GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την κατάληψη στο Ηράκλειο...

. Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ . Την προηγούμενη εβδο μάδα ανήρτησα ένα σχόλιο και ένα επεξηγηματικό κείμενο με τα οποία ήθελα απλώς να πληροφ...

.
Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανήρτησα ένα σχόλιο και ένα επεξηγηματικό κείμενο με τα οποία ήθελα απλώς να πληροφορήσω τους αναγνώστες του μπλογκ για τον αγώνα που κάνουν οι δικηγόροι του Ηρακλείου για να πετύχουν ένα ακόμη αυτονόητο στην ελληνική κοινωνία, την εφαρμογή δηλαδή από την Κυβέρνηση της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία κρίθηκε απαραίτητη η ίδρυση δεύτερου Εφετείου στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο το οποίο θα εκδικάζει τις υποθέσεις των πολιτών της Ανατολικής Κρήτης (Νομοί Ηρακλείου - Λασιθίου). Σκοπός του νέου Εφετείου η ποιοτικότερη, σωστότερη και αποδοτικότερη απονομή της Δικαιοσύνης του δεύτερου βαθμού στην Κρήτη αφού το υπάρχον Εφετείου αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει αποδοτικά και είναι άμεση ανάγκη η αποσυμφόρηση του.
Παρέθεσα λοιπόν κάποια από τα βασικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν το δίκαιο του χρόνιου αυτού αιτήματος των κατοίκων της Ανατολικής Κρήτης και παράλληλα κατήγγειλα την συμπεριφορά των ΜΜΕ της Αθήνας τα οποία μετά από δύο εβδομάδες περίπου κατάληψης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί,το αγνοούν προκλητικά και όχι μόνο δεν κάνουν ρεπορτάζ για το σημαντικό αυτό γεγονός αλλά ούτε απλή αναφορά της είδησης δεν κάνουν.
Για να μην είμαι όμως άδικος θα πρέπει να σημειώσω ότι, υπήρξε μια εξαίρεση στην προκλητική αυτή σιωπή των μέσων ενημέρωσης της Αθήνας και αυτή όσο και αν σας φανεί παράξενο προήλθε από την Δημόσια Τηλεόραση και συγκεκριμένα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" των εξαίρετων δημοσιογράφων, Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, οι οποίοι ανέφεραν την είδηση και μίλησαν τηλεφωνικά με μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου το οποίο ανέπτυξε τους λόγους της κατάληψης.
Σκεφτείτε λοιπόν αγαπητοί φίλοι από το σύνολο των ΜΜΕ των Αθηνών από τους χιλιάδες δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά κανείς δεν είδε κανείς δεν άκουσε τίποτα, γι αυτούς η ζωή στο Ηράκλειο εξακολουθεί να κυλάει κανονικά χωρίς να σημειώνεται κανένα άξιο λόγου γεγονός. Από αυτό και μόνο το περιστατικό μπορούμε - νομίζω όλοι - να αντιληφθούμε για το τι πληροφόρηση μας παρέχουν οι κύριοι αυτοί και να βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματα του.
Θέλω επίσης να κάνω αναφορά σε κάτι που μου προξένησε αλγεινή εντύπωση και αφορά τα σχόλια που έγιναν από διάφορους κατά κανόνα ανώνυμους, οι οποίο αντί επιχειρημάτων με λούζουν με χυδαία και υβριστικά αλλά πάντα ανώνυμα - όπως αρμόζει στους απανταχού θρασύδειλους - σχόλια.
Θέλω να πώ λοιπόν σε αυτούς τους χυδαίους και θρασύδειλους υβριστές ότι η συμπεριφορά τους αυτή τους χαρακτηρίζει απολύτως και τους εκθέτει στα μάτια των πολιτών όλης της Ελλάδος που μας διαβάζουν, αποδεικνύει δε την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων και σοβαρού αιτιολογικού λόγου που να δικαιολογεί την δημιουργία πολεμικού κλίματος που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν στο νησί με σκοπό να αποτρέψουν την ίδρυση του δεύτερου Εφετείου πιστή στην λογική του ανέκδοτου της κατσίκας σύμφωνα με το οποίο δεν μου φθάνει να έχω εγώ κατσίκα αλλά για να μπορώ να βιώσω την απόλυτη ευτυχία δεν πρέπει να έχει ο γείτονας.
Δεν είμαι από αυτούς που ισοπεδώνουν τα πάντα και πιστεύω ότι και στα Χανιά υπάρχουν φωνές λογικής και σωφροσύνης μόνο που δεν ακούγονται αφού πνίγονται στα ουρλιαχτά και τους αλλαλαγμούς των μισαλόδοξων και των μικροπρεπών τους οποίους δυστυχώς όπως όλα δείχνουν, στηρίζει, ενισχύει και υποθάλπει - οιμε- ένας πρώην πρωθυπουργός αποδεικνύοντας και αυτός με την σειρά του πόσο "μικρός" ήταν και είναι αλλά και πόσο άτυχη είναι αυτή η δύσμοιρη πατρίδα που έχει την ατυχία να την κυβερνούν άνθρωποι τόσο εμπαθείς που αντί να νοιάζονται για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ευημερία του λαού που κυβερνούν, νοιάζονται για το πώς θα αποτρέψουν την απόκτηση κατσίκας και από το γείτονα.
Στο πνεύμα αυτό πολύ θα ήθελα με την ευκαιρία του σημερινού μου κειμένου να βγούν και να ακουστούν εκτός από του χυδαίους υβριστές και κάποιες φωνές λογικής και σοβαρότητας από τα Χανιά.

-------------------------------------

26 σχόλια

  1. kleiste ola ta sxoleia - panepistimia!!!!
    oloi se kataleipseis!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε φίλε τι το θέλετε το εφετείο αφού εχετε τους Μητσοτάκηδες, Κεφαλογιάννηδες κ.λ.π. που αποδίδουν δικαιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα το είπαν και στο 'συμβαίνει τώρα' της Τσαπανίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Μιχελάκη το κείμενο σας όντως είναι πολύ καλό, το πρόβλημα είναι γιατί να αφορά τους Χανιώτες? Δεν πρέπει να έχουν λόγο και ούτε άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Έχουν το Μητσοτάκη και τους φτάνει.hraklio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ, ΑΞΕΣΤΟΥΣ, ΕΓΩΙΣΤΕΣ, ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ, ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
    ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΩΜΟΖΗΤΕΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ???
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ......ΕΤΕΡΟΝ ΟΥΔΕΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩΜΕ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ Μ.Μ.Ε ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.Η ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΑΛΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΟΥ ΜΑΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΜΑ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ .Ο ΕΠΙΤΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΖΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΗΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
    H ΝΑΖΙΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣ,
    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣ,
    Ο ΣΚΑΤΩΜΕΝΟΣ Ο SHKAT;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βροντατσηδες τσε φουρτουνατσηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο κείμενό σας ξεχνάτε να αναφέρετε δύο βασικά πράγματα:
    1. Η ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις τσέπες των Δικηγόρων Ηρακλείου!Όπως οι αντιδράσεις των Χανιωτών αφορούν αποκλειστικά τις τσέπες των Χανιωτών Δικηγόρων. Με λίγα λόγια η συντεχνία των Δικηγόρων Χανίων-Ηρακλέιου έχει καταφέρει να μετατρέψει ένα ΔΙΚΟ της πρόβλημα σε μέγιστο κοινωνικό ζήτημα! Γιατί κάτι τέτοιο θα έπρεπε να απασχολεί τον μέσο πολίτη Ηρακλείου ή Χανίων. Ή μήπως είναι όλοι τους δικομανείς;
    2. Όπως ήδη θα ξέρετε υπάρχει έλλειψη Δικαστικών Λειτουργών πανελληνίως, γεγονός που θα επιταθεί συντόμως λόγω της εθελουσίας. Πώς μπορούν να ανοίξουν λοιπόν νέα Εφετεία στην Ελλάδα; Αποδυναμώνοντας τα ήδη υπάρχοντα;

    Εύχομαι κάποτε η κοινωνία να ξυπνήσει, να κοιτάξει για το κοινό συμφέρον και να στείλει κάποιες συντεχνίες από εκεί που ήρθαν.

    Ένας αγανακτισμένος Κρητικός (Μισός Ηρακλειώτης και Μισός Χανιώτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩΜΕ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ Μ.Μ.Ε ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.Η ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΑΛΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΟΥ ΜΑΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΜΑ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ .Ο ΕΠΙΤΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΖΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΗΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο 3:44 νομίζω και εγώ σαν απλός πολίτης ότι λέει τα πράγματα με το όνομα τους, καθαρό πρόβλημα των δικηγόρων, γιατί σώνει και καλά πρέπει να απασχολεί τον απλό πολίτη για να ασχοληθούν τα ΜΜΕ αφού όλοι ξέρουμε την γνώμη του για αυτή την συντεχνία.
    Ούτε η δήθεν μεγάλη απόσταση λοιπόν είναι ούτε τίποτε άλλο που έχει σχέση με την απονομή τής δικαιοσύνης άλλα συντεχνιακό αίτημα των δικηγόρων Ηρακλείου, όχι λοιπόν δεύτερο εφετείο στη Κρήτη, αγώνα για να φτιαχτεί ο βόρειος οδικός άξονας αυτό αφορά όλους εμάς που ζούμε στη Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΕΣ ΕΝΩ
    ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΣΑΤΣΟΙ
    ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηρακλειώτες ,
    ας είναι καλά η χούντα που σας έκανε πρωτεύουσα της Κρήτης
    και κλέψατε τις υπηρεσίες των Χανίων ,
    και τα σκατά στο Ηράκλειο
    πήραν αξία από τότε !

    Όταν έπεσε η χούντα όμως γίνατε όλοι αντιστασιακοί , που ναξεραν ότι και επί γερμανικής κατοχής ολόκληρα χωριά στο
    Ηράκλειο ήταν δοσίλογοι !

    Θέλουν και το εφετείο τώρα οι κουκάδες , προδότες της Κρήτης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. geia sou kriti me to megalio sou ...e reeeee karakiozides sanida pou thelete
    panta tha iste poniroi gliftes kai bromiarides giayto opou magono kanena klasiko kritiko ton sapizo sto ksilo kai to kserei mono aytos kai ego....XAXAXAXAXAXAXAXAXA paliomalakes pou iste kai palikaria XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA NA! ..gyftoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς κάποια κολλημένα άτομα μπλοκάρουν συνέχεια την ανάπτυξη των άλλων επικαλούμενοι ένα σωρό άσχετους λόγους, όπως π.χ. την ιστορία. Οι δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, και προφανώς το εφετείο στο Ηράκλειο θα εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Τα ίδια με το Ηράκλειο τραβάει και το Αγρίνιο από το Μεσολόγγι που εδώ και 20 χρόνια μπλοκάρει το εφετείο Αγρινίου επειδή είναι... η Ιερή Πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ηρακλειώτες ,
    ποιός δημιούργησε το 1992 τον ΟΑΝΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης),
    ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυσικά , καλό σας έκανε ο ψηλός , άσχετα εάν είστε ανίκανοι να διοικήσετε τον οργανισμό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φαντάσου να είχαμε τα επιπόλαια πράσινα ανθρωπάκια να κυβερνάνε τη χώρα. Μπερδεμένα μυαλά επιπόλαιων ανθρώπων.
    Η Διεθνής κρίση, βρε άσχετοι, οφείλεται στο κράτος πάλι. Ο ανεύθυνος ο Μπούς εγγυάτο τα δάνεια των ημικρατικών Fannie Mae και Freddie Mac (7 τρισ. δολάρια εκταμιεύσεις), που έδιναν αφειδώς δάνεια για να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ακόμη και ένα υπαλληλάκι μπορεί να αγοράσει βίλα, προφανώς για περνάει το μήνυμα όλα πάνε καλά, γιαυτό ξαναψηφίστε μας.
    Εάν σε αυτή την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ προσθέσεις τη δίψα για προμήθειες των στελεχών των τραπεζών φτάσαμε στην κατάρρευση όλου του συστήματος.
    Εάν λειτουργούσαν οι κρατικοί έλλεγχοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ.
    Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο καπιταλισμός ή ο κρατισμός;
    Εάν οι δύο ανωτέρω εταιρίες ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ θα τα σκόρπαγαν αφειδώς όπως έκαναν;
    Ο καπιταλισμός φίλε μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ αλλά είναι το καλύτερο σύστημα που έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1.31
    ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΧΑΝΙΩΤΗ ΚΑΙ
    Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ Ι.Κ.Α.
    Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

    ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΟΑΝΑΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Thaprepe na proskynate to Mhtsotakh poy sas ekane kalo ,
    nero den exete na plinete ta podia sas kai thelete efeteio kai ktel ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θαυμάζω τις ψύχραιμες φωνές των Ηρακλειωτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ίδρυση νέου εφετείου στο Ηράκλειο είναι λάθος, για λόγους ισσόροπης ανάπτυξης του νησιού. Το νέο χωροταξικό μιλάει για δίπολο Ηρακλείου -Χανίων, άρα κάποιες υπηρεσίες πρέπει να είναι και στα Χανιά.

    Η ίδρυση νέου Εφετείου, απλά θα απωδυναμώσει το υπάρχον - άλλωστε η δικαιοσύνη χρειάζεται στελέχωση και όχι πολυδιάσπαση των υπηρεσιών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ορθό το κείμενο του μιχελάκη. Σκεφτείτε ότι την περασμένη παρασκευή ο βλάχος επεδίωξε να κάνει αναφορά για το πρόβλημα στο πρωτοδικείο Ηρακλείου στην πρωινή εκπομπή και ο αυτιάς επενέβη και λέει "το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό"!!!! Πόσο γελοίος είναι ο μαλάκας ο αυτιάς. Το θέμα είναι ότι το τέταρτο σε υποθέσεις Πρωτοδικείο της Ελλάδος εδώ και 15 ημέρες δεν έχει δικάσει ούτε μία υπόθεση και ουδείς ασχολείτε!!! Όσο για τους άσχετους που τάχα κατηγορούν ότι είναι συντεχνιακό πρόβλημα των δικηγόρων, πολύ απλά δεν έχει τύχει να έχουν δικαστήριο στη ζωή τους διότι αν είχαν θα γνώριζαν πολύ καλά το πρόβλημα, αλλά μιλάνε οι ηλίθιοι για να πουν τη μαλακία τους. Χανιώτες ειστε και πολύ κομπλεξικοί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ψύχραιμοι και πολιτισμένοι Ηρακλειώτες, η λύση για την ανάπτυξη της πόλης σας είναι μια:

    Βάλτε εισιτήριο να μπαίνουν οι τουρίστες να βλέπουν την ασχημότερη πόλη του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όποιος υποστηρίζει ότι το αίτημα για την ίδρυση εφετείου στην Ανατολική Κρήτη αποτελέι αίτημα συνεχνιακό είτε δρα ύποπτα πίσω από την ανωνυμία του, είτε όντως δεν έχει περάσει ποτέ το κατώφλι του Πρωτοδικέιου για κάποια υπόθεση του (πράγμα που αφορά μικρό μόνο μέρος των πολιτών).
    Το αίτημα δεν είναι συντεχνιακό. Δεν είναι απίτηση των δικηγόρων. Οι Δικηγόροι Ηρακλέιου και Λασιθίου για να μεταβούν στα Χανιά ακριβοπληρώνονται, επικαλούμενοι αυτήν ακριβών την απόσταση. Χρεώνουν δε και υπηρεσίες που δεν θα χρέωναν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο Ηράκλειο ή το Λασίθι, όπως π.χ την παράσταση τους σε περίπτωση αναβολής της υπόθεσης. Όσο για την διευκόλυνση τους σε ζήτήματα διαδικαστικά μπορούν με ευκολία να ζητήσουν κάποιες ενέργειες να τις κάνουν δικηγόροι των Χανίων για να αποφύγουν να υποβληθούν στο βάσανο της διαδρομής, υπηρεσίες που επίσης στο πλείστο των περιπτώσεων κοστολογούν.
    Η απονομή της δικαιοσύνης στον δέύτερο βαθμό δικαιοδοσίας καθίσταται εξαιρετικά δαπανηρή για τον ίδιο τον πολίτη που είναι αναγκασμένος να καταβάλλει υπέρογκα χρηματικά ποσά, γεγονός που αρκετές φορές τον αποτρέπει να ζητήσει την σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση της υπόθεσης του.
    Ταυτόχρονα, οι κακουργηματικές υποθέσεις που εκδικάζονται σε πρώτο βαθμό στο Εφετείο αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους ποινικολογούντες δικηγόρους να διευρύνουν την πελατία τους αφού το ακροατήριο του Εφετείου Χανίων αποτελείται από πολίτες ολόκληρης της Κρήτης, άρα άφθονη και δωρεάν προσωπική προβολή, δυνατότητα αλλίευσης πελατών από το σύνολο του νησιού κ.λ.π.
    Μην εθελοτυφλέιτε, λοιπόν... Οι λιγότερο ζημιωμένοι (αν όχι οι κερδισμένοι ) από την παραμονή των πραγμάτων ως έχουν είναι οι Δικηγόροι του Ηρακλείου και του Λασιθίου.
    Το πρόβλημα το ζούν και το βιώνουν κατά κύριο λόγο οι πολίτες- διαδικοι,οι οικείοι των και οι μάρτυρες. Δεν είναι μόνο το κόστος της παροχής νομικών υπηρεσιών. Είναι ταυτόχρονα και το κόστος της μετάβασης και της παραμονής τους στα Χανιά, οι χιλιάδες χαμένες εργατοώρες και ημερομίσθια, η συχνότατη απογοήτευση και ψυχική ταλαιπωρία που τους προκαλούν οι αλλεπάλληλες ανβολές εκδίκασης της υπόθεσης τους λόγω των κατάφορτων πινακίων και εκθεμάτων.
    Οι Δικηγόροι του Ηρακλέιου και του Λασιθίου, ως άμεσοι αποδέκτες των μηνυμάτων της κοινωνίας έχουν τεθεί επικεφαλής του αγώνα με ταράστιο προσωπικό - οικονομικό κόστος, η διεκδίκηση τους δεν είναι συντεχνιακή αλλά κοινωνική.
    Δεν αγωνίζονται να πείσουν ότι η ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο είναι αναγκαία.
    Την παραδοχή αυτής της αναγκαιότητας την έχει ήδη κάνει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας και η Πανελλήνια Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
    Αγωνίζονται για να ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωραία τα γράφεις 3:17
    για τον ίδιο λόγο πρέπει να αναβαθμιστούν και οι ιατρικές υπηρεσίες στα Χανιά , να μη κονομάνε οι καθηγητές ιατρικής του Ηρακλείου , μας έχουν ξεβρακώσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. mesa stin kontra tis kritis emfanizontai kai oi agriniotes kavala stis katsikes toys kai exegeirontai poy travane ta pandeina apo toys mesologgites gia to efeteio..ti lete ore praitomourides agriniotomaxoi..apo pou kai os pou diekdikeite efeteio?eiste proteyousa toy nomoy?to protodikeio sas idrythike ekato xronia meta apo to mesologi..kai ta plythismiaka pou lete apo pou kai os pou iosxyoun..i naupaktos den syntasstai me to mesologgi?oust trasyttata praita pou zitate efeteio..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση