GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι λαοί θα αγνοήσουν τις ηγεσίες τους...

Από τον Κώστα Στεφανίδη Ενταφιασμό θα χαρακτήριζε κάποιος, το οριστικό κλείσιμο των βιομηχανιών ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ. Είναι φυσιολογική εξέλιξη...

Από τον Κώστα Στεφανίδη

Ενταφιασμό θα χαρακτήριζε κάποιος, το οριστικό κλείσιμο των βιομηχανιών ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ.
Είναι φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, όταν για όλες τις κυβερνήσεις αποδείχτηκε τελικά, ότι η καθημερινή πολιτική ενασχόληση τους ήταν η εξυπηρέτηση των ρασοφόρων, αγνοώντας τις παραγωγικές τάξεις και κυρίως τους αγρότες. Δεν θα φτάναμε στο σημείο να μιλάμε για το ελάχιστο εισόδημα των αγροτών, όπου δεν φτάνει ούτε για το πιατάκι στα δημόσια ουρητήρια, αν η καθημερινή ενασχόληση των κυβερνήσεων ήταν στον ίδιο χρόνο που διέθεσαν για τη μονή Βατοπεδίου.
Ελάχιστη ηθική υποχρέωση μας είναι να καταλάβουμε τις αγωνίες της νέας γενιάς, των σημερινών δεκαπεντάρηδων που ξεσηκώθηκαν για ένα καλύτερο αύριο. Απόλυτα δικαιολογημένη η αντίδραση των Ελλήνων φοιτητών και μαθητών, απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα, που λειτουργεί με κανόνες ηθικοπλαστικούς και μιας εποχής που ξεπεράστηκε από τα ίδια τα γεγονότα. Αλήθεια τι περιμέναμε, όταν οι εθνικές κυβερνήσεις παρέδωσαν τις τύχες των ευρωπαίων πολιτών σε πέντε τραπεζίτες και πέντε διορισμένους αποτυχημένους πολιτικούς της Ε.Ε.? Μήπως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ο πρόεδρος της Ε.Ε. εκλεγόταν άμεσα από τους ευρωπαϊκούς λαούς? Σίγουρα σε πολλές αποφάσεις των οργάνων της Ένωσης θα υπήρχε η δεύτερη και τρίτη σκέψη, λόγω του γεγονότος ότι θα υπολόγιζαν και το πολιτικό κόστος. Ενώ με την σημερινή δομή και λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού, που αποφασίζει χωρίς πολιτικές συνέπειες, φτάσαμε σε αυτές τις τραγικές εξελίξεις και τον ξεσηκωμό των νέων ανθρώπων. Τραγικό λάθος θα είναι να πιστέψουμε, ότι η εξέγερση αυτή είναι παροδική και θα περιοριστεί μόνο εντός των συνόρων της χώρας μας. Ας αντιληφθούν οι ηγέτες της Ευρώπης ότι δεν αντέχει άλλο ο πολίτης να ζει σε μεσαιωνικούς ρυθμούς σε ότι αφορά την υγεία του, τις σπουδές του, την εργασία του, την ποιότητα ζωής του. Στο τέλος πολύ πιθανόν να τους αγνοήσουν οι λαοί, αφού πρώτα νιώσουν την λαϊκή καταδίκη κάθε πολίτη, αλλά και οργανωμένα από το σύνολο κυρίως των νέων ανθρώπων.
Θα χαρακτήριζα πολιτικό σφάλμα, να δέχονται ορισμένοι, ανεξάρτητα σε ποια πολιτική παράταξη ανήκουν, ως πανάκεια την σημερινή λειτουργία και δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τελειώνοντας, θα πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου μας, ότι άμεσα χρειάζεται αύξηση του εισοδήματος όλων των εργαζόμενων, για να μπορέσει να κινηθεί η ελληνική οικονομία. Επίσης χρειάζεται Σχέδιο Ανασυγκρότησης της οικονομίας και επιτέλους να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην παιδεία, την υγεία και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη. Οι προτάσεις της κοινωνίας υπάρχουν, η κατάθεση τους στα πολιτικά κόμματα έχει γίνει, αυτό που απομένει είναι η πολιτική δέσμευση για την υλοποίησή τους.
Το μείζον είναι η δέσμευση και όχι η ανάληψη θέσεων συμβούλων, διευθυντών και προέδρων.

-------------------

27 σχόλια

  1. SYRIZA O TITLOS PANW STO FERETRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΡΑΤΑΜΕΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.

    ΚΛΕΒΟΥΝ, ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΡΗΜΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ..

    ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ (ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!-ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΥΤΟ), ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!! ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    Η ΕΤΟΙΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ (ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ), ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΞΕΝΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ! ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟ IQ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ).

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΚΤΛ.. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΝΕ.


    ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    1)ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ??
    2)ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΣΣΥΛΗΠΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕΙ?? (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ Η "ΒΟΛΕΜΑ" ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Κόμμα με νοοτροπία ναζί"


    "Αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ άφησε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο συγγραφέας και καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς, κάνοντας λόγο για "πολιτικό κόμμα που συμπεριφέρεται με νοοτροπία ναζί".

    "Bιώνουμε ημέρες του '33 στη Γερμανία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιανναράς.

    Ο γνωστός συγγραφέας καυτηρίασε το πανό στην Ακρόπολη και την κατάληψη της κρατικής τηλεόρασης, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία... αισθάνεται ότι έχει μεταβληθεί σε αδύναμη μειοψηφική φωνή από δυναμικές συνδικαλισμένες μειονότητες που επιβάλουν τη θέληση τους με το "έτσι θέλω".

    "Αριστερά σημαίνει ακραία ανιδιοτέλεια όχι προστασία κάθε γκρουπούσκουλου που θέλει να κάνει το χαβαλέ του ούτε να χαϊδεύουμε τα αυτιά της βίας".

    Ο κ. Γιανναράς έκανε ακόμη λόγο για "ανατριχιαστική ανικανότητα της κυβέρνησης", και για κατάρρευση και των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία "κατέστρεψαν την παιδεία".

    "Πρέπει να τεθεί θέμα αρχηγού" δήλωσε χαρακτηριστικά για την κυβερνώσα παράταξη."

    NA MOU ZISEIS XRISOSTOME!!

    PRAGMATKE PROODEUTIKE!

    PRAGMATIKA DIAFWTISTI !!!

    PRAGMATIKE ELLHNA!

    YPARXEI AKOMA ELPIDA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ

    ΤΟΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑ

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ

    ΕΠΙ 5 ΕΤΗ !

    ΜΕ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ
    ΜΕ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ
    ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
    ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ
    ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
    ΜΕ ΠΑΥΛΙΔΗ
    ΜΕ ΔΟΥΚΑ
    ΜΕ ΚΟΝΤΟ
    ΜΕ ΜΑΓΓΙΝΑ
    ΜΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
    ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ

    ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΨΙΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΧΕΙΡΑ ΚΑΗΜΕΝΕ?

    Diaporon-BL.MediaNews.ge blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΡΗΓΙΛΛΑΙΟΥΣ,ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.Γ.Μ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Το πρώτο ΒΗΜΑ

    Εδώ και τώρα πλήρη αποδέσμευση των ΜΜΕ & επικοινωνιών
    (θα πονέσουν άγρια οι παραχαράκτες τής κάθε εξουσίας)

    Όχι στη στοχευμένη βία
    διότι αυτό επιδιώκουν ο σκοπός τους είναι να φακελώνουν ανήλικους και να
    κατασκευάζουν τρομοκράτες και κουκουλοφορους!

    Ναι στην ελευθερία της Ελλάδος από τα διοικητικά μονοπώλια,
    πρέπει αποκλειστούν και να αποδεσμευτούν όλα τα στημένα κέντρα διοίκησης
    ( ΜΜΕ& επικοινωνίες )
    *Με την πλήρη αποδέσμευση των μονοπωλίων αυτομάτως θα καταστραφούν όλα τα κέντρα τις Παραεξουσίας

    Δεν είναι δυνατόν να μας κυβερνά μια χούφτα συγγενών, κουμπάρων, βολεμένων, και ρουφιάνων της Παραπληροφόρησης.

    Εδώ και τώρα πλήρη αποδέσμευση,
    όλα τα ΜΜΕ & επικοινωνίες
    ανήκουν στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ειδικά στους νέους.

    ΟΧΙ στους Οικογενειοκράτες,στους Κουρίδες, Μπομπολες, Λαμπρακιδες, Αλαφούζιδες, Βαρδινογιάννιδες, Κόκκαλίδες, Ευαγγελάτους, Χατζηνικόλες, Τριανταφυλιές.Πρετεντεράκια, Κοκοράκια, Καρατζαφέριδες, Ντοράκιδες, Ακηδες, Ψωμιάδηδες, ΚΚΕδες, Εκκλισιατζήδες, Μοναχοπαπαδαρια και στον υπόλοιπο καθοδηγούμενο ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Α.Ε
    (αυτοί είναι οι πραγματικοί ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ
    με ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ Και Κρατικοδίαιτων ΚΡΑΝΟΦΩΡΩΝ.
    που εδώ και δεκαετίες παραπληροφορούν για να βολεύονται να βολεύουν παρακρατικούς στην εξουσία να καταπατάν τα δικαιώματα του λαού να έχουν σκλάβους να δολοφονούν τη κάθε νέα γενιά να ληστεύουν τους Έλληνες πολίτες ανενόχλητοι και να είναι οι μοντέρνοι ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ ενός πέρα ως πέρα διαβρωμένου συστήματος)

    Όλοι οι μεγιστάνες γνώριζαν

    ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ Κ.Λ.Π.
    ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ!!!!!!
    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΤΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ,
    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

    Σκοπός τους είναι η δημοκρατία μας να χειραγωγείτε με κάθε τρόπο
    για άλλα 600 χρόνια από αυτά τα κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας του Φασισμού και της δημαγωγίας.
    Εδώ και τώρα πλήρη αποδέσμευση των μονοπωλιακών ΜΜΕ & των επικοινωνιών
    πριν οι σκηνές ωμής βίας γίνουν ανεξέλεγκτη καθημερινότητα.

    ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Θα πρέπει να δούμε με ψυχραιμία τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η φυσική εξέλιξη, το φυσικό αποτέλεσμα πολύ συγκεκριμένων πρακτικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και στο κράτος. Υπάρχει, όμως, και ένα τεράστιο κενό στο κράτος και στην πολιτική. Δηλαδή, είναι φανερό ότι από δεκαετίες τώρα η πολιτική δεν υπηρετεί το κράτος, δεν χρησιμοποιεί το κράτος για να υπηρετήσει την κοινωνία, αλλά συνιστά εντελώς συντεταγμένες οργανωμένες ομάδες συμφερόντων οι οποίες επιδιώκουν την εξουσία για σκοπούς φανερά ιδιοτελείς, γι' αυτό και δεν μπορούν να λυθούν τα κεντρικά προβλήματα του κοινωνικού βίου".

    "Η υγεία, η παιδεία, το ασφαλιστικό, η δημόσια τάξη. ο εκβιασμός του κοινωνικού συνόλου από το λεγόμενο "κρατικό συνδικαλισμό", ο συνδικαλισμός του δημόσιου τομέα. Αυτά τα πολύ βασικά, τα πελώρια, τα στοιχειώδη προβλήματα η πολιτική επί δεκαετίες και με διαφορετικές κυβερνήσεις δεν μπορεί να τα λύσει. Από εκεί και πέρα τα πράγματα παίρνουν έναν χαρακτήρα ανεξέλεγκτο. Θα πρέπει να σας ομολογήσω ότι αυτό που με πανικοβάλλει στην κυριολεξία δεν είναι τα όσα συμβαίνουν, είναι τα όσα λέγονται".

    "Αυτό που γίνεται αυτό τον καιρό στα τηλεοπτικά κανάλια, στον Τύπο και γενικά στον δημόσιο λόγο είναι εφιαλτικό. Τέτοια σύγχυση, τέτοιες παρανοήσεις, τέτοιες διαστροφές της πραγματικότητας, τέτοια τέλεια απουσία αξιολογικών ιεραρχήσεων.. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, πιθανώς το πιο κραυγαλέο: Το πανό που ανέβηκε στον βράχο της Ακρόπολης έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τη συνολική καταστροφή της οικονομίας που συνέβη στα αστικά κέντρα με τις πυρπολήσεις των καταστημάτων, διότι δείχνει πλέον ότι είμαστε εθελόδουλοι. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε μια κατοχή οποιασδήποτε ιδεολογικής μειονότητας η οποία κατορθώνει να απαντλήθεί με την βία. Θυμίζει μέρες του 1933 στην Γερμανία".

    Θα είμαστε έρμαια πλέον δυναμικής μειοψηφίας, η οποία έχει αποδείξει ότι έχει συμπεριφορές Ναζί.
    "Υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και συγκεκριμένη ιδεολογική παράταξη που συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σήμερα με νοοτροπία Ναζί, πρέπει να το πούμε έξω από τα δόντια. Πέστε μου ποιος άλλος θα τολμούσε να κρεμάσει αφίσες στο Βράχο της Ακρόπολης, να μπει μέσα στον σταθμό της τηλεόρασης και να βγάλει πανό την ώρα των ειδήσεων; Δεν υπάρχει πια τίποτα, καμία αντίσταση κοινωνική σε αυτά τα φαινόμενα".

    ". Η παραποίηση και η αλλοτρίωση της πραγματικότητας τρομάζει. Λέμε (και βάζουμε στο μυαλό των παιδιών) ότι πρόκειται για εξέγερση της νεολαίας, πράγματα που τα παιδιά ούτε υποψιάζονται να τα σκεφτούν. Διαβάζουν άραγε σήμερα τα παιδιά των 15 και 16 χρονών εφημερίδα; Έχουν ιδέα από τη διάλυση του πολιτικού συστήματος, την κατάρρευση του; Έχουν επίγνωση της πραγματικότητας που συντελείται εδώ και μερικά χρόνια στον Ελλαδικό δημόσιο χώρο; Αλλά επιτέλους εάν ήταν εξέγερση - που πραγματικά θα την ευχόμουν με όλη μου την καρδιά-, αυτή η εξέγερση θα πήγαινε πριν από κάθε τι άλλο στα γραφεία των κομμάτων και θα τα θρυμμάτιζε. Θα έμπαινε μέσα στην Βουλή και θα την θρυμμάτιζε, όχι στα μαγαζιά των ανθρώπων οι οποίοι δουλεύουν να βγάλουν το ψωμί τους. Δεν είπε ούτε ένας άνθρωπος ότι πίσω από κάθε τέτοιο μαγαζί υπάρχουν δύο, πέντε, δέκα, σαράντα άνθρωποι βιοπαλαιστές όχι ιδιοκτήτες. Οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι χάνουν το ψωμί τους και δε μιλάει κανείς. Συνεπώς για ποια εξέγερση μιλάμε; Ας πούμε για περίπατο να κάνουμε το χαβαλέ μας! Γιατί αυτή η ευκολία να σπάσουμε το κάθε τι; Το αυτοκίνητο του φουκαριάρη, του μεροκαματιάρη που το απέκτησε ποιος ξέρει πως, να του το κάψουμε και να θρυμματίσουμε την βιτρίνα και να λεηλατήσουμε το εμπόρευμά του;"

    " Λέω το αυτονόητο: Εάν λειτουργούσε κράτος, θα έπρεπε να προστατευτεί η περιουσία των πολιτών και η δημόσια τάξη. Αλλά δεν υπάρχει κράτος. Η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι ανατριχιαστική. Αλλά ας μη μιλάμε μόνο για ανικανότητα. Γιατί η ανικανότητα είναι το άλλο μισό της ασυνειδησίας της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Όταν μπροστά σε μια τέτοια κοινωνική κατάσταση η αντιπολίτευση δεν κοιτάει τίποτα άλλο, δεν μπορεί να συζητήσει τίποτα άλλο παρά μόνο την επανεκλογή της, ή την άνοδό της στην εξουσία έμμεσα με εκλογικές συνεργασίες. Όταν ακόμα και μέσα σε αυτή την κατάσταση τα μικρά κόμματα προβάλουν ως Αριστερά την πλέον αντικοινωνική και ριζικά αντικοινωνική πολιτική. Εγώ ξέρω- αν δεν έχω παραφρονήσει-, ότι Αριστερά σημαίνει κοινωνιοκεντρικές προτεραιότητες, αντίσταση στην ατομική αυθαιρεσία του κέρδους της ιδιοτέλειας, αντίσταση στην πλεονεξία των οργανωμένων συμφερόντων των συνδικάτων του συμφέροντος".

    "Δεν είναι θέμα δεοντολογίας τι πρέπει να κάνει η Αριστερά. Πρέπει να κάνει αυτό που είπε ο κ. Κύρκος. Να πάψει να λέγεται Αριστερά. Δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα. Αριστερά σημαίνει μια ανιδιοτέλεια, ακραία ανιδιοτέλεια που έφερε τους ανθρώπους μέχρι να στηθούν στον τοίχο για τα ιδανικά τους. Αριστερά δεν σημαίνει η προστασία κάθε γκρουπούσκουλου, το οποίο οργανώνεται για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του ή για να κάνει επιτέλους το χαβαλέ του ή το κομμάτι του. Αριστερά δεν σημαίνει να χαϊδεύουμε τα αυτιά της βίας. Εδώ πέρα πρόκειται για ένα φαινόμενο για το οποίο δεν φταινε κάποιοι περιθωριακοί, το φαινόμενο αυτό εμπνέεται από τις δηλώσεις των πολιτικών, συγκεκριμένων πολιτικών, συγκεκριμένων κομμάτων και η κοινή γνώμη δεν τα αποδοκιμάζει".

    Πόσο χλευάστηκε η κατάργηση της ομοιόμορφης ενδυμασίας
    "Σήμερα η πλειοψηφία των ανθρώπων αισθάνεται ότι έχει μεταβληθεί σε μειοψηφία, ότι βρίσκεται υπό κατοχή. Υπάρχουν δυναμικές μειοψηφίες οι οποίες επιβάλλουν την θέλησή τους με το έτσι θέλω. Δεν λειτουργεί πουθενά όρος και αρχή δημοκρατίας, να μπορεί να εκφραστεί ο κόσμος. Βέβαια αυτά είναι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης των δυο μεγάλων κομμάτων, δηλαδή ενός πολιτικού αδιεξόδου εμφανέστατου και αν αυτή τη στιγμή η κυβερνητική παράταξη δεν αφυπνιστεί να θέσει θέμα αρχηγού, να δηλώσει την ανικανότητα που επέδειξε μέχρι τώρα η κυβέρνηση και να αναζητήσει εσωτερική της ανασυγκρότηση στον ένα χρόνο που της μένει τότε αυτή η μειονότητα που σήμερα εμφανίζεται σαν στρατός κατοχής θα αποτελέσει την μόνη πρόταση. Εάν καταρρεύσει η σημερινή κυβέρνηση, που έχει ήδη καταρρεύσει, χωρίς δυνατότητα εναλλακτική, εσωτερική μέσα από αυτό το κόμμα που κυβερνά όποιο και αν είναι ας είναι σάπιο, εάν δεν δείξει ικανότητες εσωτερικής ανασυγκρότησης θέτοντας θέμα αρχηγού, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο για πολλές δεκαετίες".

    "Και τα δύο μεγάλα κόμματα κατέστρεψαν την παιδεία αυτού του τόπου. Σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τα σχολιαρόπαιδα τα 10χρονα που πετροβολάνε "μπάτσους, γουρούνια δολοφόνους", αυτό είναι η κατάληξη μιας συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πολιτικής η οποία ξεκίνησε από πολύ συγκεκριμένα μέτρα δήθεν εκσυγχρονισμού της παιδείας και κατέληξε σε αυτό το μπάχαλο που ζούνε σήμερα τα σχολειά. Το σχολείο έχασε πλέον τον ασκητικό του χαρακτήρα. Έμαθε αυτά τα παιδιά ότι στο σχολειό δεν ετοιμάζεσαι να γίνεις πολίτης, δεν μετέχεις ως άσκηση σε μια κοινότητα όπου εκπαιδεύεσαι να μετάσχεις αύριο κρίσεως και αρχής, αλλά είσαι αυτόνομος πολίτης ήδη, είσαι μαθητικό κίνημα. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το έγκλημα να βιάζεις και να ασελγείς τις ψυχές των παιδιών, διαστρέφοντας τη συνείδησή τους ότι από τα δέκα τους χρόνια είναι συνδικαλισμένα σε κίνημα; Αυτά είναι εγκλήματα κοινωνικά πελώρια, ανατριχιαστικά".

    "Να σας θυμίσω πόσο χλευάστηκε η κατάργηση της ομοιόμορφης ενδυμασίας. Και δεν εννοώ βέβαια ούτε κουρέματα, ούτε στολές, ούτε πηλίκια. Εννοώ ένα ίδιο πουλόβερ και ένα ίδιο παντελόνι... Είναι η ισχυρότερη εμφάνιση δημοκρατίας μέσα στα σχολειά. Το κατάργησαν το ΠΑΣΟΚ και άρχισαν αμέσως τα παιδιά να συναγωνίζονται ποιο θα φορέσει το τάδε σινιέ ρούχο και το τάδε σινιέ παπούτσι...".

    "...Σήμερα το πλήθος των γονιών, η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών δεν μπορεί να μιλήσει για τα σχολειά. Μιλάνε οι συνδικαλισμένες μειονότητες και επιβάλλουν ετσιθεληκά. Το παιδί να νιώθει ότι το σχολειό είναι αντίπαλος, εχθρός και να κάνει κατάληψη στο σχολειό του, στον χώρο της ζωής του κάθε μέρα. Και αυτό το ίδιο παιδί βγαίνει και κλείνει, αποκλείει τους κεντρικούς δρόμους και εκβιάζει βασανιστικά τους πολίτες για να πετύχει το αίτημά του".

    "Χρειαζόμαστε έναν Πούτιν. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο ο οποίος να είναι ηγέτης και να βγει να μιλήσει με πόνο σε αυτό τον λαό. Να καταλάβει ο λαός ότι υπάρχει επιτέλους ένας άνθρωπος ο οποίος πονάει αυτό τον τόπο, ο οποίος θέλει να υπηρετήσει αυτό τον τόπο από όπου και αν είναι, από όπου και αν προέρχεται αλλά να είναι ανιδιοτελής και να επιστρατεύσει κοινωνικές δυνάμεις και να στήσει μια κυβέρνηση για να διακονήσει το λαό".

    Απόσπασμα από τον χρ.Γιανναρά....
    Είπε κανείς τίποτα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Σε μια ακόμη δημόσια παρέμβαση προέβη χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μέσα στα πλαίσια της τακτικής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που πρόσφατα επεχείρησε να μεταλλαχθεί σε «Σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών».Η τακτική αυτή του ΣΕΒ ο οποίος χρηματοδοτείται απο οικονομικούς κολοσσούς , ακολουθείται επί πολλές δεκαετίες. Χαρακτηρίζεται δε από μεθοδευμένες δημόσιες παρεμβάσεις και παρουσίες οι οποίες χειραγωγούν τις οικονομικές και πολιτικές λειτουργίες της κοινωνίας. Συγχρόνως διαστρέφουν τις οικονομικές θεωρίες περί ελεύθερης αγοράς και τις μετατρέπουν σε εκτρωματικές ιδεολογίες άκρατης οικονομικής ασυδοσίας.

    Η Οργάνωση STOPCARTEL σε απάντηση των δηλώσεων του προέδρου του ΣΕΒ επιθυμεί να επισημάνει και να τονίσει τα εξής:

    -Ο συγκεκριμένος πρόεδρος του ΣΕΒ, υπήρξε επικεφαλής της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας η οποία μετείχε στο καρτέλ του γάλακτος στην Ελλαδα.Από τη θέση εκείνη μετείχε ενεργά στη λειτουργία του καρτέλ, το οποίο λήστευε επί χρόνια τους πολίτες και το οποίο καταδίκασε επίσημα ακόμα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού!

    -Αν ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζούσε στην Αμερική, τη Βρετανία, και άλλες χώρες όπου τα καρτέλ τιμωρούνται σαν κακουργήματα, θα εξέτειε ήδη ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα χρόνων για τη συμμετοχή του στο καρτέλ του γάλακτος.

    -Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, δεν καθαίρεσε άμεσα μετά την απόφαση καταδίκης του καρτέλ τον πρόεδρο του, για λόγους αρχών η έστω για να κρατήσει τα προσχήματα, σεβόμενος τον καταναλωτή-θύμα και την κοινωνια.Κατ αυτόν τον τρόπο κατέστησε τον εαυτό του συνένοχο.


    -Τα μέλη των μεγαλύτερων καρτέλ που έχουν καταγγελθεί και «ερευνώνται» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι συγχρόνως και μέλη του ΣΕΒ, ο οποίος κατά εξωφρενικό θεσμικό τρόπο μετέχει στην ερευνωσα Επιτροπή!

    -Τα μέλη του ΣΕΒ είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την ακρίβεια που εξαθλιώνει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες καθώς αποτελούν τις επιχειρήσεις που ελέγχουν πλην λίγων εξαιρέσεων ,όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας.

    Με βάση την παραπάνω περιγραφόμενη διαχρονική λειτουργία τους και τον θεσμικό ρόλο ο οποίος τους επιφυλάχτηκε, αντίθετα προς κάθε δημοκρατική αρχή και καθεστώς κράτους δικαίου, οι κύριοι του ΣΕΒ είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

    Αντί λοιπόν να αυτοαναγορεύονται κατά καιρούς σε τιμητές των πάντων ,θα πρέπει σε αυτό το κρίσιμο για τη χώρα σημείο να προχωρήσουν σε μια δημόσια αυτοκριτική.

    Ο ΣΕΒ θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες , τους καταναλωτές ,τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για τις πρακτικές που διαχρονικά τα μέλη του ακολούθησαν μετά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο στην Ελλάδα.

    Ο ΣΕΒ θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τη συμμετοχή μελών του σε καρτέλ, τα οποία κατά γενική διαπίστωση είναι υπεύθυνα για τη τραγική οικονομική κατάσταση των πολιτών.

    Η δημόσια αυτή αυτοκριτική, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα, προκείμενου ο ΣΕΒ και τα μέλη του να ενταχθούν επί πραγματικής βάσης στην Ελληνική κοινωνία με ίσους όρους, εγκαταλείποντας τους ηγεμονικούς ρόλους οι οποίοι κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται είναι ήδη ουτοπικοί και έχουν ημερομηνία λήξης.



    Η Ελληνική κοινωνία των πολιτών προχωρεί ειρηνικά σε προετοιμασία διαδικασιών ριζικών επαναπροσδιορισμών των οικονομικών , πολιτικών και κοινωνικών λειτουργιών και ρόλων, κάτω από τις ραγδαία διαμορφούμενες Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες εξελίξεις.

    Η Ελληνική κοινωνία αποτελεί γόνιμο δεκτή των μηνυμάτων που στέλνει η διεθνής πραγματικότητα , παίρνοντας πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε νέες συνθήκες που θα εξασφαλίζουν καθεστώς αξιοπρέπειας για κάθε πολίτη.
    Σε αυτή την ειρηνική πορεία της Ελληνικής κοινωνίας, καλείται και ο ΣΕΒ , για να μην ξεπεραστεί από τα γεγονότα, να συμμετάσχει , προκείμενου να θεμελιωθεί μια πορεία ανάπτυξης και προκοπής για τον τόπο, πορεία η οποία θα εγγυάται την αξιοπρέπεια όλων, που είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα."
    www.stopcartel.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. oust fasistes syrizokoukoula terata!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τεράστια επιτυχία της VPRC. Άντε και στα νέα του ψαροντούφεκου!

    Αγαπημένη VPRC, πράγματι δικαίωσες όλους αυτούς που πίστευαν σε σένα. Κατάφερες να πουλήσεις μέχρι και στην "Αυγή". Την εφημερίδα που φεσώνει τους δημοσιογράφους, εσύ την κατάφερες να στα χώσει για να της κάνεις δημοσκόπηση! Μιλάμε για θρίαμβο. Μετά από αυτή την υπέρβαση, σου εύχομαι ολόψυχα και στην Ελεύθερη Ώρα, όπου θα δώσεις στην "Βασιλοχουντική συμμαχία" το οριακό 4,2% με είσοδο στην 12κομματική βουλή. Και βέβαια στο επίσημο περιοδικό των πρασίνων, το "πράσινο άλογο", όπου πλέον η χώρα θα σωθεί από την ακυβερνησία με πρωθυπουργό τον Τρεμόπουλο που θα αγγίξει το 53%.Δε μου λες βρε VPRC, επειδή έχω και κάτι άκρες στην εφημερίδα "Ζαρουχλαίικα", μήπως μπορείς να μας κάνεις μια φιλική τιμή (τύπου Αυγής) για να βγάλουμε μια δημοσκόπηση για τον καταλληλότερο δήμαρχο Κάτω Αχαγιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 19-12-2008

    ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

    Χτες στο Ρέθυμνο, ο άλλοτε σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης, καταδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό μάλιστα, σε 5 μήνες για υπόθαλψη εγκληματία και πρόκληση τέλεσης ψευδορκίας κατά συρροή.
    Ο καταδικαστείς Ιωάννης Κεφαλογιάννης, για πολλά χρόνια βουλευτής Ρεθύμνου και μπαμπάς της βουλευτού Ρεθύμνου Όλγας Κεφαλογιάννη, πλέον μπορεί να «καμαρώνει» και σαν προστάτης εμπόρων ναρκωτικών.
    Με απλά λόγια ο εν λόγο «κύριος» είναι ηθικός αυτουργός, αλλά και προστάτης όσων δολοφονούν τα παιδιά μας/σου.

    Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, εκτός από το ΣΚΑΪ και το ΕΧΤΡΑ, την έθαψαν την είδηση………… ΓΙΑΤΙ «κύριοι»???........... επειδή είναι πολλά τα λεφτά από τόσο από το χασισεμπόριο, όσο και από τις κρατικές διαφημίσεις και σας στόμοσαν???

    Όσο για τον «καταλληλότερο» sik, όπως και στις άλλες περιπτώσεις που απασχολούν τη χώρα, μετά από δυο τρεις μήνες, (αν ακόμη παριστάνει των πρωθυπουργό), θα μας απευθύνει το εξής διάγγελμα:

    Έλληνες, Ελληνίδες για τον προστάτη των δολοφόνων των παιδιών σας, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

    Καθυστέρησα να αντιληφθώ τι συνέβαινε, γιατί είχα ελλιπή ενημέρωση από το σύμβουλό μου, αφού όπως αποδείχθηκε και με τη βούλα του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου ήταν μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια.

    Καθυστέρησα να αντιληφθώ τι συνέβαινε, γιατί όπως γνωρίζεται τον περισσότερο χρόνο μου τον σπαταλώ στο αγαπημένο μου Play station.

    Καθυστέρησα να αντιληφθώ τι συνέβαινε, γιατί όπως γνωρίζεται δεν είμαι και ο εξυπνότερος των ελλήνων.

    Επίσης θέλω να σας εκμυστηρευτώ και μια υπόνοια που έχω για τον προστάτη των ναρκωεμπόρων Μάλλον με τάιζε και μένα με χασισόχορτο ο καταδικασθείς σύμβουλός μου και μες στη μαστούρα μου τα έχω σκατώσει παντού.

    Έλληνες, Ελληνίδες μετά την ανάληψη των ευθυνών που μου αναλογούν και την παραπάνω ανάλυση, σας ζητώ σεμνά και ταπεινά συγνώμη.


    Εμείς όμως «καταλληλότερε» sik, σου διαλαλούμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία και δεν αντέχουμε άλλο την ανεργία, ανασφάλεια, ακρίβεια, ανέχεια, φτώχεια, δυστυχία.

    Εμείς όμως «καταλληλότερε» sik, δεν ανεχόμαστε άλλο το σύστημα εξουσίας που εφαρμόζεις το οποίο παράγει, κουμπάρους, κομπιναδόρους, χρυσά (καλό)παιδα, κρατική βία και καταστολή που σκοτώνει τα παιδιά μας/σου, «άνθηση» του παρακράτους, πρωθυπουργικούς συμβούλους που προστατεύουν εμπόρους ναρκωτικών.

    Εμείς όμως «καταλληλότερε» sik, σου βροντοφωνάζουμε ότι απέτυχες παταγωδώς και είσαι ανίκανος και επικίνδυνος για τη χώρα.

    Εμείς όμως «καταλληλότερε» sik, απαιτούμε εδώ και τώρα κάνε εκλογές, για να δώσει τη λύση ο λαός.

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει μετεκλογικά για τη νίκη (;;) της γενιάς των 400 ευρώ, των νέων και των φοιτητών, αξίζει να αναφέρουμε μερικά πράγματα σχετικά με το παραμύθιασμα για το κόμμα που στην πιάτσα αναφέρεται ως “Η Αριστερά των Cayene”.

    Τα παρακάτω είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα από την ιστοσελίδα του Υπ. Εσ., και αφορούν τα ποσοστά του Κόμματος σε μερικές από τις “λαϊκές” και φτωχές περιοχές της Αθήνας, όπου ως γνωστόν διαμένει η συμπαθής τάξη των νέων των 400 ευρώ και από όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη μεγάλη μάζα των ψήφων:

    ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ

    ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,39%
    ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 9,17%
    ΔΗΜΟΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 10,46%
    ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,29%
    ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,92%
    ΔΗΜΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,93%
    ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,65%
    ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 13,81%
    ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,38%
    ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 10,85%
    ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 12,12%
    ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΟΣΙΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,66%
    Οι περιοχές αυτές, γνωστές για το λαϊκό προφίλ των κατοίκων τους, έδωσαν στο κόμμα του κου Αλαβάνου ποσοστά υπερδιπλάσια σε σχέση με το πανελλαδικό του ποσοστό που ήταν 5,04% .

    Δυστυχώς, το παράδειγμα τους δεν ακολούθησαν άλλες περιοχές, που κατοικούνται από την ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ και το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ:

    ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ (ενδεικτικά):

    ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΛΥΡΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 0,55%
    ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΣΥΡΙΖΑ: 0,68%
    ΔΗΜΟΣ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ: 0,97%
    ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ ΕΒΡΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 1,27%

    Γίνεται φανερό ότι η αντίδραση, το οικονομικό κατεστημένο και οι βολεμένοι αυτού του τόπου εμπόδισαν το κόμμα του κ. Αλαβάνου, που εκπροσωπεί τους άνεργους, τους νέους και τη φτώχεια της χώρας αυτής, να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εκλογική δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να παραιτηθούν και οι «ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων»



    που έχουν αποκοπεί από τον έλληνα πολίτη.



    Συγκέντρωση ΓΕΣΕΕ ΑΔΕΔΥ αδιαφορία,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν είμασταν μέλος της ΕΕ κακοιμοίρη για να μπαίνει φρένο στην ασυδοσία των χαραμοφάηδων που ψηφίζουμε για να μας κυβερνήσουν, η χώρα μας θα ήταν χειρότερη από την Αλβανία.
    Δηλαδή οι Ισλανδοί που ζητούν επιτακτικά την είσοδό τους στην ΕΕ και κατηγορούν τις κυβερνήσεις τους ότι τους έλεγαν ψέμματα σχετικά με την ΕΕ είναι ηλίθιοι και εμείς οι έξυπνοι;
    Αντί να κατηγορείτε την ΕΕ ας προσέχετε την επόμενη φορά που θα ψηφίσετε τη Μητσοτάκενα ή τον Παπανδρέου-Μινέϊκο για πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο και το Εφετείο Ρεθύμνου καταδίκασε το Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη γνωστή υπόθεση με τους αστυνομικούς τους οποίους πίεσε για να καταθέσουν ευνοϊκά για κατηγορούμενο υπόθεσης χασισοφυτείας.

    Η ποινή του κ. Κεφαλογιάννη από 12 μήνες με αναστολή μειώθηκε σε πέντε μήνες με τριετή αναστολή, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή του παρότι απέφυγε να μιλήσει και πάλι για στημένη δίκη.

    Κατά τη διάρκεια της δίκης ο πρώην υπουργός, ο οποίος μετά την πρωτόδικη απόφαση απομακρύνθηκε από τη θέση του άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού, υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι η δίωξή του ήταν υποκινούμενη από πολιτικούς του αντιπάλους στην Κρήτη. Ωστόσο, απέφυγε να πει ονόματα παρότι τον προκάλεσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα.

    Πάντως, ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η πρωτοβουλία του να καλέσει τους αστυνομικούς στο γραφείο του για να τους δώσει γραμμή, κάτι για το οποίο ο εισαγγελέας δεν είχε καμία αμφιβολία.

    Στο δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές του πρώην υπουργού που όπως και στην πρώτη δίκη, καταφέρθηκαν κατά της απόφασης του Εφετείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τωρα τελευταια τρωω τον αγλεωρα μεχρι σκασμου. Βλεπω DVD συνεχεια.
    Ας μου τυχει και ενας ρουσοπουλος να γινω πρωθυπουργος.
    ΧΑ χα χα χαχα χαχα χα χα χαχαχα
    ΛΕΤΕ ...

    XXL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. BOY GEORGE,ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
    ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, Η ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΤΟ'ΠΑΝΕ...


    ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΤΟΥ!

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΡΓΙΟΛΙΑ!



    ΕΝΑ ΤΕΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΥ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΡΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτική δείχνει αγκυλωμένο στα φαντάσματα του παρελθόντος. Οι ίδιες φάτσες, οι φθαρμένες, οι χρεωμένες με διάφορα, εμφανίζονται από τη σκιά και ξαναδιεκδικούν εξουσία. Αντί να γίνει αποτίμηση των ικανοτήτων και της προσφοράς του καθενός, το παιχνίδι παίζεται με τους κλασσικούς κανόνες της ψηφοθηρίας και της εκλογικής δύναμης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει κεφαλαιώδεις αδυναμίες. Από τη μια ο χαρακτήρας του Αλαβάνου - που όσο κι αν προσπαθεί να τον κρύψει στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής είχε γίνει περίγελο των πάντων, από την άλλη η φαρσοκωμωδία με τον "πρόεδρο Μ.Α." Αλέξη Τσίπρα (Μ.Α. = My Ass), το απότομο ξεπέταγμα που ακολουθείται από το ξεφούσκωμα των ποσοστών, όλα αυτά δείχνουν ένα ΣΥΡΙΖΑ αφερέγγυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε γουρουνόφατσα Μπόμπολα, πόσα άλλα λεφτά θές βρε φαταούλα;

    Τί τις θέλεις τις εφημερίδες (Έθνος, Πρώτο Ψέμμα) και τα κανάλια (Mega) βρε βρωμιάρη, εσύ εργολάβος δεν ήσουνα;

    Δεν σου φτάνουν τα ατέλειωτα δισεκατομμύρια που έχεις μαζέψει, έχεις το 80% της αγοράς και θέλεις και άλλα;

    Ο Θεός θα σε τιμωρήσει ρε αγύρτη, σου εύχομαι να πάθεις καρκίνο και εσύ και όλη σου η οικογένεια, θα φέρνω το σκύλο μου να κατουράει το τάφο σου ρε ξεφτιλισμένε.

    Δεν θα σου περάσει ρε σκατιάρη, δεν θα σου περάσει.

    Η Ελλάδα δεν θα υποκύψει ούτε στα δικά σου συμφέροντα ούτε στους αμερικάνους χρηματοδότες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. SYRIZA STA TSAKIDIA TO ΓΗΠΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΛΥΣΣΑΞΕΤΕ 130 ΤΣΟΓΛΑΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΜΙΚΟΤΑΤΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 151 ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΕ ΟΣΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ.ΟΣΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ
    ΜΑΝ -ΜΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΖΩΡΤΖ,ΑΝ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΡΙΖΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ(ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Κ,Α).ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΚΑΝΕ ΚΟΥΒΕΡΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΒΕΡΕΛΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ
    Εαν η σφαιρα χτυπαγε εντελως τυχαια το παιδι του κ. Κουγια θα ελεγε ο ιδιος τα ιδια??

    Μαλλον θα ετρεχε στα καναλια για να δικασει τουσ "κακους μπατσους"!!

    Αυτα ελεγαν οι πρασινοφρουροι στην Μηλιωνη σημερα το απογευμα.
    Ο καθε αστυνομικος γνωριζει εκ των προτερων οτι οταν πυροβολησει η σφαιρα ειναι πιθανον να "εξοστρακιστει" και να γυρισει και εναντιον του κομα!! Αρα ειναι εκ προμελετης εγκλημα!!
    Καλα θα κανει ο Κουγιας να χαμηλωσει τους τονους και να περιορισει τις βλακειες στα καναλια γιατι δεν μπορει να προσβαλει βαναυσα την μνημη ενος νεκρου παιδιου και την νοημοσυνη των πολιτων. Μαθευτηκε επισης οτι ο Κουγιας ειναι δικηγορος κι σε αλλες υποθεσεις βασανισμου με ηλεκτροσοκ πολιτων απο "αστυνομικους".
    Οι αστυνομικοι που βασανιζουν πολιτες δεν εχουν καμια θεση μεσα στο σωμα της αστυνομιας και θα δικαζονται οπως οι χουντικοι για βασανιστηρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 1993-2004

    Για να θυμούνται οι παλιοί και να τα βλέπουν οι νέοι
    [Σημίτης]

    1. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

    2. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

    3. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας - δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

    4. H "συμφωνία της Μαδρίτης" που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή των Ιμίων, μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί αποδεικνύοντας την ανικανότητα του «συντρόφου» Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.

    5. Συναίνεση Κώστα Σημίτη – Γιώργου Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας -Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής (βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής των συνόρων στην γειτονιά μας.

    6. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δις € από την κυβέρνηση του συντρόφου Κώστα Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι οι οποίοι επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ήταν τα «μεσάζοντες», οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

    7. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 λογαριασμοί αυτού του είδους, από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν περισσότεροι από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ).

    8. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

    9. Το τεράστιο φαγοπότι με τα υπερπροβαλλόμενα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε ακόμα βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους "νταβατζήδες" τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

    10. Στα δημόσια έργα κατασκευάζονταν δρόμοι καρμανιόλες, αλλά παράλληλα φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων 'πράσινων κατασκευαστών' , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει ως υπερεργολαβία.

    11. Εθνικό Κτηματολόγιο: φαγώθηκαν αμέτρητα δις επι υπουργίας του "συντρόφου" Λαλιώτη, ενώ παράλληλα πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα στην ΕΕ για την μη πραγματοποίηση του έργου.

    12. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

    13. Βιομηχανία παρανόμων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Οι συντρόφοι του κινήματος υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

    14. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

    15. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

    16. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer. Αξίζει να θυμάται φυσικά κανείς και την μετέπειτα δήλωση της κ. Βεντουράκη περι "λαουτζίκου" (Με τον λαουτζίκο θα ασχολούμαστε?).

    17. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγγελίζονταν πάντα "αναδιανομές πλούτου", "δικαιότερα συστήματα φορολόγησης" και "φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα", από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση φορολογίας που έχει γίνει ποτε απο την ίδρυση του ΝεοΕλληνικού κράτους, κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

    18. Αγροτικό Ζήτημα: τις δύο τελευταίες δεκαετίες χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις αυτές όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες "αναδιαρθρώσεις της υπαίθρου" δεν έγιναν ποτέ, αφού το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων απορροφήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν τα δικαιούνταν -απλά ήταν μέλη της "κλαδικής"-, ενω και όσοι πραγματικά τα δικαιούνταν παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ' άπειρον (με αποτέλεσμα να φαγώνονται τα κονδύλια στα μπουζούκια αντί να επενδύονται στην ανάπτυξη της υπαίθρου) ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται (χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής εν σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

    19. Προμήθειες στα νοσοκομεία (Το μεγάλο φαγοπότι) : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.

    20. Ολυμπιακή αεροπορία: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση του "συντρόφου" Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το "σχέδιο εξυγίανσης" από το 1994 έως το 2002.

    21. ΑΣΕΠ: κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες "αποκαταστατικές διατάξεις" του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται και μάλιστα με Σταλινικά ποσοστά, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκατομμύριο "πράσινα" παιδιά… Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ».

    22. Το φιάσκο της οδούς Νιόβης στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

    23. Διαφθορά: το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7%-10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια "κέρδισε" η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικανικής κυβέρνησης) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στον Σημίτη και στον Χρυσοχοΐδη και όχι στους υπουργούς του.

    24. Ναυάγιο "Εξπρές Σάμινα" και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο "σύντροφος" Σημίτης και κυρίως ο τότε υπουργός ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι ενίσχυσαν και υποστήριξαν την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα των τότε πράσινων νομοθετικών πλαισίων (Νόμοι εφαρμογής του τριτοκοσμικού Καμποτάζκτλ που στην ουσία θεσμοθετούν τα μονοπώλια) ήταν οι Μινωϊκές Γραμμές να λειτουργούν ανεξέλεγκτα (απο την θέση του μονοπωλιακού γίγαντα) και χωρίς να υποβάλλονται πραγματικά στους προβλεπόμενους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο αναξιόπλοο.

    Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο "φιλοδώρημα". Και φυσικά δεν ήταν λίγες οι φορές που ο (υπουργός Ναυτιλίας τότε) Χρήστος Παπουτσής πρόβαλλε στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων παρέα με τον Σφηνιά.

    25. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

    26. Ληστρικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του κινήματος για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

    27. Το 2001 το κίνημα για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 «τράμπες». Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

    28. Η λεηλασία των ταμείων από το ΠΑΣΟΚ. (Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται…)

    Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις χρηματιστηριακή", σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκατομμύρια €.

    Συνολικά χάθηκαν από τα "σαϊνια" του κινήματος πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο την περίοδο 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

    29. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ: το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €.
    30. Εκποίηση 20 τόνων χρυσού απο την τράπεζα της Ελλάδος: Όταν οι σύντροφοι του κινήματος δεν άφησαν ουτε κολυμπηθρόξυλο απο τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες, ενω παράλληλα οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας χτυπούσαν παγκόσμιο πρωταθλητισμό, τα οικονομολογικά σαϊνια της κυβέρνησης Σημίτη σοφίστηκαν νέες πατέντες!* Τον Αυγουστο του 2003, ντάλα κατακαλόκαιρο και μέσα στην δίνη που δημιούργησε η επίθεση στο Ιρακ στις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου, (όταν οι Έλληνες έβλεπαν το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1400 μονάδες και τις υπο κατάρρευση σήμερα Morgan Stanley και lechman να δίνουν τιμές για την Εθνική και την Αλφα γύρω στα 7(!) ευρώ), ο "σύντροφος" Σημίτης και η επιλογή του για την ηγεσία του κορυφαίου οργάνου την εθνικής οικονομίας κ. Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος.
    Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα από τα "χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες", -πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή- επειδή -λένε οι κ.κ. του ΠΑΣΟΚ- "ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)", ... έτσι αποφάσισε να "αναβαθμίσει" ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι... εμπορεύσιμες (!)
    "...Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 - 4% (!!!!) (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό (!!!!) και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία..."
    *Αυτοί οι κύριοι σήμερα, βγαίνουν και μιλάνε για "διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας" και "σκάνδαλα με ομόλογα"!

    31. Σκάνδαλο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο "Mr. Φρουτάκιας", που έπαιζε σαν μανιακός παράνομο τζόγο στο μαγαζί ενός γνωστού τοκογλύφου των Πατρών, την ίδια στιγμή που ήταν Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής καταπολέμησης του παράνομου τζόγου!!! Δηλαδή για να το εμπεδώσετε: εκείνον που η Βουλή είχε επιφορτίσει να είναι Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που υποτίθεται πως θα διερευνούσε και θα καταπολεμούσε το φαινόμενο του παράνομου τζόγου στην πατρίδα μας, ξημεροβραδιαζόταν να παίζει φρουτάκια στο μαγαζί ενός γνωστού τοκογλύφου, ενώ όταν τον έπιασαν στα πράσα, προσπάθησε να κάνει αλισβερίσι μα τους δημοσιογράφους για να μη βγουν οι πομπές του στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. A. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ...
    ►ΠΑΣΟΚ, Ελευθερίες, κατακτήσεις και... Κοινωνική απελευθέρωση"
    Για να προβάλει δείγματα "ελευθερίας" στην Ελληνική κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας το 1981 προχώρησε στην κατάργηση της μοιχείας ώς λόγου διαζυγίου. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, προβλήθηκε κατα κόρον απο το κίνημα ώς επίτευγμα, κοινωνική κατάκτηση, ελευθερία, κοινωνική απελευθέρωση (αυτοί οι όροι χρησιμοποιήθηκαν ευρέως, και χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα απο το ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή το να διαπράττει κάποιος/α παντρεμένος/η μοιχεία χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο του... διαζυγίου αποτελεί σύμφωνα με το κίνημα "κοινωνική κατάκτηση","ελευθερία" και "κοινωνική απελευθέρωση".
    Τα σχόλια δικά σας.


    ►Η προδοσία ενός λαού
    ΙΜΙΑ 31η Ιανουαρίου 1996: Τούρκοι δημοσιογράφοι αποβιβάζονται τις βραχονησίδες Ίμια και υψώνουν την τουρκική σημαία. Ενώ ελληνικό ελικόπτερο συντρίβεται μαζί με τρεις Έλληνες αξιωματικούς και το ηθικό του στρατεύματος από τα πυρά Τούρκων κομμάντος που βρίσκονται κοντά - ή πάνω - στην βραχονησίδα, η κυβέρνηση του κ. Σημίτη αποσύρει τον Ελληνικό Στόλο από το Αιγαίο, υποστέλλει την Ελληνική Σημαία από το νησί, και ευχαριστεί δημοσίως τον πρόεδρο Κλίντον. Από εκείνη την ημέρα η Ελλάς βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και το Αιγαίο σε όλο του το πλάτος - σχεδόν μέχρι την Εύβοια - μια απέραντι γκρίζα ζώνη.


    ►ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-300

    Δεκέμβριος 1998: Η τουρκική κυβέρνηση απειλεί την Κύπρο να μην εγκαταστήσει τους ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στη Λευκωσία.

    Ο κ. Σημίτης αναγκάζει τον πρόεδρο της Κύπρου, κ. Κληρίδη, να υποκύψει στις τουρκικές απειλές.

    Οι πύραυλοι αντί να ενισχύσουν την άμυνα του Κυπριακού Ελληνισμού, οδηγούνται προς αποθήκευση στην 115 Π.Μ. στην Κρήτη .



    ►Προδοσία ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ

    Φεβρουάριος 1999: Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτης των Κούρδων που μάχονται τον τουρκικό στρατό, παραδίδεται από την Ελληνική Κυβέρνηση και αφού απομακρύνεται από την χώρα παραδίδεται από την πρεσβεία μας στην Κένυα στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάς προδίδει ένα φίλο και σύμμαχο σε μία εχθρική χώρα. Η κυβέρνηση του κ.Σημίτη με τον τότε υπουργό εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο προδίδει τον αγώνα ενός ολοκλήρου έθνους...



    ►ΠΑΣΟΚ και "δολοφονικά τυχαίες συμπτώσεις 1":
    Η δολοφονία του βουλευτή Ευρυτανίας της Ν.Δ. Παύλου Μπακογιάννη απο την 17Ν, έγινε στις 26/9/1989, 1 (MIA) ημέρα πρίν καταθέσει στο ειδικό δικαστηριο σχετικά με την εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά! Μα τι τυχαία σύμπτωση κι αυτή έ?

    Δέν υπονοώ τίποτα, απλά προβάλω τα ιστορικά δεδομένα της εποχής!

    ►ΠΑΣΟΚ και "δολοφονικά τυχαίες συμπτώσεις 2"
    Ο Αλέκος Παναγούλης δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά από την τελευταία του συνέντευξη στην οποία ανέλυε τους λόγους της απόχώρησης του από την Ενωση Κέντρου/Νέες Δυνάμεις. Σε εκείνη την συνέντευξη είχε δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο νούμερο 1 πράκτορας των αμερικανών και πως όσο αυτός ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός.
    Το απίστευτο μέγεθος της συνεχούς προσπάθειας παραποίησης της Ελληνικής ιστορίας απο τους "πράσινους μυθοπλάστες", αποτυπώνεται στο ότι σήμερα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμυθιάζουν τον κόσμο και ειδικότερα τις νέες γενιές, υποστηρίζοντας ότι ο Παναγούλης αποτελεί "ήρωικό στέλεχος του... ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς", δολοφονημένο απο την "δεξιά"! Και διαβάζουμε απο την Βικιπαίδεια:"Στην μεταπολίτευση ο Αλέξανδρος Παναγούλης εκλέγεται βουλευτής της Β΄ Αθηνών από την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ.), καθώς αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο παρομοίζε με φασίστα και έλεγε πως ήταν ο Έλληνας Μουσολίνι, στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974". ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK ΕΔΩ!

    ►ΠΑΣΟΚ και συγκαλήψεις μεγαλοαπατεώνων με ΝΟΜΟ (Ο περιέργως ξεχασμένος "Κουτσονόμος"
    Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο περίφημος "κουτσονόμος" για όσους θυμούνται, που είχε ΠΟΥΛΗΣΕΙ ο Μένιος Κουτσόγιωργας στον Κοσκωτά έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Που ακούστηκε αυτό το πράγμα να έχουμε δημοκρατία και να πωλούνται οι νόμοι στο Κοινοβούλιο δύο εκατομμύρια δολάρια. Την περίοδο του Σκανδάλου Κοσκωτά (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον "Κουτσονόμο", ο οποίος ολοφάνερα συγκάληπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της "Τράπεζας Κρήτης".

    ►ΠΑΣΟΚ και "εξοπλισμοί ενόπλων δυνάμεων"
    Για την άμυνα της πατρίδος μας και την εδαφική ακεραιότητα του έθνους μας, η κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ διακρίθηκαν στα εξοπλιστικά σκάνδαλα τόσο στην αγορά προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE (το ασλησμόνητο σκάνδαλο, στο οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε υπεύθυνο για την αγορά των αεροσκαφών τον κ. Λούβαρη, τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός) όσο και προβληματικών υποβρυχίων. Τα αλησμόνητα σκάνδαλα της ΕΒΟ και των F-16, τους ρωσικούς πυραύλους τους οποίους η Ελλάδα αγόραζε 3 φορές ακριβότερα απ' ότι άλλες χώρες...Και τί να πρωτοαναφέρει κανείς εδώ... Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε 7 (ΕΠΤΑ) φορές ακριβότερα απ' ότι η Τουρκία (2 δίς δρχ), ή τα 4 προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750.000.000.000 δρχ (750 δίς/ πενταπλάσια τιμή του πραγματικού κόστους)!

    ►ΠΑΣΟΚ, "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και οι ΒΙΛΕΣ των "σοσιαλιστών" εκπροσώπων του λαού"
    Να μην ξεχνάμε βέβαια και την φιλολαική πολιτική ΠΑΣΟΚ, το οποίο εφάρμοσε το λεγόμενο "Πόθεν Έσχες" για κάποιον πολίτη ο οποίος αγόραζε ένα Fiat Panda 750cc, αλλα ποτέ δεν τόλμησε να το εφαρμόσει για τα στελέχη του, πόσο μάλλον για τον πρόεδρό του και την αγορά της περιβόητης Βίλας Λουμίδη στην Εκάλη, η οποία κόστισε 1.500.000.000 δρχ για την αγορά και 700.000.000 δρχ για την ανοικοδόμηση, σύνολο 2,2 ΔΙΣ δρχ (αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της τότε εποχής), το "δώρο" του Ανδρέα Παπανδρέου προς την νέα του σύζυγο Δήμητρα Λιάνη!

    ►ΠΑΣΟΚ και "Ευρωπαική προοπτική":
    Κατα την επικύρωση της συνθήκης εντάξεως της Ελλάδος στην Ευρωπαική κοινότητα, το ΠΑΣΟΚ απεχώρησε της ψηφοφορίας εκδηλώνοντας την αρνητική του στάση σχετικά με την είσοδο της χώρας μας στην ΕΟΚ (ήταν εξάλλου και η επίσημη γραμμή του), ενώ ακόμα και το ΚΚΕ Εσωτερικού ψήφισε ΥΠΕΡ της ένταξης.
    ►ΠΑΣΟΚ και "παραδειγματικές" πολιτικές:
    Η δεκαετία του 80 χαρακτηρίστηκε η χαμένη δεκαετία και η Ελλάδα αποτελεί βάσει του Economist το παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα νέα υπο-ένταξη κράτη-μέλη της Ευρωπαικής κοινότητας.
    ►ΠΑΣΟΚ, διαφθορά και "δωράκια":
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την περιβόητη δήλωσή του : «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του» για τον Δημήτριο Μαυράκη της ΔΕΗ (υπεξαίρεση 500 εκ.δρχ) «νομιμοποίησε» το καθεστώς διαφθοράς στην Ελλάδα. (Βλέπε video2 Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ)

    ►"Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το εθνικό μας νόμισμα"
    Κατα την οκταετία 1981-1989 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε 2 (ΔΥΟ) υποτιμήσεις της δραχμής κατα 15% στην κάθε μία. Συνολικά σημαδή υποτίμησε μέσα σε μια τετραετία την δραχμή κατα 30%!!!
    ►ΠΑΣΟΚ και "υπεύθυνες πολιτικές για τις μελλοντικές γενεές":
    Το ΠΑΣΟΚ ασκούσε «κοινωνική πολιτική» με δανεικά, και το δημόσιο χρέος έχει γιγαντωθεί από 0,8 τρις το 1981 σε 75 τρις δρχ το 2004.
    ►"Το ΠΑΣΟΚ το 2001 μας έβαλε στην ΟΝΕ"...:
    Το 1981 η Ελλάδα πληρούσε όλα τα οικονομικά κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ (πλήν του πληθωρισμού, ο οποίος ήταν στο 20% λόγω της Β΄ παγκόσμιας πετρελαικής κρίσης) χωρίς λογιστικές αλχημείες και «πατέντες»

    ►ΠΑΣΟΚ και Δηλώσεις επιπέδου για την Ελληνική πραγματικότητα:
    ►Κώστας Σημίτης, κατα την συζήτηση στη βουλή για την κύρωση του προυπολογισμού του 2003 ((Οταν η ανεργία άγγιζε το 12% και τα Ελληνικά νοικοκυριά ήταν καταχρεωμένα στις τράπεζες απο τα δάνεια και τις οφειλές, όταν ΕΠΙΣΗΜΑ βάσει της Eurostat το 20% των Ελλήνων ζούσε ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ)):
    "Οι Έλληνες σήμερα ευημερούν. Τρανή απόδειξη ο τεράστιος αριθμός συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας". Η πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα διαθέτει κινητό τηλέφωνο!
    ►Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή της ΝΕΤ 7η μέρα Φεβρουάριος 2004: "Οι σημερινοί νέοι χάρη στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι νέοι της δεκαετίας του '60. 'Εχουν αλλάξει! 'Εχουν χόμπυ, ασχολίες".
    ►"Το 1981 έτος σταθμός για την Ελλάδα και την ναυτιλία":
    Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας το 1981, η πλειοψηφία των Ελλήνων πλοιοκτητών άλλαξε σημαία (από Ελληνική) στα πλοία της και η Ελλάδα έχασε την πρώτη θέση ναυτικού στόλου στην Ευρώπη που κατείχε εώς τότε.
    ►ΠΑΣΟΚ και "ελευθερία έκφρασης και δημοσιοποίησης ιδεών":
    Επι ΠΑΣΟΚ και διακυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου η Ελεύθερη Ραδιοφωνία και Τηλεόραση κυνηγήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αμέσως μετα την ανάλυψη της εξουσιας απο το ΠΑΣΟΚ το 1981, εξαπολύθηκε το μεγαλύτερο κυνηγητό για το κλείσιμο όλων των ραδιοσταθμών, με τον τότε επικεφαλής υφυπουργό "εκκαθάρισης της ραδιοφωνίας" Μαρούδα, και εκατοντάδες ραδιοερασσιτέχνες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια,όπου και καταδικάστηκαν με αυστηρές ποινές (Βλέπε αναλυτικότερα σελίδα "ΠΑΣΟΚ & Δημοκρατία").
    ►ΠΑΣΟΚ και αναγνωρισμένα στελέχη "επιπέδου":
    Όπως ο Χρήστος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της "Εταιρείας Δολοφόνων" και παράλληλα ΔΗΜΑΡΧΟΣ της Νέας Χαλκηδόνας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη μάλιστα με ποσοστό που υπερέβαινε το 60%.


    Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς, και τί να πρωτογράψει...


    ►Ο Γεώργιος Παπανδρέου υποστήριξε ρητώς: «Aλλοίμονο σε αυτή την χώρα εάν ποτέ κυβερνηθεί από τον γιό μου Ανδρέα».
    B. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ...
    ►Γνωρίζετε ότι, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν υποχρεωθεί 5 (ΠΕΝΤΕ) φορές απο την ΕU να διορθώσουν τα δημοσιονομικά στοιχεία και οτι η 6η (ΕΚΤΗ) κατα σειρα εντολή, ήρθε τον Απρίλιο του 2004 ;

    ►Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1993-2004, επέβαλαν 50 (ΠΕΝΗΝΤΑ!) νέους φόρους και αύξησαν τη φορολογική επιβάρυνση από το 21,5% του ΑΕΠ το 1993 στο 26,5% του ΑΕΠ το 2000. Σπαταλήθηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων για να διογκωθεί ο δημόσιος τομέας. Οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης από 29% του ΑΕΠ το 1980 έφθασαν στο 50% το 2004. Από το 1993 ως το 2004, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε κατά 121 χιλιάδες άτομα, κατά 25,4%. Από 476 χιλιάδες άτομα το 1993, έφθασε στα 597 χιλιάδες άτομα το 2004.

    Μήπως όμως έτσι μειώθηκε η ανεργία; Όχι. Από 4,1% που την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1981 μας την παρέδωσε στο 8,3% το 1989, και απο 9,4% που την παρέλαβε το 1993 μας την παρέδωσε στο 11.4% το 2004!

    ►Γνωρίζετε ότι, η Ελλάδα κάθε χρόνο δανείζεται περίπου 35 δις ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό πηγαίνει για την εξόφληση χρεολυσίων δανειακών υποχρεώσεων του παρελθόντος, και πιο συγκεκριμένα της οκταετίας 1981-1989; (Κυβέρνηση Ξεν.Ζολώτα Δεκεμβριος 1989, δάνειο 700 εκατ.δρχ απο την τράπεζα της Φρανκφούρτης για να πληρωθούν τα δώρα και οι συντάξεις , μετα την καταστροφή του "Τσοβόλα δώστα όλα").

    ►Γνωρίζετε ότι, το 2002 είχαμε το ρεκόρ του 1.000.000 (ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ) απολύσεων(Ρεκόρ Ανεργίας 11,9%!!!) και οτι το 2003 έκλεισαν 143.323 επιχειρήσεις εν Ελλάδι;

    ►Γνωρίζετε ότι, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2000 και Δεκεμβρίου 2003; Ξερετε οτι το καλοκαίρι του 2003 μόνο τα οπωρολαχανικά αυξήθηκαν κατα 36%;

    ►Γνωρίζετε ότι μετα το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα. Ειδικά για το Γ' ΚΠΣ, κατα τους 50 πρώτους μήνες της ζωής του, (επι ΠΑΣΟΚ), η απορροφητικότητα των πόρων σύμφωνα με τα Ευρωστατιστικά στοιχεία ήταν 21,5%. Ξέρετε οτι στους πρώτους 20 μήνες διακυβερνήσεως της Ν.Δ.(ΜΑΡ2004-ΝΟΕ2005) η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων έφτασε στο 41,6% ΕΔΩ - ΣΕΛΙΔΑ 9 και εν συνεχεία τον Δεκέμβριο του 2006 στο 58% ΕΔΩ;

    ►Οι χώρες οι οποίες κυβερνήθηκαν τα τελευταία χρόνια απο «σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις» παρουσίασαν τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις, μειώσεις εισοδημάτων και αυξήσεις ανεργίας. (βλ.Γερμανία,Ισπανία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *