GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ρουκέτες δίχως υπογραφή"...

. . ..στο Βορειο Ισραήλ. Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις. Χάνει δυνάμεις το κόμμα της Τζίπι Λίβνι. . Από τον Πάνο Χαρίτο http://www.panos...

.
...στο Βορειο Ισραήλ. Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις. Χάνει δυνάμεις το κόμμα της Τζίπι Λίβνι.
.
Από τον Πάνο Χαρίτο
.
Οι μνήμες του πολέμου ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια στο βόρειο Ισραήλ. Από τον Αύγουστο του 2006 είχαν να ακουστούν οι σειρήνες στην πόλη της Ναχαρίγια. Στις 07:20 σήμερα το πρωί ο συναγερμός καλύφθηκε από τον ήχο μιας έκρηξης στο γηροκομείο της παραλίας.
Η τρύπα που προκάλεσε ο πύραυλος -παλαιού τύπου- Κατιούσα ξεκινά από την οροφή διαπερνά κάθετα δυο ορόφους και καταλήγει στην κουζίνα του γηροκομείου.Όταν οι δημοσιογράφοι φτάσαμε στην περιοχή, αντικρίσαμε τις υλικές ζημιές και σοκαρισμένους ηλικιωμένους στα βαθιά γεράματα. Μόλις όμως είδαν το νοσοκομείο να γεμίζει με δημοσιογράφους, κάμερες, φωτογράφους το χαμόγελο έσκασε δειλά στα χείλη και το στόμα λύθηκε. ʼρχισαν να μιλάνε για το τι συνέβη και δεν σταματούσαν. "Βρήκαν παρέα και χαρά" σχολίαζε η υπεύθυνη του γηροκομείου.Όμως η επίθεση στο Ισραήλ, από το βορά έχει μια άλλη πτυχή πολύ πιο σοβαρή από τις υλικές ζημιές ή τη χαρά που πήρων οι γέροντες κι οι γερόντισες από τις απρόσμενες επισκέψεις που προκάλεσαν οι ρουκέτες από όποιον κι αν πυροδοτήθηκαν.
Η γενικότερη στάση της διεθνούς κοινότητας, των ξένων κυβερνήσεων και η απάθεια για το δράμα της Γάζας ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσαν σε κάποια μορφής αντίδραση. Η αίσθηση που υπάρχει για τις ρουκέτες από το νότιο Λίβανο, είναι πως αποτελούν αυτήν ακριβώς την απάντηση. Μια παρέμβαση (μήνυμα) από τη Χεζπολάχ στην άνιση μάχη της Γάζας.Με περισσότερους από 700 νεκρούς (επίσημα γιατί στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότεροι) και χιλιάδες τραυματίες στις τάξεις των αμάχων, οι παλαιστίνιοι έστεκαν μόνοι κι έρημοι. Με διπλωματικές ενέργειες και δηλώσεις η διεθνής κοινότητα επιχειρεί να πείσει ότι έχει σκύψει πάνω από το πρόβλημα και παλεύει για μια λύση, για την κατάπαυση του πυρρός.
Η Χεζμπολάχ πήρε την κατάσταση στα χέρια της κι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην ισραηλινή κυβέρνηση. "Σταματήστε τις επιχειρήσεις στη Γάζα".Την ευθύνη επέρριψαν σε οργάνωση παλαιστινίων που δρα στο νότιο Λίβανο, ωστόσο ο ισχυρισμός είναι αστείος αφού σε εκείνο το κομμάτι της χώρας, τίποτα δεν συμβαίνει δίχως την έγκριση της Χεζμπολάχ.Αξίζει πάντως να σημειωθεί πάντως ότι η οργάνωση δεν επιθυμεί να κλιμακώσει την κατάσταση στα νότια σύνορά της αφού θέλει να ρίξει το βάρος τωνδραστηριοτήτων της στις προγραμματισμένες για τις 7 Ιουνίου εκλογές στο Λίβανο.
Η επίθεση στο βόρειο Ισραήλ, ήρθε 40 λεπτά πριν την έναρξη των επιχειρήσεων από την αεροπορία στη Ράφα. Ήδη από χθες βράδυ ελικόπτερα του Ισραήλ έριχναν φυλλάδια στη Ράφα, ζητώντας από τον κόσμο να φύγει από τα σπίτια τους γιατί θα βομβαρδίσει την περιοχή.

Η επιχείρηση δεν έλαβε ποτέ χώρα. Η Χεζμπολάχ πρόλαβε τις εξελίξεις και δρομολόγησε διαφορετικά. Το Ισραήλ ενίσχυσε της δυνάμεις του στο βορά, τα αεροσκάφη πετούν στο νότιο Λίβανο και οι επιχειρήσεις στη Γάζα περιορίστηκαν – τουλάχιστον για το πρωί – μόνο στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Ο φόβος του Ισραήλ για ένα δεύτερο μέτωπο αυτή τη φορά με Χεζπολάχ στο νότιο Λίβανο, έκοψε το βήχα και τα χαμόγελα στους επιτελείς του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ.Οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και όχι της περαιτέρω πρόκλησης της οργάνωσης του Χασάν Νασράλα.

Αν και το Ισραήλ βομβάρδισε το νότιο Λίβανο, φρόντισε να χτυπήσει ανοιχτούς χώρους, χωράφια και όχι πόλεις και χωριά ή θέσεις της Χεζμπολάχ.
Στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που ζητούν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις στη Γάζα, αφού οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν επετεύχθησαν.Ήδη από χθες βράδυ δημοσκόπηση φέρνει και πάλι το κόμμα του Μέντζαμιν Νετανιάχου να προηγείται του Καντίμα της Τζίπι Λίβνι, η οποία φέρεται να έχει χάσει σε αξιοπιστία από την τελευταία δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί μια εβδομάδα πριν.
Ενισχυμένος ωστόσο εμφανίζεται προς το παρόν ο ηγέτης του εργατικού κόμματος Εχούντ Μπαράκ. Συγκεκριμένα το Λικούντ συγκεντρώνει 31 έδρες, το Καντίμα 26 και το εργατικό 16.
----------------------------------

12 σχόλια

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΛΙΒΝΙ (ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΝΤΟΡΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι μου λέει ότι έρχεται το τέλος του ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύετε οτι η ανταπόκριση της ΕΡΤ για τα γεγονότα στη Γάζα και το Ισραήλ μη αντικειμενική και ολίγον τι φιλοισραηλινή; Βλέπεται στο διαδίκτυο τα διαμελισμένα πτώματα των Παλαιστινίων και διαμαρτύρεστε γιατί η ελληνική τηλεόραση δεν τα δείχνει;
    Η απάντηση κρύβεται στον μόνιμο ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή, Πάνο Χαρίτο. Ο Χαρίτος έχει παντρευτεί Ισραηλινή με αποτέλεσμα να του επιτρέπουν να πηγαίνει όπου θέλει μέσα στο Ισραήλ με το αζημίωτο βέβαια.







    Η κρεββατομουρμούρα της Ισραηλίτισσας συζύγου


    Τόχει παραξηλώσει ο μόνιμος ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Μέση Ανατολή Πάνος Χάριτος: Λες και εκφωνούσε Δελτία Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, ο Χαρίτος μας διαβεβαίωνε όλες αυτές τις ημέρες πως από τους 300 νεκρούς Παλαιστινίους στην Γάζα, μόνο οι 25 είναι άμαχος πληθυσμός!.. Διαβάστε τι κατήγγειλε στο site «Τρωκτικό» ένας τηλεθεατής: «Σήμερα το πρωί (σ.σ.: Δευτέρα 29 Δεκέμβρη 2008) κατά τις 10:15 σε μια ενημερωτική εκπομπή της ΕΤ3 ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Ισραήλ Πάνος Χάριτος υποστήριξε τις πλέον φιλοισραηλινές θέσεις : Υποστήριξε την επιτυχία των βομβαρδισμών, αφού από τους 292 νεκρούς ...μόνο οι ...20 εξ αυ¬τών ήταν άμαχοι!!! Όταν δειλά η δημοσιογράφος του πάνελ (σ.σ.: Πόπη Τσαπανίδου) τον ρώτησε από ποιες πηγές προέρχονταν τα στοιχεία, αυτός συνέχισε ατρόμητος και επικαλέστηκε ...Παλαιστίνιους (!!!) δημοσιογράφους που τα έλεγαν αυτά... Εν τω μεταξύ οι... εικόνες έδειχναν εμφανώς τον ολοκληρωτικό βομβαρδισμό πολυκατοικιών και πολλές φορές οικοδομικών τετραγώνων. Δηλαδή ο Πάνος Χαρίτος προσπάθησε να μας πει ότι οι βόμβες του Ισραήλ ήταν πολύ διακριτικές και χτυπάνε μόνο τους ισλαμιστές της Χαμάς... Αγανακτισμένος πήρα τηλέφωνο στην εκπομπή και η απάντηση της κοπέλας στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ήταν η εξής : «Ε τι να κάνει κι αυτός... Γυναίκα Εβραία έχει και θέλει να αποφύγει την κρεββατομουρμούρα»!!!.. ΟΝΤΩΣ, ο συμπαθέστατος Χαρίτος έχει παντρευτεί μία πανέμορφη Ισραηλινή, την οποία γνώρισε το 2001, όταν είχε πρωτοκατέβει στην Μέση Ανατολή προκειμένου να καλύψει τον Δεύτερο Πόλεμο του Κόλπου για λογαριασμό της ΕΡΤ. Είδατε τι δύναμη έχει η Εβραία γυναίκα;
    http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/01/blog-post_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.
    ***********
    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ?

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ;

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

    ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ 100.000- 400.000 ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 07.01.2009

    YOUTUBE.ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΤΩΡΑ.

    Τελικά και το youtube μου φαίνεται οτι παίζει τον ρόλο του στην ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

    Ενα βιντεάκι το οποίο είχα ανεβάσει και περιείχε κάποιες φωτογραφίες απο την Γάζα και σάν μουσική είχα βάλει ενα τραγουδι του HANS ZIMMER απο το soundtrack της ταινιας BLACK HAWK DOWN αρχικά μου το απέριψαν με την πρόφαση ότι είναι CLOPYRIGHTED to τραγουδι και οτι επρεπε να το αλλαξω.

    Οκ το άλλαξα και εβαλα μια βλακεια για ηχο που ειχε το youtube και μου το ανέβασαν το βίντεο.

    Αλλα σήμερα μου έστειλαν μύνημα πάλι και μου είπαν ότι το βίντεο διαγράφηκε διότε περιείχε INAPPROPRIATE CONTENT.(ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ)

    ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ SCREENSHOT ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ απο το αccount μου.

    Καλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακατάληλο ( ΚΑΤΑ ΤΟ YOUTUBE ) περιέχει το βιντεάκι μου.

    Δηλαδή οι φωτογραφίες παιδιών με αίμα είναι ΑΚΑΤΑΛΗΛΕΣ ?

    Οι φωτογραφίες που έχω βάλει ενός αιμόφυρτου παλαιστίνιου που είναι απο μακριά τραβηγμένες ειναι ΑΚΑΤΑΛΗΛΕΣ ?

    Οι βομβαρδισμοί των ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟΙ ?

    Κι ομως παίζουν στο youtube και ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ στρατός έχει και δικό του κανάλι

    ορίστε και το link http://youtube.com/user/idfnadesk

    για να βλέπουμε όλοι απλόχερα την φρικαλεότητα των πράξεων τους….

    Oι κάφροι ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ τολμάνε και βάζουνε τα βίντεο τών βομβάρδισμών στο youtube

    και το youtube ενοχλείται απο τα βίντεο διαμαρτυρίας που δείχνουν τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών ?

    Δεν τους πειράζουν τα κωλαράκια που είναι πιγμένο το youtube αλλα τους πειράζουν τα ματωμένα παιδάκια.

    Γιαυτο και εγώ youtube σε γράφω στα TETOIA MOY και το ανέβασα στο liveleak.com.

    Δείτε και αν σας φαίνεται ακατάληλο πείτε μου.

    Direct Link:

    http://liveleak.com/view?i=5a4_1230952297

    Προτείνω να ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΜΕ όλα τα βίντεο πού ανεβάζει ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ στο κανάλι του στην διεύθυνση αυτή σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνανθρώπους μας του παλαιστίνιους.


    http://youtube.com/user/idfnadesk

    Δείτε πώς θα το κάνουμε αυτό.

    http://milkman.gr/2009/01/youtube-sucks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα αυτος ο Πανος Χαριτος που τον εχει στειλει το Ελληνικο δημοσιο(Ελληνικη TV) εκει κατω,ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια να γραφει εκθεση ιδεων για παιδακια του Γυμνασιου?.Ειναι αυτος ο "μονοπλευρος" πολεμικος ανταποκριτης?
    ντροπη σ'αυτον και στ'αφεντικα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για σιγα ρε...δηλαδη οποτε η κατιμα η η φαριτα η τα παπαρια μου δεν περνουν του ψηφους που θελουν θα βομβαρδιζουν οπου τους γουσταρη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Πάνος Χαρίτος είναι ο καλύτερος ανταποκριτής, χρόνια τώρα, στα θέματα της Μέσης Ανατολής.Ζει μόνιμα εκεί εξάλλου. Παρακολουθώ τις ανταποκρίσεις του και παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατάει ,δεν διέκρινα πουθενά μονομέρεια ή έλλειψη αντικειμενικότητας. Το ίδιο ισχύει και για τα άρθρα που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του. Δεν αντιλαμβάνομαι την εμπάθεια.Και για του λόγου το αληθές,www.panosharitos.com Τα σχόλια για την προσωπική του ζωή είναι ανάξια σχολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...Ακόμα και έτσι να είναι και ο δημοσιογράφος έχει γυναίκα που είναι εβραία δεν αφορά κανέναν. Μόνο σε μια περίπτωση μας αφορά. Αν το ρεπορτάζ που γίνεται για λογαριασμό της ΚΡΑΤΙΚΗΣ τηλεόρασης είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ. Η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί κατά των Ισραηλινών και η κρατική τηλεόραση πρέπει να είναι προσεχτική...
    http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_5129.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση