GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τους απεργούς των φυλακών...

. «…Με κατέχει ένα αίσθημα χαράς, ένα αίσθημα απελευθέρωσης. Είμαι αποφασισμένος να πεθάνω. Αυτή η απόφασή μου καταστρέφει όλους τους μηχανι...

.
«…Με κατέχει ένα αίσθημα χαράς, ένα αίσθημα απελευθέρωσης. Είμαι αποφασισμένος να πεθάνω. Αυτή η απόφασή μου καταστρέφει όλους τους μηχανισμούς καταπίεσης, εξοντώνει όλους τους εχθρούς, τους έχω στο χέρι εγώ αποφασίζω πια για εμένα και όχι αυτοί. Δεν ξέρω αν αυτό το συναίσθημα κατέχει και τους άλλους, αλλά όλοι λάμπουμε. Τρίτη μέρα απεργίας…»
Από το βιβλίο… καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς του Χρόνη Μίσσιου
5000 χιλιάδες κρατούμενοι συνεχίζουν την από μέρες απεργία πείνας διεκδικώντας - οποία και αν είναι η πράξη που φυλακίστηκαν – το απαράγραπτο για όλους δικαίωμα - αξιοπρέπεια. Χρησιμοποιούν το έσχατο μέσο που έχει ο άνθρωπος στον αγώνα να διεκδικήσει να συνεχίσει να θεωρείται άνθρωπος - την ζωή του. Χρησιμοποιούν την ίδια τους την ζωή ως μέσο προς αυτό τον σκοπό με κίνδυνο να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες ή ακόμα να πεθάνουν - από το να ανεχτούν πλέον να τους υποβιβάζουν στη τάξη του ζώου, την στιγμή που εμείς φοβόμαστε να διεκδικήσουμε αύξηση από το αφεντικό ή σεβασμό της νοημοσύνης μας από τους κυβερνώντες έστω και την γκόμενα που κάθεται δίπλα μας, αυτοί προτάσσουν το αγαθό της ίδιας τους της ζωή για να ζήσουν ως ελεύθεροι άνθρωποι.
Αυτοί λένε δεν θα παρακαλέσω για να λάβω αυτά που δικαιούμαι αλλά σιγά-σιγά θα πεθάνω διεκδικώντας - και το κρίμα στο λαιμό σας. Αλλά θα πεθάνω όπως και όποτε θέλω εγώ και όχι σαν τους 377 έγκλειστους που πέθαναν την τελευταία δεκαετία στις ελληνικές φυλακές των «εγγονών» του Αριστοτέλη, του Περικλή, του Σωκράτη και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων… Θα το κάνω σιγά-σιγά, για να με δείτε να πεθαίνω και έστω για λίγο να σας βγάλω από την αποχαύνωση, να σας κάνω να δείτε ότι είμαι και εγώ εδώ. Θα πεθάνω, στην φυλακή από απεργία πείνας, ενώ εσείς θα βλέπετε στο τελεβίζιο πως ο Καρβέλας έγινε ο νέος Παναγούλης σας και …αντιστάθηκε στην εξουσία μέσα από το πανάκριβο τζιπ του, το οποίο η γυναίκα του το εξέλαβε ως …το πολυτεχνείο του 1973, πως ο Ρατατούλης την είδε Τρότσκι ή τι λέει η μπουμπούκα και ο μπουμπούκος περιφέροντας τα πτώματά τους. Πριν πεθάνω όμως θα πω στη μάνα και στους φίλους μου να σας φτύνουν όπου σας βρουν γιατί δεν ενδιαφερθήκατε για μένα που βρίσκομαι στη φυλακή 40 φορές στις 100 χωρίς καταδίκη – ως υπόδικος, 56 φορές στις εκατό γιατί είμαι πρεζάκιας, 45 φορές στις εκατό γιατί δεν είμαι έλληνας. Με βάζουν μέσα για πλάκα επειδή η ερεύνα για το παραδικαστικό έγινε με όρους τηλεόρασης και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης στέλνουν κόσμο μέσα για να μην τους πείτε ότι τα παίρνουν. Και πεθαίνοντας θα κάνω μια ευχή να βρεθείτε στην κατάστασή μου και να είστε μόνοι όπως εγώ - σ' ένα κελί γεμάτο κόσμο – και κανείς να μη σας δίνει σημασία και να μην μπορείτε ούτε απεργία πείνας να κάνετε - όμως να πεθάνετε από την πείνα και όχι από απεργία πείνας.
Και ο Χατζηγάκης που σε κάθε ομιλία του στην βουλή αναφέρεται σε ρήσεις του Χομπς, του Μοντεσκιέ και του Αριστοτέλη, μιλώντας για δημοκρατία, συνδέει το όνομά του με την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος εντός των φυλακών, εξαντλεί το αίσθημα δημοκρατίας που τον διακατέχει σε βερμπαλισμούς εκ του βήματος του της βουλής.

Πατρινός
------------

16 σχόλια


  1. Το μεσημέρι τον Μακάκα τον Καρβέλα...

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΡΒΕΛΑ.
    FREEDOM ΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΒΕΛΟΥΤΕΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετίσματα λοιπόν στην Εξουσία, εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι....Στο Διάολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΕΞΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://troktiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_5641.html


    kargiolides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΦΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΟΘΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΓΟΥΜΙΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα τί είχε γίνει τότε στη Βαστίλη?
    Θυμάται κανείς????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ το Press-gr του Γιομπαζολιά, του Καψαμπέλη και του Παπαγιάννη (καλή η μπάζα από το μπολντοζιέρη το Μπόμπολα και τον ασφαλιστή τον Κοντομηνά;)
    Με επίπεδο ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΊΑΣ ΤΟΥ 80, αναπαράγουν τα πράσινα δελτία προπαγάνδας των καναλο-εκβιαστών και έχουν γίνει σημείο αναφοράς και εκτόνωσης των φανατικών πρασινοφρουρών.
    Για τους υπόλοιπους πολίτες απλά ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ τη μπλογκόσφαιρα και γελάει κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος επισκέπτης μαζί τους!
    ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ.
    Ο λαός της μπλογκόσφαιρας είναι ΝΕΟΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ και μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι όλα αυτά τα ανθρώπινα υποπροϊόντα είναι ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ από τους αφεντάδες.
    Και κρίνει, πάντα κρίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑΖΟΝΤΩΣ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα πρέπει να φαινόμαστε ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΙ!
    Να δούμε τα ψυχρά δεδομένα.
    Αρχές καλοκαιριού η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ).
    1. Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος
    2. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
    3. Κύριος στόχος του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι ο Γιωργάκης.
    3. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
    4. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
    5. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
    6. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.
    5. Αρχίζει εξεταστική. Κάποια κυρία Σωτηροπούλου (δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο νομάρχης Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
    6. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
    7. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
    8. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
    9. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης.
    10. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 60 ετών και έχει 1.70 ύψος)
    11. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά.
    12. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τη διεθνή οικονομική κρίση.
    13. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα.
    Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΣΗ Κοντομηνά και Γιωργάκη

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συμφωνω να επανελθει η θανατική ποινη για τα ειδεχθή εγκληματα όπως ο βιασμός της ελληνικής γλώσσας "ΙΔΙΑΖΟΝΤΩΣ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" άχρηστε

    θα αρχισουμε απο εσένα, πηδα απο το πρωτο παράθυρο που θα βρείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΦΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ.

    17 Νοέμβριος 2008 10:12 πμ

    --------------
    ο γιατροσ προτεινε να του κανετε πιπες ολοι οι νδουλιδες...
    αντε βοηθηστεε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑΖΟΝΤΩΣ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"

    ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η θανατική ποινή είναι ανθρωπιστική & για τον αποδεδειγμένα ένοχο & για την κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση