GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΚΚΕ μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες

. Του Θύμιου Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ . Η ψεύτικη «φρονιμάδα» είναι ψευδώνυμο της δειλίας και σε μεγάλες ιστορικές στροφές, όπ...

.
Του Θύμιου Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
.
Η ψεύτικη «φρονιμάδα» είναι ψευδώνυμο της δειλίας και σε μεγάλες ιστορικές στροφές, όπως η σημερινή, ισοδυναμεί με προδοσία. Σήμερα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σε βάθος την κατάσταση και να βγάλουμε από αυτή όλα τα πρακτικά συμπεράσματα, τολμηρά δίχως φόβο.
Η νηφαλιότητα της θεωρίας πρέπει να συνοδεύεται από την «οργή της δράσης». Το έμβλημα της θεωρίας και της δράσης πρέπει να είναι το σύνθημα του Νταντόν: «Τόλμη, πάντα τόλμη, κι ακόμα πολλή τόλμη».
Οι πλατιές λαϊκές μάζες και καταλαβαίνουν και θέλουν να αγωνιστούν. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει ο πολιτικός φορέας που θα μιλήσει στο πάθος τους και στο λογικό τους, δηλαδή που θα θέσει τα πραγματικά προβλήματα και θα μπει μπροστά.
Το πολιτικό αυτό υποκείμενο δεν μπορεί να είναι ΚΑΝΕΝΑ από τα κόμματα του καθεστώτος, ιδιαίτερα τα υποκείμενα της μεταλλαγμένης «αριστεράς», τύπου ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αποτελούν τις πλέον εφιαλτικές γκριμάτσες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τους ιδεολογικούς ροπαλοφόρους της Νέας Τάξης. Το μόνο κόμμα, αυτή την ιστορική περίοδο, που υπάρχει και βρίσκεται στην άλλη ταξική όχθη είναι το ΚΚΕ. Μπορεί να μην μας ικανοποιεί, αλλά είναι το μόνο που συγκρούεται με την καπιταλιστική Νέα Τάξη, είναι το μόνο ταξικό οδόφραγμα και μετερίζι αγώνα. Είναι το μόνο που έχει τη δύναμη να μετατρέψει την κοινωνική οργή σε συνειδητό λαϊκό κίνημα και να αναχαιτίσει τις επιθέσεις και τους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης. Γι’ αυτό και η ιστορική του ευθύνη είναι μεγάλη.
Για μα φορά ακόμα η ΙΣΤΟΡΙΑ βάζει το ΚΚΕ μπροστά στις ευθύνες του. Αυτές τις μεγάλες ιστορικές ευθύνες πρέπει να αναλογιστεί η ηγεσία του ΚΚΕ και να δράσει με τόλμη. Και πρώτα απ’ όλα να καταγγείλει ανοικτά και δυνατά την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από τα ξένα κέντρα αποφάσεων, τους μηχανισμούς τους και τις μυστικές τους υπηρεσίες. Η πολιτική κατάσταση που ζούμε δεν χωράει μισόλογα και υπεκφυγές. Εδώ υπάρχει χρόνιος πόλεμος κατά της Ελλάδας από την αμερικανική αυτοκρατορία. Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Σερβία, να την γονατίσουν και να τη διαμελίσουν.
Η Ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει με θάρρος και με δράση να αποκαλύψει αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τι και ποιοι τους καθορίζουν. Πρέπει να καταγγείλει ανοικτά, ότι όλες αυτές οι τρομοκρατικές προβοκάτσιες που ζούμε σήμερα και έχουν περιτυλίξει τη χώρα σε ένα μανδύα ζόφου και τρόμου είναι οργανωμένο σχέδιο των παρακρατικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών: Είναι ένας σύγχρονος πόλεμος με άλλα μέσα. Πρέπει να αναδείξει τους στόχους και τις επιδιώξεις αυτού του πολέμου. Πρέπει να δείξει ότι το ελληνικό κράτος και οι θεσμοί του έχουν αλωθεί από τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες.
Αυτά είναι από τα πρώτα που πρέπει να αποκαλυφτούν και ταυτόχρονα πρέπει να καλέσει τον ελληνικό λαό σε μια νέα αντιιμπεριαλιστική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Φυσικά και να προωθήσει ενιαίο- μετωπικές Επιτροπές Αγώνα και Αντίστασης. Καμιά σοσιαλιστική προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει αν μετατραπούμε σε ένα προτεκτοράτο των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Και καμιά προοπτική νίκης δεν υπάρχει εάν δεν αντικρούσουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην πράξη των οργανωμένων, αντι-ιμπεριαλιστικών κινημάτων και τα δούμε μόνο σαν ευκαιρία ανόδου των εκλογικών ποσοστών. Αυτό κάνουν όλα τα κόμματα.
Πέραν των μικροκομματικών, εκλογικών σκοπιμοτήτων δεν νοιάζονται για τίποτε, γιατί αποτελούν τους ιμάντες των καθεστωτικών παιχνιδιών.
Το ΚΚΕ αποτελεί μια διαφορετική ταξική οντότητα και ιστορική συνείδηση, ένα «ξένο σώμα» του συστήματος. Και να θέλει η ηγεσία του να διαπραγματευτεί, αυτά τα ιστορικά κεκτημένα, δεν μπορεί. Μια ενσωμάτωσή της στο σύστημα θα σημάνει αυτόματα και τη διάλυση του ΚΚΕ. ΣΗΜΕΡΑ, ιδιαίτερα που η παγκόσμια καπιταλιστική κρίσει θα σπρώξει πλατιές λαϊκές μάζες στο δρόμο του αγώνα, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο οι προϋποθέσεις της πλήρους ενσωμάτωσης του ΚΚΕ. Η νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων δεν ανέχεται σήμερα το ΚΚΕ, όπως και ΚΑΜΙΑ δομή ιστορικής συνείδησης: Κοινωνικής και εθνικής.
Εξ αντικειμένου, συνεπώς, το ΚΚΕ βρίσκεται στο στόχαστρο των πλανητικών κέντρων εξουσίας, συνακόλουθα τα αντανακλαστικά της αυτοάμυνάς του θα κινητοποιηθούν. Η ηγεσία του ΚΚΕ, δεν θα πρέπει να τρέφει καμία αυταπάτη για τις δύσκολες μέρες που έρχονται για το κόμμα. Θα πρέπει συνεπώς να αποβάλλει τις εκλογικές και άλλου είδους παρωπίδες και να θέσει τα προβλήματα ωμά και τολμηρά... Από τα πρώτα και καθοριστικά είναι να διακρίνει τον εφιάλτη της αλλοδαπής εισβολής. ΚΑΝΕΝΑΣ αγώνας δεν μπορεί να γίνει αν δεν τεθεί το ζήτημα των «ανοικτών συνόρων» με όλα τα συνακόλουθα της εισβολής και κατοχής της χώρας μας από εκατομμύρια αλλοδαπούς, ταξικά και πολιτικά πρωτόγονους. ΟΛΑ τα κεκτημένα της εργατικής τάξης (κοινωνικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά) έχουν τιναχθεί στον αέρα, με αιχμή του δόρατος τους εισαγόμενους δούλους. Οι εισαγόμενοι δούλοι και τα «ανοικτά σύνορα», αποτελούν σήμερα τη στρατηγική συνιστώσα του διεθνούς ιμπεριαλισμού για τη διάλυση, όχι μόνο της προλεταριακής πρωτοπορίας, αλλά και των εθνών κρατών. Η απειλή αυτή για την Ελλάδα είναι άμεση και εφιαλτική! Κάθε αγώνας είναι ουτοπικός αν δεν τεθούν τα ζητήματα αυτά και οι πολυεδρικές καταστροφικές επιπτώσεις τους. Τίποτε δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο στις σημερινές πολεμικές περιστάσεις όσο το ζαχαρωμένο δηλητήριο των ψεύτικων ελπίδων: το χάιδεμα της αλλοδαπής εισβολής, η αντιρατσιστική ρητορεία (ιδεολόγημα του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου), η άνοδος των εκλογικών μας ποσοστών και οι κούφιες ρητορείες…
Η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να μιλήσει ανοικτά και να θέσει με ΤΟΛΜΗ τα πραγματικά προβλήματα και τους κινδύνους που μας απειλούν. Θα έχει όλο τον ελληνικό λαό στο πλευρό της. Ο ελληνικός λαός αναζητά το ηγετικό πολιτικό υποκείμενο για να εκφραστεί και να κινητοποιηθεί…
-------------------------

42 σχόλια

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΚΕ

    ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ

    ΔΕΞΙΑΣ

    ΔΕΚΑΝΙΚΙ

    ΚΛΑΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΚΑΝΙΚΙ

    ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

    ΚΚΕ ΞΕΦΤΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΥΜΙΟ ΠΑΛΙ ΠΙΩΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ: ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.

    Πάλι από τα ληγμένα πήρε ο καπετάν Θύμιος και θυμήθηκε ότι είναι και επαναστάτης;

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

    Ο αργόσχολος Παπανικολάου γράφει κάθε μέρα μια πατριωτικο-αριστερή μπούρδα και μετά την μοιράζει για δημοσίευση σε διάφορα blog στα οποία γράφει και η Κουτσή Μαρία. Μετά αισθάνεται πολύ μάγκας νομίζοντας ότι τώρα στην τρίτη του ηλικία οι απόψεις του έχουν πέραση. Κούνια που τον κούναγε και τώρα και παλιότερα και πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το 1939 και μετά το ΚΚΕ αποτελεί τον μπάτσο αυτού που λέγεται αριστερά ακολουθώντας την αρχή "ό,τι δεν είναι δικό μας, υπό τον έλεγχό μας, είναι κακό". Έτσι δώσανε τον Βελουχιώτη, έτσι τη Βάρκιζα, έτσι το ΕΑΜ, έτσι ξεπουλάνε κάθε γνήσια φωνή που τους ξεπερνά. Είναι το αριστερό χέρι της "επαράτου δεξιάς", αφού το δεξί είναι ο Καρατζαφέρης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κινητοποιηθεί γιατι??Για καινουργια στρατοπεδα συγκεντωσεως??Δεν βλέπεις ότι εχουν από καιρό αρχίσει να δοξαζουν το Σταλιν, να βριζουν τον αναθεωρητή Χρουστσιώφ και να τιμούν το Δημοκρατικό Στρατό??

    Δεν βλεπεις ότι επιμένουν ότι η Γη Ειναι Επίπεδη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΝΟ.ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΜΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΧΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΝΕΤΕ ΟΝΕΙΡΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΗΔΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΥΛΟΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΑΣ ΧΑΥΤΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ,ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΑΡΜΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓ-ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ'ΕΞΗΣ.ΑΦΟΥ ΕΙΣΘΕ ΟΜΩΣ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΩΣ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΕΦΤΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ?ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΝΙΟΝΙΟ ΣΑΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΑΝΟΙ.ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΒΑΡΕΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΕΙ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ.ΕΞ'ΑΛΛΟΥ Η ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.Γ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 22-12-2008

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ

    Αυτές τις μέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού.

    Ο «καταλληλότερος» sik και οι απίστευτοι τύποι που τον χειροκροτούν (τρομάρα τους), υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές «αντάρτες» και μη του δεξιού συρφετού.
    Για μία ακόμη φορά, αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχουν πειστικά επιχειρήματα, προσέφυγαν στις προσφιλείς τους μεθόδους (ψέμα, παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των πολιτών, συκοφαντία των πολιτικών τους αντιπάλων).

    Η ΥΠΕΞ «κυρία» Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, μας έπεισε, για μία ακόμη φορά, ότι είναι άξιο τέκνο του μεταπολεμικού εφιάλτη. Μιμούμενη τον μπαμπάκα της, λέγοντας μισές αλήθειες και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, επιτέθηκε με αδέξιο, σκαιό, ποταπό και ανήθικο τρόπο στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυριανό Πρωθυπουργό Κύριο ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Ντροπηηηηηηή σου κυραααααααά μου!!!!!!!!

    Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και …….

    …….. ο «κύριος» Πάκης, προφανώς νομίζει ότι έτσι θα ξεχάσουμε το μπάχαλο που έχει οδηγήσει τις τελευταίες μέρες τη χώρα με τις άστοχες ενέργειές του.
    Ρε ούυυυυυστ απ΄ εδωωωωωωώ!!!!!!

    …….. ο «τσάρος» της οικονομίας «κύριος» Αλογοσκούφης, εμείς όμως που «απολαμβάνουμε» τα «επιτεύγματα» της οικονομικής του πολιτικής (ανεργία, ανασφάλεια, ακρίβεια, ανέχεια, φτώχια), του απαντάμε ότι δεν τσιμπαααααάμε ρεεεεεεεεεεέ!!!!!!!!!

    …….. ο ΥΠΑΙΘ «κύριος» Στυλιανίδης, προφανώς γιατί θέλει να ξεχάσουμε, τα μπουζουκοπερπατήματά του και τις ποδοσφαιρικές του ανησυχίες, την ώρα που το επανιδρυθέν κράτος, από τον «καταλληλότερο»sik, σκοτώνει τα παιδιά μας/σας και ο ίδιος τα όνειρά τους.
    Εμείς όμως διαλαλούμε στον «κατασυκοφαντημένο» Υπουργό δεν ξεχνααααάμε ρεεεεεεεέ!!!!!!!!!!

    Όσο για τον «καταλληλότερο» sik, ως «μαέστρος» των συκοφαντών και καθοδηγούμενος από το καραμανλικό DNA, παρέλαβε τη σκυτάλη του ψεύδους και της συκοφαντίας από τα πρωτοπαλίκαρά του και συνέχισε ακάθεκτος, να συκοφαντεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, να ψεύδεται ασύστολα, να παραπληροφορεί τους πάντες και να μας θεωρεί ιθαγενείς και βλάκες.
    Κούνια που σε κουυυυυύναγε χοντρουυυυυύλη!!!!!!!!!!!

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΤΑΝ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΝΑ ΤΗ ΤΑΡΙΧΕΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ.ΒΟΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KKE - ΔΕΞΙΑ
    ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!
    ΠΕΣΤΑ ΑΛΕΚΑ!!
    ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ ΑΛΕΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα (όπως Ρεσάλτο, ΚΚΕ) τον τρώνε οι κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμπρός της γης οι κολασμένοι, λάθος, τα κομματόσκυλα ήθελα να πω, εμπρός της γης οι έμποροι των ιδανικών, εμπρός της γης οι έμποροι των ιδεολογιών, εμπρός της γης οι ξεπουλημένοι.
    Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Δημοτικά σχολεία.
    Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Γυμνάσια.
    Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Λύκεια.
    Εμπρός να κλείσετε τις Σχολές Ανώτερης Δημόσιας Εκπαίδευσης.
    Εμπρός να κλείσετε τις Ανώτατες Σχολές Δημόσιας Εκπαίδευσης.

    Άθλιοι το πιστεύω σας είναι, Κλειστό Δημόσιο Σχολείο = Καλό Σχολείο, μέχρι νεοτέρας γιατί εξυπηρετεί εσάς προσωπικά και την ατομική προβολή όσων συμβάλανε στο κλείσιμο του απέναντι στο Κόμμα, γιατί το Κόμμα χαϊδεύει τα αυτιά όσων διατηρούνε το Σχολείο κλειστό.
    Άθλιοι, που κλείνετε τα παντός είδους Σχολεία γιατί αυτό εξυπηρετεί τις Τρέχουσες ανάγκες του Κόμματος.
    Άθλιοι, που θα ξεπουλήσετε όλους όσους συμμετέχουν στο κλείσιμο των Σχολείων όταν, Οι Όποιες Ανάγκες Του Κόμματος το επιβάλουν.
    Άθλιοι, μήπως, λέω μήπως, υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα που παρέχονται από αυτούς που έχουν άμεσα οικονομικό συμφέρον να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το ήδη για πολλούς λόγους υποβαθμισμένο Δημόσιο Σχολείο;
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που έχουν οικονομική άνεση μπορούν τα παιδιά τους να τα σπουδάσουν οπουδήποτε και χωρίς να χάσουν ούτε μια ώρα μαθημάτων,
    έτσι που δυο παιδιά ίδιας ηλικίας, με τις ίδιες καλές μαθησιακές ικανότητες, το ένα που πηγαίνει σε πληρωμένη ιδιωτική εκπαίδευση να τελειώνει κανονικά, ενώ το άλλο που πηγαίνει σε Δημόσιο Σχολείο, επειδή το θέλετε εσείς μπορεί να χάσει και ένα και δυο χρόνια.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να χάνεις αυτά τα χρονικά διαστήματα στην πιο παραγωγική σου ηλικία, και όμως εσείς αυτό το θεωρείτε παράπλευρες απώλειες που επιτρέπονται στην αγωνία σας, για προσωπική, και παντός είδους ανέλιξη.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που έχουν την οικονομική άνεση έχουν τις διασυνδέσεις να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους μετά από τις σπουδές τους αμέσως γιατί έχουν τους φίλους και τις γνωριμίες.
    Άθλιοι, αυτού του είδους το παιχνίδι συναναστροφών υψηλού επιπέδου δεν παίζετε μέσα στα καλά πληρωμένα Ιδιωτικά Σχολεία;
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι η μοναδική ελπίδα του φτωχού να κάμει το παιδί του δυο βήματα παραπέρα είναι το Δημόσιο Σχολείο, και αυτό το Δημόσιο Σχολείο μέχρι τώρα και με τις όποιες και πολλές ατέλειες του, είχε να δείξει θαύματα στον τομέα αυτό.
    Άθλιοι, μήπως αυτά τα θαύματα σας ενοχλούν και με το πρόσχημα της βελτίωσης, θέλετε εσείς και οι Πάτρωνες σας να σταματήσει αυτό το κακομοιριασμένο Δημόσιο Σχολείο να δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που μπορούν και θέλουν, να γίνουν μεγάλοι επιστήμονες;
    Άθλιοι, μήπως το γεγονός, ότι παρά τις ευκολίες που παρέχουν τα Ιδιωτικά Σχολεία στους μαθητές τους, και παρά ταύτα δεν έχουν τις επιδόσεις που έχουν οι μαθητές του Δημοσίου Σχολείου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Εισαγωγής στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, και στις Επιστήμες μετά, ενοχλεί την Κομπλεξική Οικονομικά Άρχουσα Τάξη και ανέθεσε σε εσάς, σε Ανθρωπάρια Τρίτης Διαλογής την κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Σχολείου;
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι με αυτά που κάνετε σήμερα στο Δημόσιο Σχολείο, τις καταλήψεις, με όλα τους τα επακόλουθα μέσα στο σχολείο, δημιουργείτε μια κατάσταση που δεν αντιστρέφετε, και δεν αντιστρέφετε διότι στις ηλικίες αυτές που είναι τα παιδιά, και μαθαίνουν, και θυμούνται, και επαναλαμβάνουν εύκολα.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα σε ένα σχολείο που είναι σε κατάληψη, και το σημαντικότερο πως αυτοί που την κάνουν μαθαίνουν από πρώτο χέρι πως τίποτα δεν αξίζει παραπάνω από το εγώ τους, πως όποιος καταστρέφει δεν έχει συνέπειες, πως όποιος ακούει, υπακούει στο κόμμα, αύριο θα έχει μια θέση στον Παράδεισο σας.
    Άθλιοι, σε τι διαφέρει ένα παιδί που καταστρέφει και κλείνει το σχολείο του, το σχολείο που είναι η μόνη του ελπίδα, από ένα άλλο παιδί που το έχουν αφιονίσει κάποιοι άλλοι πως αν σκοτωθεί για τον Αλλάχ θα πάει στον Παράδεισο όπου αν είναι αγόρι το περιμένουν 50 παρθένες για τα σχετικά, και ζώνετε με εκρηκτικά και γίνετε χίλια κομμάτια;
    Άθλιοι, έχετε υπολογίσει πόσα παιδιά, όχι βεβαίως από τα Ιδιωτικά Σχολεία, αλλά από τα Δημόσια Σχολεία, μαθαίνουν τα ναρκωτικά μέσα σε μια κατάληψη;
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως οι μισοί μαθητές και φοιτητές είναι εναντίων των άλλων, δέρνονται, προπηλακίζονται, με το έτσι θέλω και τον τσαμπουκά παίρνουν τις γενικές συνελεύσεις, για να ψηφίσει μια μειοψηφία τελικά την κατάληψη ή το κλείσιμο της Σχολής.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμη και σε Δημόσια Γυμνάσια, δηλαδή σε παιδιά 13,14,15, χρόνων υπάρχει μεταξύ τους κλίμα τρομοκρατίας, και τρομοκράτες είναι αυτοί που εσείς έχετε αφιονίσει, αυτοί που τους έχετε μάθει τον ωχαδερφισμό, τους τάζετε τον Παράδεισο σας, και αυτοί με την σειρά τους με την βία, την ωμή βία, προσπαθούν να τον επιβάλουν στους υπόλοιπους.

    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως έχετε με το μέρος σας μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών, και τους εκμεταλλεύεστε για τους σκοπούς σας, και πολλοί από αυτούς σας αποδέχονται γιατί τους βολεύει το κλείσιμο του Σχολείου, και σας αποδέχεται ένα άλλο μεγάλο μέρος από αυτούς γιατί δεν είναι εκπαιδευτικοί, δεν ήθελαν να είναι εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν σε λάθος μέρος, και τώρα όποιος τους χαϊδέψει τα αυτιά είναι και ο σωτήρας τους, γιατί τους έδωσε μια ευκαιρία να κάνουν κάτι διαφορετικό, να γίνουν αυτοί οι οδοστρωτήρες που θα ισοπεδώσει αυτό που τόσα χρόνια τους καταπίεσε, τους βασάνισε, τους εμπόδισε να γίνουν κάτι διαφορετικό, Το Σχολείο τους. Μα αν είχαν τα κότσια να γίνουν αυτό το διαφορετικό ας έφευγαν! Όμως δεν έφυγαν, βολεύτηκαν….. γιατί η Ελευθερία θέλει και Τόλμη και Αρετή.
    Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως μια μερίδα δικών σας εκπαιδευτικών σπρώχνει, ενθαρρύνει, τις καταλήψεις και μαζί με αυτές και τις συνέπειες τους, και όμως αυτοί οι καθηγητές ονομάζονται από εσάς, πρωτοπόροι και λαϊκοί αγωνιστές, γιατί αυτό σας βολεύει, γιατί ένα μέρος από τα παιδιά, και τους φοιτητές, έστω και από χαβαλέ θα βγει στους δρόμους, και αυτό μπορεί να μην έχει επίπτωση στο Σχολείο που έτσι και αλλιώς είναι κλειστό, έχει όμως επίπτωση στην μαζικότητα που εσείς θέλετε να δείξετε στους δρόμους για κομματικούς λόγους.
    Άθλιοι ξέρετε πολύ καλά πόσοι και πόσοι γονείς έχουν κάμει φοβερές οικονομικές περικοπές στα σπίτια τους για να τα βγάλουν πέρα με ένα ή και δυο παιδιά που σπουδάζουν σε μια άλλη πόλη και πολλές φορές διαφορετική, όμως εσείς δεν διστάζετε να τους πείτε πως οι κοινωνικοί αγώνες έχουν και συνέπειες που τις επωμιζόμαστε όλοι μας, εσείς ποιες συνέπειες επωμίζεστε; το μπλα, μπλα μπλα ;
    Άθλιοι, ξέρετε πόσο επώδυνο είναι να παρατείνετε αυτή η οικονομική αιμορραγία σε ένα νοικοκυριό; Ποιο προγραμματισμό μπορεί να κάνει μια οικογένεια όταν από εκεί που υπολόγιζε ότι σε, χ, διάστημα θα απαλλασσόταν από αυτά τα έξοδα, και μετά της ξημερώνουν και άλλες υποχρεώσεις; Αυτά βέβαια δεν αφορούν οικογένειες που δεν προβληματίζονται τι να κάνουν με τα παιδιά τους, αλλά τις οικογένειες εκείνες που προσπαθούν να ανοίξουν μια τρύπα στα σύννεφα που τους έχουν πλακώσει μήπως και τους δει ο ήλιος.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, το Πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει σε όλο το λαό, αλλά δεν ανήκει στους κουκουλοφόρους!
    Ναι, το Πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει σε όλο το λαό αλλά δεν ανήκει σε όσους καταστρέφουν το Πανεπιστήμιο!
    Ναι, το Πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει στο λαό αλλά δεν ανήκει σε όποιον θέλει να μπαινοβγαίνει για να καταστρέφει περιουσίες πολιτών.
    Ναι, το Πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει στο λαό αλλά δεν ανήκει σε κανένα κόμμα.
    Ναι, το Πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει στον λαό αλλά δεν ανήκει σε κανέναν που δεν το σέβεται
    Ναι, να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί όλα όσα γράφω παραπάνω συμβαίνουν με τις ευλογίες του Πανεπιστημιακού Ασύλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι έγινε; Ο Σύριζα θέλει βοήθεια από το αδελφό κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

    Το καθεστώς έχει επιστρατεύσει όλες τις φιγούρες να υπερασπιστούν τους αυλικούς του.


    Το ΚΚΕ....

    Η ΔΕΞΙΑ του Κυρίου Καραμανλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν οι δεξιοί θα ψηφίσουν ΚΚΕ που τώρα το υμνούν για τη συμπαραστασή του στη ΝΔ και στην έννομη τάξη της δεξιάς;

    Ασε μας ρε παπάρα

    ΟΚ θα πουλήσει το περιοδικό σου ,
    μην κάνεις έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ε βέβαια. Το ρεσάλτο πλέκει το εγκώμιο του ΚΚΕ.
    Το ΚΚΕ έχει δειολισθήσει σε ακροδεξιές απόψεις και λέει τα ίδια πράματα με τον Άνθιμο, τπο ΛΑΟΣ και την Καραμανλική ακροδεξιά.
    Ντροπή στη συμμορία του Περιττού που ντροπιάζει το ιστορικό όνομα του ΚΚΕ.
    Ας το κλείσουν πια το μαγαζί και ας επικεντρωθούνε στις μπίζνες με την τυποεκδοτική και τις μετοχές του Γερμανού.
    Πείτε μας τι σας χρωστάμε και αδειάστε μας τη γωνιά.
    Ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ
    ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ 8ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΛΙΤΗΣ.
    ΤΟ ΚΚΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ
    ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙΣ
    ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΕΣ
    ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.
    ΔΕΣ ΤΑ 10 ΕΚ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ
    ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΑΝ
    ΨΑΧΘΟΥΜΕ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ
    ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟ ΠΟΥ
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ
    ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟ ΕΞΗΣ.¨
    Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΣΑΣ ΠΑΡΑ ΕΜΕΝΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΧΕΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗ!

    ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ
    5-6-7-8% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

    ΓΙΑΤΙ?

    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΝ

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ

    ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ?

    ΕΝΩ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΙΝ
    ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ?

    ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΑ
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΝΕΤΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ??

    Ε?? Ε??

    ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ

    ΟΧΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ.......

    ΚΑΙ ....ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ!!

    Ε??

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ?

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!

    Diaporon-bl.blospot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  20. Ανοίξτε τα τρελάδικα!


    Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όσους φίλους του ΚΚΕ επισκέπτονται αυτό το blog, καθώς μόλις πριν από λίγο κατάλαβα ότι έπεσα θύμα μιας τρομερής παρεξήγησης.
    Η γ. γ. του κόμματος – ένα είναι το κόμμα - δεν έπαθε απλώς υστερία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αποφάσισε με τις παρεμβάσεις της να εξευτελίσει την ιστορία λαϊκών αγώνων του ΚΚΕ. Απλώς … τρελάθηκε.

    Δεν αστειεύομαι, διαβάζω τι είπε απόψε στη βουλή και βεβαιώνομαι ότι αυτός ο καλός άνθρωπος έπαθε αυτό που φοβόμαστε όλοι μη μας συμβεί κάποια μέρα.
    Έτσι θεωρώ ότι δεν διάβασα ποτέ, πως η ηγεσία του ΚΚΕ εξέφρασε επισήμως:
    «αυτό που κάποια κόμματα αποκαλούν «λαϊκή εξέγερση», είναι γελοιοποίηση και εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης. Η πραγματική εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία. Δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι. Θα έχει αιτήματα και στόχους, θα έχει πολιτικό σκοπό - δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση. Ακριβώς επειδή θα θέλει να κάνει λαϊκή περιουσία ό,τι έχει οικοδομηθεί, θα σεβαστεί τον κόπο του κόσμου: Την καπιταλιστική ιδιοκτησία θα βάλει σαν στόχο, αν βεβαίως λάβει τέτοιο χαρακτήρα».

    Αν αυτά τα τραγικά που είπε απόψε η κυρία Παπαρήγα στη βουλή είναι οι θέσεις του ΚΚΕ και όχι της Λιάνας, παρακαλώ … ανοίξτε τα τρελάδικα.

    Και για να μην ταλαιπωρούνται οι ψυχίατροι βάρδιας κατά τη διάγνωση, φροντίστε να συνοδεύει την ηγεσία του ΚΚΕ και το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία της Αλέκας:
    «Μιλάνε για 10.000 κουκουλοφόρους. Ακόμα κι αν είναι 50.000, τι σημαίνει; Ο αριθμός κάνει το κίνημα; Έχουμε γνωρίσει πολύ πιο μαζικά αντιδραστικά κινήματα. Δέστε στη Βενεζουέλα ποιοι διαδηλώνουν κατά του Τσάβες - ακόμα και οι φοιτητές. Άκουσα και έναν βουλευτή με ένα ποίημα του Ελύτη για «το παιδί με το γρατζουνισμένο γόνατο». Ο Ελύτης δεν έγραψε το ποίημα για τους κουκουλοφόρους, αλλά για άλλα παιδιά».

    Πού το ξέρεις κυρία μου; Τι σχέση έχει το ΚΚΕ και συ προσωπικά με τον Ελύτη; Αυτός για τους συντρόφους σου υπήρξε ποιητής της αντίδρασης. Είναι όμορφο, όμως, που έστω και τόσο αργά τον ανακαλύπτετε και θυμηθείτε ότι αυτός είναι που έγραψε τη φράση που μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβαζα την παρέμβαση της κυρίας Παπαρήγα: «Κάπου ανάμεσα Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να παρέπεσε η αληθινή σου μέρα».

    Και για να τελειώνουμε, μήπως σας λέει κάτι η φράση του ίδιου ποιητή: «Όταν η ζωή μάχεται, οι νεκροί στον Άδη μηδίζουν»;

    Είπαμε, τρέλα, γιατί αν δεν είναι τρέλα, τότε το παρακάτω απόσπασμα είναι το απαύγασμα του πλέον εκχυδαϊσμένου λαϊκισμού:
    «Φοβόμαστε για το λαό, ότι η κυβέρνηση σε κάποια στιγμή, βοηθούντων και των εκφυλιστικών φαινομένων, θα επιστρατεύσει νόμους. Θα χρησιμοποιήσει για παράδειγμα τον ευρωτρομονόμο. Μπορεί να αναστείλει και άρθρα του Συντάγματος - υπάρχει και η δυνατότητα ανάμειξης του στρατού σε περίπτωση που υπάρχουν απεργίες, καταλήψεις κτηρίων. Εμείς λέμε: Δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για την χρήση αυτών των νόμων. Πέραν και ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνουμε για τους κουκουλοφόρους, δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση».

    Και τώρα από τον ψυχίατρο περάστε στον επαναστατικό διαλογισμό ή, καλύτερα, στον πνευματικό που θα σας συστήσει η Λιάνα. Θέλει καρτερικότητα και μεγάλες ποσότητες μαζοχισμού το κίνημα για να ωριμάσει, ή με τα λόγια της κυρίας Παπαρήγα:
    «Το κίνημα της νεολαίας, που υπάρχει, να αντέξει τις δυσκολίες. Η λύση δεν θα έρθει σε ένα βράδυ. Θα πρέπει να έχει σχέδιο και προοπτική - αυτά τα περί νεανικής λαϊκής εξέγερσης, αυτά τα κακέκτυπα, ούτε η ιστορία ούτε το σήμερα τα έχει γνωρίσει», σχολίασε η γ.γ. του ΚΚΕ.

    Έτσι για να πάρετε το μάθημά σας, από την ηγέτιδα του «διαρκούς κινήματος».
    Η κυρία αυτή δεν έχει πληροφορηθεί για καμία απολύτως «νεανική λαϊκή εξέγερση» δίχως «σχέδιο».

    Θέλει σχέδιο, σας λέω η εξέγερση και, ασφαλώς, ολοκληρωτικό σχέδιο η επανάσταση! Κάπως έτσι εξηγείται και η αντίδραση της Αλέκας στην εξέγερση. Χάλασε το σχέδιο και τους σχεδιασμούς του ΚΚΕ και της Λιάνας.

    Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς σχέδιο;
    Ή, όπως θα ρώταγε και η Αλέκα το γιατρό της: «Εγώ τώρα τι να το κάνω το σχέδιο που μου δώσανε;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To KKE "τελευταίο μετερίζι του αγώνα";
    Το σταλινοφασιστικό ΚΚΕ, που όπως το 1973 αποκαλούσε πράκτορες της ΚΥΠ τους καταληψίες του Πολυτεχνείου, το ίδιο καθυβρίζει σήμερα τα χιλιάδες παιδιά που μάχονται στους δρόμους;
    Το χαφιεδοΚΚΕ των περιβόητων ΚΝΑΤ, που έχοντας εφοδιαστεί με γουόκι-τόκι από τους μπάτσους, ενημέρωναν την αστυνομία για τα σημεία που συγκεντρώνονταν αναρχικοί, κατά τις ταραχές του 1978, του 1985 αλλά και άλλοτε;
    Το εθνικιστικό ΚΚΕ της υποτιθέμενης εθνικής αντίστασης; Τότε που σκοτώναν δυο γερμανούς και μετά την κοπανούσαν στα βουνά και αφήνανε τα άμαχα γυναικόπαιδα να υποστούν τα αντίποινα του "ηρωισμού" τους (κάτι που οι κλέφτες της τουρκοκρατίας δεν έκαναν ΠΟΤΕ;)
    Το ΚΚΕ που έχει δικαιώσει πλήρως το γνωστό σύνθημα ΚΝΙΤΕΣ-ΧΙΤΕΣ-ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ;
    (Όχι βέβαια ότι οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτεροι: το ίδιο βρωμερό σταλινικό παρελθόν μοιράζονται. Όλα τα σκατά, το ίδιο χρώμα έχουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 'Οταν είναι κάποιος τόσο ιδεοληπτικός,όσο ο Θ.Π,είναι
    επόμενο να καταλήγει σε παραδοξολογίες.
    Μπορεί να συνεχίσει τον ιδεολογικό
    του εισοδισμό στο Κ.Κ.Ε,παρέα με
    την κ. Κανέλλη....Η παρουσία τους
    δημιουργεί,ήδη, φοβικά σύνδρομα
    στον ιμπεριαλισμό και τα ντόπια
    πρακτόρια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. έλεος ρε παιδιά με τα Σταλινικά Απολιθώματα!!
    Τόσο έξυπνοι είναι που τσιμπάνε στις στημένες δημοσκοπήσεις των άθλιων εργολάβων!!
    Χαιρετισμούς στο Τσαουσέσκου και στο Μπρέζνιεφ!!

    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η βεντέτα των αναρχικών με το ΚΚΕ καλά κρατεί. Οι αναρχικοί τώρα εκτός από κλούβες των ΜΑΤ πυροβολούν και παιδιά στελεχών του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Παπανικολάου λυπάμαι αλλά είστε σκράπας στα πολιτικά ή ύποπτος προβοκάτορας.
    Οσοι έχουν κουκούτσι μυαλό, έχουν καταλάβει το ρόλο του ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες.
    Ξεπερνώντας τις ευθύνες του κατά τα οδυνηρά χρόνια μετά το 1944, όσοι δεν έπαθαν αμνησία ξέρουν ότιτο ΚΚΕ (Θεοδωράκης) είπε την περιβόητη φράση: Καραμανλής ή τανκς.
    Ξέρουν ότι η σύμπραξη του ΚΚΕ με το Μητσοτάκη (άκουσον-άκουσον) έστειλε τον Α. Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο και συγκυβέρνησε μαζί του (με το Μητσοτάκη).
    Το ΚΚΕ είναι που διέπασε το συνδικαλιστικό κίνημα με τη δημιουργία του ΠΑΜΕ, με συνέπεια την αποδυνάμωσή του.
    Το ΚΚΕ αναδείχτηκε στον φλογερότερο πολέμιο του ΠΑΣΟΚ προσβάλοντας χυδαία τον κόσμο του, ενώ με τη μεγαλύτερη ευκολία κάθε στιγμή προσφέρει ανιστόρητο δεκανίκι στήριξης στη δεξιά όταν αυτή το χρειάζεται. Ποιός αναδεικνύει τον Καραμανλή "καταλληλότερο", όταν ο Παπανδρέου στην ίδια ερώτηση παίρνει το ποσοστό του κόματός του;
    Αφήνω τελευταία την εμετική στάση του απέναντι στο Συνασπισμό, με την ιστορική φράση "χαιδεύει αυτια κουκουλοφόρων".
    Ιστορικές ευθύνες ΔΕΝ έχει το ΚΚΕ. Ευθύνες έχουν μερικοί κονδυλοφόροι σαν εσένα, να προσέχουν τα γραπτά τους γιατί ο κόσμος έχει και μυαλό και μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το συγκεκριμένο κόμμα μιλάει για 'ξένα κέντρα αποφάσεων', 'εξωγενείς αποφάσεις', μυστικές υπηρεσίες' κλπ αλλά χωρίς να εξηγεί τι έννοεί και χωρίς το παραμικρό στοιχείο ή απόδειξη.
    Αν γνωρίζω κάτι από Ελληνική γλώσσα αυτό λέγεται 'ψιθυρισμός', 'εκφοβισμός του κοινού', 'προπαγάνδα', κλπ κλπ.
    Αν έχουν κάτι να πουν ας βρουν επί τέλους το θάρρος να το πουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απίστευτο!
    Αν αλλάξεις τη λέξη ΚΚΕ με ΛΑ.Ο.Σ πάλι το κείμενο βγάζει το ίδιο νόημα (ίσως και πιο ταιριαστό)
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 23 Δεκέμβριος 2008 12:08 πμ

    SCREW YOU!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. TO KKE εχει βοηθεισει τοσα χρονια οσο τιποτε αλλο την συντηρηση του δικοματισμου, λειτουργοντας ως μια εκτονωτικη βαλβιδα της κοινωνιας...

    Αλλα τα κολπα του πλεον δεν πιανουν, εχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεση βλεπεις και τους εχει χαλασει την σουπα !

    Η μεγιστη ΠΡΟΔΟΣΙΑ αυτων των ψευτοαγωνιστων ειναι και η αποχη τους απο τις μαζικες κινητοποιησεις ολων των κινηματων.

    Κανουν πορειες γυρω απο στενα της Αθηνας για να μην ''εμλακει'' και καλα στα επεισοδια, οι κεφαλες του ξερουν πολυ καλα τι κανουν εγω τα καιμενα προβατα που τους ακουνε λυπαμε...

    ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί ρέ πούστη μου,
    γιατί,
    γιατί δέν μπορώ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ???????
    Μού κάνανε λοβοτομή στόν ύπνο μου?
    Πάσχω από Αλτσχάιμερ?
    Θέλω χάπια?
    Παιρνώ τήν κρίση τού μεσήλικα πρόωρα?
    Δέν είμαι ξυλουργός?
    Τό παράκανα στό ψάρεμα καί μ΄εκδικείται τό....άλλο?
    Πάω νά γραφτώ στό νυχτερινό "ο πατερούλης".
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Thanassis Kontonatsios είπε...

    "...Αν γνωρίζω κάτι από Ελληνική γλώσσα αυτό λέγεται 'ψιθυρισμός', 'εκφοβισμός του κοινού', 'προπαγάνδα', κλπ κλπ."


    Αν γνώριζες εξ ίσου μαρξισμό-λενινισμό δεν θα είχες πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θύμιο,

    από τα σχόλια, βλέπεις ότι οι περισσότεροι εδώ νιώθουν πως είναι η οικονομικά άρχουσα τάξη της Ελλάδος ενώ οι υπόλοιποι είναι ξερόλες με μυαλό βατράχου. Σε λάθος ανθρώπους απευθύνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΠΡΑΒΟ!!! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ , ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΧΗΝΑΣ!!! ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ Ε'ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ. ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    Π.ΡΟΥΣΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

    1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει
    2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα»-ωραίο απαλό φόντο
    3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, γιατί έτσι νομίζουν ότι φαίνεται πιο σοβαρός
    4. Ανταυτού, βγάζουν καθημερινά τον Παπακωνσταντίνου που μπορεί να μιλήσει Ελληνικά
    5. Τον στέλνουν σε μακρινά ταξίδια, ντεμέκ για να δείξουν ότι έχει ειδικό βάρος στο εξωτερικό

    Άχ βρε Τζώρτζ, νούμερο για τις επιθεωρήσεις το χειμώνα έχεις γίνει.

    (Εντύπωση πάντως μου κάνουν οι αμερικάνοι, αυτοί συνήθως δεν ποντάρουν σε κουτσά άλογα.
    Θα μού πείς η CIA και η NSA δεν είναι πιά αυτή που ήταν κάποτε.
    Νόμιζαν πχ. ότι μπλόφαρε ο Καραμανλής για τα Σκόπια, και μετά γελάγανε και τα κουνουπίδια στο Βουκουρέστι με τη σφαλιάρα που έφαγε ο πλανητάρχης τους από το Σερραίο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολυ σωστο το αρθρο σου φιλε μου,ευχομαι να βρει απηχηση εκει που πρεπει,γιατι τα χρονικα περιθορια στενευουν επικινδυνα.Η αληθεια πρεπει να λεγεται οσο και εαν ποναει καποιους.Υπαρχει σχεδιο διαλυσης σ εξεληξη που καπου πρεπει να σταματησει προτου παρει ανεξελεγκτες διαστασεις.Η αλοτριωση της κοινωνιας και η απαξιωση του πολιτικου μας συστηματος δεν ειναι τυχαια γεγονοτα.Εχουν συγκεκριμενους στοχους που σιγα σιγα ολο και γινονται περισοτερο ορατοι ακομα και στους πιο δυσπιστους.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το κκε αφου ειναι κομμα που θα σταθει εναντια τους αλλους (ολους γτ εβαλες μεσα απο ακροδεξια μεχρι συριζα και οικολογους) γιατι τι μια μερα χωνει τον συριζα με οτι να νε συκοφαντιες καιδ εν αναφερομαι μονο στους κουκουλοφορους αλλα και πχ στον οτι γραφατε οτι ο συριζα ειναι υπερ του 65ορου το οποιο δεν ειναι αληθεια καθως προσοπικα μια μερα πριν διαβαζα τις βασικες θεσεις τους συριζα σοτ θεμα και μετα διαβασα και τον αλλονον και απο οτι ειδα τοτσο το κκε σου και τοσο και ο συριζα ηταν...
    Δευτερον ειναι γελιο να ακουω να κατηγοριτε τον συριζα η οποιο δηποτε κομμα οτι ακολουθει ποριες αλλων καθως το ολο κομμα σας ηταν η αντιπροσοπια των ρουσσων σητν ελλαδα!(να τονισω οτι δεν ψηφιζω συριζα αλλα λευκο.).

    Τριτον γτ το κομμα σου σε θεματα δημοκρατιας συμφωνει με τους ακροδεξιους! θα σου πω γτ παρολου που δνε ειστε δεξειοι ειστε υπερ της ρουσικης αριστερας η οποιοα επειβαλονταν με τα "δημοκρατικα" τανκς!

    Τεταρτον αφου η αριστερα της ρουσιας γτ η κανονικη ειναι πολυ καλη ηταν τοσο ωραια .. και δνε ειχε συμφεροντα δλδ οι ρουσσοι τπτ δεν καναν ολο καλα τι να πουμε! απο τους φονους του σταλιν μεχρι και τους τσους πολεμους που εκανε... με λιγα λογια παλι τα ιδια γινονταν !

    πεμπτη παρολου που δνε ειμαι δεξιος αλλα αριστερος απλος απελπισμενος απο τις κοντρες σας(και πηγα λευκο ) ο κουμουνισμοος της Ροσσιας ειναι το ιδιο σκατα με τον καπιταλισμο που ζουμε! καια υοτν τον κουμουνισμο εκπροσοπευεται!

    Εκτον αφου το κκε ειναι υπερ τον αγωνων εας ξεκαθαριση την πολιτικη μια βριζει τη νεα γενια και θελει να σταμταησουν η διαδιλωσεις εμμεσσα με τους κουκουλοφορους γτ βλεπει ψηφους και τους κατηγορει αν βαλουν περιφρουρουν γτ δεν μιλα μονο για συριζα! αλλα και βαζει ολυος σοτ καλαθει! απο την αλλη οτνα βλεπει παλι ψηφους λεει για τον την νεα γεννια!

    Ακομα γτ στο πολυτεχνιο εισαστνα κατα πλαι και λεγατα τις κλασσικες μλκς σας! γτ οπως προαναφερθηκε πριν φαγατε τον βελουχιοτη! η ιστορια του κκε ειναι βρομικη!

    Η Ροσσια βοηθα τα κκε ολα τι βοηθειες πηαρατε εσεις?

    αυτα και ψηφιζω λευκο παλια σας ψηφιζα αλλα τωρα με τις μλκς αντε γεια... δεν ξερω τη θα ψηφισω. αλλα το ψαχνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. -----ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ------

    "ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΥΠΗ
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ
    ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχετε παρατηρήσει, ότι στις πιο πολλές εκπομπές (Πρετεντέρης κτλ) υπάρχουν πολιτικοί εκπρόσωποι από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και όχι από το ΚΚΕ.

    Είναι τυχαίο ότι το ΚΚΕ παίρνει ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές από τις δημοσκοπήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !

    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

    ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΑΔΙΚΑ

    "ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ"

    Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. TO MANΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

    Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: το φάντασμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

    Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα:

    ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, η ΠΑΠΑΡΗΓΑ κι ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, άλλοι ριζοσπάστες και έλληνες αστυνομικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση