GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αγρότες στους δρόμους...

. Από τον Γιώργο Γεναράκη . Αυτό το διάστημα οι αγρότες, οι μικροί και κάποιοι μη προνομιούχοι μεσαίοι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους... Πά...

.
Από τον Γιώργο Γεναράκη
.
Αυτό το διάστημα οι αγρότες, οι μικροί και κάποιοι μη προνομιούχοι μεσαίοι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους... Πάνω απο 200.000 είναι οι αγροτικές οικογένειες που έχουν ξεκληριστεί ως τώρα,έχουν δηλαδή αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το επάγγελμα του αγρότη καθώς δε τα βγάζουν πέρα.
Πρόκειται για μια ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως συνέπεια της απαράδεκτης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕ).Είναι κάτι που παίρνει χώρα σε όλες της χώρες της ΕΕ αφού στόχος είναι να περιοριστεί δραστικά ο αγροτικός πληθυσμός και να μετατραπεί σε μια ολιγάριθμοι "μεγαλοαγροτικη" κοινωνική ομάδα που θα μπορεί εύκολα να παράγει προϊόντα και να τα πουλά στη ελεύθερη αγορά σε τιμές ανάλογες των διαθέσεων των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων εμπορίας,διακίνησης και πώλησής τους.
Εν ολίγοις γίνεται πανευρωπαϊκά μια συντονισμένη,αναδιαρθρωτική προσπάθεια να μονοπωληθεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας και να συγκεντρωθεί η γη στα χέρια λίγων μεγαλοκτηματιών και επιχειρήσεων. Πλάι σε αυτό βέβαια αναπτύσσονται και μια σειρά άλλα προβλήματα που υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο του φτωχού αγροτικού κόσμου.
Πολλά απο αυτά τα προβήματα είναι κοινά με εκείνα που αντιμετωπίζουν οι μισθωτοί εργαζόμενοι και υπάλληλοι,οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες και οι εναπομείναντες βιοτέχνες και οι νέοι ανθρωποι(πχ ακριβή και κακής ποιότητας Παιδεία ,ιδιωτικοποιημένη Υγεία,ανύπαρκτη Πρόνοια και κοινωνική μέρμνα,αντιασφαλιστικές πολιτικές,ακρίβεια και λιτότητα,υπερχρέωση των νοικοκυριών,ακριβή στέγη).
Αυτή η κατάσταση βγάζει τους μικρούς αγρότες στους δρόμους της κοινωνικής δράσης και της διεκδίκησης. Απέναντί τους έχουν την κυβέρνηση και την ΚΑΠ την οποία ψήφισε στο σύνολό της και υποστηρίζει σθεναρά και το ΠΑΣΟΚ. Δίπλα τους πρέπει να βρούν όλους τους εκμεταλλευόμενους μισθωτούς,όλα τα κοινωνικά κινήματα,όλους τους μη προνομιούχους εργαζόμενους πολίτες. Έτσι θα φτιαχτεί ενιαίο κοινωνικό (πρωτίστως) μέτωπο που θα έχει ελπίδες όχι να ενσωματωθεί και να κάνει παραχωρήσεις με αφορμή την οικονομική κρίση αλλά να ανοίξει τα φτερά του, να έχει κατακτήσεις,να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι οι αγρότες συσπειρώνονται στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (Π.Α.ΣΥ.). Ας σταθούμε στο πλευρό τους. Καμιά θέση δεν έχουν οι αγροτοπατέρες των κομμάτων της ΚΑΠ και της ΕΕ στον αγώνα των αγροτών.
----------------------------------

22 σχόλια

  1. ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 πάω στην Λάρισα με έναν φίλο να πάρουμε ένα αμάξι –βατμουρ- για όποιον τα θυμάται , και όπως περιμένω στο γραφείο του μάντρα μέχρι να φτιάξουν τα χαρτιά , τον ρωτάω τι τα κάνει τόσα ακριβά αμάξια που έχει μαζεμένα εκεί ,και τι μου λέει τώρα μετά το Πάσχα μόλις πάρουν οι αγρότες της επιδοτήσεις θα εξαφανισθούν όλα . Δηλαδή αυτοί οι μάγκες οι αγρότες τα λεφτά που έβγαζαν και ήταν πάρα πολλά τα έτρωγαν στα αμάξια ,στα μπουζούκια και στης γκόμενες , επένδυση τι θα πει δεν ήξεραν , τώρα ποιος τους φταίει ? κοπρόσκυλα γεννήθηκαν (οι περισσότεροι) ρεμάλια να πεθάνουν , δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν τα χρήματα στα χαρίζουν , δεν τα πονάς , και ο ΑΝΔΡΕΑΣ στην δεκαετία του 80 έκανε το εξής απλό , ότι χρήματα ερχόντουσαν από την Ευρώπη για να κάνουμε έργα υποδομής ,τα μισά τα έβαζε στην τσέπη του και τα υπόλοιπα τα μοίραζε στον λαό , κλεπταποδόχους μας είχε κάνει όλους και τώρα ζητάμε τα ρέστα , μια βιομηχανία δεν έχουμε , η περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες ανήκουν σε ξένους, με τον αέρα που πουλάμε περιμένουμε να ζήσουμε και μάλιστα να καλοπερνάμε και να ταΐζουμε και 3.500.000 λαθρομετανάστες , όταν ξυπνήσουμε θα είναι πλέον αργά

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι από τα πιο σοβαρά θέματα που έχουμε αναρτήσει. Και όλα τα άλλα είναι αστεία και κωμικά. Διαβάστε την καταγγελία του παιδίατρου στον Βόλο που λέει ότι είχαμε 75 παιδάκια παρουσίασαν ΚΑΡΚΙΝΟ στις γύρω περιοχές από την ΑΓΕΤ!
    Το λέει ο γιατρός και είναι πάρα πολύ σοβαρό. Έπρεπε όλο το κράτος να είχε πέσει πάνω στην περιοχή και να κάνει μετρήσεις, αναλύσεις και εξετάσεις. Είναι αδιανόητο να αφήνουμε μια ιστορία που θυμίζει σε πολλά το κινηματογραφικό έργο Εριν Μπρόκοβιτς να εξελίσσεται στην χώρα μας.
    Ο διάλογος όπως έγινε και αφορά στο σοβαρό θέμα δείχνει ότι είναι το μόνο για το οποίο όλοι οι bloggers και τα ΜΜΕ πρέπει να διασώσουν μπας και ξυπνήσει ένα σοβαρό κράτο. Μπορεί να είναι και συμπτωματικό. Άλλωστε εμεις δεν έχουμε άλλα στοιχεία για να καταγγείλουμε τις εταιρείες. Αλλά όχι και έτσι.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    "ΟΜΟΙΩΣ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΟΤΙ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΓΕΤ” ΚΑΝΟΥΝ ΘΡΑΥΣΗ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΣΤΟΝ “ΝΕΟ ΤΥΠΟ” ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΑΡΑΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ "ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ...

    ΑΣΘΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΛΥΣΕΩΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ"._

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: «ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ Μ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ»._

    ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΣΜΙΚΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΓΕΤ”. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΛΗΤΕΑ. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΕΔΗΛΩΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΨΕΥΔΗ Ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ»._

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: .......(ΣΙΩΠΗ)._

    ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ 2003 ΕΙΧΑΜΕ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΓΕΤ”, ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ-ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΒΟΛΟΥ-ΝΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ ΒΟΛΟΥ»._

    ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ “ΗΜΕΡΙΔΑΣ” ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ “ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ” ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΞΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΥΡΑΝΙΩΝ ΤΗΣ “ΑΓΕΤ” ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑΣΘΕΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΓΡΙΑΣ-ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ», ΔΙΟΤΙ Ο Κος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΤΡΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ “ΑΓΕΤ” ΤΟ 3% ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 97% ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΣ “ΗΠΑ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ “ΕΕ” “ΠΕΤ-ΚΩΚ” ΗΤΟΙ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΙΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 700° C ΚΕΛΣΙΟΥ ΑΝΤΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ 1400° C ΚΕΛΣΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΕΚΛΥΕΙ ΩΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΑΚΑΥΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΑ ΦΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΞΙΝΕΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΗΜΕΡΙΔΟΣ ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΓΡΑΠΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ».

    http://perseysteam.blogspot.com/2007/02/222007_02.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξίζει να ασχολείται κανείς με την πλειοψηφία των αγροτών,τους μικρούς κληρούχους και κάποιους μεσαίους...Είναι γεγονός πως με τον ίδιο τρόπο που αναπτύσσεται απο της επιδοτήσεις η εργατική αριστοκρατία ,υπάρχει και η αγροτική αριστοκρατία που κατέβαινε στους δρόμους με τις εικόνες του Κωστάκη ή αύριο με τις αφίσες του Γιωργάκη.Αυτοί καμία θέση δεν έχουν στους αγώνες των αγροτών,γιατί είναι νεόπλουτοι κτηματίες που λειτουργούν συντεχνιακά.Υπάρχει όμως και η προοπτική του κοινωνικού μετώπου μακριά απο συντεχνιακά αιτήματα,σε αντίθεση με ΚΑΠ,ΕΕ και ΠΟΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάλα εκει στην πόλη που μένεις, σίγουρα είναι ένα χωριό μεγαλύτερο απο το δικό μου,με πόση Μαλακόσκονη σε έχουν πασπαλίσει φίλε?Ίσως να φταίει ο μή-καθαρός αέρας αλλα πρακτικά είχες περισσότερες ευκαιρίες απο εμένα να μορφώθείς, τέλικα τι κατάφερες?Να μάθεις 5 γράμματα και να γράφεις βρισίες?Νομίζω πως αν διαβάσεις λιγάκι ιστορία για το αγροτικό κίνημα θα δείς ποιοί και γιατί το δυέλυσαν,ποιοί και γιατί διέλυσαν τους αγροτικόυς συνεταιρισμούς με αποτέλεσμα και αυτά που λές.Κάποιοι λιμοκοντόροι (μπλε,κιτρινοι,κόκκινοι,πρασινοι,πουά με βούλες) σαν εσένα που ποτέ δεν έπιασαν χώμα στα χέρια τους, ζουσαν στο μεγάλο χωρίο και αποφάσιζαν δήθεν για την αγροτική πολιτική του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " Όλοι οι αγρότες συσπειρώνονται στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (Π.Α.ΣΥ.). Ας σταθούμε στο πλευρό τους. Καμιά θέση δεν έχουν οι αγροτοπατέρες των κομμάτων της ΚΑΠ και της ΕΕ στον αγώνα των αγροτών."

    Θέση εκεί πρέπει να έχουν αποκλειστικά οι αγωνιστές από συνεπείς ταξικές αντικαπιταλιστικές, μαρξιστικές-λενινιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, οργανώσεις που έχουν το χρίσμα του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

    ΤΑ ΚΟΥ ΚΟΥ ΔΙΑ

    ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

    ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΤΩΡΑ

    ΝΟ

    Α ΡΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΤΕ

    ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

    ..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΙΔΡΩΤΑ ΧΥΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως μπορεί να μου απαντήσει κάποιος γιατί τον προηγούμενο χρόνο δεν έγινε κανένας αποκλεισμός δρόμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΡΚΟΥΔΟΒΛΑΧΟΙ ΤΣΟΠΑΝΑΡΑΙΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΗΣΟΥΝ.

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΡΕ ΣΚΑΤΑΔΕΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΕΣ ΝΤΙΒΕΣ ΝΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΤΣΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ, ΠΑΙΞΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ 8, ΔΑΝΕΙΣΤEIΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΣΤΡΑ ΜΕ ΣΩΒΡΑΚΟ CALVIN KLEIN, ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΥΛΟΞΕΝΥΧΤΑΔΙΚΑ.

    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.

    ΓΑΜΑΤΕ ΜΕ ΚΙ'ΑΣ ΚΛΑΙΩ ΕΙΣΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12.36....αλύπητα μπουζούκια μιλάμε!



    Κι άσε δόξες τότε η ΟΔΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Πρόκειται για μια ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως συνέπεια της απαράδεκτης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕ)."
    γι αυτό και οι έλληνες κτηνοτρόφοι ζητούν τιμή προστασίας για το βοδινό γάλα πάνω από 65 λεπτά το λίτρο.
    Η ίδια "ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως συνέπεια της απαράδεκτης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕ)" επιτρέπει στα discount καταστήματα της Γερμανίας (Lidl, aldi) να πουλιέται το λίτρο βοδινού γάλακτος 55 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΒΛΑΧΑΝΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΕΡΙ ΡΕ,ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ 200-300 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΕΚΑΣΤΟΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠ'ΕΞΩ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.ΚΙ'ΕΓΩ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΒΛΑΞ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΝΩ ΣΕ 60 Τ.Μ ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ.ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ Τ'ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΙΕΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κοπρόσκυλα γεννήθηκαν (οι περισσότεροι) ρεμάλια να πεθάνουν , δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς μαζί τους

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Ο ΤΟΓΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ THS ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
    .ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Ο ΤΟΓΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
    .ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β΄ο Βατιπεδινός μπορεί να νικήσει αν βάλει στην Κυβέρνηση όλα τα σεμνά και ταπεινά παιδιά : Τον Ρουσόπουλο με το Βατοπέδιο ,τον Βουλγαράκη με τις φοροδιαφυγές ,τον Παυλίδη με τις μίζες στην ακτοπλοϊα ,τον Μιχαλολιάκο με τους ψευδομάρτυρες και τα μανικετόκουμπα, τον Μαγγίνα με το αναψυκτήριο και τους Ινδούς,την Ντόρα τον Κυριάκο και τον Λιάπη με την Ζίμενς ,τον Δούκα και τον Αλογοσκούφη με τα ομόλογα και το Βατοπέδιο. Με τέτοια ομάδα χάνει ο Προπονητής;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΔΕΡΦΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ. θΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΔΕΡΦΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΟΣΟ ΚΙΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑΣΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΟΚΙΝΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγω να ρωτησω γενικα ποιος μας φταιει σαν χωρα...

    οι περισσοτεροι που γνωριζω ειτε τρωνε περισσοτερα απο οσα βγαζουν, ειτε το παιζουν γλετζεδες με χρεωμενες καρτες, ειτε το μονο αγχος της ζωης τους ειναι τι θα κανει η ομαδα τους την επομενη Κυριακη.

    ε, τι ψαχνουμε τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρέ παπάρες,
    όταν βρέχατε τά ροδάκινα γιά νά
    έχετε μεγαλύτερο βάρος απόσυρσης
    τό πρωί,εκμεταλευόσασταν τήν ΕΥΡΩΠΗ
    αλλά κατά τά ΑΛΛΑ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ
    ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
    Αναστάσης.(Γαμώ όλους τούς αγροτοπατέρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγροτικό …..

    Για να μαθαίνουν ορισμένοι Ιστορία.!!!
    Συστηματική Γεωργία στην Ελλάδα έχουμε από το 1967 όταν ανέλαβε η χούντα και χάρισε τα χρέη, έδωσε δάνεια και ανάγκασε τον αγρότη να επενδύσει στον αγροτικό τομέα.
    Δυστυχώς η μεταπολίτευση δεν ήταν συνεχιστής αυτής της πολιτικής αλλά αντίστροφα σώρευσε με χρέη τον αγροτικό χώρο και για αυτό έπεσε!! Ενδεχόμενος κάποιοι πιο ενημερωμένοι θα θυμούνται τα αγροτικά συλλαλητήρια το 1977 στην Καρδίτσα και της αύρες του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.
    Το 1981 έρχεται ο Παπανδρέου και δίνει αξία στα χωράφια , στην γη και στα αγροτικά προϊόντα. Δυστυχώς για όλους τους αγρότες κάνει το λάθος να στηρίξει ολόκληρη την αγροτική πολιτική στους Συνεταιρισμούς , χωρίς να υπολογίσει στον ανθρώπινο παράγοντα. Εκεί δημιουργούνται οι πρώτοι αγροπατέρες οι οποίοι ρίχνουν έξω οικονομικά όλες της Ενώσεις και τους Συνεταιρισμούς.
    Την σκυτάλη παίρνει ο Μητσοτάκης και τα 40 παλικαριά του , που αφού βρίσκουν ένα συναιτεριστικό μπουρδέλο…. τι κάνουν; Ρίχνουν τους βιομηχάνους και δημιουργούν τον αέρα και εισπράττουν επιδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση.
    Πώς το κάνουν αυτό; παίρνουν τους χρεωμένους αγρότες , και τους βάζουν στην δήλωση τους εικονικό βαμπάκι και αργότερα αφού εισπράξουν της επιδοτήσεις έδιναν και σε αυτόν τον ταλαίπωρο αγρότη ένα μικρό κομμάτι.
    Κάποιο μικροί που δεν τα δίνανε(τα χρήματα) είχαν να κάνουν με τα όπλα και τους μπράβους των εμπόρων . Ας μην ξεχάσουμε την αύξηση του Πετραιλέου και φυσικά ότι επί Μητσοτάκη το ζαμπάκι κατέγραψε το μεγαλύτερο ρεκόρ τιμής φθάνοντας από 290 δρχ στις 330 για δύο ημέρες…..
    Σημίτης…. Ο Νεκροθάφτης ΝΟ 1 εξού και τα μπλόκα 1996 -2000 Ο μεγάλος ηγέτης κατάφερε να κάνει ήρωεες όλους τους πεθαμένους το 1996.
    Νεκροθάφτης 2 Κώστας Καραμανλής έδωσε την χαριστική βολή στην αγροτιά!!!

    Κοιτάξτε τα χωριά μας ερημώσανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΜΠΑΜΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΣ ΣΕΓΚΟΛΕΝΡΟΥΑΓΙΑΛΙΚΟΣ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΗ ΜΗΛΙΩΝΗ:

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12% ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Β ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΟΚΤΩΡ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΝ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ. ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΔΟΚΤΩΡ ΤΑΣΟΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ.

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΣΟΚ

    5 Δεκέμβριος 2008 9:18 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση