GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανεπιστημιακοί και άσυλο‏...

. Από την Ελένη Παπαδοπούλου http://elenipapadopoulou.blogspot.com/ . Ακούω στις ειδήσεις όλους αυτούς τους δημοσιογράφους να συγχαίρουν παν...

.
.
Ακούω στις ειδήσεις όλους αυτούς τους δημοσιογράφους να συγχαίρουν πανεπιστημιακούς και φοιτητές που διαφύλαξαν το άσυλο αντί να διαμαρτύρονται που αναγκάστηκαν οι Πανεπιστημιακοί να κάνουν τον φύλακα.
Είναι καλά οι άνθρωποι; Χαίρονται που πανεπιστημιακοί και φοιτητές άφησαν τα βιβλία τους, τις επιστημονικές τους εργασίες, την έρευνα και ταμπουρώθηκαν πίσω από τις πόρτες να κάνουν τους security; Μόνο στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα προξενούσε χαρά. Συγχαρητήρια λοιπόν στους φοιτητές που άφησαν τις σπουδές τους και πήγαν στο Πανεπιστήμιο όχι για μάθημα, αλλά για να κάτσουν πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες.
Συγχαρητήρια και στους καθηγητές που αποφάσισαν να αλλάξουν έστω και για λίγο επάγγελμα και να ασχοληθούν με τη φύλαξη των χώρων. Αντί η πανεπιστημιακή κοινότητα να ουρλιάζει για την προστασία της δουλειάς της και του κύρους της και να απαιτεί διευθέτηση του θέματος της φύλαξης των Πανεπιστημίων από την Κυβέρνηση και να ασχολείται με το επιστημονικό της έργο κάνει το θυρωρό και παίρνει και συγχαρητήρια από τους ανεγκέφαλους. Ε, βέβαια! Πότε αυτή η χώρα υπολόγισε τους επιστήμονες; Όταν θα σας δούνε και καθαρίστριες να σκουπίζετε τα σπασμένα εκεί να δείτε συγκίνηση που θα έχουν στα κανάλια.
Α, ρε ξεφτίλα!
------------------

46 σχόλια

  1. Καλα κανανε Ελενιτσα τι δηλαδη θα σαρεσε να μπουν μεσα τα κολοπαιδα να τα κανουν λιμπα αντε βουλοστο καιρος ηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ορδες του ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΛΑΒΑΝΟΥ θελουν τηλεοπτικη καλυψη και προβολη σε υψηλης ακροαματικοτητος ζωνη.... ετσι ειναι ολοι οι αλαβανιαρηδες ..

    ΧΑΙΡΕ ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΛΑΒΑΝΕ !

    προχωρα με τις πορδες (συγνωμη ΟΡΔΕΣ) σου να καταλαβεις την εξουσια .. ετσι απο το σοσιαλιστιλικι και το ροζ χρωμα της αριστερας ξεκινησε και το ινδαλμα σου ο μουσσολινι.... ασχετως αν βρεθηκε (αυτο μην το ξεχνας) στο τελος κρεμασμενος αναποδα με την τσιπρα του (συγνωμη ΤΣΟΥΠΡΑ) την κλαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΠΛΥΝΕ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ ΡΕ ΕΛΕΝΙΤΣΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ? ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ? ΟΤΑΝ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΛΑΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΥΛΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΛΕΟΝ ΄΄ΑΣΥΛΟ΄΄ ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ...

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΠΛΥΝΕ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ,ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΜΙΑ LOUI VITON ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ....ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την Ελένη Παπαδοπούλου


    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΝΕΤΑ ΤΟΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε τις ψευδοκουλτουριάρικους προβληματισμούς κοριτσάκι μου.

    Υ.Γ. Άν είσαι κοριτσάκι. Άν δεν είσαι,τόσο το χειρότερο για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά τις επιστημονικές εργασίες και τις έρευνες του κώλου που άφησαν.
    Ασχολήθηκαν λίγες ώρες με την φύλαξη του χώρου τους (αυτοί τον χρησιμοποιούν) όταν λείπουν γενικώς από τους χώρους (οι καθηγητές) για να κάνουν τις δικές τους δουλειές) και δεν σου άρεσε.

    Δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά οι τσογλαναραίοι να μπουν να σπάσουν και να κλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ BLOG THΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενταξει κυρια παπαδοπουλου, μην εξιστασθε ετσι που για μια ωρα οι πανεπιστημιακοι αφησαν τις εργασιες τους. Αντιλαμβανεσθε την υπερβολη σας φανταζομαι. Για να μπορουν αυριο να κανουν τις εργασιες τους, πρεπει να υπαρχει πανεπιστημιο αυριο και να μην το κανουν καποιοι ρημαδιο. Τι εξυπηρετει ακριβως αυτη η εκφραση αγανάκτησης απο μερους σας? Εκτος αν ειστε υπερ να μπουν μτα ΜΑΤ μεσα στο πανεπιστημιο για να το διαφυλαξουν. Γιατι ή τα ΜΑΤ θα το διαφυλαξουν, ή οι Πανεπιστημιακοι. Τα αγαλματα δεν εχουν την δυνατοτητα να εμποδισουν κανεναν. Πειτε μου, με ενδιαφερει η αποψη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που ήθελα να πω και κάποιοι δεν το κατανόησαν είναι πως η φύλαξη δεν είναι δουλειά των πανεπιστημιακών και των φοιτητών. Φυσικά και δεν πρέπει να καταστρέφονται τα Πανεπιστήμια, αλλά επιμένω πως δεν θα τα φυλάνε οι καθηγητές.
    Για το πως διαφυλάσσονται τα Πανεπιστήμια δεν έχετε παρά να ρωτήσετε ανθρώπους που φοιτούν ή εργάζονται σε αυτά στο εξωτερικό. Ούτε από ΜΑΤ ούτε από πανεπιστημιακούς.
    Και ας περιορίσουμε τους χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω ποιάς συνομωταξίας ζώον είναι αυτή η Ελένη που έγραψε το κείμενο αλλά για ένα πράγμα είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
    Ειναι τόσο μπερδεμένος ο εγκέφαλός της που είναι επικίνδυνη για τον εαυτό της.
    (εκτός εάν σνιφάρει πριν γράψει οπότε πάω πάσο).
    Βέβαια εάν με ρωτήσεις γιατί ανεβάζει τέτοιες αναρτήσεις ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΧΟΥΦΤΑΣ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ, τι να σου πώ.
    Μάλλον πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΕΝΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΤΣΙΠΡΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΥΧΟΝ Κ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ.
    ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΒΑΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΜ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ;
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ. ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑ.....ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΗΔΕΝ ΕΤΣΙ; Ε ΑΣ ΕΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΠΑΛΑΜΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κυρια παπαδοπουλου, επιμενω. Ρωτησα να μου πειτε πώς θεωρειτε οτι πρεπει να φυλασσονται τα πανεπιστημια. Η απαντηση "ρωτηστε φοιτητες του εξωτερικου" ασφαλως αντιλαμβανεσθε οτι δεν ειναι ικανοποιητικη. Θα δεχομουν ως απαντηση το "δεν ξερω". Αναγνωριζω παντως την καλοπιστια των αποψεων σας και του σχολιου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΑΙΡΕ ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΛΑΒΑΝΕ !

    οι ορδες του ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΛΑΒΑΝΟΥ θελουν τηλεοπτικη καλυψη και προβολη σε υψηλης ακροαματικοτητος ζωνη.... ετσι ειναι ολοι οι αλαβανιαρηδες ..

    ΧΑΙΡΕ ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΛΑΒΑΝΕ !

    προχωρα με τις πορδες (συγνωμη ΟΡΔΕΣ) σου να καταλαβεις την εξουσια .. ετσι απο το σοσιαλιστιλικι και το ροζ χρωμα της αριστερας ξεκινησε και το ινδαλμα σου ο μουσσολινι.... ασχετως αν βρεθηκε (αυτο μην το ξεχνας) στο τελος κρεμασμενος αναποδα με την τσιπρα του (συγνωμη ΤΣΟΥΠΡΑ) την Κλαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ως πανεπιστημιακός συμφωνώ με το αρχικό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά τα λέει, αλλιώς οι βουλευτές να περιφρουρούν τη βουλή, οι γιατροί τα νοσοκομεία και οι δικαστές τα δικαστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το βρήκα. Η Ελένη έχει πίσω της κάποιες εταιρείες ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΥ που μάλλον θέλουν να μπουν στο παιχνίδι. Βρε πιο άσυλο και κουραφέξαλα. Αφήστε τα ΜΑΤ να κάνουν την δουλειά τους επιτέλους. Α και κάτι άλλο. Ελένη εγώ ξέρω ότι τα πανεπιστήμια της Β. Αμερικής τα φυλάνε όντως σεκιουριτι. Μήπως αυτό εννοούσες παραπέμποντας σε φοιτητές του εξωτερικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    09/01/09

    Ε.Ε.
    Επιδείνωση στην οικονομία της Ευρωζώνης «βλέπει» ο Τρισέ . Προειδοποιεί πως οι πιο πρόσφατες προβλέψεις είναι οι πλέον δυσοίωνες. Και αυτό ισχύει σε
    παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνον στην Ευρωζώνη.

    Η.Π.Α.
    Έλλειμμα ύψους 409 δις. δολαρίων παρουσιάζουν tα συνταξιοδοτικά προγράμματα των αμερικανικών
    επιχειρήσεων, εξαιτίας της κάθετης πτώσης των Χρηματιστηρίων.
    Στα χαμηλά 40ετίας οι πωλήσεις στις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα !!!
    Η όξυνση της ανεργίας και οιδυσεύ- ρετες πιστώσεις ανέκοψαν την κατανάλωση την πιο καταναλωτική περίοδο του χρόνου, τη χριστουγεν- νιάτικη.
    Τον Δεκέμβριο η πτώση ήταν 1.7%, ενώ το τελευταίο δίμηνο του 08 ήταν 2.2%, δηλαδή η μεγαλύτερη από το 1970 !!!

    ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ / ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
    Ο Κρίστοφερ Ροντρίγκες, πρόεδρος της VisitBritain , της επίσημης υπηρεσίας τουρισμού της Βρετανίας
    προειδοποίησε ότι 50.000 εργαζό- μενοι στην τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας , κινδυνεύουν φέτος
    να χάσουν τη δουλειά τους !!!!!!

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΤΩΣΗ 10.6%
    Μεγάλη πτώση κατά 10.6% σημείωσαν σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο οι εξαγωγές της Γερμανίας , καθώς
    η παγκόσμια ύφεση περιόρισε σημαν- τικά τη ζήτηση για Γερμανικά προϊόντα.

    ΙΣΠΑΝΙΑ / ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
    Στα υψηλά 12 ετών έφτασε η ανεργία στην Ισπανία το 2008, αγγίζοντας τα 3 εκατ. άτομα, στοιχεία που υποδεικνύουν επιδείνωση της οικο- νομικής κάμψης. Ιδιαίτερα έχει πληγεί ο κατασκευαστικός κλάδος. Μέσα στο 2008, η ανεργία στην Ισπανία διογκώθηκε κατά 1 εκατ.
    άτομα ή 47%.


    EYE BIRD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ. Ανώνυμε πολύ ευχαρίστως να σας απαντήσω στην ερώτηση σας. Απλά δεν ήθελα να μακρολογήσω. Θα προτιμούσα ωστόσο να γνώριζα κάποιο στοιχείο σας. Λοιπόν στο εξωτερικό όλα τα Πανεπιστήμια έχουν φύλακες σε όλες τις εισόδους, οι οποίοι σου ζητάνε ταυτότητα για να μπεις. Εάν είσαι φίλος, γονιός κτλ. κρατάνε τα στοιχεία σου. Ότι γίνεται και στο Υπουργείο Παιδείας εδώ. Στην Αγγλία σε κάποια ιδρύματα τα μέτρα είναι ακόμη πιο αυστηρά, με μπάρες στις εισόδους. Για να μπεις πρέπει να συνοδεύεσαι από φοιτητή ή καθηγητή. Πάντως γενικά δεν μπορεί να μπει κάποιος που δεν έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο. Από κουλτούρα και παιδεία δεν διανοούνται οι φοιτητές να κάνουν κατάληψη, πόσο μάλλον να καταστρέψουν. Από σεβασμό στον εαυτό τους και έλλειψη χρόνου λόγω έρευνας οι καθηγητές δεν διανοούνται να κάνουν φύλαξη. Όπως γνωρίζετε στις άλλες χώρες ο καθένας κάνει τη δουλειά του και δεν είναι πολυπράγμων.
    Με το κείμενο μου δεν ήθελα να προσβάλλω τους πανεπιστημιακούς ή τους φοιτητές. Ήθελα όμως να τους προβληματίσω για το ρόλο τους μέσα στα Πανεπιστήμια. Κάποιοι το κατάλαβαν και τους ευχαριστώ. Κάποιοι άλλοι έδειξαν το επίπεδο τους.
    Για περισσότερα όσοι θέλουν ας διαβάσουν το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να καταργηθεί το Άσυλο. Σε καμμία χώρα Ευρωπαική δεν υπάρχει Άσυλο.
    Είναι καιρός η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.Όταν θέλει ΜΠΟΡΕΙ.
    Για σήμερα συγχαρητήρια στους Πανεπιστημιακούς που έκαναν ΄καθήκοντα φρουρών.Άλλη φορά όμως να μη ξανασυμβεί,διότι η Πολιτεία πρέπει λίαν συντόμως να προβεί στη λήψη μέτρων.ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.Αν θέλει να πάρει ένα BRAVO,όπως πήρε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κορίτσι μου λες χαζομάρες. Γιατί οι πανεπιστημιακοί και οι κανονικοί φοιτητές, χρόνια τώρα μιλάνε για την ανεξαρτησία του Πανεπιστήμιου από το κράτος. Αυτό σημαίνει όχι μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Και μια από τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις τους είναι να προστατεψουν τους δικούς τους χώρους όπου υποτίθεται ότι παράγεται η γνώση και διακινούνται οι ιδέες.Αν δηλαδή έμπαιναν οι μπάτσοι στα Πανεπιστήμια για να τα προστατέψουν από τους μπαχαλάκηδες που καταστρέφουν τα πάντα "δειλοί, μοιραίοι και άθλιοι αντάμα", θα σου άρεσε ανόητο κορίτσι; Την ίδια ώρα οι φίλοι σου οι δήθεν φοιτητές δε θα κάνανε τίποτα άλλο από το να τρελένονται στο διάβασμα στο σπίτι τους, αυτό θέλεις να μας πεις.Συγχαρητήρια για τη σιδερένια λογική και τα επιχειρήματά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κορίτσι μου λες χαζομάρες. Γιατί οι πανεπιστημιακοί και οι κανονικοί φοιτητές, χρόνια τώρα μιλάνε για την ανεξαρτησία του Πανεπιστήμιου από το κράτος. Αυτό σημαίνει όχι μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Και μια από τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις τους είναι να προστατεψουν τους δικούς τους χώρους όπου παράγεται η γνώση και διακινούνται οι ιδέες.αν δηλαδή έμπαιναν οι μπάτσοι στα πανεπιστήμια για να τα προστατέψουν από τους μπαχαλάκηδες που καταστρέφουν, "δειλοί, μοιραίοι και άθλιοι αντάμα", θα σου άρεσαν. Την ίδια ώρα οι δικοί σου οι φοιτητές δε θα κάνανε τίποτα άλλο από το να τρλένονται στο διάβασμα στο σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ. ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ.

    ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ. ΜΑ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ.

    ΧΤΙΣΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ (ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Από τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο θεωρείται Άσυλο, αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα περιφρουρηθεί είναι η ίδια η Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Η οποία έχει μέσω των Πρυτανικών Αρχών τη δυνατότητα να άρει το άσυλο. Αν όμως δεν θέλει να άρει το άσυλο, θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους να προστατέψει το χώρο της. Να βρει λύσεις.
    Αλλά βέβαια, θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Άσυλο ναι, προστασία ναι φυσικά, αλλά με τους όρους που θέλουμε. Και η Κυβέρνηση απλά να υλοποιεί.
    Λοιπόν, τι προτείνετε; Ήδη κάποιοι αναγνώστες σας έθεσαν το ίδιο ερώτημα και σεις απαντήσατε να ρωτήσουμε φοιτητές του εξωτερικού. Μόνο από την απάντησή σας φαίνεται πόσο ΔΕΝ σας καίει το θέμα του Ασύλου, αλλά σας καίει το θέμα των ζημιών, κάτι που πονηρά το προσπερνάτε.
    Πάμε παρακάτω λοιπόν: ναι, ή όχι στην άρση; Πως γίνεται τα ΔΑΠοκρατούμενα ΑΕΙ να ανέχονται όλα αυτά για δεκαετίες, δεν μπορώ να το καταλάβω. Ποιον φοβούνται; Ή μήπως ανέχονται αυτή την κατάσταση, περιμένοντας την ισοπέδωση αυτών των Ιδρυμάτων με συνέπεια να στρώνουν το έδαφος για τα Ιδιωτικά ΑΕΙ; Μήπως είναι η αδιαφορία και η απάθεια και οι άλλες δουλειές, όπως πετυχημένα αναφέρει αναγνώστης στο post των 9:19;
    Το σίγουρο είναι Κα Παπαδοπούλου, πως απλώς θυμώνετε με το αποτέλεσμα, χωρίς καν να αγγίζετε τα αίτια και χωρίς φυσικά να προτείνετε 'μια κάποια λύση' ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΒΛΑΚΑ 9:54 μμ

    ΕΛΑ ΝΕ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΙΣΟΤΗΤΑ...ΕΛΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΗ ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΝΑΡΧΟΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ?ΠΕΣΑΝΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΑΠΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΑΤΕ ΜΕΝΤΕΣ?ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΤΕ.ΚΑ'Ι' ΚΑ'Ι' ΚΑ'Ι' ΚΑ'Ι' ΚΑ'Ι' ΚΑ'Ι' ΚΑ'Ι'.ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προτείνω να χορηγηθεί στους καθηγητές και το ΔΕΠ επίδομα φύλαξης κτιρίων, προσαυξημένο δε εάν η φύλαξη περιλαμβάνει και ολονυχτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ναι,διασφαλισαν το ασυλο των ανιατων.Απο την πολυ μαλακια εχουν παθει εγκεφαλικο μαλακομπουκωμα φοιτητες και καθηκι-τες,οχι βεβαια ολοι,και νομιζουν οτι προστατευουν το 'μαγαζι' της μεταπολιτευσης που ονομασαν 'δημοκρατια'.Η κατα το λαικωτερον,μπουρδελο,οπου ο καθενας μπορει να εχει γνωμη και αποψη.Καραγκιοζηδες Νεοελληνες.Μιλαω για αυτους που κατα τυχη η 'υποπτως' ζουν σε αυτον τον χωρο και προσπαθουν να καταστρεψουν τα παντα.Αυτοι θελουν να τους βαλεις σε μεγαλη χωματερη,και να τους πλακωνεις στις κλωτσιες τρεις φορες την ημερα πριν τους ποτισεις κατουρο και σκατα.Γιατι με τετοια μονο τρεφονται τα αποβρασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΚΡΩ ΑΩΤΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ.

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ = ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΗΛΙΘΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κα Ελένη, στο μπ@@ρδέλο που ζούμε, αν δεν κάνεις κάτι μόνος σου, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
    Αν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (καθηγητές/φοιτητές) δεν περιφρουρίσουν το χώρο τους, κανένα ρημαδοκράτος δεν πρόκειται να το κάνει για αυτούς.
    Άρα...
    Όσο για το τι γίνεται στο εξωτερικό, αν πραγματικά ξέρεις, δεν είναι να απορείς γιατί δε γίνεται το ίδιο στο Ελλαδιστάν (η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που ανήκει στον Τρίτο Κόσμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θέλετε πραγματική αλλαγή;

    Τότε, πρέπει να συλληφθούν οι εγκέφαλοι όλων αυτών των δήθεν εξεγέρσεων κτλ. Αυτοί δεν είναι άλλοι από εκείνους τους τρομοκράτες που φοράνε τον μανδύα του καθηγητού πανεπιστημίου!!

    Συλλάβετε τους καθηγητές πανεπιστημίων που ανήκουν στο ΣΥΝασπισμό!! Και τότε η συμμορία θα διαλυθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Mας δουλεύεις κοπέλα μου; Με ποιά βιβλία και εργασίες ασχολούνται οι φοιτητές και οι καθηγητάδες τους στα δημόσια πανεπιστήμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σημειώστε τώρα και την υπέρτατη βλακεία της έννοιας "άσυλο"

    Άσυλο ως έννοια υπήρχε τον μεσαίωνα, όταν διάφοροι επιστήμονες της τότε εποχής εξέφραζαν απόψεις (κυρίως στην Φυσική, Χημεία) που δεν συμφωνούσαν με την Ιερά Εξέταση και θεωρούνταν εξτρεμιστικές ή εντελώς τρελές (αν θυμάστε την άποψη ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο)!! Οι επιστήμονες αυτοί κυνηγούνταν ανελέητα και βρήκαν καταφύγιο τα Πανεπιστήμια με το πρόσχημα "της ελεύθερης διακίνησης ιδεών" Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν, εντός του πανεπιστημίου ήταν ελέυθεροι και δεν οδηγούνταν στην πυρά!!

    Σήμερα, ούτε λόγος για τέτοιο αναχρονιστικό μέτρο αφού εν έτει 2009 μπορείς να εκφράσεις ότι θέλεις και όπου θέλεις χωρίς να σε εμποδίσει κανείς, τόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημίου (αρκεί να μη λες χονδρές μαλακίες και σε πάρουν με τις πέτρες! χαχα).

    Γι αυτό και αν το πείτε σε Άγγλους ή Γάλλους, θα γελάνε διότι αυτό υπήρχε μόνον! τον μεσαίωνα.

    Μηπως, η Ελλάδα ζει τώρα τον μεσαίωνα τελικά;;


    ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καταργήστεο το Ασυλο προς το συμφέρον της Ελλάδος μας...
    Καταργήστετο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ελένη Παπαδοπούλου (του Γεωργίου της εθνοσωτήριας)
    http://elenipapadopoulou.blogspot.com/

    φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η έννοια της "ασυλίας" προμοτάρεται από το καθηγητικό κατεστημένο (με τις γνωστές ψευδοαριστερίστικες κομματικές διασυνδέσεις) προκειμένου να διαπράττονται κακουργήματα (τύπου παντείου και χειρότερα) χωρίς να μπορεί να μπει κανείς μέσα για να ψάξει, άν δεν έχει πάρει την άδεια των ίδιων των... κακοποιών!

    Τώρα οι γραβατωμένοι αληταράδες χέστηκαν επάνω τους, από το φόβο τους, ότι στο επόμενο καταστροφικό μπάχαλο, η ηλίθια έννοια του ασύλου θα ακυρωνόταν από τη ΝΔ με συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, είχαν πάρει το μήνυμα από την άννα διαμαντοπούλου η οποία κατάλαβε ότι από τις καταστροφές, ο μόνος που δεν κερδίζει είναι το πασοκ (ενώ από την αιφνίδια κατάργηση του ασύλου θα οφελούνταν μόνον η νουδου).

    Και έτσι, βάλαν τους εγκάθετους των νεολαιών να υποδυθούν το ρόλο του "φοιτητή-σεκιουριτά".

    Όλα είναι μία κακοστημένη κωμωδία για να χάβουν το παραμύθι οι ηλίθιοι ψηφοφόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Άγαπητή Ελένη,

    διάβασα στην ανάρτησή σου κάποιες φράσεις (αποκόπτοντας ενδιάμεσες λέξεις) που με άφησαν έκπληκτο:


    ---

    1)

    "πανεπιστημιακοί άφησαν τις επιστημονικές τους εργασίες..."

    Απάντηση: Στην ελλάδα, αγαπητή, δεν γίνονται "επιστημονικές εργασίες" αλλά "πανεπιστημιακές δουλειές", με την έννοια του πασαλείμματος και της αρπαχτής, από κάποιο δευτεροκλασάτο ερευνητικό πρόγραμμα. Εχω πολύ καιρό να διαβάσω έστω και ένα paper της προκοπής που να συντάχτηκε μέσα σε ελληνικό ίδρυμα. Άλλωστε, οι περισσότεροι από όσους παριστάνουν, εκεί μέσα, τους "καθηγητές" ή τους "ερευνητές" είναι, κατά κανόνα, κάποιοι ημι-αστοιχείωτοι που... "τρούπωσαν" μέσα από σκληρή δουλειά κομματικής διαπλοκής και αφισοκόλλησης και όχι χάρη στις επιστημονικές ή ερευνητικές δεξιότητές τους.

    ----
    2)
    "Συγχαρητήρια λοιπόν στους φοιτητές που άφησαν τις σπουδές τους"

    Πλάκα μας κάνεις, τώρα; Η τελευταία φορά που κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι πρέπει να "σπουδάσουμε" (και όχι να "διέλθουμε") ήταν πριν από 30 χρόνια και εμείς -μη εξαιρουμένου του υπογράφοντος- διαδηλώναμε "ενάντια στην αυταρχική εντατικοποίηση των σπουδών". Εκτοτε, τα πράγματα (με εξαίρεση το φραπόγαλο) εξελείχθηκαν προς το ακόμα χειρότερο.

    (Χωρίς να ξεχνάω και το εκπληκτικό ... αγωνιστικό αίτημά μας, τότε:
    "Το 5 είναι κεκτημένο φοιτητικό δικαίωμα!"

    ----

    Είδα επίσης στο μπλόγκ σου (από όπου έκανα ένα σύντομο πέρασμα) ότι γκρινιάζεις για την ποιότητα της ελληνικής τηλεόρασης και για τη σαβούρα που κατακλύζει τα ιδιωτικά κανάλια.

    Η γνώμη μου είναι ότι η "σαβούρα" υπάρχει σε όλες τις τηλεοράσεις, όλων των χωρών, από τη στιγμή που το "οικουμενικώς ζητούμενο" είναι η αποβλάκωση των (ανύποπτων) "υπηκόων".

    Όσον αφορά, πάντως, την ελλάδα, η γνώμη μου είναι ότι όταν θα καταφέρουμε εμείς οι ίδιοι, ως λαός, να αποβάλουμε τη σαβούρα από μέσα μας, τότε (ίσως) να πάψουν τα σκουπίδια να είναι τόσο περιζήτητα από την ιδιωτική τηλεόραση και τις εκπομπές της. Αλλά πού...

    Μέχρι τότε, το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να μποϋκοτάρουμε (έως και διαπομπεύουμε!) όσα προϊόντα και υπηρεσίες διαφημίζονται σε εκπομπές που εμείς (αυθαίρετα - κι ας μας "χαρακτηρίσουν") θεωρούμε ότι υποβιβάζουν το ήδη χαμηλό επίπεδο του μέσου έλληνα.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπράβο Ελένη, όσο περισσότερο ακούγονται φωνές κοινής λογικής σαν τη δική σου, τόσο πιθανότερο αυτή να επικρατήσει επιτέλους στον έρμο μας τον τόπο. Είναι καιρός να ανατραπεί πια η ιδεολογική επικυριαρχία μιας (ψευδο)αριστεράς που λειτουργεί ως στρατός κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όταν πάω σε νοσοκομείο αναμένω να βρω καλούς γιατρούς, όχι γιατρούς-φύλακες.
    Το αρχικό κείμενο είναι εύστοχο, σταματάτε επιτέλους να ανακαλύπτετε κάθε μέρα τον τροχό. Η δουλειά των πανεπιστημιακών είναι η έρευνα και διδασκαλία.
    Για τη φύλαξη των κτιρίων πρέπει να υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι. Σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται και όποιος λέει το αντίθετο ή είναι άσχετος ή κακόβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαίρομαι που το κείμενο άναψε συζητήσεις. Δεν είμαι ότι φασίστας, ούτε έχω σχέση με τη χούντα, ούτε προωθώ τις εταιρίες security. Αγνοώ γιατί κάποιοι εκνευρίζονται με τη λύπη και την αγανάγκτηση μου που η πανεπιστημιακή κοινότητα αναγκάζεται να πάρει στα χέρια της τη φύλαξη. Φυσικά το άσυλο πρέπει να καταργηθεί, γιατί απλά δεν είναι πλέον άσυλο του Πανεπιστημίου, αλλά του κάθε προβληματικού αυτής της κοινωνίας. Το άσυλο κατά τη διάρκεια καταλήψεων ισχύει για όλους τους άλλους εκτός από την πανεπιστημιακή κοινότητα (καθηγητές και φοιτητές), η οποία δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.
    Και για να κλείσω δεν ξέρω πόση μαγκιά είναι να μιλάς άσχημα πίσω από την ανωνυμία σου και να απευθύνεσαι υποτιμητικά σε κάποιον που αν μη τι άλλο υπογράφει με το όνομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μερικοί δε ξέρουν τι λένε εδώ μέσα... Ξέρω από πρώτο χέρι πως έχει σταματήσει η έρευνα σε διάφορες σχολές όλες αυτές τις μέρες. Υπάρχουν πολλοί καθηγητές που έχουν ενοχληθεί πολύ με αυτή την κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. αχ ελενη κι υστερα ξυπνησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ελενίτσα... πέρνα αύριο από τον Μαρκογιαννάκη να πάρεις τον μισθό σου... άξιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΧΑΙΡΕ ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΛΑΒΑΝΕ !

    οι ορδες του ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΛΑΒΑΝΟΥ θελουν τηλεοπτικη καλυψη και προβολη σε υψηλης ακροαματικοτητος ζωνη.... ετσι ειναι ολοι οι αλαβανιαρηδες ..

    ΧΑΙΡΕ ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΛΑΒΑΝΕ !

    προχωρα με τις πορδες (συγνωμη ΟΡΔΕΣ) σου να καταλαβεις την εξουσια .. ετσι απο το σοσιαλιστιλικι και το ροζ χρωμα της αριστερας ξεκινησε και το ινδαλμα σου ο μουσσολινι.... ασχετως αν βρεθηκε (αυτο μην το ξεχνας) στο τελος κρεμασμενος αναποδα με την τσιπρα του (συγνωμη ΤΣΟΥΠΡΑ) την Κλαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τάκιτος :
    10 Ιανουάριος 2009 3:56 μμ

    ------------------

    Όταν διαλέγεις ένα νικνέιμ που υποδηλώνει μία παιδεία, δεν είναι ανάγκη να εκδηλώνεις μικροψυχία όταν μετέχεις σε διάλογο με ανθρώπους με τους οποίους ενδεχομένως να διαφωνείς πάνω σε δευτερεύοντα ζητήματα "επι του πρακτέου".

    Κρίμα!!!

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση