GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέλος της νέας αμερικανικής ελίτ...

.. «Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα σ' αυτόν ήταν η ηρεμία και η αξιοπρέπειά του, σε συνδυασμό με την υψηλή του ευφυία», λέει για τον Μπάρα...

..
«Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα σ' αυτόν ήταν η ηρεμία και η αξιοπρέπειά του, σε συνδυασμό με την υψηλή του ευφυία», λέει για τον Μπάρακ Ομπάμα ο αρθρογράφος των «Νew Υork Τimes» Ντέιβιντ Μπρουκς, υποστηρικτής του Μακέιν.
«Εχω συναντήσει τον Ομπάμα πέντε φορές», λέει ο Μπρουκς στην Κοριέρε ντέλα Σέρα. «Θυμάμαι πως μια μέρα, στο τέλος μιας συνέντευξης που του είχα πάρει, τον ρώτησα αν γνώριζε τον προτεστάντη θεολόγο Ράινχολντ Νίμπουρ. Με έκπληξή μου διαπίστωσα πως ήξερε καλά τις θέσεις του Νίμπουρ, όπως για παράδειγμα ότι η εξουσία διαφθείρει, αν και αποτελεί αναγκαίο κακό. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί στην Αμερική και τον κόσμο που να γνωρίζουν τον Νίμπουρ και τη φιλοσοφία του». Σύμφωνα με τον Μπρουκς, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει το σπάνιο χάρισμα να ακούει τους άλλους και να εξετάζει τα επιχειρήματά τους. «Το 2006, όταν ο Ομπάμα ήταν ήδη γερουσιαστής, έγραψα ένα άρθρο όπου επέκρινα τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία του Κονγκρέσου για τις υπέρμετρες δαπάνες. Στο τέλος, για να ξεπλύνω τις τύψεις μου, περιέλαβα και μερικά αρνητικά σχόλια για τους Δημοκρατικούς. Την επομένη έλαβα το εξής e-mail από τον Ομπάμα:
"Εχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις κριτική στους Δημοκρατικούς, αλλά στο άρθρο σου είναι φανερό ότι το έκανες μόνο για λόγους ισορροπίας"».
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Ομπάμα και σε άλλους αμερικανούς προέδρους; «Ο Μπιλ Κλίντον είναι ένας μανιώδης αναγνώστης και μια πολιτική ιδιοφυία. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν διάβαζε βιβλία πολιτικής φιλοσοφίας. Ακόμα και ο Μπους διαβάζει πολύ περισσότερο απ' ό,τι νομίζουμε. Αλλά ο Ομπάμα διαθέτει μια πολύ πιο αυστηρή αναλυτική μεθοδολογία από τους προκατόχους του, ίσως επειδή δίδαξε για χρόνια τις νομικές επιστήμες».
«Ο Ομπάμα, αντίθετα, στηρίζεται πλήρως στο λόγο. Είναι τόσο ήρεμος... Η εξήγησή μου είναι ότι μοιάζει με τους WASP, δηλαδή τους Λευκούς Αγγλοσάξωνες Προτεστάντες. Η αυτοπεποίθησή του με τρομάζει. Σαν να μην μπορεί κανείς και τίποτα να σταματήσει τις φιλοδοξίες του».
Από πού αντλεί αυτή την αυτοπεποίθηση; «Ολα τα σχολεία στα οποία φοίτησε ήταν σχολεία της ελίτ: από το λύκειο για πλουσίους στη Χαβάη μέχρι το Πανεπιστήμιο Ivy League, το Κολούμπια και το Χάρβαρντ. Ο Ομπάμα είναι ένα μέλος της νέας αμερικανικής αριστοκρατίας».
Δηλαδή ταυτίζεται περισσότερο με τη λευκή Αμερική ή με τη μαύρη; «Θα έλεγα και με τις δύο. Υπενθυμίζω ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος στήριξε όλη του την εκστρατεία στην αλλαγή των γενεών, όχι στην αλλαγή των χρωμάτων».

Πηγή: Corriere della sera
---------------------------

5 σχόλια

  1. ALL μαυρος same same..

    ALL BLACKS ,BLACKS THEY ARE..

    Το λοιπον μια ευλογη ερωτηση:
    "ΓΙΑΤΙ ο καλος .."θεουλης" που ειναι και παναγαθος και φιλευσπλαχνος και λοιπες ιδιοτητες..
    ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΥΡΟΥΣ???

    ΓΙΑΤΙ ρε μαι φρεντς??

    Η απαντηση ειναι απλη.
    Γιατι ειναι μαυροι..
    Η αποστολη τους ειναι να εξυπηρετουν τον λευκο..
    Ανταμα με τα αλλα ζωα(κοτες,προβατα,βοδια κλπκλπ)..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟ ΠΑΙΔΙ
    ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ
    ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?
    ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΙΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ομπάμα βγήκε πρόεδρος γιατί τον ψήφισαν πολύ μαύροι που με λευκό δημοκρατικό υποψήφιο δε θα πήγαιναν ποτέ στις κάλπες.Αν ήταν ρεπουμπλικάνος πάλι θα τον ψήφιζαν.Είναι το χρώμα του που του έδωσε τη νίκη και όχι οι ιδέες του,η αύρα του ή οι υποσχέσεις του.Την προεδρία του την έδωσε ο εκδικητικός ρατσισμός των μαύρων προς τους λευκούς.Οσο αφορά τους λευκούς που τον ψήφισαν,η αιτία συνειδητά ή ασυνείδητα είναι πάντα το white man's burden!Aντε για να λέμε και καμμιά αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζών,
    ο λευκός κορόιδευε τόν μαύρο γιά τό
    χρώμα πού τού έδωσε ο θεός καί ό
    black ο μαύρος ο αράπης (Ζαμπέτας)
    τού ανταπαντά:
    Χά,χά η κωλοτρυπίδα σου γιατί είναι
    μαύρη?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέλος της Νέας Αμερικανικής Αλητ (ίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση