GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν είναι ...tennis-club η Βουλή!

. Απαράδεκτος ο τυχόν αποκλεισμός των εκπροσώπων των χρηματιστηριακών εταιρειών από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα 28 δις στις Τράπεζε...

.
Απαράδεκτος ο τυχόν αποκλεισμός των εκπροσώπων των χρηματιστηριακών εταιρειών από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα 28 δις στις Τράπεζες...
.
Του Στάθη Παλαιολόγου
.
Αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα 28 δισ. ευρώ στις Τράπεζες όπου θα κληθούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και οι ενδιαφερόμενοι φορείς. Ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας αρνείται να δεχτεί να ακούσει τους εκπροσώπους του ΣΜΕΧΑ (ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ), όπως έχει αρνηθεί και στο παρελθόν...
Καλόν είναι όμως να θυμίσουμε ότι τα μέλη του ΣΜΕΧΑ:
- απασχολούν αμέσως 2000 υπαλλήλους.
-απασχολούν εμμέσως πολύ περισσότερους μέσω ΑΕΕΔ, ΕΠΕΥ, ΕΧΑΕ, εταιρίες λογισμικού, αναλυτές, κλπ.
-έχουν ίδια κεφάλαια 350.000.000 € με πολύ χαμηλές αποδόσεις λόγω του αθέμιτου μεγαλο-τραπεζικού ανταγωνισμού.
- εξυπηρετούν χρηματιστηριακά 1.175.000 ελληνικές οικογένειες με τακτική προσωπική επαφή και τωρινή αξία χαρτοφυλακίων 15 δις €.
- αντιπροσωπεύουν όλα τα μέλη του Χρηματιστηρίου μεταξύ των οποίων οι τράπεζες, ΑΤΕ, PROBANK, PROTON, με εξαίρεση τις 4 μεγάλες τράπεζες που διαφεντεύουν τις τύχες της Ενωσςη Τραπεζών και απεχώρησαν πριν 2 χρόνια επειδή δεν συμφωνούσαν με τη θεραπεία της παραβιάσεως του υγιούς ανταγωνισμού.
- έχουν αναλυτές που εξετάζουν όλη την ελληνική οικονομία και έχουν την απαραίτητη χρηματοπιστωτική τεχνογνωσία. Πολλά από τα μέλη του είναι πετυχημένοι πρώην κορυφαίοι τραπεζίτες. Έχουν πιστοποιημένη χρηματοοικονομική γνώση που δεν διαθέτει το υπουργείο Οικονομίας.
- έχουν ζωτικά επαγγελματικά ενδιαφέροντα ως γειτονική αγορά.
- έχουν στείλει εμπεριστατωμένη και μελετημένη συνημμένη επιστολή στην Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, που απαντά στις αναληθείς αιτιάσεις της ΕΕΤ, περί Ευρωπαϊκής οδηγίας ομοίως εφαρμοζόμενης, κλπ.

Δεν είναι δημοκρατικότερο αλλά και καλύτερα να τεθούν, ακουσθούν και εξετασθούν τα θέματα ενός τόσο σημαντικού Συνδέσμου στη Βουλή των Ελλήνων αντί να εξετάζονται από την Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ;
Επίσης η πτώση του τζίρου και του μεριδίου αγοράς των μη μεγαλοτραπεζικών ΑΧΕΠΕΥ μελών του ΣΜΕΧΑ τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε παραβιάσεις του υγιούς ανταγωνισμού που ακόμη επί πολλούς μήνες ερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ο ΣΜΕΧΑ γνωρίζει, ακόμη, λεπτομέρειες για τα δώρα του υπουργείου προς Τράπεζες. Έχει εκδώσει δελτία Τύπου και ο πρόεδρος του έχει γράψει άρθρα και έχει δώσει συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης τοΤο ενδιαφέρον των οποίων για τις απόψεις του είναι δεδομένο.
Αποδεικνύεται λοιπόν από τα πιο πάνω στοιχεία δεν είναι ορθή η δήλωση του υπουργού Οικονομίας στη προηγούμενη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ότι ο «ΣΜΕΧΑ αντιπροσωπεύει τους μικροχρηματιστές». Αλλά ακόμη και εάν είναι ορθή αυτή η δήλωση που διαψεύδεται από τα πραγματικά δεδομένα και τους αριθμούς, ο υπουργός και η Βουλή θα ακούνε μόνο τους μεγαλοτραπεζίτες ενός κλειστού οικογενειακού tennis-club;

------------------------------

7 σχόλια

  1. οταν βλεπω αναρτηση μ'αυτη την υπογραφη, μου'ρχεται εμετος. θα πιω ενα χαπι για το στομαχι, θα κρατησω την αναπνοη μου, θα την διαβασω, και μετα ισως την σχολιασω.
    στ. παλαιοτετοιε (αν εισαι υπαρκτο προσωπο), αντε γαμησου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ,ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ TENNIS-CLUB ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.


    ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ?


    ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
    ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΣΟΥΝ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ .

    ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΕΙ .

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι tennis αλλά golf-club μη τα ισοπεδώνουμε όλα παρακαλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΕΒΕΡΤ-ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ-ΣΙΟΥΦΑΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ-ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ-ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ-ΦΩΛΙΑΣ-ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ-ΜΠΕΖΑΣ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ-ΔΟΥΚΑΣ-ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΟΥΦΛΙΑΣ-ΜΑΓΓΙΝΑΣ-ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
    ΚΛΠ ΣΚΑΤΑ ΚΛΠ ΣΚΑΤΑ ΚΛΠ ΣΚΑΤΑ

    ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ,ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΑΠΟΤΕ....ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ.
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΟ ΔΕΞΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ , ΤΗΣ ΝΔΟΥΛΆΣ ΘΑ ΠΕΙ...ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΜΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΔ)
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ ΔΕΞΙΟΥΛΗΣ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ...ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    ΚΟΘΩΝΙ ΔΕΞΙΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΑ

    ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΔΕΞΙΟΙ
    ΚΑΠΟΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΤΕ
    ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ,
    ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ,
    ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ!!!

    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ
    ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ
    ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ
    ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ!!!
    ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕΝΤΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΠΡΟΩΟΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΑ ΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ(ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΛΠΚΛ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΥΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΩΟΘΥΝ ΤΙΣ ΠΙΠΙΝΕΣ. ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟ 70 % ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΠ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑ ΤΑ ΠΙΠΙΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 10 ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΑΜΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΙΠΙΝΙ ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ Η ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΟΥ ΑΣΕΠ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΟΙ ΚΛΠ) ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

    Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πασόκοι, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:
    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...
    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
    ( Hazo-giorgo Παπανδρεου 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε λαμογια χρηματιστηρικες μαζι με της τραπεζες εχετε πιει το αιμα των ελληνων και θελετε και κρατικη χρηματοδοτηση.Αλλα αυτη η κυβερνηση σας αντιπροσωπευει και σιγουρα κατι θα σας δωσει οπως και στης τραπεζες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση