GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποκρισίες Σαρκοζί...

. Γράφει ο Βαγγέλης Νικολάου . Με έκπληξη άκουσα την πρωτοβουλία Σαρκοζι, για κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή. Μάλλον αυτός ο άν...

.
Γράφει ο Βαγγέλης Νικολάου
.
Με έκπληξη άκουσα την πρωτοβουλία Σαρκοζι, για κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή. Μάλλον αυτός ο άνθρωπος έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας και μας θεωρεί μάλλον ηλίθιους ή ανθρώπους χωρίς κρίση και μνήμη.
Και εδώ γενάται το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν από την μια να είσαι φίλος και να στηρίζεις την πολιτική της Αμερικής και από την άλλη να παίρνεις πρωτοβουλίες που είναι αντίθετες στο πνεύμα των φίλων και σύμμαχων σου;
Μετά την εκλογή του στις Γαλλικές εκλογές ο κατά τα άλλα Φιλέλλην Κύριος Σαρκοζι πήγε ταξιδάκι στον φίλο και σύμμαχο πρόεδρο των Αμερικανών. Είναι ο μοναδικός πρόεδρος της Γαλλίας, στα τελευταία, που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Αμερικάνικης πολιτικής.
Και αφού έχει τόσο καλές σχέσεις με την Αμερική , γιατί δεν πιέζει τους φίλους του Αμερικανούς να σταματήσουν άμεσα τον Πόλεμο;
Μήπως αυτό είναι ένα τέχνασμα για να ανέβει στα μάτια των Γάλλων γιατί η κατρακυλά του στις προτιμήσεις των Γάλλων έχει φτάσει στον πάτο;
Ευτυχώς όμως οι φίλοι και πατριώτες Γάλλοι δεν τρώνε κουτόχορτο και τέτοιους υποκριτές τους βάζουν στη θέση τους, όταν φυσικά έρθει η ώρα.
Το να χρησιμοποιείς τέτοια τεχνάσματα για να ανεβάσεις την χαμένη δημοτικότητα σου είναι επιεικώς απαράδεκτο και ανέντιμο, κύριε Σαρκοζι, φίλε του δικού μας Κύριου Καραμανλή.
Πατάς επί πτωμάτων δηλαδή, μόνο και μόνο για την δική σου προβολή γιατί ξέρεις πολύ καλά πως δεν πρόκειται να πετύχεις αυτό που ζητάς.
Και όλα αυτά για να δουν και οι δικοί μας Έλληνες πατριώτες, που εντυπωσιάσθηκαν από την επίσκεψη του στην χώρα μας και να καταλάβουν πως τέτοιοι άνθρωποι μόνο κακό μπορούν να μας κάνουν.
Και για αυτούς που θα σκεφθούν πως τα παραπάνω γράφω γιατί δεν συμπαθώ τους Γάλλους, τους ενημερώνω πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, έχω πολλούς φίλους στη Γαλλία και μετά την Ελλάδα είναι η χώρα που συμπαθώ περισσότερο και για τον λόγο αυτό ασχολήθηκα με το θέμα.

------------------------------------

10 σχόλια

  1. Βαγγέλη,

    "Εχεις μπερδεψει τη γραβάτα με το σόβρακο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ?
    ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΘΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?
    ΤΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ?
    ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ?
    ΝΑΙ,ΑΛΛΑ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ?
    ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ,
    ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ "ΠΡΟΔΩΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα ας τα δουν μερικοι-μερικοι που τον εχουν κανει ακομα και φιλελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Κύριε Νικολάου
    Γράφεις ένα σωρό άσχετα πράγματα .
    Για να μην γράψω και εγώ σεντόνι , θα σου υπενθυμίσω μια φράση του Λευτέρη Βενιζέλου :
    Δεν υπάρχουν Εθνικά ιδανικά , Εθνικά ιδεώδη , αλλά μόνο Εθνικά Συμφέροντα .
    Η Ιστορία πολύ πικρά μας δίδαξε ότι οι ξένοι πάντα κοιτάζουν τα Εθνικά τους συμφέροντα αλλά δυστυχώς εμείς πολλές φορές αντί να κοιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα κάναμε μαλακίες .
    Μας πηδούσαν οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη την δεκαετία του ’50 και οι κυβερνήσεις μας γκάριζαν για τον από ..... ‘’Βορράν κίνδυνον’’ !!!
    Δεν γράφω για τις σύγχρονες μαλακίες για να μην ταράξω τους κομματικοποιημένους επισκέπτες τους μπλόγκ .
    Οι τρισδισεκατομμυριούχοι Άραβες πετρελαιάδες με τα πολυτελή τους χαρέμια δεν έχουν βοηθήσει τους Άραβες της Παλαιστίνης όπως θα έπρεπε να τους βοήθαγαν από τον Β.Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα .
    Το Ισραήλ εδώ και 60 χρόνια παίζει το ρόλο του τραμπούκου των Η.Π.Α. στην Μέση Ανατολή οι πετρελαιάδες μόνο λόγια και ψίχουλα ελεημοσύνης έδωσαν στους Παλαιστήνιους . Περιμένατε να είναι πιό Αραβίφιλοι από του Άραβες οι Γάλλοι και οι άλλοι Ευρωπαίοι ;;;

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Aθήνα άνοιξε από το 1996 τις πόρτες για την περαιτέρω σύσφιγξη και εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων, με την σταθερή πεποίθηση ότι μια «ευρωπαϊκή» Tουρκία θα έδινε μέσα από περίπου «αυτοματικές» κοινοτικές διαδικασίες λύση στο ελληνικό πρόβλημα της εξ ανατολών πιέσεως της χώρας μας και στην υπόθεση της Kύπρου. Kαι εκφραστής της χαμογελαστής διπλωματίας της Aθήνας που ακολούθησε ήταν ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου ως υπουργός Eξωτερικών. Tόσο πολύ μάλιστα εμπιστευόταν ο σημερινός αρχηγός του ΠAΣOK την αμερικανική λογική για το θέμα της Kύπρου, ώστε δεν δίστασε να εκτεθεί δημοσίως υπέρ του «σχεδίου Aνάν», πριν από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Kύπρο.

    Hταν η πολιτική Σημίτη - Παπανδρέου η πιο «μαλακή» που ασκήθηκε ποτέ απέναντι στην Tουρκία, κατά τις συμβουλές και συστάσεις της Oυάσιγκτον.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Nέα Δημοκρατία και πριν και μετά τον Mάρτιο του 2004. Mόνη διαφορά, ότι ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής δεν βιάστηκε να πάρει, υπό διεθνή πίεση, θέση για το «σχέδιο Aνάν» πριν οι Eλληνοκύπριοι δώσουν τη δική τους γνώμη για το θέμα στο ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα, που παρήγαγε το 76% «όχι». Oύτε και μοιράστηκε ποτέ ο κ. Kαραμανλής την αρνητική γνώμη που είχε (και διατηρεί) ο κ. Παπανδρέου για τον πρόεδρο Tάσσο Παπαδόπουλο.

    Eντυπωσιακό είναι λοιπόν –ενίοτε και διασκεδαστικό– το γεγονός, ότι μετά την εκλογική ήττα του, στις 7 Mαρτίου 2004, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου και ορισμένοι σκληροί «εκσυγχρονιστές» του ΠAΣOK, καθώς και φίλοι τους σχολιαστές πολιτικής ελέγχουν διαρκώς τον K. Kαραμανλή για... έλλειψη μαχητικότητας απέναντι στην Aγκυρα στο ευρωπαϊκό πεδίο!

    Eίναι σήμερα προφανές ότι όπως συμβαίνει και στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής, έτσι και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου προσπαθεί να ασκήσει με το ζόρι «οξύτατες» κριτικές εκεί όπου δεν διαθέτει θέσεις πολιτικές διαφορετικές από αυτές που διατηρεί η ηγεσία K. Kαραμανλή. Eίναι, όμως, άκρως εντυπωσιακό ότι ο πρόεδρος του ΠAΣOK δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως στην εξωτερική πολιτική υπάρχει μια λογική συνέχεια εξελίξεων, που προσδιορίζεται από σειρά επιλογών και αποφάσεων που δεσμεύουν τη χώρα διεθνώς. Eτσι, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την κατάσταση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Eυρώπη, στο Aιγαίο, στην Kύπρο και στις σχέσεις με τις HΠA, έχουν φυσικά πίσω τους σειρά επιλογών, αποφάσεων και υπογραφών των ελληνικών κυβερνήσεων. Aνευ διακοπής από το 1993 και για έντεκα χρόνια, κυβερνήσεις του ΠAΣOK διαχειρίστηκαν τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Eίναι λοιπόν πολιτικά φαιδρό το να ασκεί σήμερα «οξεία» κριτική σ’ αυτά τα ζητήματα η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχεις ακούσει ποτέ ανάμεσα στη σχέση διπλωματίας / όπλων χαζοχαρούμενε στοχαστή;

    Να είσαι ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ όταν μιλάς για τον Σαρκοζί, πρόκειται για πολιτική προσωπικότητα που θα αφήσεις εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ?

    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ.
    ΟΜΩΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΧΗΜΑ !
    ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
    ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ SAN ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ.
    Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ ?????
    ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ !
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3 Ιανουάριος 2009 8:06 μμ



    ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ Η ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ?

    3 Ιανουάριος 2009 8:06 μμ

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΟΚ [ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση