. ...στην Ελλάδα του 2008! . Γράφει ο Νώντας Χαλδούπης . Σε πρόσφατο σχόλιό μου στο press-gr έγραφα για τον ΟΤΕ που γυρίζει την Ελλάδα ...
.
Γράφει ο Νώντας Χαλδούπης
.Σε πρόσφατο σχόλιό μου στο press-gr έγραφα για τον ΟΤΕ που γυρίζει την Ελλάδα στην εποχή του dial-up, την ώρα που αποδεικνύεται παραγωγικότατος στα σκάνδαλα. Οφείλω, μετά την εμπειρία των τελευταίων ημερών –και αφού πλέον έχω καταφέρει να λύσω το προσωπικό πρόβλημά μου με τη σύνδεσή μου στο ίντερνετ- να προσθέσω ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ιδιωτικοί πάροχοι, εν προκειμένω η Hellas On Line. Οφείλω, επίσης, να επισημάνω την άμεση αντίδραση του ΟΤΕ, και ιδιαίτερα των υπευθύνων του Γραφείου Τύπου, αφού δημοσιεύθηκε το σχόλιό μου στο press.gr –αυτό αποδεικνύει, ίσως, και τη δύναμη που έχει σήμερα η έκφραση των πολιτών μέσω των blog.
Ανεξάρτητα από τον επιμερισμό των ευθυνών, τον οποίο ειλικρινά δεν είμαι σε θέση να κάνω με τρόπο απόλυτο και χωρίς να κουράζω με τεχνικές λεπτομέρειες, γεγονός είναι ένα: ένας πολίτης που θέλησε να διακόψει μια σύνδεση ISDN, αφού πια είναι άχρηστοι στις περισσότερες περιπτώσεις οικιακών χρηστών οι διπλοί τηλεφωνικοί αριθμοί, λόγω της τεχνολογίας του DSL, χρειάσθηκε να περιμένει από τις 27 Ιουνίου ως τις 18 Ιουλίου μέχρι να ενεργοποιηθεί η νέα σύνδεση στο ίντερνετ, με DSL που «τρέχει» πλέον πάνω σε γραμμή PSTN.
Αυτή η απλή μετατροπή άφησε τον καταναλωτή, που αγόγγυστα πληρώνει εκατοντάδες ευρώ το χρόνο στον ΟΤΕ και τον ιδιωτικό πάροχο, χωρίς σύνδεση DSL για 22 ημέρες, γυρίζοντας το ημερολόγιο της τεχνολογικής εξέλιξης δέκα χρόνια πίσω, στην εποχή του dial-up. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φθάσει να ενεργοποιηθεί τελικά η σύνδεση, ξεπερνώντας τα προβλήματα του δικτύου του ΟΤΕ και της HOL, χρειάσθηκαν άπειρα τηλεφωνήματα, ανταλλαγή e-mail, ένα σχόλιο στο press-gr, αλλά και τρεις επισκέψεις τεχνικών του ΟΤΕ –στη μία ομολογώ ότι λύθηκε ένα πρόβλημα τηλεφωνίας που οφειλόταν σε δικό μου σφάλμα.
Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο θα είχε καθυστερήσει η σύνδεση, αν είχα αφήσει την υπόθεση να κυλήσει χωρίς να «κυνηγήσω» τις δύο εταιρείες. Ίσως και να έβγαζα όλο το καλοκαίρι ρίχνοντας… κάρβουνο στη σύνδεση των 56Κ. Πάντως, οφείλω να ευχαριστήσω για τις παρεμβάσεις τους τα στελέχη στα γραφεία Τύπου του ΟΤΕ και της HOL, που έδωσαν «ρυθμό» στους αρμόδιους τεχνικούς για να λυθεί το πρόβλημα. Και να ευχηθώ καλή τύχη σε όσους παραμένουν… εγκλωβισμένοι στο –ευρυζωνικό- δίκτυο!
---------------------------------------------------

mastora sa na xasame ti mpala ligo..ginate oloi basiliades kai mou thelete kai grigoro internet ..gia deste mwre mia mouriiii
ΑπάντησηΔιαγραφήtpt pia den mporei na sas kalipsei ..poso pio grigora pia thelei na pigenei o kyr mhtsos sto net?>>...giati aftos ksexnas mastora oti eisai enas kyr mhtsos pou sei stin ellada , dioristes me meson sto dimosio kai mou thelsi kai grigoro net ..min tixosn kai mineis piso texnologika ..ou na mou xatheis kai de pas na boskeiseis kamia katsika mpastounoblaxe ,,i texnologies aftes prepei na einai grigores ekei pou prepei ..esy tha blepeis tis tsontes arga paniblaka neolelina xaxaxaxaxaxaxaxa ilithioi pou mou thelete kai net grigoro otan den exete pswmi na fate NA!
αγαπητέ, από τα γραφόμενά σου, φαίνεται πως οι γνώσεις σου στο ζήτημα είναι γνώσεις πάτου.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι παραξενεύει αυτό, όταν σήμερα είναι τόσο ανεβασμένος ο τεχνολογικός εναλφαβητισμός της κοινωνιας.
για αυτό, άλλη φορά όταν γράψεις κάτι παρόμοιο, ας πιάνεις το ποντίκι με χαρούμεν μεν διάθεση, με σεβασμό δε. σε κάτι που δε γνωρίζουμε δε βγάζουμε αμέσως γλώσσα δυο πήχες!
συμβουλές...
1. πρώτα παραγγέλνουμε δεύτερη γραμμή στον οτε, αυτή δε στοιχίζει σήμερα δεν έχει πάγιο εγκατάστασης.
2. ο οτε (τη σημερινή εποχή) τη βάζει μέσα σε μια βδομάδα
3.αμέσως παραγγέλνουμε πάνω σε αυτή τη γραμμή οποιοδήποτε πακέτο ιδιώτη isp
4. κι όποτε ενεργοποιηθεί η σύνδεση του εναλλακτικού isp.
ayth einai h diadikasia gia na mh meineis oyte lepto xvris thlefwno h internet.
και κλείνοντας:
τηλέφωνο μόνο από οτε, dsl ιντερνετ από ιδιώτη πάροχο.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΗ!
Εδώ να σας πω ότι υπάρχουν ακόμα περιοχές όπου είναι αδύνατη η σύνδεση στο ιντερνετ. Στο χωριό Γούβες Λακωνίας π.χ ο ΟΤΕ δεν παρέχει δυνατότητα αναγνώρισης κλήσης εδώ και μερικά χρόνια και φυσικά ούτε λόγος για σύνδεση dsl. Και να σκεφτεί κανείς ότι με τα προηγούμενα μηχανήματα υπήρχε η δυνατότητα αναγνώρισης κλήσης τουλάχιστον. Αυτό θα πει εκσυχρονισμός και ευρυζωνικότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήto thema einai na evgales kentriko nohma apo ta legomena mou .
ΑπάντησηΔιαγραφήola ta exei afth i xwra to grigoro net mono tis lipei exw na prostheso ..kai epimeno oti i psyxasthenia tou ellina gia olo kai pio grigoro net gia oikiaki xrisi ton odigei se problimatismous kai diamartiries opos tis dikes sou
eimai xristis tou net mestora mou asfalos pio polla xronia apo sena sigoura kai as les oti den exo tis gnwseis sou .
ksero omos afto pou sou eipa...oti dld mporite na blepete tis tsontes sas me xamiloteres taxitites na sas menei kana frago na parnete kai ena karbeli pswmi .
i xwra exei katantisei o paradisos twn kathe logis hlekronikwn proiontwn otan i mathisei gia afta einai aneparkeis...px sa na plironeis mia ferarri kai den ksereis na odigeis
h ferari odhgietai apo monh ths, xwris ma8hmata
ΑπάντησηΔιαγραφήatyxes paradeigma
Απομακρυσμένες περιοχές μπορεί να μην δουν DSL ποτέ! Είναι ασύμφορο για τον ΟΤΕ να προσφέρει σύγχρονα κυκλώματα και εξοπλισμό σε χωριά λίγων κατοίκων ανάμεσα σε βουνά και χαράδρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α., που βρίσκονται έτη φωτός μπροστά από μας στις τηλεπικοινωνίες, οι εταιρίες λένε ξεκάθαρα ότι "δεν θα καλύψουμε την τάδε περιοχή γιατί δεν μας συμφέρει".
Ίσως το σφάλμα του ΟΤΕ είναι που δεν το ξεκαθαρίζει από την αρχή.
Υ.Γ.: Ξεχάστε τον ΟΤΕ και τις ενσύρματες τεχνολογίες. Σας καλύπτει κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; Συγχαρητήρια! Έχετε τηλέφωνο (και αναγνώριση κλήσης) και ADSM!
&imba