθορά και τα σκάνδαλα ανάβουν...

. ...το φιτίλι της ανατίναξης! Ένα νέο καυστικό κείμενο του Π. Τατούλη με αφορμή την επάνοδο του Κ. Κουκοδήμου! , . Από το tatoulis.blogsp...

.
...το φιτίλι της ανατίναξης!
Ένα νέο καυστικό κείμενο του Π. Τατούλη με αφορμή την επάνοδο του Κ. Κουκοδήμου!
,
.Από το tatoulis.blogspot.com
.
Ο Παναγιώτης Βριώνης (του Rec- on, και social media consultant στο ΠΑΣΟΚ) έγραψε χθες στο Blog του ένα σχόλιο, στο οποίο απάντησα.
Δείτε το διάλογο:
Η επιστροφή Κουκοδήμου δεν είναι αιτία για την αποχώρηση Τατούλη; Ο Πέτρος Τατούλης έχει επιδείξει (ειδικά τους τελευταίους μήνες) ένα εξαιρετικό ζήλο και τόλμη καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα κάθε φορά που βλέπει ακόμη και την δική του παράταξη να καλύπτει και να συγκαλύπτει. Η συνέχεια εδώ: http://rec-on.blogspot.com/


Φίλε Παναγιώτη, θα μακρηγορήσω λίγο αν μου το επιτρέπεις. Το πρόβλημα στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν Τατούλη και έναν Κουκοδήμο. Και ούτε προκύπτει ασφαλώς ότι «η υπόθεση Κουκοδήμου είναι σύμβολο κουκουλώματος της κυβερνητικής διαφθοράς»...
....Η διεθνής εμπειρία καταδεικνύει ότι η διαφθορά ουδέποτε αποτέλεσε την πραγματική αιτία για την πολιτική καταστροφή ενός κόμματος ή μιας κυβέρνησης. Η οικονομία όμως υπήρξε. Είναι το γνωστό κλισέ της εποχής Κλίντον “It s the economy stupid” («είναι η οικονομία ηλίθιε», που δίνει την νίκη ή την ήττα στις εκλογικές αναμετρήσεις). Η διαφθορά και τα σκάνδαλα είναι τις περισσότερες φορές η φωτιά που ανάβει το φιτίλι της ανατίναξης. Σήμερα και τα δύο στοιχεία υπάρχουν. Και ναι μεν το επιχείρημα της «εισαγόμενης οικονομικής κρίσης» ισχύει εν μέρει – χωρίς ωστόσο να πείθει από τη στιγμή που η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας στην Ελλάδα ουδέποτε προχώρησε, ούτε και η οικοδόμηση μιας υγιούς οικονομίας, με αποτέλεσμα το κοινωνικό κράτος να μην έχει τα απαραίτητα κονδύλια να τραφεί-, αποδομείται όμως μπροστά στην προκλητική εικόνα των πολιτικών και των διαφόρων παραγόντων που μπήκαν στην πολιτική πτωχοί και διάγουν σήμερα (ελέω γυναικών και τέκνων) βίο πλουσιοπάροχο.
Η πλήρης απάντηση βρίσκεται εδώ.
-----------------------------------

8 σχόλια

  1. οχι και να κάνουμε ήρωα τον κ. Τατούλη. Ωραία τα παχιά λόγια, αλλά πότε ψήφισε στην βουλή κατά συνήδηση ενάντια στην Κυβέρνηση;
    Δύο εναλλαγές υπάρχουν: ή ψηφίζει ναι σε όλα και συμφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση ή καταψηφίζει κάτι που δεν συμφωνεί.Μέχρι στιγμής πάντως βρίσκεται στο ναί σε όλα. Aν εμπρακτα δείξει ότι κάπου διαφωνεί, τότε ας κάνει και παχιές δηλώσεις.
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν με ενοχλεί που είναι ΝΔ. Αυτό (και τις απόψεις μας) το συζητάμε.

    Μου αρκεί που δεν είναι σφουγγαρόπανο, πατσαβούρι, πολιτική πόρνη, πρόβατο, αναξιοπρεπής, ψεύτης απατεώνας, δειλός και θρασόπ^&@$.

    Να μην φέρω παραδείγματα επ' αυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς είναι ένας και μοναδικός εγώ δέν τον κακίζω γιατί έμεινε και δέν έριξε την κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τί κάνει. Καταλαβαίνει οτι και να την έριχνε με την μαλακία του τραβάει ο Ελληνικός λαός πάλι Καραμανλή αυτοδύναμο θα έβγαζε, αποτέλεσμα? μιά τρύπα στο νερό. Ίσως περιμένει και άλλα περισσότερη φθορά, περισσότερες αποκαλύψεις για να προχωρήσει στην επόμενη κίνηση.
    Αλήθεια γιατί μόνος του άλλος δέν υπάρχει? Ο Πολύδωρας πού είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιά χαρά το παίζει το παιχνίδι της ΝΔ ο πετράν. Όταν στη βάση αναπτύσσεται δυσαρέσκεια για τους γλοιώδεις ψεύτες, το σύστημα σπεύδει να αυτοπροστατευτεί υπερπροβάλλοντας έναν αξιοπρεπή ψεύτη, ώστε να εκτονωθεί η πίεση.

    Δεν υπάρχουν "καλοί μπάτσοι" στις ανακρίσεις. Τους ρόλους του "καλού μπάτσου" και του "κακού μπάτσου" τους προσυνεννοούνται, εκ των ενόντων, ανάλογα με το ποιός έχει όρεξη, τη συγκεκριμένη μέρα, να ρίξει σφαλιάρες στον ύποπτο.

    Αν ο πετράν δυσανασχετεί (λέμε τώρα...) για την διαφθορά και τα κουκουλώματα, ας μας πει τις ενστάσεις που προέβαλλε για τα έργα και η μέρες του Ζαχόπουλου. Ξέρει πάρα πολά και φροντίζει να τα αποκρύπτει από τον κόσμο, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι και αυτός μέρος του συστήματος με συγκεκριμένο και απολύτως διακριτό ρόλο.

    Έναν ρόλο που του ανατέθηκε λόγω και του προφίλ του (γιατρός, από λαϊκή οικογένεια, με ένσημα στο βιβλιάριό του) και κατά συνέπεια, "ιδανικός" στο να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο με το οποίο ταυτίζεται ο "αγανακτισμένος ψηφοφόρος", ώστε να αισθάνεται "επαρκώς εκπροσωπημένος". Και να παραμείνει, φυσικά, μέσα στο ίδιο κόμμα (αυτό, άλλωστε, είναι και το ζητούμενο) ακόμα κι όταν το πλοίο έχει βουλιάξει (στη συνείδηση του κόσμου) με αποτέλεσμα τα σκατά από τις σεντίνες να έχουν φτάσει μέχρι τη γέφυρα.

    Θα έλεγα ότι ο Τατούλης είναι κάτι σαν "Τζουμάκας της ΝΔ": ο "χρήσιμος γκρινιάρης" που πρέπει να διαθέτει κάθε κόμμα ώστε να εκτονώνεται η περιστασιακή οργή των "χρήσιμων ηλίθιων" οπαδών που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα.

    Και (μια και τον θυμηθήκαμε) ο Τζουμάκας, σήμερα, δεν αισθάνεται την παραμικρή τύψη που, επί των (υπουργικών) ημερών του, κάηκε αρκούντως (και αποχαρακτηρίστηκε, στη συνέχεια) ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου της χώρας. Απεναντίας ονειρεύεται τη στιγμή που θα του δώσουμε τη δυνατότητα να έρθει και να μας (ξανα)σώσει.

    Το επαναλαμβάνω: Το ήθος του πετράν θα κριθεί από τη στάση του στα "έργα και ημέρες" Ζαχόπουλου. Με την παράταση της σιωπής του, δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο πέρα από το ότι ήταν κι αυτός χωμένος στο κόλπο μέχρι τα μπούνια, έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς να έχει σκοπό να προσποριστεί ίδια οικονομικά οφέλη.

    Οπότε, τι να μας πει, τώρα, για τη ζωή του;

    Μήπως νομίζετε ότι αν καταψηφίσει κάποιο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, θα μας πείσει; Από τη στιγμή που το νομοσχέδιο (ελέω κουκοδήμου) θα περάσει, εγώ θα είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι ρόλοι του καλού μπάτσου και του κακού μπάτσου θα έχουν μοιραστεί, για μία ακόμη φορά, μεταξύ ομονοούντων συνεταίρων.

    Έτσι κι αλλιώς, ο κρατούμενος θα τις φάει, τελικά, τις φάπες του!

    Πάμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όμως, υπάρχουν και νεοδημοκράτες που παραιτούνται γιατί δεν πουλάνε τα ιδεώδη τους!
    Δείτε αυτό παρακαλώ κάντε το θέμα στο blog σας:
    http://www.kirikas.com.gr/index.php?itemid=1884

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eίναι δέν είναι στημμένος ο Τατούλης δέν μπορώ να το γνωρίζω, φαίνεται αγνός αλλά κανείς δέν ξέρει τί παιχνίδια μπορεί να παίζονται μεταξύ τους.
    Το μόνο που έχω να πώ είναι να επαναλάβω τις δύο φράσεις που έχει πεί επαννειλημένα ο Δήμος Βερύκιος το πρωί στον Alpha.

    Ψηφίστε τους.
    Καλά να πάθετε γιατί ... πήγατε με κλειστά τα μάτια και ψηφίσατε Καραμανλή.

    Ρε λές να μας έχουν κάνει μάγια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1:53

    ==
    Ψηφίστε τους.
    Καλά να πάθετε γιατί

    =

    Φίλε, υπήρχε εποχή που αν και αριστερός, το σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", το θεωρούσα συκοφαντικό, όταν προέρχόταν από πασόκους που δεν θέλαν να χάσουν την κουτάλα.

    Τώρα, ειλικρινά, δεν θα ξεχάσω (τι σημαίνει ΝΔ) ποτέ. Αλλά και ποτέ δεν πρόκειται να φύγουν, από τη στιγμή που καταφέραμε να τους βάλουμε εκί που είναι.

    Μόνο με αγιασμό θα φύγουν, σαν τα παγανά!

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πλάκα είναι οτι ο χοντρέλας με την παρέα του αυτοχαρακτηρίζονται σάν κεντρώοι φιλοαριστεροί και όχι δεξιοί, δεξιός μόνο ο Καρατζαφέρης δηλώνει.
    Αλλά αυτοί είναι τρομερά χειρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση