GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γιορτή της Παναγίας...

. Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας . Στις 15 του Αυγούστου ολόκληρος ο Χριστιανικός κόσμος θα πλημμυρίση τις εκκλησιές και τα μοναστήρια, για...

.
Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας
.
Στις 15 του Αυγούστου ολόκληρος ο Χριστιανικός κόσμος θα πλημμυρίση τις εκκλησιές και τα μοναστήρια, για να γιορτάση τη Μάνα της Χριστιανοσύνης, την Παναγία. Χιλιάδες πρόσωπα προσκυνητών, βουβά, χλωμά, συλλογισμένα, καταπονημένα, βασανισμένα, θα σηκώσουν ευλαβικά το βλέμμα τους ν’ ατενίσουν το χαμόγελο Εκείνης, που χύνει βάλσαμο και παρηγοριά σ’ όλων τις καρδιές.
Η κατανυκτική αγάπη του λαού μας, ιδιαίτερα προς την Παναγία, η λατρεία και η αφοσίωση του Έλληνα προς την Θεοτόκο, είναι ανάλογη προς την άπειρη στοργή που ξεχειλίζει από τα μάτια Εκείνης προς όλον τον κόσμο. Και δεν χρειάζονται υψηλονόητοι και βαθυστόχαστοι θρησκευτικοί στοχασμοί για να νιώση κάποιος τη θαλπωρή της ματιάς Της, όταν σε κοιτάζη. Το γονάτισμα του απλοϊκού προσκυνητή μπροστά στην εικόνα Της είναι η πιο γνήσια μεταφυσική διάσταση της ψυχής του.
Εύγλωττα εξομολογητικοί είναι οι στίχοι του Κωστή Παλαμά σε μια μύχια προσευχή του προς την Παναγία στο ποίημά του «Μυστική παράκληση», που είναι μια δραματική, καθαρά θρησκευτική έκφραση της ψυχής του:
«Δέσποινα,
κανένα φόρεμα τη γύμνια μου
δε φτάνει να σκεπάσει
............................
Πρόστρεξε, Μυροφόρα,
μονάχα εσένα πίστεψα
και λάτρεψα μονάχα εσένα,
κι ως τώρα μέσ’ στα αιματοστάλαχτα
μιας οργισμένης δύσης
Δέσποινα, στήριξέ με εσύ
και μη μ’ αφήσεις.....
«Η σκέπη και του ανθρώπου εσύ, τ’ αγγέλου εσύ και η δόξα,
με τη χαρά σου χαίρεται, χαριτωμένη η κτίση!
Μητέρα των ανέλπιδων κι όλου του κόσμου σκέπη,
κάτω από σε και οι ανέλπιδοι κι όλος ο κόσμος ίσοι!
Μπρος στην εικόνα σου γυρτός ο κόσμος με το στόμα
τρεμουλιαστό, κρεμάμενο μόνο απ’ τόνομά σου
κι από τη σκέψη σου, Κυρά, κι από τ’ανάβλεμμά σου,
μ’ ένα τροπάρι μυστικό, με μια πνιχτή μουρμούρα
δυό απέραντα μονόλογα: Χαίρε Χαριτωμένη!...»
.................................
Στα κάστρα
σ' ανιστόρησα
οδηγήτρια
και στ' αδυσώπητο
το κρίμα / απάνου
σε ξανάδα
γρηγορούσα...
Χ. Χ.
--------------------------------------------

14 σχόλια

  1. τι δόκτωρ είσαι;
    δόκτωρ σκοταδιστικής πίστης;


    ανήκετε σε μια γενιά που χάνεται, πάρτε το χαμπάρι. οι εκκλησίες αδειάζουν (επιτέλους).

    ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    Στο όνομα του χριστού και της παναγίας σας έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.
    ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΥΜΕΛΑ?
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ?
    Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΑΘΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή η γιορτή έχει τις ρίζες της στους θρησκευτικούς μύθους των αρχαίων Αιγυπτίων. Η Ίσιδα ήταν η αντίστοιχη Παναγιά για αυτούς. Βλέπουμε έτσι την ομορφιά των μύθων της θρησκείας που προσπαθεί να δώσει εσωτερική δύναμη στον άνθρωπο. (T. Harpur,The Pagan Christ, Theology department,University of Toronto)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Makari na borouse na vali ligo nmialo stous Politikous mas ke idika ston karamali.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "εκλεκτέ", "ανώτερε" των αθεόφοβων, δόκτορα του μεσανατολίτικου εκφοβισμού και διχασμού,
    μήπως ξέρεις ποιοι γονάτισαν τον ελληνισμό δια του γιαχβισμού, ποιός αυτοκράτορας του γιαχβέ εξόντωσε τους Ακρίτες (Βασίλειος Α', γιατί είσαι "ξεχασιάρης") και οι διάδοχοί του σταδιακά παρέδωσαν Μικρασία και Βαλκάνια στους γενίτσαρους και πώς θα βοηθήσει μια εικόνα φόβου το δοκιμαζόμενο ελληνισμό και την ανθρωπότητα ολόκληρη, όταν χρειάζεται θάρρος και συλλογικές αποφάσεις που τα ιερατεία μισούν;
    http://www.youtube.com/watch?v=4V7bJzkI-Nc
    "Βυζαντινός εσπερινός"
    Σαμουηλίδης Χρήστος
    Στη Θεσσαλονίκη των ηρώων Ζηλωτών
    Το βιβλίο του Χρήστου Σαμουηλίδη αναφέρεται στα δραματικά γεγονότα και τις συγκλονιστικές κοινωνικές και θρησκευτικές περιπέτειες που συνέβησαν στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη, ειδικά, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και την ελληνική αυτοκρατορία ολόκληρη, γενικότερα, κατά το πρώτο μισό του 14ου μ.Χ. αιώνα, στη διάρκεια του οποίου η «συμβασιλεύουσα» ή «το Κάστρο», όπως αποκαλούσαν τότε την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, κατέβαλλε επίμονες και αγωνιώδεις προσπάθειες να συνεχίσει τη χρυσή εποχή της ακμής της. Τη δεκαετία του 1340 άρχισε μια τριπλή διένεξη, που έλαβε σάρκα και οστά με την εκδήλωση κάποιων κρίσιμων γεγονότων.
    Ανάμεσα στον οίκο των Παλαιολόγων και τον οίκο των Καντακουζηνών (που έφεραν τους Τούρκους στα Βαλκάνια...) ξεσπά πόλεμος (1341-1347).
    Μεταξύ των ομφαλοσκόπων ησυχαστών του Γρηγορίου Παλαμά και τού δημοκρατικού Καλαβρού θεολόγου Βαρλαάμ εντείνεται η θρησκευτική διαμάχη. Ακόμη, η κοινωνική σύγκρουση μεταξύ των αλαζόνων "Δυνατών" ("ευγενών", βλ. σημερινό ΝΑΤΟ) και των κατασυκοφαντημένων πενήτων (της τρίτης λαϊκής τάξης) κατέληξε στη νικηφόρα επανάσταση των τελευταίων, στη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τούς ήρωες Ζηλωτές. Αυτοί εγκαθίδρυσαν, με τις τολμηρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις τους, για εφτά χρόνια (1342-1349) το πρώτο, στη νεώτερη παγκόσμια ιστορία, δημοκρατικό καθεστώς, με συλλογικές αρχές, αλτρουϊστικά οράματα και με ενίσχυση της παλιάς, πατροπαράδοτης δημοκρατικής τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονότα που την κατέστησαν μια πολιτεία πιο προχωρημένη και πρωτοποριακή, κοινωνικά, από τις ανάλογες τοτινές θαλασσινές ολιγαρχίες τής Ιταλίας και της Ευρώπης.
    Τα κύρια συμβάντα και τα περισσότερα πρόσωπα που εμπλέκονται στην προαναφερόμενη τριπλή διένεξη της εποχής είναι πραγματικά και στηρίζονται στις ιστορικές πηγές και τα επιστημονικά βοηθήματα και έργα που γράφτηκαν για τη σπουδαία αυτή και κρίσιμη περίοδο της Θεσσαλονίκης και του βυζαντινού κράτους, γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σπανίως υπερασπιζόμενη το λαό, βυζαντινή αυτοκρατορία είχε φτάσει πια σε άκρα αδυναμία και δύο φράξιες είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή: οι οπαδοί της "συνεννόησης" με τη Δύση και αναγνώρισης των πρωτείων του Πάπα και οι οπαδοί της υποταγής στους Τούρκους. Οι Παλαιολόγοι αγωνίστηκαν για την πρώτη και παρέμειναν στο θρόνο των «Ρωμαίων» μέχρι το τέλος της Αυτοκρατορίας, το 1453. Οι φοβικοί χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης με αρχηγό τους το Λουκά Νοταρά προτίμησαν την υποταγή στους Τούρκους, λέγοντας πως είναι καλύτερο να δουν τούρκικο φακιόλι στην Πόλη παρά παπική τιάρα. Και το βλέπουν ακόμη.
    Υπήρχε βέβαια και η ελληνική, τρίτη λύση. Αυτή που εισηγούνταν ο Γεώργιος Γεμιστός, ο Πλήθωνας. Γιατί ο Πλήθωνας διακήρυσσε την ελληνικότητα των βυζαντινών και, λέγοντας το γνωστό «Έλληνες εσμέν», πρότεινε τον εξελληνισμό της διοίκησης και ζητούσε να ανατεθεί η υπεράσπιση του Βυζαντίου στους Έλληνες. Όμως ο μαθητής του Γεώργιος Σχολάριος έλεγε: «Είμαστε χριστιανοί. Δεν είμαστε Έλληνες», και έκαιγε τα βιβλία του δασκάλου (11). Αν οι Παλαιολόγοι δέχονταν τη λύση του Πλήθωνα, μια και είχαν ενδείξεις από τον καιρό του Λέοντα Σγουρού πως ήταν εφικτή, ίσως ο Ελληνισμός να μην ξανασκλαβωνόταν για 400 περίπου χρόνια.
    Ευτυχώς σήμερα έχουμε καταλάβει όλοι πως πρώτα απ’ όλα είμαστε Έλληνες και μετά όλα τα άλλα.
    http://dimoklirokratia.gr/blog/?p=29#more-29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ανηκει στην μητερα ΕΚΕΙΝΟΥ που ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ για να λυτρωθουνε οι πιστεύοντες στην δική ΤΟΥ Θυσια και στο δικο Του λυτρρωτικο ΕΡΓΟ.
    Ομως η μητερα Του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ !!!
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΘΕΙΚΕΣ !!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΟΥΣΑ !!!
    ΚΑΙ πολλά αλλα που της αποδιδονται.
    ΟΛΗ η δοξα και η Τιμη και η προσκύνηση ανηκουν στον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ που ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, που ειναι ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ και τα παντα ΠΛΗΡΩΝ, που ειναι ΣΩΤΗΡΑΣ.
    Η Μακαρια Μητερα Του, Μαριαμ, ΔΕΝ ειναι ΣΩΤΗΡΑΣ...
    Ας ειναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ εις τους ΑΙΩΝΑΣ, αλλά είναι ΝΕΚΡΗ
    (οπως νεκροι ειναι και ολοι οι ανθρωποι και οι αποστολοι και οι αγιοι και και και που εχουν και αυτοι πεθανει)
    που περιμένει και αυτη την ΑΝΑΣΤΑΣΗ που θα γινει στην Δευτερα Παρουσια ΕΚΕΙΝΟΥ, που τυχαινει να είναι και ο κατα ΣΑΡΚΑ υιος της, αλλα συναμα και ο προσωπικος της ΣΩΤΗΡΑΣ και ΚΥΡΙΟΣ και ΘΕΟΣ της.

    Οταν εισαι αρρωστος δεν πας στην μανα του γιατρου αλλα στον ιδιο τον γιατρο.
    Που ειναιο στην περιπτωση μας ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
    Ετσι λεει ο λογος του Θεου. Η Αγια Γραφη. Αν καποιος θελει να προσθεσει και τις δικες του γνωμες και σκεψεις τοτε και ο Θεος θα του προστεσει κατα την μεγαλη κριση της δευτερας ΕΝΔΟΞΗΣ παρουσιας Του.

    Τιμοθεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ANTE RE EIDOLOLATRES POY PROSKYNATE SANIDES & PTOMATA.POIA PARTHENA & FOYMARA AFOY HGYNAIKA EIXE 7-8 PAIDIA.NA MHN KAPNIZETE TIS KALTSES SAS GIA NA MHN BLEPETE ORAMATA.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε Κρεμμύδα
    γιατί αναφέρεις"μέ πρόσωπα βουβά,
    χλωμά,συλλογισμένα,καταπονημένα,
    βασανισμένα"?
    Ναί εσύ τά γράφεις καί όχι ο Στέ-
    λάρας.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ????
    Η χαρά πού πρέπει νά προσφέρει η
    πίστη, η εκκλησία.
    Τί σχέση έχει ταπεινότητα καί ο εσωτερικός διαλογισμός μέ τή Ζωή?
    Σέ θερμοπαρακαλώ νά μού επιτρέψεις
    νά τιμήσω τήν γλυκοφυλούσα όπως ξέ-
    ρω εγώ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕ-
    ΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ:
    Τραγουδιστά,ερυθροπρόσωπα,ανέμελα,
    ξεκούραστα,ακέραια.
    Η θρησκεία δέν πρέπει νά είναι
    μίζερη.Πρέπει νά είναι χαρμόσυνη,
    ελπιδοφόρα,πηγή ζωής καί χαράς.
    Τόν θείο πόνο άσε με νά τόν ανα-
    ζητήσω μόνος μου,μέσα μου,εκεί πού
    κατοικεί.
    Αντιπρόσωποι επί τής γής χρεισθή-
    κατε μόνοι σας.Καλό τό internet αλ-
    λά Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΥΡΒΑΖΕΙ.
    Αναστάσης(Κοπέρνικος ρεεεεέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΒΙΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΕΣΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΙ΄ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΜΟΝΕΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ...

    ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ, ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΔΑΡΑΝ, ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΟΑΝΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΑΙΩΝΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ...

    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;

    ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΗΣΑΝ UFO ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ" ΛΕΜΕ , Η ΤΟΥΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΥΓΑ ΤΣΕ-ΤΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ...

    ΓΙΑ ΚΥΤΑΞΤΕ ΠΑΛΙΕΣ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΡΟΧΟΥΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΣΟΥΒΛΙΑ, ΠΕΡΟΝΕΣ, ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ, ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΙΣΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΛΗΚΑΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ ΘΑ ΞΕΨΥΧΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ...

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ...

    ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑΒΛΕΣ;

    ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ ΤΟΥ,ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

    ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΑΒΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΙΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΑΧΑΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΓΙΕΣ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...

    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΑΝΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΝΙΖΕΣ...

    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΗ...

    ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΝΕ ΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ...

    ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΩΪΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ), ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ...

    pilotos-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΑΒΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΙΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΑΧΑΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...
    ...........

    ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΝΕ ΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ...
    pilotos-2
    14 Αύγουστος 2008 9:59 μμ
    ------------------
    Ωστε οι αγιες αυτες εικονες κανονε και ιασεις, έτσι;!
    Αλλα ...δεν προσκυνας το χρωμα και το ξυλο!

    Νομιζω χρειαζεσαι ΨΥΧΙΑΤΡΟ!
    Αυτη ειναι ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ και να μου λειπει!
    Αν μπορει ενα ξοανο (εικονα) να με κανει καλά
    χιλιες φορες να ΜΗΝ ΓΙΝΩ καλά
    παρα να προσκυνησω ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ!
    Σε ΛΥΠΑΜΑΙ !!!

    Λουλα πλύστρα/baby sitter
    πτυχ.οικονμομικων Χαρβαρντ
    μεταπτυχιακά Γεηλ ουνιβερσιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pilotos-2

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ????
    ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ????
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΕΙΣΑΙ 100% ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ....
    ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Χ Ρ Η Μ Α
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ" ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ Γ. ΜΟΥΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΣΣΙΑ "ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαλταρισμένε τρομολάγνε "πιλότε", που "ξεχνάς" τις σφαγές των "εκλεκτών", "ανώτερων" ρατσιστών χριστιανών κατά προτεραιότητα κατά των ανυπότακτων Ελλήνων (ως και στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Σκυθόπολη είχαν φτιάξει...), μήπως μπορείς να απαντήσεις γιατί ποτέ κανένα "θαύμα" δεν έβγαλε μέλη σε ανάπηρο;
    Και μήπως, θολωμένε, καταλαβαίνεις μέσα στο φανατισμό σου ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΑ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση