GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δαλιδά…

. Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης . Σαλώμη: Το όνομα σημαίνει «ειρηνική» και συναντώνται δύο άτομα μ' αυτό στην Αγία Γραφή. 1) Η σ...

.
Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
.
Σαλώμη: Το όνομα σημαίνει «ειρηνική» και συναντώνται δύο άτομα μ' αυτό στην Αγία Γραφή. 1) Η σύζυγος του Ζεβεδαίου και μητέρα των μαθητών του Κυρίου, Ιακώβου και του Ιωάννη. Ζήτησε από τον Κύριο, οι δυο γιοι της να καθίσουν ο ένας στα δεξιά κι άλλος στα αριστερά στη βασιλεία Του. Ήταν παρούσα στη σταύρωση του Ιησού καθώς επίσης και μεταξύ εκείνων που το πρωί του Πάσχα πήγαν στο μνήμα για να αλείψουν με αρώματα το σώμα του Κυρίου τους. 2) Η κόρη της Ηρωδιάδος και ανιψιά του Ηρώδη του Αντίπα, η οποία χόρεψε μπροστά στον Ηρώδη και τον ευχαρίστησε τόσο, που έλαβε σαν ανταμοιβή, κατόπιν παρακινήσεως της μητέρας της, το κεφάλι τουΙωάννη του Βαπτιστή.
Στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, εν έτει 2000, το όνομα αυτό συναντάται και ως χαρακτηρισμός του εκπροσώπου του κόμματος Άρη Σπηλιωτόπουλου από τον τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας –και πρώτο σε σταυρούς πανελλαδικά- Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο παραλληλισμός αυτός είχε προέλθει διότι, όπως υποστήριζε ο νυν πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Σπηλιωτόπουλος ευθυνόταν για τον αποκεφαλισμό στελεχών. Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης ζητούσε την άμεση απομάκρυνσή του, καθώς ήταν ανεπιθύμητος στη βάση του κόμματος. Την ίδια στιγμή έθετε άμεσα "θέμα λογικής" στη ΝΔ.
Σήμερα, και ενώ η Ν.Δ. ταλανίζεται πάλι από έναν κυβερνητικό εκπρόσωπό της επί τη βάση της και επί το πλάτος της πολιτικής της και ενώ η όποια λογική απουσιάζει, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, νυν Υπουργός Τουρισμού, καθόλα μαυρισμένος –με φυσικό τρόπο, μετά την παραμονή του σε θαλαμηγό επιχειρηματία κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και αφού τίμησε δεόντως το νησί της Μυκόνου- διαπίστωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πιάσει πάτο». Προ ημερών δε, αποδείχθηκε ότι οι βουλευτές της ΝΔ ήταν ατάκτως ειρημένοι για να διορθώσουν δικά του απείθαρχα ψηφοδέλτια. Δεν ξέρω αν είναι αδυνατότητα απογαλάκτησης από τον σαλώμειο παραλληλισμό ή μια προσπάθεια νοηματοδοτικής ενίσχυσής του με την αποκεφαλισμένη κάρα του πρωθυπουργού, αλλά ο κ .Σπηλιωτόπουλος εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και Ιούδας. Αλλά, επειδή δεν γνωρίζω αν φυλάει υπέροχα, τι λέτε για Δαλιδά…;
----------------------------

5 σχόλια

  1. Ρε συ, πολλά ξέρεις τελικά εσύ για τα ψώνια εκείνης τής εποχής.

    Από το εβραϊκό πρωτότυπο τα διάβασες? Ο μπαμπάκας σου δεν σου έδινε άλλα βιβλία να μορφωθείς λιγάκι? Πάντως δεν είναι αργά να μάθεις και κάτι τής προκοπής.

    Σκέψου τό εξής: έστω και λίγη εβραϊκη ατάκα, κάνει το παιδί αρκετά μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε επειδή ήταν τικιτάγκας και πήγαινε με τον Κωστάκη τα είπε ο Καρατζαφέρης αλλά μετά τα μάζεψε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα ήθελα γιά τό Αντώνης-Μάριος βγάζω υπέροχους χαρακτηρισμούς.
    Τί λέτε γιά.....(στή χαρίζω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ του ΠΑΣΟΚ

    και τα στελέχη της Ν.Δ


    Ο κανιβαλισμός των ΠΑΣΟΚων δεν έχει όρια. Ασύδοτοι, θρασείς και ασυγκράτητοι τρώνε το ένα μετά το άλλο τα πιο ΑΞΙΑ, ΗΘΙΚΑ, και ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ.

    Η αρχή έγινε με τον Ρεγκούζα, συνεχίστηκε με τον Βαρθολομαίο και τον Ζαχόπουλο και έκτοτε τους άνοιξε η όρεξη.

    Δυστυχώς ο πρωθυπουργός έπεσε στη λακούβα που του άνοιξαν οι Πασόκοι. Πίστεψε καλοπροαίρετα και αφελώς τις "αιτιάσεις' των και ενέδοσε στον κανιβαλισμό τους. Και δυστυχώς ήταν ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

    Επόμενο ήταν οι ανθρωποθυσίες των στελεχών μας να συνεχισθούν και ο κανιβαλισμός των ΠΑΣΟΚων να θεριεύει.

    Επόμενο ήταν να ρθεί η σειρά του ΒΥΡΩΝΑ, ΤΟΥ ΜΠΑΓΑΣΙΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ, ΤΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ, ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΤΟΥ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ, ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΗΣ ΨΑΡΟΥΔΑ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και ποιός ξέρει ποιών άλλων αύριο-μεθαύριο (και αν ξέχασα και μερικούς ας με συγχωρέσουν).

    Δεν αναφέρομαι καθόλου βέβαια στους εκατοντάδες γενικούς μας Γραμματείς Υπουργείων, Διοικητές οργανισμών, Προέδρους Ταμείων, που έπεσαν στο βωμό της καλής θέλησης και της Δημοκρατικής ευαισθησίας του πρωθυπουργού μας, γινόμενοι μπριζολάκια στα στομάχια των Πασόκων.

    Τελικά τόλεγα εγώ, η ΠΟΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ και πιο ΣΟΒΑΡΑ ακόμη την ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
    Δυστυχώς δεν εισακούσθην και ακόμα πιο δυστυχώς θαρθεί σύντομα και η σειρά του κάθε, εναπομείνατος, έντιμου, ηθικού Νεοδημοκράτη και φυσικά και η ΔΙΚΗ ΜΟΥ.

    Άντε,
    Πάλι με χρόνια με καιρούς
    Πάλι δικά μας θάναι.
    Μόνο που εγώ τότε, αν δεν γίνω μπριζόλα, θα έχω γίνει λίπασμα για τα κυπαρίσια της κόλασης.

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3:04

    Το μεγάλο πρόβλημα της δημοκρατίας είναι ότι σου δίνει το δικαίωμα να μιλάς και να λες τις μαλακίες σου. Καλά, ρε κρετίνε, δεν είχες κανένα άλλο επιχείρημα για να εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου;

    Ούστ, χαμένε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση