GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H διάλυση του κράτους και η σκούπα...

. Από τον Πέτρο Τατούλη* Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό. Η ελληνική κοινωνία είναι εξοργισμένη, θλιμμένη, απογοητευμένη. Η δολοφονία τ...

.
Από τον Πέτρο Τατούλη*

Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό. Η ελληνική κοινωνία είναι εξοργισμένη, θλιμμένη, απογοητευμένη. Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή από αστυνομικό στα Εξάρχεια πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεων που σιγοβράζουν εδώ και καιρό στην ψυχή του Έλληνα. Από πού πηγάζει αυτή η οργή; Από τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Από τη διαπιστωμένη πλέον διαφθορά των πολιτικών όλων των αποχρώσεων. Από την οικονομική κρίση, απόρροια των χρόνιων στρεβλώσεων της αδύναμης ελληνικής οικονομίας. Από την τεκμαρτή διάλυση του κράτους.
Με απλά λόγια. Ο Έλληνας καλείται -με τηλεοπτικά σπότ μάλιστα!- να αποκτήσει φορολογική συνείδηση, την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες νομιμοποιούντται πλήρως να φτιάχνουν οφ σορ, καθότι «το νόμιμο είναι και ηθικό». Ο έλληνας βλέπει κάποιους να πλουτίζουν και να αποκτούν περιουσίες την ίδια στιγμή που τον μαστίζει η οικονομική κρίση. Ο έλληνας βλέπει πολιτικούς να είναι ακόμη όχι απλώς εκτός φυλακής αλλά και εντός πολιτικής, την ίδια στιγμή που έχουν αναμειχθεί σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων. Ο έλληνας βλέπει τη δικαιοσύνη να του δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, όταν άλλους ισχυρούς μεγαλοκαναλάρχες, πολιτικούς και επιχειρηματίες τους χαϊδεύει μαλακά το κεφάλι.
Ο έλληνας βλέπει διαχρονικά δειλούς πολιτικούς ανεύθυνους και τυχοδιώκτες. Όλων των κομματικών αποχρώσεων. Ο κ. Καραμανλής και η ηγετική του ομάδα απέδειξε ότι όχι μόνο δεν μπορεί να χειρισθεί καμία κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει και καμία ευθύνη για την όποια αστοχία. Η μη ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, αλλά και ευθυνών, έχει προκαλέσει την οργή των ελλήνων πολιτών, που νιώθουν πλέον μένος για την πολιτεία που προληπτικά δεν φρόντισε να αποτρέψει τη δολοφονία του 15χρονου, αλλά και κατασταλτικά δεν υπερασπίστηκε τις περιουσίες τους. Την ίδια στιγμή η χώρα είναι ανοχύρωτη. Όχι απέναντι σε κάποιο μυστικό σχέδιο εξόντωσης της ίδιας και της κυβέρνησης, αλλά είναι ανήμπορη και ανοχύρωτη απέναντι στην ίδια τη διάλυση του κράτους.
Για αυτήν τη διάλυση του κράτους, για αυτό το σάπιο σύστημα εξουσίας, φταίει ασφαλώς η κυβέρνηση. Δεν φταίει όμως μόνο η κυβέρνηση. Φταίει και η αξιωματική αντιπολίτευση που για χρόνια είδε την εξουσία ως τρόπο να αλώσει το κράτος και τον κορβανά του. Φταίει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση που προσπαθεί και πάλι να ανέλθει στην εξουσία με τα ίδια χιλιοδοκιμασμένα πρόσωπα, με τα ίδια αποτυχημένα πρόσωπα, με τις ίδιες χρεοκοπημένες πολιτικές. Ο κ. Παπανδρέου έχει γίνει ένας καλός ρήτορας. Του πήρε μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ωστόσο από τώρα ασυνεπής. Είχα πριν από πολλούς μήνες επισημάνει ότι πρέπει να υιοθετήσουμε το τεκμήριο πολιτικής ενοχής: οι πολιτικοί που φέρονται αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλα πρέπει ν α παραιτούνται προτού αποφανθεί η δικαιοσύνη. Προκειμένου η δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη το έργο της, χωρίς να δεσμεύεται από το βαρύ τους όνομα. Άκουσα λοιπόν τον κ. Παπανδρέου να το υιοθετεί από το βήμα της βουλής. Ασφαλώς και αυτό είναι μια καλή πρωτοβουλία. Με μια διαφορά. Ο κ. Παπανδρέου είναι αυτή τη στιγμή πρόεδρος του κόμματος του. Οπότε αν ήθελε να τον πιστέψουμε, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από αυτήν τη στιγμή. Δεν υπάρχει ωστόσο, καμία ουσιαστική βούληση κάθαρσης, από την στιγμή που δεν υπάρχει ήδη αυτοκάθαρση! Ή θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ του 2008 είναι tabula rasa; Είναι άγραφος πίνακας; Όχι. Το ΠΑΣΟΚ σέρνει πολλά ακόμη από τα γνωστά του βαρίδια και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.
Η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι ασφαλώς λύση. Δεν μπορεί κανείς να σύρει τους έλληνες σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση με διλήμματα χάους. Πρέπει με νηφαλιότητα να εξετάσουμε κατά πόσον ο καθένας εννοεί αυτά που λέει προκειμένου να μην ξαναπέσουμε θύματα κάποιου δήθεν επικοινωνιακού χαρίσματος. Έστω κι αν έχει αποκτηθεί με πολύ κόπο.
Πρέπει ωστόσο άμεσα να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου η ανεξαρτητοποίηση της δικαιοσύνης, αλλά και της ηγεσίας της αστυνομίας. Δεν μπορούν οι κρίσεις των δικαστών να γίνονται με κομματικά κρίτηρια και δεν μπορούν να αποστρατεύονται ικανοί αξιωματικοί όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Την ίδια στιγμή η ανάταξη της κεντροδεξιάς, με την έννοια της μόνης ικανής δύναμης να παράσχει στη βάση του φιλελευθερισμού και του ρεαλισμού αξιόπιστες λύσεις για τον τόπο, είναι επιβεβλημένη.Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η εκάστοτε εξουσία χρησιμοποιεί ακόμη το αξίωμα Λαμπεντούζα, προκειμένου να πείσει ότι θέλει να τα «αλλάξει όλα στην προσπάθεια της να μην αλλάξει τελικώς τίποτε». Τυχαία όμως γεγονότα , σαν αυτό που συνέβη πριν από μια εβδομάδα στα Εξάρχεια, μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων. Αποκαλύπτουν τα σκουπίδια που για χρόνια συσσωρεύαμε κάτω από το χαλί. Μένει κάποιοι να πιάσουν τη σκούπα.
(*όπως δημοσιεύθηκε στη Real News , Κυριακή 14 Δεκεμβρίου).
---------------------------------------

44 σχόλια

  1. τατουλη ετσι που το πασ θα μοιαζεισ ρατατουλησ απο θεωρια καλα πασ αλλα τι θελεισ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΤΑΦΤΙΑΞΕ ΣΚΑΤΑ ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΦΡΑΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΕΙΝΕΝΟ ΕΧΟΥΜΕ 2008 ΟΧΙ 2004 4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΕΛΕΟΣ .ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΛΕΩ ΠΟΥ ΠΑΛΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΟΝ ΚΑΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΩΣ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑΝΑΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΑΝ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΣΟ .ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΜΙΑ ΜΙΣΗ ΘΑΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΣΗ ΑΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΜΙΣΗ ΤΟΤΕ ΠΑΣΟ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιό ύπουλος και από τον Τράγκα, η ποντικομαμή ο Χατζηνικολάου.

    Προσπαθώντας να πουλήσει φύλλα στους πασόκους φέρνει κάθε δεκαπέντε μέρες τον Τατούλη να τραγουδάει για δύο ώρες στον Alter το σουξέ της εποχής "πόσο διεφθαρμένος είναι ο Καραμανλής".

    Τώρα βάζει και συνέντευξη του Τατούλη στην φυλλάδα του. (όποιος αγοράζει αυτή την εμετική πατσαβούρα είναι άρρωστος, ούτε για να τυλίγεις τα ψάρια δεν κάνει).

    Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι δεν βαρέθηκε ο κοκοβιός να γλείφει κατουρημένες ποδιές;

    Ο λαικισμός σε όλο του το μεγαλείο, ο Ευαγγελάτος έχει το όνομα και αυτός τη χάρη, ο σοβαροφανής κουστουμαρισμένος καραγκιόζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τατούλης όχι μόνο δεν έχει τσίπα αλλά είναι και άνανδρος και εκβιαστής. Πότε κατάλαβε ότι είναι διεφθαρμένη η Ν.Δ., όταν έχασε την υπουργική καρέκλα;
    Και τώρα που το κατάλαβε γιατί δεν παραιτείται από τη έδρα που του χάρισε η Ν.Δ.;
    Μπάζει από παντού το σενάριο του ασχημομούρη.
    Ο σιχαμερός αυτός άνθρωπος είναι ντροπή για την πολιτική, ο μακιαβελισμός σε όλο του το μεγαλείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπεσε η μάσκα σου Πέτρο, για το ρευστό του Μπόμπολα τις έβγαζες τις γκρίνιες.
    Εάν δεν καταλάβαινες ότι δεν ήσουν καλοδεχούμενος στη ΝΔ ήσουν ΧΑΖΟΣ, εάν το καταλάβαινες αλλά ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΧΑΖΟ ήσουν εκβιαστής.
    Και στις δύο περιπτώσεις δεν άξιζες την ψήφο του Αρκά, η πολιτική καριέρα σου είχε προ πολλού τελειώσει.
    Ελπίζω πάντως να έκανες καλή μπάζα γιατί ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ? Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ , ΑΝ ΟΧΙ Ο ΜΟΝΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΔΕ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ. ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!!

    ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΙΔΡΥΟΥΝ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ? ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΑΡΑ ΘΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ???? ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΘΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ...


    Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ti 8a ginei me auto butioforo me benzini!!
    Akoma na skasei e3w apo tin Koumoundourou???

    ESTW ENA BO8RATZIDIKO GEMATO SKATA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς, κ. Τατούλη μου, δεν υπάρχει εναλλακτική. Τι να περιμένουμε; Τον κ. Παπανδρέου να μας κυβερνήσει μέσω Ιντερνέτ; Για να φτάσει να γίνει πρώτο κόμμα έπρεπε η ΝΔ να διαλύσει τον τόπο και να καεί το σύμπαν. Αν φτάσεις να λες "το μη χείρον βέλτιστον" και αυτό το "βέλτιστον" είναι το ΠΑΣΟΚ που το αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός το 2004 για σκάνδαλα (βλ. Χρηματιστήριο), κομματοκρατία, αναξιοκρατία διαπλεκόμενα και ρεμούλα γενικώς, φαντάσου πού φτάσαμε. Να έλθουν δηλαδή στην εξουσία οι ίδιοι αντιπαθητικοί τύποι που τους φασκελώναμε, όταν τους βλέπαμε στην τηλεόραση, όταν κοκκορομαχούσαν προσπαθώντας "να ολοκληρώσουν", σαν τον Πρωτόπαπα, τον Γείτονα, τη Μιλένα, τη Βάσω, το Ρέπα, τη Διαμαντοπούλου κλπ κλπ. Ε, όχι, θα ξεράσω. Τα ίδια και από-ιδια. Δε βλέπεις οτι ο τόπος εφτασε στα όρια του; Αν εξεγείρονται οι πιτσιρικάδες, μπορεί να μην ξέρουν ακριβώς γιατί, αλλά σίγουρα ξέρουν ότι κάτι τους ενοχλεί στο όλο πολιτικό πλαίσιο. Και προφανώς δεν μας (τη δική μας γενιά)-σας (τους πολιτικούς) έχουν εμπιστοσύνη. Να τους λύσει το πρόβλημα του άδηλου μέλλοντός τους, ποιος; Να τους απαλλάξει από το άγχος και από τα αδιέξοδα ενός χρεοκοπημένου εκπαιδευτικού συστήματος, ποιος; Η ΝΔ; Αδύνατον, δεν μπορεί πια, ακόμα κι αν ήθελε. Το ΠΑΣΟΚ; Τι διάολο έκανε τόσα χρόνια; Είναι άμοιρο ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση στη νεολαία; Άντε, η Αριστερά. Ποια Αριστερά; Το ΚΚΕ με τις απολιθωμένες ιδέες του που νοσταλγεί το Στάλιν; Ο ΣΥΡΡΙΖΑ, που ψαρεύει σε θολά νερά και δεν μπόρεσε ούτε το μεγάλο ποσοστό που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις να διαχειριστεί και τώρα βουλιάζει πάλι εκεί που τόσα χρόνια βρίσκονταν; Λοιπόν, τι να περιμένεις; ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΝΙΑΤΑ. Πιθανόν η κατάσταση να ομαλοποιηθεί μετά από μερικές μέρες. Έρχονται και τα Χριστούγεννα. Μέχρι την επόμενη έκρηξη...Ποια κατάρα βαραίνει αυτόν τον τόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε καλωστην την πορδη....

    καιρο ειχαμε να σε μυρισουμε.. βλεπεις τωρα εισαι ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΧΡΗΣΤΟΣ..

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο βιασμός της λογικής ως πεδίο συνεννόησης
    Tου Xρηστου Γιανναρα

    Η κατάρρευση του κομματικού συστήματος στην Ελλάδα σήμερα –η ανικανότητα των κομμάτων να αντιμετωπίσουν, δεκαετίες τώρα, τα καίρια προβλήματα της κρατικής λειτουργίας– είναι σύμπτωμα δραματικό, άκρως δυσοίωνο. Οι πολίτες, ωστόσο, ελπίζουμε. Οτι, δεν μπορεί, κάποτε θα αφυπνιστούν, μέσα στα σάπια αυτά κόμματα, κάποιες τίμιες, ανιδιοτελείς συνειδήσεις. Θα εξεγερθούν, θα ανατρέψουν την οικογενειοκρατία και μετριοκρατία, θα φέρουν στην επιφάνεια ανθρώπινη ποιότητα ικανή να υπηρετήσει τις κοινές ανάγκες, κοινές στοχεύσεις ανθρωπιάς, προόδου, κατά κεφαλήν καλλιέργειας.

    Αυτό που πραγματικά και ανήκεστα απελπίζει είναι η συνεχής και επιτεινόμενη αύξηση των συμπτωμάτων, ευρύτερα μέσα στην ελλαδική κοινωνία, ανορθολογισμού ή και παραλογισμού. Απελπίζει η αδυναμία συν-εννόησης στον καθημερινό βίο, η ανυπαρξία κριτηρίων ικανών να αναχαιτίσουν την αυθαιρεσία, ο αυτονόητος βιασμός της λογικής από τη γλώσσα των συμφερόντων, η κατά κανόνα ταύτιση της ατομικής γνώμης με την άμυνα του εγώ.

    Δεν μοιάζει να υπάρχει Ελληνας σήμερα που να μην κατακεραυνώνει όση διαφθορά συνεπάγεται το εκάστοτε κομματικό κράτος, Ελληνας που να μη χλευάζει την οικογενειοκρατία στην πολιτική, που να μη φρίττει με την ανικανότητα των κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης της δημόσιας τάξης, στην πάταξη της γραφειοκρατίας, του εκβιαστικού συνδικαλισμού. Και όμως, ο ίδιος αυτός προσβεβλημένος και οργισμένος Ελληνας, όταν στο χωριό του ή στη συνοικία του φτάσει ο επαγγελματίας κομματικός μαφιόζος, θα πάρει την κομματική σημαία, θα φορέσει το κομματικό κασκόλ και θα πάει να χειροκροτεί και να χοροπηδάει κάτω από το μπαλκόνι κραυγάζοντας ηλίθια συνθήματα υπαγορευμένα από την ντουντούκα.

    Ολοκληρωτική έκλειψη λογικής συνέπειας, ειρμού και συνοχής: Καλούνται οι οπαδοί του δεύτερου (τότε, πριν από ένα χρόνο) σε εκλογική δύναμη κόμματος να ψηφίσουν καινούργιο αρχηγό μετά από συντριπτική εκλογική ταπείνωση. Εχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον αίτιο της αποτυχίας και ταπείνωσης, πρόσωπο χιλιομαρτυρημένης από κάθε μεριά μετριότητας, εξόφθαλμων υστερημάτων και σε δύο άλλους υποψήφιους εγνωσμένης δυναμικής, ξεχωριστών ικανοτήτων. Και η πλειοψηφία των οπαδών προκρίνει αναφανδόν τον μειονεκτικό, χαρίζει την ηγεσία στον θλιβερό ολίγιστο.

    Προκλητικά κυρίαρχος ο ανορθολογισμός στην ελλαδική κοινωνία: Η κάποτε πόλη των Αθηνών είναι σήμερα πια μια τσιμεντένια κόλαση αποθήκευσης ανθρώπων, κάθε σπιθαμή φυτεμένης γης, πάρκο, αλσύλλιο, κήπος, είναι ανάσα ζωής για τους κολασμένους του Λεκανοπεδίου. Να θέλει να διασώσει η Αθήνα, για λόγους «ιστορικής μνήμης», δείγματα του μεταπρατικού αρχιτεκτονικού της παρελθόντος, δείγματα του αλλοτριωτικού μιμητισμού και της θλιβερής παρακμής της είναι πολυτέλεια σχεδόν παρανοϊκή. Να διασωθεί σαν αρχιτεκτονικό κειμήλιο το εργοστάσιο Φιξ, στη λεωφόρο Συγγρού, αντί να δημιουργηθεί εκεί πνεύμονας πρασίνου, μάλλον μαρτυρεί αδυναμία αξιολόγησης προτεραιοτήτων, αλογία οιηματικού επαρχιωτισμού. Το ίδιο (και πολύ περισσότερο) το να στερηθεί ο δύσμοιρος πληθυσμός της Αθήνας ένα άνετων προδιαγραφών πάρκο μόνο για να διασωθούν οι οκτώ προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας σαν «μνημείο» που διαιωνίζει «αναμνήσεις προσφυγιάς, πόνου, αλλά και ελπίδας για το καλύτερο»(!) Δεν μπορεί να δικαιολογηθούν τέτοια ενεργήματα παρά μόνο με την παραδοχή μιας συλλογικής αυτοκτονικής απερισκεψίας.

    Ο ανορθολογισμός, μέχρι παράνοιας, κάνει εφιάλτη τη ζωή στις ελλαδικές τερατουπόλεις. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που η «ζωοφιλία» μας αφήνει να λυμαίνονται τα μεγάλα αστικά κέντρα αγέλες αδέσποτων σκυλιών. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην πλατεία Συντάγματος, μπορεί να μετρήσει κανείς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, 20-22 τέτοια ζώα. Περιφέρονται ανάμεσα στα πόδια των περαστικών αδιάφορα, ώς τη στιγμή που, ξαφνικά και ανεξήγητα, θα τιναχτούν για να ορμήσουν, μανιασμένα και γαυγίζοντας, σε κάποιο μηχανάκι (απειλώντας θανάσιμα τη ζωή του οδηγού) ή σε κάποιον, ανύποπτο μέσα στους πολλούς, διαβάτη.

    Αγέλες αδέσποτων σκυλιών λυμαίνονται και τον Βασιλικό Κήπο, το αλσύλλιο της Ριζαρείου, το Πεδίον του Αρεως, τον λόφο του Αρδηττού, του Στρέφη, του Φιλοπάππου, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάνουν πια αδύνατο τον περίπατο στον Λυκαβηττό, στην Καισαριανή, στον Υμηττό. Το ίδιο συμβαίνει και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην παραλία του Βόλου. Φόβος και τρόμος για τις μητέρες με τα βρέφη στα καροτσάκια, για τους ηλικιωμένους με βακτηρία, για κάθε μοναχικό διαβάτη μόλις νυχτώσει. Θα άξιζε μια ιδιωτική πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έχουν υποστεί επιθέσεις, τραυματισμούς, ξέσκισμα των ρούχων από τα αδέσποτα στις πόλεις σκυλιά.

    Και αυτή η καθημερινή βασανιστική απειλή διαιωνίζεται με την παρανοϊκή «λογική» της ζωοφιλίας. Αν απευθυνθεί κανείς στους δημάρχους ζητώντας να προστατευθούν οι πολίτες από τον τρόμο των αδέσποτων, θα εισπράξει την καθησυχαστική διαβεβαίωση ότι ο Δήμος έχει φροντίσει να εμβολιάσει όλα τα αγελαία σκυλιά, φόβος για λύσσα από τα δαγκώματα δεν υπάρχει! Και, φυσικά, δεν έχουν να αντιπαρατάξουν οι δήμαρχοι έστω και ένα παράδειγμα πόλης ευρωπαϊκής με τέτοιο οίστρο ζωοφιλικής τρομολαγνείας. Είμαστε μοναδικοί στον μαζοχιστικό παραλογισμό μας.

    Ολοι στη σημερινή Ελλάδα μιλάνε για «διάλογο», προτάσσουν τον «διάλογο», επαγγέλλονται ή απαιτούν «διάλογο». Δεν μοιάζει να καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει η λέξη. «Οι θέσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες», έλεγε από ραδιοφώνου κορυφαία συνδικαλίστρια. «Και όμως, ο υπουργός μάς αρνείται τον διάλογο»! Αυτός ο βιασμός της λογικής είναι το πεδίο «συνεννόησης» στον ελλαδικό δημόσιο βίο σήμερα. Θέλαμε να χτίσουμε καινούργιο μουσείο που να στεγάσει τα κατάλοιπα της Ακρόπολης των Αθηνών. Ούτε πέρασε από τον νου μας ότι το πρώτο ζητούμενο σε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να είναι η όποια επικαιρική (και εφήμερη) γυαλιστερή εκδοχή χρησιμότητας, προσαυξημένη με «ευρήματα» για τον εντυπωσιασμό της τεταρτοκοσμικής ξιπασιάς. Πρώτο ζητούμενο απέναντι στον Ιερό Βράχο είναι το αρχιτεκτονικό ήθος ταπεινής διακριτικότητας, η ιδιοφυΐα που αναδείχνεται υπηρετώντας ό,τι αποκαλυπτικά την υπερβαίνει.

    Αν κάποτε η επαρχιωτική ελλαδική κοινωνία φτάσει να ξαναγίνει κοσμοπολίτικη ελληνική (και ένα τέτοιο θαύμα είναι συνάρτηση μόνο της κατά κεφαλήν καλλιέργειας), τότε η σημερινή βλασφημία και ντροπή που ακκίζεται απέναντι στον Ιερό Βράχο θα κατεδαφιστεί με την κοινή χειρωνακτική συμβολή των Αθηναίων πολιτών. Η συμπλεγματική ειδωλοποιίηση των «μνημείων» του μεταπρατισμού και της παρακμής, μαζί με τον παραλογισμό της ζωοφιλικής τυραννίας θα έχουν δώσει τη θέση τους σε διαφορετικές απαιτήσεις ποιότητας της ζωής.

    Το ενδεχόμενο είναι εντελώς παραμυθένιο. Μπορούμε να συνεχίσουμε τον καθημερινό βιασμό της λογικής ανενόχλητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε ΤΑΤΟΥΛΗ μας κουράσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα τεράστια βήματα που έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συκοφαντήθηκαν, υβρίστηκαν, προδόθηκαν από τις ενέργειες και πράξεις των μετέπειτα δεξιών κυβερνήσεων και των δεκανίκιων που την στηρίζουν.

    Αποδεικνύεται ότι η δεξιά παράταξη είναι η διαχρονική μάστιγα για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

    1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει
    2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα»-ωραίο απαλό φόντο
    3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, γιατί έτσι νομίζουν ότι φαίνεται πιο σοβαρός
    4. Ανταυτού, βγάζουν καθημερινά τον Παπακωνσταντίνου που μπορεί να μιλήσει Ελληνικά
    5. Τον στέλνουν σε μακρινά ταξίδια, ντεμέκ για να δείξουν ότι έχει ειδικό βάρος στο εξωτερικό

    Άχ βρε Τζώρτζ, νούμερο για τις επιθεωρήσεις το χειμώνα έχεις γίνει.

    (Εντύπωση πάντως μου κάνουν οι αμερικάνοι, αυτοί συνήθως δεν ποντάρουν σε κουτσά άλογα.
    Θα μού πείς η CIA και η NSA δεν είναι πιά αυτή που ήταν κάποτε.
    Νόμιζαν πχ. ότι μπλόφαρε ο Καραμανλής για τα Σκόπια, και μετά γελάγανε και τα κουνουπίδια στο Βουκουρέστι με τη σφαλιάρα που έφαγε ο πλανητάρχης τους από το Σερραίο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμμια ζβουνια στη μουρη του Αλαβανου δεν θα πεταξει κανεις ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ,ΑΛΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ...

    ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ (ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ)

    ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΕ ΠΗΔΗΞΟΥ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρώμικες ισχνές μειοψηφίες ΠΟΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΙΣΟΣ για τους Έλληνες και την Πατρίδα μας ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ εδώ και χρόνια και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΥΜΗΞΟΥΝ... Όχι... Δεν τα λέμε αυτά εν θερμώ... Τα λέμε συνέχεια... και συνέχεια... Εως παρεξηγήσεως!
    ...
    Τώρα όμως που ζήσαμε τις προπαρασκεαστικές δράσεις του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, τα ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ του «Στρατού της Νέας Τάξης» (που καταστρέφει για παράδειγμα την Ελληνική Αγορά προς όφελως των Πολυεθνικών και των απομακρυσμένων Εμπορικών Κέντρων τους), στους δρόμους μας και στις γειτονιές μας, σε κάθε μεγάλη πόλη αλλά και στα χωριά μας αύριο, καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει... Όποιος κάνει τα στραβά μάτια δεν είναι τίποτα άλλο από ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ο οποίος μπορεί να χτυπήσει από οπουδήποτε και ανα πάσα στιγμή.
    ...
    Συμπατριώτες, τα ψέματα τελειώσαν. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ, αρκεί να το αντιληφθούμε γρήγορα και να μην κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα ανελέητα ΜΜΕ να μας προπαγανδίσουν ξανά. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μέλλον μας και το μέλλον της Πατρίδας μας στην τύχη του... Ο εχθρός ξεκίνησε το «ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ». Ανυποψίαστοι πιτσιρικάδες ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ από οργανώσεις στις οποίες το ΞΕΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ κυριαρχεί... Κι ετοιμάζουν να στρέψουν τα αδέρφια μας ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.
    ...
    Είναι ώρα να αντιδράσουμε στα σχέδια κλιμάκωσης που θα επιχειρηθούν στο άμεσο μέλλον. Να εξαλίψουμε την μολυσματική προπαγάνδα της τυφλής βίας και της εκδίκησης στον άνθρωπο και τις κατακτήσεις του, από αυτούς που προβοκάρουν την Εθνική Ασφάλεια και την Τάξη. Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε μαχητικά και μαζικά πλάϊ στις Πατριωτικές Δυνάμεις. Να αυτοοργανωθούμε ΕΞΩ στην κοινωνία, με φίλους, συγγενείς, συναδέλφους και γείτονες, σε πυρήνες έτοιμους να αντιδράσουν όποτε χρειαστεί... Κι ας γνωρίσουμε κι άλλους διπλανούς πυρήνες κι ας βοηθήσουμε να φτιαχτούν όπου δεν υπάρχουν. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ που πρέπει να περπατήσουμε για να είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ αύριο...
    ...
    Συμπατριώτες, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ... Ας αντιδράσουμε για να μην την στερηθούμε. Από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχεστε, όποια κι αν είναι η εκλογική σας συμπεριφορά, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ, γίνεται κοινωνοί της Αλήθειας και περάστε μαζί με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ στην μεγάλη ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ... ΟΡΘΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αντε πάλι ο κύριος...
    Πότε θα κάνεις κόμμα και με ποιούς;; Αν είσαι άτολμος, αφησε εμάς να αποφασίσουμε. Δεν έχουμε αναγκη αμπελοφιλοσοφιών αλλά ενεργειών, δράσεων, πράξεων. Τις δικές σου πράξεις τις είδαμε : αφού διαφωνούσες ΓΙΑΤΙ παρέμεινες;; γιατί επέτρεψες ή ανάγκασες να σε διώξουν; Που είναι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ που επικαλείσε για τους άλλους;;
    Ασε ρε φιλάρα, καταλάβαμε το ρόλο και το είδος σου νωρίς..
    Με συμπάθεια (όπως όλους τους αναξιοπαθούντες)
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απόσπασμα απο το άρθρο της κ. Ελένης Καπλάνη, από "Το πρώτο Θέμα"

    ΚΑΤΗΓΟΡΩ!
    Κατηγορώ την κυβέρνηση για πλήρη ανικανότητα στα οικονομικά,διότι έπειτα από πέντα συναπτά έτη κατάφερε να μεγαλώσει το έλλειμα, παρότι μας έφτασε στα όρια της πείνας, και πολλοί το ξεπέρσαν.
    Αφού μας έβαλε σε επιτήρηση τεχνηέντως-καθαρά για πολιτικούς λόγους όπως αποδείχτηκε-,μας έβγαλε πάλι με τερτίπια, μόνον και μόνο για να πάει σε εκλογές.
    Μας φλόμωσε στα ψέμματα και κάθε χρόνο καταθέτει ανεφάρμοστους προϋπολογισμούς.
    Ενώ παρέλαβε τη χώρα με κύρος στους διεθνείς οίκους και τη δυνατότητα να δανειζεται με το ίδιο επιτόκιο με τη Γερμανία, μας κατάντησε να δανειζόμαστε με 170 μονάδες διαφορά.
    Κατηγορώ την κυβέρνηση διότι τα εισοδήματα των αγροτών κάθε χρόνο συρρικνώνονται, παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που τους έλεγε προεκλογικώς.
    Μήπως κάνω λάθος η μήπως δε θυμάμαι καλά τον Καραμανλή να τους λέει ότι θα αναλάβει να πηγαίνει αυτοπροσώπως στις Βρυξέλες?
    Κατηγορώ αυτή την κυβέρνηση για τη μείωση των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων και για την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.
    Κατηγορώ αυτή την κυβέρνηση, διότι η καθημερινή της ατζέντα έχει οπωσδήποτε ένα σκάνδαλο.
    Πέντα χρόνια τώρα σιχαθήκαμε να ακούμε για σκάνδαλα.
    Κατηγορώ την κυβέρνηση για ηθική πτώση όλων ανεξαιρέτως των θεσμών και των σχέσεων, π.χ. των κουμπάρων, των φίλων, των συζύγων, των κουνιάδων και των λοιπών συγγενών.
    Τους κατηγορώ γιατί λυπάμαι εκείνους τους καϋμένους που πίστεψαν ότι οι δεξιοί, ακόμα δεν ξέρω το γιατί και δεν μπορώ να το βρώ όσο και να το αναλύω, θα κάνουν λαϊκή πολιτική και τώρα ψάχνουν μαχαίρι να κόψουν τα χέρια τους από τον ώμο,, αλλά θα μου πείτε: Αυτοί δεν ήξεραν το ρητό των αρχαίων ημών προγόνων, "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", αλλά τους ξαναψήφισαν?
    Τους κατηγορώ για υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων.
    Το μεγαλύτερο όμως κατηγορώ μου,αυτό που για μένα θεωρείται εθνική προδοσία, είναι για τα θλιμμένα μάτια των νέων.
    Εγώ θα συμφωνήσω απολύτως, και στέλνω τα συγχαρητήριά μου στη συγγραφέα και συντάκτρια κ. Καπλάνη.
    Χωρίς άλλα σχόλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά σε ξέρουμε και σένα.
    Τρέχεις κάτω από τα φουστάνια της Ντόρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε καλώς το αριστερό μου το @ρχίδι. Που κρυβόσουν τόσες μέρες, ρε τρισάθλιε εφιάλτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ANTE GAMHSOU KAI ESY

    GIATI DEN ERIXNES TON POUSTROKOSTAKH TON SEPTEMBRIO?

    GIA 30 ARGYRIA EMENES?/

    PARE TORA TA @@@@ MAS MALAKA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλέ σχόλασε το σεμινάριο του
    Ιδρύματος Δράκουλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πόσο καλυτρεα θα ήταν αν αυτά τα ίδια για τη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, για τη διάλυση του στρατού και της αστυνομίας, της παιδείας, της υγείας, ακόμα και του πολιτισμού, τα έλεγες πολύ πολύ νωρίτερα! Τότε που ήσουν κι εσύ στην κυβέρνηση κ. Τατούλη. Όμως ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί από δω και πέρα να συνεχίσεις με συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες για να σταματήσουν και να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΡΑΤΑΜΕΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.

    ΚΛΕΒΟΥΝ, ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΡΗΜΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ..

    ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ (ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!-ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΥΤΟ), ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!! ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    Η ΕΤΟΙΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ (ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ), ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΞΕΝΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ! ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟ IQ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ).

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΚΤΛ.. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΝΕ.


    ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    1)ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ??
    2)ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΣΣΥΛΗΠΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕΙ?? (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ Η "ΒΟΛΕΜΑ" ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. oyst.

    akoma me ayton asxoleiste?

    apo pou ton ksethapsate?

    oust apo edo

    tous prodotes den tous paei kaneis, oute oi filoi oute oi exhtroi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ SPOT ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΔΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ?
    ΤΑΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Ο ΑΛΟΓΟΔΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙΜΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΩ?
    ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

    1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει
    2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα»-ωραίο απαλό φόντο
    3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, γιατί έτσι νομίζουν ότι φαίνεται πιο σοβαρός
    4. Ανταυτού, βγάζουν καθημερινά τον Παπακωνσταντίνου που μπορεί να μιλήσει Ελληνικά
    5. Τον στέλνουν σε μακρινά ταξίδια, ντεμέκ για να δείξουν ότι έχει ειδικό βάρος στο εξωτερικό

    Άχ βρε Τζώρτζ, νούμερο για τις επιθεωρήσεις το χειμώνα έχεις γίνει.

    (Εντύπωση πάντως μου κάνουν οι αμερικάνοι, αυτοί συνήθως δεν ποντάρουν σε κουτσά άλογα.
    Θα μού πείς η CIA και η NSA δεν είναι πιά αυτή που ήταν κάποτε.
    Νόμιζαν πχ. ότι μπλόφαρε ο Καραμανλής για τα Σκόπια, και μετά γελάγανε και τα κουνουπίδια στο Βουκουρέστι με τη σφαλιάρα που έφαγε ο πλανητάρχης τους από το Σερραίο).

    -Επισης να προσθεσω εγω, οτι τωρα τον διεταξαν και ντυνεται πιο σκουροχρωμα μπας και αποκτησει κυρος
    - και επισης του εχουνε δωσει οδηγιες πριν μιλησει να κοιταει λιγο προς τα πανω σαν να ατενιζει τον οριζοντα

    ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΟΜΩΣ. ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΑΖΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΘΑΝΕ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΝ, ΛΕΩ ΑΝ, ΘΕΛΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΘΕΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ, Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΟΥ, Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΤΟΤΕ ΒΡΕΣ ΑΛΛΟΥΣ 50-60 ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ , ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΜΠΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ Ή ΟΧΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟ'Σ Ή ΟΧΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ, ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΕΓΟΝΟΣ 1:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το κομμα των ανθρωπων που μεγαλωσαν με Νταντά, Γαλλικά και Πιάνο. Οι οποίοι έχουν τόσα λεφτά που δεν χρειάζεται να δουλεύουνε κι έτσι ασχολούνται με την πολιτική σαν χόμπυ, να γεμίσουν οι ώρες τους ρε παιδί μου.

    ΓΕΓΟΝΟΣ 2:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτειται απο την Τουρκική Μυστική Υπηρεσία MIT και απο Σκοπιανους μεγαλοεπιχειρηματιες που βρίσκονται στην Αμερική.

    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. KALA TA LES ALLA NA TA ELEGES KAI OTAN EISOUNA YPOURGOS

    TORA EISAI TZAMPA MAGKAS AN KAI TA LES ORAIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ.
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΗΣΕΣ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ?????
    ΡΕ ΚΟΠΑΝΙ, ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ, ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ????
    ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ, ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΞΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, Δ Ι Κ Ο Σ Ο Υ ! !
    ΑΝΤΕΧΕΙΣ?


    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ


    ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. το email του ALPHA TV ειναι = pr@alphatv.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Καραμανλής είναι ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ηγέτης.
    Μπορεί να τεμπελιάζει καμμία φορά και να ξεχνιέται, αλλά είναι ηγέτης.
    Λιγη περισσότερη δουλειά Κώστα, άσε τη Νατάσσα με τα δίδυμα στο σπίτι, άσε λίγο τη μάσα και κόψε και κανένα κώλο από μερικούς ξενέρωτους και άχρηστους που έχεις μαζέψει γύρω σου.
    Η νέα δημοκρατία έχει πάρα πολλά νέα και μορφωμένα στελέχη που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα.
    Ενεργοποίησε όμως λιγάκι και τις μυστικές υπηρεσίες, μην το παίζεις και τόσο θεσμικός. Να ξέρεις τουλάχιστον τί σου γίνεται με τους δικούς σου, να μην έχουμε ξανά να μας ντροπιάζουν οι ανεπάρκειες κάθε χαζοχαρούμενου νεοδημοκράτη.
    Στην κυβέρνηση να μείνουν μόνο όση έχουν όρεξη για δουλειά.
    Και μία τελευταία κουβέντα.
    Εφάρμοσε ένα άγραφο κανόνα, όποιος ξαναδώσει συνέντευξη (με οποιοδήποτε περιεχόμενο) σε εφημερίδα ή κανάλι νταβατζή αυτόματα να δίνει και την παραίτησή του την επομένη μέρα το πρωί.
    Και άσε να σε λένε φασίστα, έτσι και αλλιώς κάτι θα βρούν να σε κατηγορήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. kai giati to anadhmosievete re malakes? ti to sobaro, to kainotomo h to riksikeleytho leei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πόσο γελοίοι είστε τελικά;

    Διαβάζω όλες τούτες τις ημέρες διάφορα σοβαρά κι ευτράπελα για τα διαδραματιζόμενα στην Αθήνα και τα επιχειρούμενα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κοινή κατακλείδα των γραφομένων, η άποψη πως αντέδρασε η γενιά των 700€!!! Πως και γιατί, μέσα από κάποια «λογικά» επιχειρήματα, δεν βγάζεις άκρη. Απλά, έπρεπε σε κάποιους να πέσει η «μαυρίλα» της «λαϊκής εξέγερσης», της «επανάστασης της κουκούλας», της καταστροφής και του πλιάτσικου…
    Και ο κλήρος έπεσε στον κακοπληρωμένο μισθωτό, που βρήκε, λέει, την ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του και να καταστρέψει την επιχείρηση στην οποία εργάζεται ή μέλλει να εργαστεί.

    Ξύπνησε λοιπόν μέσα του το «θηρίο» και αποφάσισε μέσα σε μερικά λεπτά
    * να γίνει Exterminator πετώντας πέτρες που κάποιοι άλλοι του ετοίμαζαν μέσα σε αυτοκίνητα,
    * βγαίνοντας φωτογραφίες πετροβολώντας και καίγοντας από κάποιους τυχαίους «περαστικούς»,
    * δρώντας σε ομάδες συγκροτημένες και καθοδηγούμενες από τυχαίους περαστικούς (40άρηδες και βάλε)
    * βιντεοσκοπούμενος από τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν έρθει 15 ημέρες πριν γνωρίζοντας πως θα γίνουν επεισόδια (άραγε ξέρανε και για την δολοφονία του Αλέξη;),
    * διαμαρτυρόμενος κατά του συστήματος αλλά σπάζοντας και καταστρέφοντας περιουσίες απλών συμπολιτών του,
    * σηκώνοντας την Αλβανική σημαία για να καυτηριάσει και να πληγώσει τον τόπο που τον γέννησε!!!
    Έτσι διαμαρτυρήθηκε η γενιά των 700€ και έριξε στα βάραθρα την πολιτική αξιοπιστία της κυβέρνησης (άρα και της χώρας), εξακόντισε στα ύψη οικονομικά προβλήματα του τόπου (άρα και τα δικά του) και κατάφερε να ισοπεδώσει κάθε έννοια δημοκρατίας και ευνομούμενης πολιτείας εξισώνοντας την χώρα με την Σομαλία και την εκεί τραγική κατάσταση.
    Επειδή ζούμε στην χώρα όπου η «μαλακία πάει σύννεφο» και ο κάθε αγύρτης έχει την ελευθερία να τρομοκρατεί με κάθε τρόπο φορώντας μία κουκούλα, ίσως θα πρέπει κάποτε να γίνουμε πραγματικά Ευρωπαίοι και να αντιμετωπίζουμε την σαπίλα και τον οχετό όπως πραγματικά τους πρέπει.
    Οι φοιτητές που τόσο αγωνιστικά διαμαρτυρήθηκαν, έτρεξαν από σήμερα στα σπίτια τους για να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, αφήνοντας πίσω τους και στα αποκαΐδια των σχολών τους το μέλλον για το οποίο υποτίθεται ότι αγωνίστηκαν. Καταστροφές, βανδαλισμοί και μυρωδιά καμένου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε κενής επαναστατικής δραστηριότητας των κουκουλοφόρων γνωστών-αγνώστων.
    Σταματήστε επιτέλους, άθλιοι, να δίνετε άλλοθι στην ηλιθιότητα και να βαπτίζετε επαναστάτες αυτούς που ονειρεύονται να πληρώνονται αδρά για να μην κάνουν τίποτε! Σταματήστε επιτέλους να ονειρεύεστε πως μπορείτε να επιβάλλετε τις μηδενιστικές απόψεις σας σε ολόκληρο τον λαό, επειδή κάποιοι χαβαλέδες ή κομπλεξικοί αποδέχθηκαν τους ισοπεδωτικούς λόγους και τις μηδενιστικές ιδεολογίες σας.
    Ο λογαριασμός είναι κοινός για όλους… Όσο και αν «η γενιά της μαλακίας και του χαβαλέ» δεν θέλει να το καταλάβει, αυτά που σήμερα καταστρέφει θα τα πληρώσει αύριο με τον χειρότερο τρόπο.
    Και απορώ, γιατί δεν πήγαν επιτέλους αυτά τα «οργισμένα νιάτα» να σπάσουν τα δικά τους σπίτια, τις επιχειρήσεις των γονιών τους και να κάνουν έτσι την επανάσταση που ποτέ δεν έκαναν;
    Ο κομπλεξισμός συνοδεία της κουκούλας, επιτηρούμενος από τους λοχίες των Εξαρχείων, καθοδηγούμενος από τους «στρατηγούς» και καλοσχεδιασμένος από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών και χωρών που απεργάζονται την ισοπέδωση της χώρας μας για να προωθήσουν συγκεκριμένα οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα, είναι η συνταγή που χρησιμοποιήθηκε στην καλομαγειρεμένη κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή, μόνο σε ένα δρόμο οδηγεί τον κάθε Έλληνα:
    - Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη προδότες.
    - Δεν θα σας στηρίξουμε στις ανομίες σας.
    - Δεν θα συμπράξουμε στη διάλυση της Ελλάδας.
    Και δεν θα τα κάνουμε όλα αυτά, όσο και αν δεν συμφωνούμε σε πολλά με τον Καραμανλή, επειδή εσείς θελήσατε να μας τα επιβάλετε, καταπατώντας την δημοκρατία που εμείς δημιουργήσαμε και το αναφαίρετο δικαίωμά μας εμείς να εκφραζόμαστε μέσα από αυτήν όπως εμείς επιθυμούμε.
    Μέσα από αυτή την άρνηση θα στηρίξουμε τον Καραμανλή επειδή σας μπήκε στο μάτι και σας χάλασε τις δουλειές που στήσατε εις βάρος μας. Και θα τον στηρίξουμε ως έλληνες πολίτες και όχι ως υποχείρια, δουλικά και ανεγκέφαλα παιδάκια, παραγεμισμένα με αλκοόλ, χασίσι και ηρωίνη, που κατέστρεψαν νομίζοντας πως έτσι θα μας φοβίσουν, θα μας απειλήσουν ή θα μας πείσουν για το δίκαιο του αγώνα των αφεντικών τους.
    Ποτέ οι Έλληνες δεν αγωνίστηκαν για το μηδέν και το σκοτάδι που εκπροσωπείτε εσείς και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο πάντα θα μας έχετε απέναντί σας κουκουλοφλώροι, εθνομηδενιστές και ληστοσυμμορίτες…


    Ένας αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ταρατατουλη δωσε πισω την εδρα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δεν εχασα την ζωη μου για τα ιδανικα τις Ν.Δ για να ακουω τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. hlithie 2 55 na sou po kai kati allo pou eine evreos gnosto EISE MALAKAS .pou pas re karagiozh diladi pistebis eilikrina oti o xontros eine kaliteros tou papandreou .ma afou eine anikanos to paradexthike monos tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
    "
    ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ
    ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΟΥΔΕΙΣ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΤΑΤΟΥΛΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΦΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΕΛΕΛΓΕΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Σ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΟ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΡΑΤΑΤΟΥΛΗ... ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΣΑΙ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΑΠΛΑ ¨"ΧΤΙΖΕΙΣ" ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ "ΘΕΣΕΙΣ" ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    ΕΛΕΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση