GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός Ρώσος δικηγόρος...

Από την Μυρτώ Κοντογιώργη . Ένας γνωστός Ρώσος δικηγόρος που ασχολιόταν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη σκοτώθηκε ...

Από την Μυρτώ Κοντογιώργη
.
Ένας γνωστός Ρώσος δικηγόρος που ασχολιόταν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη σκοτώθηκε την Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της Μόσχας. Ο δικηγόρος Stanislav Markelov μόλις είχε φύγει από ένα συνέδριο στο οποίο είχε ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του κατά της πρόωρης αποφυλάκισης του Yuri D. Budanov, ενός πρώην Ρώσου κομάντο που είχε καταδικασθεί για τον φόνο μιας νέας γυναίκας από την Τσετσενία. Μαζί με τον δικηγόρο ήταν και μία δημοσιογράφος, η Anastasia Baburova, 25 χρονών. Και οι δύο πυροβολήθηκαν. Ο δικηγόρος, 34 ετών, είχε γίνει στόχος, διότι είχε αναλάβει υποθέσεις κατά Ρώσων στρατιωτικών, σκληροπυρηνικών Τσετσένων και νεοφασιστών. Ο δικηγόρος ήταν διευθυντής ενός ινστιτούτου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
------------------------

15 σχόλια

  1. Όσο σκεύτομαι ότι υπάρχουν ηλίθιοι που εκθειάζουνε αυτό το φασίστα τον Πούτιν τόσο ανάβουν τα λαμπάκια μου.
    Καιδυστυχώς δεν είναι μόνο οι Λιακόπουλοι που έχουν και το ακαταλόγιστο. Είναι και οι Γιανναράδες που γράφουνε άρθρα ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα Πούτιν που να καθαρίζει τους ενοχλητικούς με τον αλάνθαστο καγκεμπιτικο τρόπο του Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπη και αισχος στα φασιστικα καθεστωτα που δολοφονουν ανθρωπους που υπερασπιζονται τα ανθρωπινα δικαιωματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα τον καναν ! Πηγε να υπερασπιστει τους Τσετσενους!!!
    Οι Τσετσενοι διαπραξαν γενοκτονια εναντιον του Ρωσικου λαου τη δεκατια του 90. Ειναι απο τους πιο βαρβαρους μουσουλμανικους λαους και κηρυξαν τζιχαντ εναντιον των Ρωσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11.29

    ε, άμα είναι έτσι τότε "εντάξει", να τους καθαρίσουμε όλους τους Τσετσένους, ή ακόμα καλύτερα όλους τους Μουσουλμάνους...

    κυρ μαλάκα, ο νόμος λέει ότι "δεν επιτρέπεται ο εγκωμιασμός παράνομης πράξης (εν προκειμένω εγκλήματος κατά ζωής) ούτε η προτροπή σε τέτοια".

    Προτείνω λοιπόν, για να αυτοδικήσω, να τελειώνουμε με το είδος σου. ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

    φερστέν ντου σβάιν ντου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11+29

    ουστ στο διάλο μπουρτζο. ταγαρι.
    ακους εκεί "τον εκαναν"...

    αντε ρε ταισεις τα γουρουνια που εχεις κι "αποψη" τσακλοκουδουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαλακες 10.42 και 11.22!!! Ξερετε ποσο αμαχο ρωσικο πληθυσμο εχουν σκοτωσει οι Τσετσενοι τη δεκαετια του 90 ? Ευτυχως τους περισσοτερους τσετσενους τρομοκρατους τους εχουν εξοντωσει , αλλα εχουν μεινει και μερικοι που βρηκαν καταφυγιο στη Δυση (βλεπε Ζακαεφ στο Ηνωμενο Βασιλειο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και επειδή οι Τσετσενοι διαπραξαν γενοκτονια εναντιον του Ρωσικου λαου τη δεκατια του 90 πρέπει σήμερα να σφάζονται κάποιοι δικηγόροι που επιδιώκουν τα αυτονόητα;
    Τότε μέχρι σήμερα έπρεπε να σφάζουμε με κονσερβοκούτι τα χρυσαύγουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕΕΕΕ ΚΑΝΟΘΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ... ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ... ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22 Ιανουάριος 2009 11:29 μμ "Οι Τσετσενοι διαπραξαν γενοκτονια εναντιον του Ρωσικου λαου τη δεκατια του 90"...Είσαι εντελώς ασχετος με το αντικείμενο και με την ιστορια. Βρε βοοειδές, στην Τσετσενια κατοικουν Τσετσενοι και οι ρωσοι καναν εθνοκαθαρση, λιακοπουλακι.
    Ανωνυμος 23 Ιανουάριος 2009 10:42 πμ....Εισαι βλαμμενο κοριτσακι μου;Ποιος επιτεθηκε ρε βοοειδες και συ φασιστακο...Δηλαδη ο Καραϊσκακης και ο Ανδρουτσος ήταν τρομοκρατες;Ποσο προπαγανδα εχεις φαει για να μαθεις να υγραινεσαι οταν ακους για τον πουτιν τον φονια, ουστ, ανωμαλε...προτεινω να διαβασεις το "μαζοχιστικο ανθρωπο" του Βιλχελμ Ραιχ, μπας και ανακαλυψεις απο που πηγαζει ο ραγιαδισμος και η πουτινολατρεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαλακες 10.41 και 1.43 !!! Ειστε πολυ μαλακες!!! Το 1989 στη Τσετσενια ζουσαν 300.000 ρωσοι και 750.000 τσετσενοι.Το 2002 στη τσετσενια ζουσαν μολις 40.000 ρωσοι και περιπου 800.000 τσετσενοι.Το 1994 ο ρωσικος στρατος μπηκε στην τσετσενια για να προστατεψει τον ρωσικο πληθυσμο και να εξοντωσει τους τρομοκρατες.Το 1996 υπεγραφηκε συμφωνια ειρηνης μεταξυ Ρωσιας και τσετσενιας.Απο το 1996 εως το 1999 υπηρχε de facto αναγνωριση της τσετσενιας.Οι τσετσενοι σκοτωναν αθωους ανθρωπους , εκλεβαν περιουσιες , απηγαγαν ξενους δημοσιογραφους για να ζητησουν λυτρα!!! Τον αυγουστο του 1999 ενα μερος των τσετσενων τρομοκρατων εισεβαλε στο Νταγκεσταν (αυτονομη επαρχια της Ρωσιας ).Δηλαδη οι τσετσενοι παραβιασαν τη συμφωνια ειρηνης.Παλι σκοτωσαν αθωο κοσμο και ρωσους αστυνομικους.Η Ρωσια αντεδρασε και μπηκε στο Νταγκεσταν για να τους εξοντωσει.Οι τσετσενοι υποχωρησαν στην Τσετσενια.Οι Ρωσοι ξαναμπηκαν στην Τσετσενια και κατα τη διετια 1999/2000 σκοτωσαν τους περισσοτερους τσετσενους και αραβες τρομοκρατες.Αυτη ειναι η αληθεια!!! Ενας Ελληνας πρεπει να ειναι μεγαλος μαλακας για να υποστηριζει τους τσετσενους , οι οποιοι κυρηξαν τζιχαντ εναντιον Ορθοδοξων Χριστιανων. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σεπτέμβρης 1998: Εχουν ωριμάσει συγκρούσεις στο εσωτερικό των Τσετσένων αποσχιστών. Το πιο ακραίο τμήμα τους ευθέως κατηγορεί τον Μασχάντοφ πως έχει κάνει μυστικές συμφωνίες με το Κρεμλίνο κι έχει «πουλήσει» τα «εθνικά συμφέροντα». Ο Μασχάντοφ απαντά παύοντας την κυβέρνηση, στην οποία ηγούνταν ο Μπασάεφ. Στην Τσετσενία αρχίζουν συγκρούσεις ανάμεσα στους χτεσινούς συμμάχους, τους οπλαρχηγούς των Τσετσένων αποσχιστών. Σταδιακά ο Μασχάντοφ χάνει τον έλεγχο, ενώ ο μεγάλος χαμένος είναι ο άμαχος πληθυσμός, που βρίσκεται στο έλεος των διάφορων (υπολογίζονταν σε 157) «οπλαρχηγών». Πέρα από την αύξηση της εγκληματικότητας, την κοινωνική εξαθλίωση του πληθυσμού που είχε απομείνει στην Τσετσενία (περίπου 400.000 άνθρωποι), άρχισε ανοιχτά να γίνεται κι εμπόριο ανθρώπων, που παρά τη θέλησή τους είχαν πέσει στα χέρια διάφορων συμμοριών.
    Στην Τσετσενία καταφθάνουν αρκετοί ξένοι ένοπλοι, που στηρίζουν το θρησκευτικό ρεύμα του ουαχαμπιτισμού και χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.

    Αύγουστος 1999


    Ο ισλαμιστής Τσετσένος ηγέτης Σαμίλ Μπασάγεφ ξεκινά ιερό πόλεμο κατά της Ρωσίας για την ανακήρυξη ισλαμικού κράτους στην γειτονική δημοκρατία του Νταγκεστάν. Η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει τις θέσεις των ισλαμιστών στο Νταγκεστάν, καθώς και τα τσετσενικά χωριά που βρίσκονται κοντά στην μεθόριο.

    Σεπτέμβριος 1999


    Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε συγκροτήματα διαμερισμάτων σε διάφορα μέρη της Ρωσίας αποδίδονται σε Τσετσένους αυτονομιστές. Τα ρωσικά στρατεύματα εφορμούν ξανά στην Τσετσενία, κάτι που ο νέος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο για να παταχθεί η τρομοκρατία. Το Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, βομβαρδίζεται μαζικά μέχρι το Μάρτιο του 2000. Ο δεύτερος πόλεμος της Τσετσενίας έχει ξεκινήσει.

    28 Μαρτίου 2000


    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποσχόμενος γρήγορη νίκη επί των Τσετσένων.

    Ιούνιος 2000


    Ο νέος ρώσος πρόεδρος θέτει την Τσετσενία "υπό άμεση προεδρική διοίκηση". Ο πρώην μουφτής της Τσετσενίας Αχμέντ Καντίροφ διορίζεται επικεφαλής της διοίκησης της Τσετσενίας και λογοδοτεί στον Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καθυστερημενε 23 Ιανουάριος 2009 8:06 μμ...πολύ αντικειμενικες οι πουτινοπηγες σου λιακοπουλακι...ξερεις βρε βοδι τι εστι καντυροφ και μιλάς; ζωον. ξερεις τι κανουν και καναν οι αλκοολικοι σου ρωσοι στα παιδακια της τσετσενίας και γιατί αυτοι απεγνωσμενα προσπάθησαν να μεταφέρουν τον πόλεμο στη ρωσία με τρομοκρατικές επιθεσεις;εχεις ακουσει για τα ισοπεδωμένα χωριά βρε βοοειδές; από την άλλη σίγουρα είσαι κατά της κατοχής του Ιράκ από τις ΗΠΑ. Κωλοφασιστάκια, είστε η ντροπή της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντε γαμησου μαλακε 10.21!!! Μιλας εσυ για παιδακια των τσετσενων ?!!! Τα παιδακια στο Μπεσλαν σε τι εγταιγαν ? Γιατι τα σκοτωσαν εν ψυχρω ? Στα χωρια ο ρωσικος στρατος μπηκε επειδη οι τσετσενοι τρομοκρατες προσπαθουσαν να κρυφτουν μεσα στον αμαχο πληθυσμο. Μαλακα ξερεις τι βιαιοτητες εχουν κανει οι τσετσενοι?!!! Οσοι αιχμαλωτοι ορθοδοξοι ρωσοι στρατιωτες δεν δεχονταν το ισλαμ και δεν αλλαζαν πιστη τους αποκεφαλιζαν!!! και εσυ τους υποστηριζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση