GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προϋπολογισμός...

. ...της «ανακούφισης και της συμπόνιας» . Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα...

.
...της «ανακούφισης και της συμπόνιας»
.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής»: «οκτώ στους δέκα έλληνες θεωρούν ανεπαρκή την ενημέρωση για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης». Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο μέσος έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την τσέπη του ή ότι εκείνοι που θα μπορούσαν να τον ενημερώσουν δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν; Τελειώνοντας τις σπουδές μου στη Γερμανία, εργάστηκα τρεις μήνες σαν ανειδίκευτος εργάτης σε εργοστάσιο της Kellogg’s. Μου είχε κάνει εντύπωση μια Παρασκευή, όταν είδα δύο, γερμανούς συναδέλφους μου να βιάζονται να πάνε στο σπίτι τους αντί, ως συνήθως, στην μπυραρία.
Το κίνητρό τους, όπως μου είπαν, ήταν η παρακολούθηση από την τηλεόραση της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό! Μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ότι δύο απλοί υπάλληλοι, που για ένα μήνα που τους γνώριζα δεν μου έδειξαν ότι είναι πολιτικοποιημένοι, γνώριζαν ότι ο Προϋπολογισμός σε γενικές γραμμές είναι ο καθρέπτης της δημοσιονομικής, κοινωνικής πολιτικής και κατανομής του παραγόμενου πλούτου της χώρας τους. Γνώριζαν ότι ο Προϋπολογισμός είναι ένα εργαλείο κοπής της συνολικής πίτας που θα παραχθεί στη χώρα τους και από τον οποίο θα εξαρτηθεί το κομμάτι που θα αντιστοιχεί και στο δικό τους μερίδιο.
Τις ημέρες που στη γερμανική βουλή συζητούσαν πάνω στον προϋπολογισμό, στην τηλεόραση υπήρχαν ενημερωτικές συζητήσεις ειδικών που ανέλυαν τα έσοδα, τις δαπάνες και του τι σήμαιναν για τις διάφορες κοινωνικές ομάδες.
Στη χώρα μας, το κύριο μέσο μαζικής παιδείας και (παρα)-Πληροφόρησης, περνάει το τόσο σοβαρό θέμα στα γρήγορα ή ψάχνει να βρει μια εντυπωσιακή είδηση, όπως π.χ. πριν μερικά χρόνια, τα 40 εκατομμύρια δραχμές για το χαρτί τουαλέτας των δημοσίων WC, για να το διακωμωδήσει. Φέτος, παραδόξως, άφησαν τις τουαλέτες και κράτησαν τα 7, 5 δις των πρόσθετων φόρων που θα επιβαρύνουν τις τσέπες μας. Για το ποιες κοινωνικές ομάδες θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα, είτε από άγνοια είτε σκοπίμως, ούτε λόγος. Ποια είναι τα ποσοστά των άμεσων και έμμεσων φόρων και τι σημαίνουν αυτοί για όλους εμάς, ούτε λόγος. Σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο δείκτη «Gini» (μαθηματικό τύπο που μετράει την ανισότητα κατανομής του εισοδήματος), στη χώρα μας, έχουμε ένα από τα πιο άδικα φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων.
Μπορεί, συγκριτικά με την δεκαετία του 60, όπου οι άμεσοι φόροι στη χώρα μας ήταν γύρω στο 30% και οι έμμεσοι γύρω στο 70%, τα τελευταία χρόνια τα πράγματα να βελτιώθηκαν, εξακολουθούν όμως να απέχουν πολύ από τα πρότυπα χωρών όπως οι σκανδιναβικές, όπου συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Και το 2009, οι άμεσοι φόροι θα αποτελούν το 43,9% και οι έμμεσοι το 56,1%.
Στις οικονομικές σχολές όλους του κόσμου, οι σπουδαστές μαθαίνουν ότι οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι διότι πλήττουν εξ ίσου όλους στον ίδιο βαθμό και ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Στη χώρα μας, μόνο ο αιρετικός κος Ανδριανόπουλος πιστεύει το αντίθετο:«η έμμεση φορολογία είναι εκείνη που πραγματικά εμπεδώνει την δικαιοσύνη και την ισότητα στην κατανομή των βαρών. Για τον απλούστατο λόγο πως τους έμμεσους φόρους τους καταβάλουν εκείνοι που έχουν και το μεγαλύτερο πραγματικό, είτε το δηλώνουν είτε όχι στην εφορία, εισόδημα. Όσοι έχουν περισσότερα χρήματα πραγματοποιούν και τις μεγαλύτερες δαπάνες. Καταβάλουν έτσι και τους περισσότερους έμμεσους φόρους». Τη θέση αυτή την υπογράφει και ο κατά τα άλλα συμπαθής και γραφικός κος Λιακόπουλος, ο οποίος έχει πείσει πολλούς, ακόμη και μισθωτούς και συνταξιούχους, πως, «τι τους θέλουμε όλους αυτούς τους πολλούς και διαφορετικούς φόρους, ας αφήσουμε μόνο τον ΦΠΑ, εν ανάγκη ας τον αυξήσουμε κιόλας για να ξέρουμε όμως ότι πληρώνουμε όσο καταναλώνουμε»! Ακούγεται πολύ λογικό, για όσους βεβαίως δεν καταλαβαίνουν τίποτα από δημοσιονομικά ούτε από οικονομικά. Επιχειρήσεων. Ακόμη και αν δεχθούμε τον παράλογο συλλογισμό, ότι ένας εκατομμυριούχος, επειδή έχει πολλά λεφτά θα καπνίσει πολλαπλάσια τσιγάρα, θα πιει πολλαπλάσιες ποσότητες αλκοόλ, θα φάει πολλαπλάσιες ποσότητες πατάτες και ψωμί, κ.λ.π., κ.λ.π. από έναν απλό μισθωτό, όλοι σχεδόν οι έλληνες γνωρίζουν ότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, όλα σχεδόν τα προσωπικά του έξοδα ( από το χαρτί τουαλέτας μέχρι το υπηρετικό προσωπικό του) τα καταχωρεί στα έξοδα των επιχειρήσεών του. Και δεν συζητάμε φυσικά για τις υπεράκτιες(Offshore) εταιρείες του, στις οποίες έχει μεταβιβάσει όλη την ακίνητη περιουσία του (σπίτια, κότερα, αυτοκίνητα) και δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα. Υπάρχουν συνοικίες των βορείων προαστίων, όπου ο μέσος κάτοικος πληρώνει πολύ λιγότερους, ακόμη και άμεσους, φόρους από τον μέσο κάτοικο της Νίκαιας.

Μιλάμε πολύ συχνά για τα τεράστια ποσά φοροδιαφυγής στη χώρα μας, λίγοι όμως αναφέρουν ότι οι μόνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν με τίποτα, είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη και το μεγαλύτερο μέρος από το λεγόμενο ταμείο φτώχειας. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον παραπληροφόρησης και άγνοιας, με το δίκιο του ο πρωθυπουργός μιλά για «προϋπολογισμό ανακούφισης των νοικοκυριών και των οικονομικά ασθενέστερων». Δεν έχει να χάσει τίποτα, αφού εκείνοι που στην πλειονότητά τους γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, είναι πάντοτε οι ίδιοι, οι διαρκώς ευνοούμενοι. Το ότι μειώθηκε κατά 8% η κατανάλωση σε βασικά είδη ανάγκης στα σουπερμάρκετ, το ότι μειώθηκε δραστικά η αγορά αυτοκινήτων χαμηλού κυβισμού αλλά δεν μειώθηκε απεναντίας καθόλου η αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων και άλλων αγαθών πολυτελείας, αυτά δεν είναι στοιχεία που ενδιαφέρουν τους κ.κ. Αλογοσκούφη και Καραμανλή. Η συμπόνια τους προς τους ασθενέστερους είναι υποκριτική.
---------------------------------

14 σχόλια

  1. ςςς.Ρασσόπουλος.γρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΝΙΚΟΣ γιατί τελειώνουν σε λίγο τα καύσιμα των εγωμανών, τους κάνει να σπαρταρούν επικίνδυνα ώσπου να μας αφήσουν χρόνους:
    Το κόστος του χρήματος ανεβαίνει, τα επιτόκια αυξάνονται και οι Έλληνες είναι απρόθυμοι στο να υποθηκεύουν τους μισθούς 30 ετών για να εξασφαλίσουν ένα σπίτι το οποίο ίσως τους αρπάξουν αύριο οι γενίτσαροι του ελλαδικού κράτους. Η ακινησία της αγοράς μεταφράζεται σε μηδαμινά έσοδα από ΦΠΑ, σε απολύσεις, σε περισσότερη ανεργία, σε ακόμα μικρότερους εμπορικούς τζίρους.
    Οι τράπεζες θέλουν να συνεχίσουν να μας δανείζουν και να μας έχουν δέσμιους μέχρι την εξόφληση του χρέους μας αλλά θέλουν να το κάνουν με τα επιτόκια που αυτές επιθυμούν.
    Από την κρίση δεν κινδυνεύουν πραγματικά οι τράπεζες αλλά τα απίστευτα υπερκέρδη που εξασφάλισαν με τη βοήθεια και την εγκληματική ανοχή του κράτους στις σχεδόν μαφιόζικες και ληστρικές συμβάσεις δανεισμού.
    ΦΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:
    Ο περισπούδαστος Αλογοσκούφης ΓΝΩΡΙΖΕΙ και ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι η ΕΛΛΑΔΑ ...έχει ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ και ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ. Έτσι αποφασίζει να εφαρμόσει το κόλπο της δημιουργίας χρήματος ΑΠΟ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ.
    Ξαφνικά το χρεωκοπημένο κράτος ...βρίσκει ως εκ θαύματος 28 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ την ίδια στιγμή που ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα για συντάξεις, προμηθευτές του Δημοσίου κλπ. Στην πραγματικότητα αυτά τα 28 ΔΙΣ ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. Με λογιστικό τρόπο θα περάσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με λογιστικό τρόπο θα περάσουν σε χρεωμένους ιδιώτες οι οποίοι πριν προλάβουν να τα ακουμπήσουν, ...θα τα επιστρέψουν προς εξόφληση των χρεών τους και μάλιστα ΕΝΤΟΚΩΣ.
    Από την δήθεν χρηματοδότηση της οικονομίας ...το κράτος αποσκοπεί να κερδίσει από το πουθενά πσοσοτό επί των 28 ΔΙΣ, θέλει να δεσμέυσει τις τράπεζες να διαθέσουν αυτά τα ποσά με 2% κέρδος επί του ποσού αυτού κι έτσι οι Έλληνες θα μπορέσουν να ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ τον κ.Αλογοσκούφη και την κυβέρνησή του.
    Η αντίδραση των τραπεζών έγκειται στο ότι θέλουν να δανείζουν με επιτόκια της τάξης του 15-20% και όχι με το πνιγηρό κι ελεγχόμενο ποσοστό κέρδους που θέλει να τους επιβάλλει η κυβέρνηση.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16.10.08)
    Όπως καταλαβαίνετε ... ο κ.Αλογοσκούφης θέλει απλά να αυξήσει τα έξοδα του κράτους μέσω κοινής τοκογλυφίας και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα χαρίσει χρήματα στον εξασθενημένο οικονομικά Έλληνα ...αλλά αντίθετα θα μπει κι ο ίδιος στον χορό των τοκογλύφων που εκμεταλλεύονται την κοινωνία υποθηκεύοντας τον ιδρώτα των ανθρώπων μέχρι τα γεράματά τους.
    Ο αρχι-μάγειρας της οικονομίας...είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να δανειστεί χρήματα για τις ανάγκες του κράτους από τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων κάτι που σκόπιμα διαχειρίστηκαν μεγάλοι και γνωστοί μας ξένοι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ώστε να προκύψουν προμήθειες και μίζες υπέρ γνωστών και φίλων της κυβέρνησης. Μιλάμε φυσικά για το σκάνδαλο των ομολόγων. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)
    Έρχεται σήμερα ο υπουργός κ.Αλογοσκούφης... να ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ στην πλάτη του Έλληνα και να τα πασάρει μάλιστα ως ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.
    Οι ΠΑΣΟΚΟΙ ομόλογοί του σε δύσκολες στιγμές απλά ... ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΡΥΦΑ το 1/4 των αποθεματικών της χώρας σε χρυσό (!!!) ...για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες πληρωμών και συντάξεων. Φυσικά αυτό το μέγα-ξεπούλημα του Δημοσίου πλούτου ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ όλοι οι νταβατζήδες που είχαν λάβει μέρος στη μοιρασιά του ιδρώτα μας απο τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ εθνικούς ευεργέτες.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27/8/2003)
    Ο εξυπνάκιας Σαρκοζί ...ήρθε στην Ελλάδα, μας "συγκίνησε" με την ΑΝΕΞΟΔΗ στάση του στο Σκοπιανό, η οποία φυσικά συνοδευόταν από μία πρόταση για ένα συμβόλαιο αγοράς γαλλικών όπλων αξίας ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ! (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 6/7/08)
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;;;
    Ενώ γνωρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ που σκοπεύει να ρίξει εικονικά στην αγορά ο κ.Αλογοσκούφης..., Γιωργάκης , Τσίπρας και Παπαρήγα ...προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Αλογοσκούφης δήθεν διευκολύνει τις τράπεζες (ενώ στην πραγματικότητα τις ζορίζει προς όφελος των εσόδων του Υπουργείου) γι' αυτό οι τράπεζες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ την βοήθεια. Ο μέσος Έλληνας οδηγείται στην τρέλα από τους πολιτικούς του που είναι προφανές ότι τον θεωρούν έναν ηλίθιο έτοιμο να αποδεχθεί ένα σύνθημα το οποίο δεν έχει λογική και ΚΡΥΒΕΙ την αλήθεια που είναι εις βάρος της πλάτης του.
    ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ξέρουν ότι η παραπάνω διαδικασία δημιουργίας χρήματος από ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ...δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από τους αγράμματους ψηφοφόρους τους άρα ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επαρκώς ψηφοθηρικά για να παραστήσουν τους προστάτες του λαού. Έτσι προτιμούν να πετάξουν μία χούφτα λάσπη ότι ..." ο Αλογοσκούφης διευκολύνει τις τράπεζες" ...κι αφήνουν τον Έλληνα να αναρωτιέται γιατί οι Τράπεζες αρνούνται αυτή τη δωρεά που δήθεν τους κάνει ο Αλογοσκούφης.
    Η ουσία της κίνησης Αλογοσκούφη...ΜΕΝΕΙ ΚΡΥΦΗ από όλα τα κόμματα. Το μόνο που θα επιτευχθεί...είναι μία τεχνητή κίνηση στην αγορά...όχι λόγω πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης αλλά λόγω μεγαλύτερης οικονομικής επιβάρυνσης στα ήδη μεγάλα χρέη που έχουν οι Έλληνες απέναντι στις Τράπεζες.
    ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΚΑΡΩΣΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ και για ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ο ΣΑΡΚΟΖΙ ζήτησε να ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ;
    http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/11/blog-post_20.html
    Ξεψυχούν, κι ας μην τους ακολουθήσουμε!
    Μπορούμε να ετοιμαζόμαστε για φιλειρηνική άμεση δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο εχτισε το πασοκ και η νδ συνεχιζει, και οποιος πιστευει οτι το πασοκ θα αλαξει κατι πλαναται πλανη οικτρα. Οσο για τους αλλους... ειναι επικινδινοι τουλαχιστον, σε αυτη τη χωρα δεν υπαρχει διεξοδος εφοσον φερνουμε τα ιδια ονοματα και κλικες στην εξουσια, χρειαζεται αλλαγη στο μεσαιο χωρο και μακρια απο τους γνωστους πολιτικαντηδες. Επισης χρειαζονται οργανωσεις πολιτων που θα τους τρεχουν στα δικαστηρια γιατι ολα αυτα που κανουν ειναι παρανομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συζητηση για τον προυπολογισμο ειναι ενα καραγκιοζιλικι και μισο.
    Και πρεπει να καταργηθει..

    Δεκαετιες τωρα το ιδιο σκηνικο :
    "αναπτυξιακος,τολμηρος εθνικος κλπ" οι της κυβερνησης

    "Αντιπαραγωγικος,αντιαναπτυξιακος ,μονο-πλευρος κλπ " οι της αντιπολιτευσης..

    7,5 δις παραπανω φορους κραυγαζουν οι συμμοριες λαμπρακισταν,μπομπολισταν κλπ

    Αυξανονται οι συνταξεις ΟΓΑ ανταπαντουν οι .."αντιπαλοι"..

    Ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Πιστοφίδι
    τί περιμένετε απο έναν λαό που αφού τον κάψανε του δώσανε 3000 ευρώ το άτομο και τους ξαναψήφισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ολα φταιει η διεθνηs kριση!!!!Ετοιμη η απαντηση του ΜΠΟΥΧΕΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κυρ. ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ

    Αγαπητέ Αλέξανδρε,
    συνταξιούχος , ο οποίος εργάζεται,
    λαμβάνει 4.000 χ 14 = 56.000 ευρω τον χρόνο , και δηλώνει με δελτίο παροχής υπηρεσιών 500 χ 12 = 6000 ευρω τον χρόνο , τι είναι ????????
    π.χ. ψάξε τους συνταξιούχους που
    δουλεύουν στις ναυτιλιακές.
    Κύριε Πιστοφίδη η τραγωδία είναι ότι την φοροδιαφυγή την κάνουν οι πολλοί, για αυτό και η πραγματική πάταξη της έχει τεράστιο πολιτικό κόστος.
    Είναι το ίδιο πράγμα με την σύντα-
    ξη του δασολογίου. Καμιά κυβέρνηση
    δεν θα λάμβανε υπ όψιν την αντίδρα-
    ση 300 μεγαλοκαταπατητών και της
    εκκλησίας, τρέμει την αντίδραση εκαντοτάδων χιλιάδων οικογενειών.
    Άλλη μία ανάλυση ότι η σημερινή ,
    όπως και η προηγούμενη ,πιθανόν και
    η επόμενη κυβέρνηση,υπηρετούν τούς
    λίγους, άρα και λίγοι ψήφοι, έναντι
    των πολλών, επιεικώς είναι του κώ-
    λου και λαϊκίστικη εκ του πονηρού.
    Η λύση είναι η παρακάτω :
    1. 'Ενας φορολογικός συντελεστής
    πέραν του αφορολόγητου και
    αυτός ο ελάχιστος.
    2. Χαμηλός ΦΠΑ (10%) στα είδη
    λαϊκης ανάγκης (τρόφιμα- οικο-
    σκευή, ρουχισμος, ηλεκτρο- νικα,οικοδομικά υλικά, αυτοκίνητα χαμηλού κυβισμού, κ.λ.π.)
    3. Υψηλός ΦΠΑ (35%) στα είδη πολυ-
    τελείας.
    4. Όλες οι πληρωμές στο εμπόριο μέ-
    σω Τραπέζης ,(άρα και ελεγχόμενες), καμία πληρωμή με
    μετρητα.
    5. Η φοροκλοπή κακούργημα , 15 χρό-
    νια κάθειρξη και δήμευση όλης της
    οικογενειακής περιουσίας, η φορο- διαφυγή και αυτή κακούργημα, 5 χρό-
    νια κάθειρξη.
    Πιάστηκε επιχείρηση παροχής υπηρε-
    σιών που δεν έκοψε απόδειξη, κλεί-
    σιμο δια παντός, ο ιδιοκτήτης στην
    μαύρη λίστα για 5 χρόνια, όλα τα
    άλλα Αλέξανδρε είναι του κώλου και
    εμετικά λαϊκίστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Elite Spa είναι α πρώτος νόμιμος οίκος ανοχής στη Ελλάδα με πελάτες γνωστά ονόματα. Έχουμε κοπέλες για όλα τα γούστα. www.elitespa.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ
    ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ...

    ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ !!!!!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ "ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΦΩΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν μας τα ελεγε ο δρ Kουτσουκος οτι το Πασοκ σαρωνει με 7%αμφιβαλαμε... και τον υποτιμουσαμε...
    Τωρα τρεχουμε πισω του...ειπε ενας δημοσιογραφος στο ντακαπο στους ψευτο-αρισερους...της πλατειας που ειχαν αραγμενη την "τζαγκουαρ" απεναντι για να λακισουν...μολις φανουν οι εντιμοι λαικοι πρασινοφρουροι!!

    Θα φατε καλα ψευτοσυνδικαλες...περιμενετε ακομα λιγο!!
    Παναγιωτης Πασπ

    23 Νοέμβριος 2008 1:11 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .


    KYΡΙΟΙ, ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ !

    265 δις δημόσιο χρέος δεν καλύπτεται ούτε μέχρι το 2200 μ.χ


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. TO ΕΛΕΓΕ Ο ΔΟΚΤΩΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΜΕ 52%. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10%. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΩΝ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150000 ΨΗΦΟΥΣ.
    pasok

    20 Νοέμβριος 2008 10:01 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚ
    Αφού το βλέπετε ότι αυτά τα παιδιά δίπλα στον Γιώργο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!! Και μετά τα πληρώνει ο Γιώργος και το Πασοκ!!!
    Ο Κόσμος πεινάει και αυτοί κοιτάν το "λάιτ στυλ"!!

    Βάλτε νέους και αποφασισμένους σαν τον δρ Κουτσούκο Αναστάσιο!! Να σηκώσουν στους ώμους τους το Πασοκ!!
    Οι παλιοί ότι πρόσφεραν πρόσφεραν... ας αποτραβηχτούν και ας αφήσουν τους νέους....δεν μπορεί όποια βουλευτίνα γέρασε να βάλει στην θέση της το "τεκνό" και ο βουλευτής την "γκομενίτσα" του που πηδιέται κυφά και με τον μπάτσο του γραφείου (κερατούλη βουλευτή τώρα το μαθαίνεις)?

    Νέοι και δυναμικοί στο προσκήνιο τώρα!!
    Μόνο έτσι θα σαρώσει το Πασοκ !!!
    Δεν βαρεθήκατε όλη αυτήν την "καμαρίλα"? Τέτοιους είχε και ο Καραμανλής και έχασε για πάντα...στηριχτείτε σε αγωνιστές!!

    Αν δεν στηριχτείτε σε πραγματικούς αγωνιστές θα ακολουθήσετε την πορεία Καραμανλή...άνοδος...και ελεύθερη πτώση!! Και δεν έχει επανάληψη….αντιπολίτευση για πάντα!!
    Τι προτιμάτε?
    - Νέους με όραμα και Νίκη?
    - Ελεγχόμενους με ήττα?
    Όμως εμείς χρωστάμε στις τράπεζες και δεν έχετε δικαίωμα να «προδίδετε» το Πασοκ!!
    Ο νέοι μπροστά τώρα!!

    Φάνης Πασοκ

    21 Νοέμβριος 2008 5:57 μμ

    21 Νοέμβριος 2008 6:35 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Πιστοφίδη,

    ευχαριστώ για την τιμή, που πάλι μας εκανες τη καρδιά περιβόλι.

    Δεν θα απεραντοδρομήσω αλλά απλά θα σε ρωτήσω.

    Τί σε νοιάζει;

    Αν δε σπουδαζες, ζούσες, μαθαινες στη Γερμανία θα ήξερες;

    Αν δεν ειχες ποτέ ταξιδέψει εξω απο την Ελλάδα μας, αν δεν γνώριζες καμιά ξένη γλώσσα θα απορουσες-αγανακτούσες για τα εδώ συμβαίνοντα;
    ΟΧΙ

    Αρα ποιός φταίει, εμείς ή εσύ;

    Ξύπνα Πιστοφίδη, κατι τέτοια γράφει κι ο Ανδριανόπουλος και δεν σταυρώνει ψηφοφόρο.

    Γιατί βρε παιδάκι μου δεν μαλακώνεις λίγο, να κρατήσσεις λίγο πισινή!

    Ασχημα παιρνάμε εδώ, εχουμε οτι θέλουμε δεν μας λειπει τίποτα, οτι τραβά η ψυχή σου, αμα είσαι ξύπνιος φυσικά. Πήγες στη Γερμανία, σπούδασες μορφώθηκες, τί είναι αυτά ομως που μας τσαμπουνάς;

    Πιστοφίδη,

    αμα θέλεις να προκόψεις στην Ελλάδα, πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος, να εχεις πάντα ενα καλό λογο για ολους,βρές κανένα φίλο σου γερμανό να αγοράσει κανένα διαμέρισμα.
    Βόηθα λίγο τη κατάσταση.
    Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τις τιμές διότι αν σπάσει το φράγμα τότε να δείς κλάμα.
    Δεν είναι μόνο τα ενυπόθηκα που θα καταρεύσουν, 2 εκατ. μετανάστες θα βγούν στη γύρα για ψωμί και τότε σε βλέπω μετανάστη στη Γερμανία.
    Να κοιτάζεις τη δουλειά σου και να μη σε νοιάζει τι κάνει ο άλλος. Υπάρχει καλύτερο μερος απ την Ελλάδα;
    Εδώ είναι παράδεισος, άσε τη Γερμανία, εκεί ακόμα κυκλοφορούν με ποδήλατα και με τραίνα!
    Ακου τραίνα;

    Εδώ εχουμε τις τζιπάρες μας, τα ταξί μας, ΚΤΕΛ διόροφα, φορτηγά, τρίκυκλα οτι θέλεις, οτι ωρα το θέλεις.

    Πήγατε να σπουδάσετε και γυρίσατε με τα κεφάλια γεματα αυτές τις Μαρξιστικές θεωρίες περί Κοινωνικού κράτους και αηδίες.

    Ξύπνα Πιστοφίδη

    πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος, να πηγαίνεις στην εκκλησία, τί σε νοιάζει εσένα η Παιδεία, έχουμε εκατοντάδες δασκάλους να νοιαστούν, ευχαριστημένοι όλοι είναι, ΝΔ ψηφίζουν.

    Δεν ξέρουν αυτοί και ξέρεις εσύ;

    Τί σε νοιάζει ο προυπολογισμός, έχουμε εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτοί ξέρουν, πάλι το ΑΕΠ θα φτάσει στο 2%, λίγο οι κλεψιές, λίγο οι κομπίνες, λίγο οι ιερές μπίζνες πάλι πλεονασματικός θα είναι. Και να σου πώ ενα μυστικό, και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να είχαμε, πάλι τα ιδια θα έκαναν, Κοζανίτες παιδί μου, τί περιμένεις.

    Να είσαι καλός άνθρωπος Πιστοφίδη, βγάλε απο μέσα σου τον σατανά και να πιστεύεις στο Θεό.

    Εμάς τους Ελληνες μας αγαπάει ο Θεός γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι, να αγαπάς τον συννάνθρωπό σου και να μην τον ζηλεύεις.
    Οτι αποχτησε, οτι έκλεψε απο εφορία και ανθρώπους ο Θεοός του τα χρωστούσε, εσύ μην κολάζεσαι.

    Κι αμα ζορίσουν τα πράγματα πάλι θα τα καταφέρουμε, σε περιόδους κρίσεων μας σώζουν οι Φυλακές.

    Ακουσα πως ο υπουργός δικαιοσύνης Χατζηγάκης θα ανοίξει τις φυλακές.

    Να κινηθεί το χρήμα βρε αδερφέ.

    Αντε καλό βράδυ Αλέξανδρε, και μη στεναχωριέσαι,

    εχουμε Υπεύθυνη κυβέρνηση να στεναχωρηθεί.

    Εχουμε και το Θεό που μας φυλάει.

    Αμήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση