GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουκούλωμα και κουκούλες...

. Του Σωτήρη Βαρελά http://barelskitsa.blogspot.com/‏ . Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη έγινε η αφορμή μεγάλο μέρος του πληθυσμού να κατέβει ...

.
Του Σωτήρη Βαρελά
Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη έγινε η αφορμή μεγάλο μέρος του πληθυσμού να κατέβει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί. Αυτή η κατάσταση αρχικά ευνοούσε τους κυβερνόντες που ήθελαν διακαώς να ξεχαστούν σκάνδαλα όπως το Βατοπέδι. Οι διαμαρτυρίες όμως διαρκούσαν και υπήρχε ο κίνδυνος να αποκτήσουν οργάνωση και ιδεολογικό πλαίσιο. Τότε ως δια μαγείας εμφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι που άρχισαν να καίνε και να σπάνε παρασύροντας πολλούς ανεγκέφαλους σε αυτή την πρακτική. Και πάλι η προσπάθεια συντηρητικοποίησης της κοινωνίας δεν επιτεύχθηκε.
Ήρθε όμως το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Τρομοκρατία και πυροβόλησαν ένα άλλο παιδί τον 20χρονο αστυνομικό αυτή τη φορά. Το έργο γνωστό από τώρα και στο εξής με έκτακτα δελτία ειδήσεων, προσαγωγές υπόπτων και τους κυρίαρχους των 8 να δίνουν τα ρέστα τους στην ενημέρωση. Δε ξέρω αν και κατά πόσο κατευθύνονται τέτοιες ομάδες από τα παράκεντρα της εξουσίας ή αν είναι άτομα που ξεσπούν με βία στον κρατικό βιασμό αλλά βλέπω το προφανές ότι βάζουν βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας με προβοκατόρικες ενέργειες που αποπροσανατολίζουν το κίνημα.
---------------------------------

14 σχόλια

  1. ΡΕ ΣΥ ΒΑΡΕΛΑ ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΚΑΤΩ
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ
    ΚΟΙΤΑΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
    ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ
    ΕΣΑΣ ΤΩΝ 2-3000 ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΕΙΤΕ ΝΑ
    ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 325 ΦΟΡΕΣ
    ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΣΕ
    ΜΙΑ ΠΟΛΗ 5 ΕΚ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΩ ΡΩΤΑΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά είπαμε ανώνυμος αλλά όχι και μαλάκας. αφού τα ίδια γράφει ο άνθρωπος στο σκίτσο με εσένα που διαφωνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xτυπήθηκε αστυνομικός? Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου... γιά κάποιους "επαναστάτες"!!!
    _____________________________________

    Ένα παλληκαράκι χαροπαλεύει, μιά οικογένεια σπαράζει από τον πόνο και την αγωνία κι εμείς οι υπόλοιποι, παγωμένοι θεατές, ανοίξαμε το πανεράκι με τις αμπελοφιλοσοφίες...

    "Διαλέχτε!!! Πάρε Κόσμε! Απ' όλα έχει ο μπαξές!!! Εδώ οι καλές Θεωρείες!!!"...

    Θεωρείες συνομωσίας, θεωρείες βολικές πως κάποιους τους βόλευε η ώρα κι η κακιά στιγμή, θεωρείες γιά προβοκάτσια, θεωρείες περί του ηρωϊσμού κάποιων που έχουν μετατρέψει τους αστυνομικούς σε "εξάσκηση σε κινούμενο στόχο", θεωρείες πως από πίσω κρύβεται η κυβέρνηση που θυσιάζοντας ένα πιόνι βάζει στο χέρι το "λαϊκό μαζικό κίνημα"... Κι άλλα τέτοιες πολλές κι ενδιαφέρουσες...

    Και ο νεαρός αστυνομικός? Κι η οικογένεια του? Μας νοιάζουν καθόλου άραγε?

    "Ποσώς! Αστυνομικός ήταν! Μπάτσος! Σιγά!

    Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου!!!

    Προβοκάτσια καλέ μου είπαμε... Προβοκάτσια!!!"

    Στη χώρα αυτή, που η Σκέψη μπαίνει σε στενά κανάλια και πάει, που κόβεται και ράβεται κατόπιν παραγγελίας και συνταγής, που τα συνθήματα λειτουργούν πιά αυτόματα στον εγκέφαλο αποκλείοντας πολλές άλλες λειτουργίες, το πολύ πολύ να κάνουμε μιά ακόμη διαδήλωση γιά το γεγονός...

    Και φυσικά να μην ξεχάσουμε να φωνάξουμε το γνωστό:

    "Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι",

    γιά να τιμήσουμε όσους αστυνομικούς, πληγώθηκαν, σακατεύθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους σε ώρα καθήκοντος.

    Στη χώρα αυτή που η Σκέψη, μπαίνει σε στενά κανάλια και πάει, θα δει κανείς και πολλούς απ' αυτούς, που με τη στάση τους ευννοούν τέτοια φαινόμενα, που αποδίδουν το λάθος του ενός σε όλους, που δηλητηριάζουν τις νέες ψυχές με σπέρματα βίας, φανατισμού, μισαλλοδοξίας, να εκφράζουν τη λύπη τους !!!

    Δυστυχώς όμως, όταν η Σκέψη , μπαίνει σε στενά κανάλια και πάει, δεν αφήνει χώρο ούτε γιά συναισθήματα συμπόνοιας, ευθύνης, ανθρωπιάς, ούτε γιά κριτική ούτε γι' αυτοκριτική...

    Αναμασάει μόνο θεωρείες - συνταγές και προσπαθεί να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα...

    Αυτή τη φορά όμως δεν φαίνεται να πετυχαίνει η συνταγή, λείπουν πολλά υλικά και το αποτέλεσμα μοιάζει με το ... παντεσπάνι της χωριάτισσας!!!

    "Δεν έχουμε σιμιγδάλι, δεν έχουμε αυγά, δεν έχουμε γάλα, μα δεν πειράζει. Θα βάλουμε ότι έχουμε"...

    Κι ύστερα...

    "Τέτοιες βλακείες τρώνε στ' ανάκτορα μαθές"???

    Kι εγώ θα αναρωτηθώ:

    "Γιά πόσο καιρό ακόμη θα μας ταϊζετε με θεωρείες - κουτόχορτο και θα έχετε την απαίτηση να το τρώμε???"

    Και θα ευχηθώ:

    Καλή ανάρρωση στον νεαρό αστυνομικό, καλή δύναμη στην οικογένεια του, καλή σύλληψη στους εγκληματίες ενόχους που πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και λιγότερες ίσως θεωρείες, μα περισσότερη ελεύθερη σκέψη και ανθρωπιά στους Έλληνες...
    yiannas galanou
    http://yiannas.pblogs.gr/2009/01/xtyphthhke-astynomikos-siga-mh-staxei-h-oyra-toy-ga-daroy-gia-ka.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. OLA STIMENA KE KSEPOYLHMENA EINAI

    MH MASATE ADELFIA

    APO TOTE POY OI MYSTIKES YPHRESIES GINANE IDIOTIKES ETERIES KE KANOUN POLITIKA 8ELIMATA ti psaxnoume na vroume

    OLOI KATALAVENOUN OTI TA PAIDIA TOY TIMIOY KOSMOY EINAI 8YMATA AYTHS THS SYPSIS

    AFISTE TON PROLOGO PERI TROMOKRATIAS KE MH NOMIZETE POS O LAOS DEN GNORIZEI TIS PLEKTANES SAS KE TO PIOS EFAGE
    TON
    PAKOGIANI
    H
    TON LAMPRAKI
    H TON ALEXH

    EXOYN 8RASOS OI SKYLOUDES KE TA KOPROSKYLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σου είναι βρε ο άνθρωπος,…. Τι θυμήθηκα…… όταν ήταν πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης αν θυμάστε και εσείς είχε δώσει τα λεωφορεία της Αθήνας στους νοικοκυραίους του κόμματος και μας νοικοκύρεψαν καθώς βλέπαμε ουρές τα σόγια τους χτυπούσαν ψεύτικα εισιτήρια στους μετρητές των λεωφορείων για να γίνετε καταγραφή και να παίρνουν οι νοικοκυραίοι λεωφορειούχοι την επιδότηση, ωραίο κόλπο, φτωχομπινεδιάρικο, αλλά ως εκεί έφτανε το μυαλό τους, στο κάτω κάτω δεν είναι όλοι γεννημένοι για να έχουν offshore εταιρίες και με αυτές να κανονίζουν τις δουλειές τους.
    Όταν όμως ήρθε το Πασόκ, τους ζήτησε πίσω τα λεωφορεία, πού να τα δώσουν οι νοικοκυραίοι, και συνεπικουρούμενοι και από την δεξιά πρόβαλαν μεγάλη αντίσταση στο κράτος για μια περιουσία που δεν τους ανήκε, αλλά και τους είχε δοθεί με καθαρά Μητσοτακέικα κομματικά κριτήρια.
    Είχαν οχυρωθεί λοιπόν οι νοικοκυραίοι μας στα αμαξοστάσια, οι αλητονοικοκυραίοι μας, γιατί τέτοιοι ήταν και θα το δείτε αμέσως, και από εκεί έδιναν τον αγώνα τους.
    Ποιον αγώνα; Αυτόν να κρατήσουν τα κακώς δοθέντα σε αυτούς λεωφορεία, αν υπήρχε και παρανομία δεν θυμάμαι, αλλά για να ζητά το κράτος πίσω κάτι δεν ήταν σωστό.
    Για να τελειώνω, στην τελευταία τους πριν αναγκαστούν να τα παραδώσουν δια της βίας « ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤ»
    Παιδιά, δύο, τριών, πέντε, δέκα, δεκαπέντε, χρονών, αλλά αυτοί οι αλήτες τιμωρήθηκαν γιατί και τα λεωφορεία χάσανε, αλλά και με την πράξη αυτή χάσανε και την τελευταία, αν είχανε καλή μαρτυρία, γιατί η πράξη τους αυτή ήταν τόσο αποκρουστική, που ακόμη και οι δεξιοί υποστηρικτές τους κρύφτηκαν και δεν τους ήξεραν.
    Και μετά παραξενευόμαστε όταν κάποιοι άλλοι μεγαλονοικοκυραίοι και αυτοί, κατεβάζουν άλλα παιδία στους δρόμους, για να αποκτήσουν, « ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ » που θα τους πάνε στην ΕΞΟΥΣΙΑ.
    αν είχανε καλή μαρτυρία, γιατί η πράξη τους αυτή ήταν τόσο αποκρουστική, που ακόμη και οι δεξιοί υποστηρικτές τους κρύφτηκαν και δεν τους ήξεραν.
    Και μετά παραξενευόμαστε όταν κάποιοι άλλοι κατεβάζουν άλλα παιδία στους δρόμους, μεγαλονοικοκυραίοι και αυτοί, για να αποκτήσουν, « ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ » που θα τους πάνε στην ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  6. "Ελένη Ζαφειρίου, σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Γκιουλέκα, συνέταξε επίσης δύο συμβόλαια της Μονής. Ενα από τα συμβόλαια, που συντάχθηκε τον Απρίλιο του 2007, αφορά την πώληση στη Μονή Βατοπεδίου μιας εξαώροφης οικοδομής στο κέντρο της Αθήνας από μια κυπριακή off shore εταιρεία έναντι του ποσού των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ το ακίνητο ήταν στην Αθήνα, το συμβόλαιο έγινε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια η μετεγγραφή έγινε στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ

    ΓΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!

    ΝΑΙ Η ΟΧΙ???????

    diaporon-bl.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τον πρώτο:

    μακάρι να γίνει κάποια στιγμή αυτό που λες. μόνο με ένα τέτοιο ζύμωμα του κόσμου η οργή θα κάνει ποτάμι που θα πνίξει στο πέρασμά του κάθε τι σάπιο.


    enas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκεί στο Press σας είναι αδύνατο να μη λέτε ψέμματα;
    Στην προκείμενη περύπτωση δεν ΥΠΗΡΞΕ δολοφονία, αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ήταν ΑΤΥΧΗΜΑ.
    Εσείς δεν άκούσατε για το αποτέλεσμα της αντιβαλλιστικής;
    Το μόνο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΗΡΞΕ ήταν η προσπάθεια του πασόκ και των καναλαρχών να εκμεταλλευθούν πολιτικά ένα ατύχημα, "προτρέποντας" άλλους άμυαλους δεκαπεντάχρονους να σπάσουν και να κάψουν τη μισή Αθήνα και να βυθίσουν σε οικονομικό τέλμα τουλάχιστον 500 εμπορικές επιχειρήσεις.
    Αλλά τί σας νοιάζει εσάς για το πόσοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι;
    Εσείς είστε οι βολεμένοι, πάντα είσασταν οι βολεμένοι.
    Ντροπή σας τυχοδιώκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ?

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ;

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

    ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ 100.000- 400.000 ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο πολύς ο ρίζος, κάνει το παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΥΛΟΣ. Η ΚΡΥΦΗ ΓΚΕΙΣΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΧΙ.Ο.Κ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ.
    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΚΟΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ Η ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.
    ***********
    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ?

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ;

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

    ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ 100.000- 400.000 ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση