GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από τη Μητρόπολη Λαμίας...

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους... η διεκδίκηση 34 πλατειών στο Περιστέρι Από τον Κώστα Λαλένη http://lalenis.blogspot.com/ Απίστευτο! 34 πλατείες ...

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους...
η διεκδίκηση 34 πλατειών στο Περιστέρι


Από τον Κώστα Λαλένη
http://lalenis.blogspot.com/

Απίστευτο! 34 πλατείες του Περιστερίου διεκδικεί η Ι.Μονή Λαμίας.
Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009 στο Εφετείο Αθηνών ύστερα από πολλές αναβολές ξεκίνησε η δίκη για τις 34! πλατείες που διεκδικεί από τον δήμο Περιστερίου ο μητροπολιτικός ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου της Λαμίας.Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην δήμαρχος κ.Θεόδωρος Δημητρακόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Απολλωνάτος.Την πρώτη μέρα της δίκης εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυς κατηγορίας από την μεριά του ναού, ιερωμένος το επάγγελμα. Την επόμενη ημέρα άλλος ένας μάρτυρας κατηγορίας και αυτός ιερωμένος το επάγγελμα.
Η δίκη διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Η μονή Λαμίας κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο για...
παράβαση καθήκοντος γιατί κατά την άποψή της έπρεπε μετά από αίτησή της να προβεί ο δήμαρχος σε πράξη αναλογισμού για τις 34 πλατείες και φυσικά να βγεί η αξία των πλατειών αυτών προκειμένου να εισπράξει ποσά από οικόπεδα που θεωρεί δικά της!
Είναι ανάγκη να παρακολουθήσουν την δίκη όχι μόνο οι αρχές της πόλης αλλά και δημότες και αυτό είναι ευθύνη του σημερινού δημάρχου. Πρέπει η αίθουσα του δικαστηρίου να γεμίσει από κόσμο γιατί η δίκη δεν αφορά μόνο τον πρώην δήμαρχο αλλά ολόκληρη την πόλη.Το θέμα των απαιτήσεων της Ι.Μ Λαμίας αποτελεί ένα σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους.
Η ΙΜ Λαμίας διεκδικεί ουσιαστικά το μισό Περιστέρι και σχεδόν όλο το Ποικίλο Όρος, τον μοναδικό εναπομείναντα πνεύμονα πρασίνου στη Δυτική Αττική. Μεταξύ άλλων μεταξύ διεκδικεί 34 πλατείες του Δήμου μας και μάλιστα έχει εγείρει απαιτήσεις για αποζημιώσεις ύψους 7 πολλών εκατομμυρίων ευρώ.Πρόκειται για «έξυπνη» μεθόδευση με αποκλειστικό σκοπό το οικονομικό κέρδος. Με δικανικές ταχυδακτυλουργίες κρατούν σε ομηρία μια ολόκληρη πόλη. Οι δικηγόροι και οι διαχειριστές της ΙΜ Λαμίας έχουν υποκαταστήσει το κράτος. Αυτοί κατά βούληση καθορίζουν το χαράτσι που πρέπει να πληρώσει ένας δημότης για να ξεκαθαριστεί δήθεν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιουσίας τους. Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν αποτελούν και προσβολή στη νοημοσύνη μας.Φανταστείτε ότι αύριο το πρωί εμφανίζεται στο γραφείο της Δημάρχου Αθηναίων κάποιος, με ένα συμβόλαιο ή μια διαθήκη,και ισχυρίζεται ότι η πλατεία Συντάγματος του ανήκει, και έστω ότι το συμβόλαιο αυτό ή η διαθήκη έχουν μια νομιμοφάνεια. Τι θα γίνει; Θα τον πάρουμε στα σοβαρά; Θα καθίσουμε να το κουβεντιάσουμε; Θα σταθούμε στο όποιο τυχόν νομικό μέρος; Γιατί δε γίνεται το ίδιο στο Περιστέρι;Έρχεται η Μονή Λαμίας και διεκδικεί όχι μία αλλά 34 πλατείες και όλα τα οικόπεδα μιας έκτασης 7500 στεμμάτων, από το Καματερό ως το Χαϊδάρι. Ένα είναι όμως σίγουρο ότι η Μητρόπολη Λαμίας δεν διαθέτει ούτε το παραμικρό νομικό έρεισμα αλλά ούτε και το παραμικρό ηθικό έρεισμα να προβάλλει τέτοιου είδους διεκδικήσειςΚαι βεβαίως μια σειρά από ερωτήματα είναι εύλογα;Τι συμφέροντα όμως μπορεί να έχει η Εκκλησία της Λαμίας, δηλαδή το σύνολο των πιστών της Λαμίας, στο Περιστέρι; «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;» Ποια είναι τελικά τα συμφέροντα τη Ι.Μ. Λαμίας; Ποιμαντικής ή οικονομικής φύσης; Δυστυχώς το θέμα αυτό θα έπρεπε να έχει λυθεί από πολλά χρόνια. Αλλά και τα τελευταία χρόνια δεν γίνονται αυτά που έπρεπε να γίνουν. Οι διεκδικήσεις της ΙΜ Λαμίας είναι λόγος εξέγερσης του λαού του Περιστερίου.Αν χρειαστεί να αντιδράσουμε δυναμικά, ναι, πρέπει να το κάνουμε!
Εμείς, με όλον τον δέοντα σεβασμό, καλούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαμίας να θέσει τέρμα σε αυτή την υπόθεση που αμαυρώνει το κύρος της Εκκλησίας και να προβεί σε μια πράξη μεγαλοθυμίας, όπως αρμόζει σε έναν ποιμενάρχη της Εκκλησίας μας: να παραιτηθεί από οποιαδήποτε υλική αξίωση που σχετίζεται με το Περιστέρι και το Ποικίλο Όρος και να δώσει τις πατρικές του συμβουλές και την ευλογία του ώστε ο χώρος να χρησιμοποιηθεί μόνο ως χώρος πρασίνου, αποκλείοντας κάθε άλλη «αξιοποίηση». Ο λαός του Περιστερίου θα του είναι ευγνώμων. Αυτό θα ήταν μια πράξη προσφοράς στο συνάνθρωπο, μια πράξη που την έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας. Τα παιδιά μας παίζουν στις αυλές και όταν έχει νέφος δεν μπορούν να διακρίνουν την Ακρόπολη. Και η ΙΜ Λαμίας θέλει να κάνει τσιμέντο και την τελευταία σπιθαμή πράσινου που έχει απομείνει;Η θέση του συνδυασμού μας για το Ποικίλο Όρος είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη: μετατροπή του σε χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, με βάση επιστημονικές μελέτες, και με γνώμονα την αύξηση της ποιότητας ζωής των Δημοτών. Κάθε άλλη πρόταση «αξιοποίησης» απορρίπτεται.
Στον αγώνα για την απόκρουση των παρανοϊκών απαιτήσεων της ΙΜ Λαμίας η παράταξή μας «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» θα είναι πρωτοπόρος.

15 σχόλια

  1. Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου για τα πιστεύω μου.
    Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
    Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
    - Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λές.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
    Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
    -Ποια ήταν η στάση σου στο ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
    -Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ
    -Για την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
    -Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
    -Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
    -Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
    -Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
    -Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
    Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
    -Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
    μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
    -Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
    -Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
    για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες Υπουργός Εξωτερικών…
    -Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
    -Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
    -Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
    -Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λές και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Ελληνας της διασποράς….
    - Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
    -Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
    που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
    Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
    Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
    Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

    3 του Σεπτέμβρη να γελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Λαλένη, καλά κάνεις και ανακατεύεις πάλι το ζήτημα, να το πεις όμως επίσης στον Παπανδρέου, ο οποίος τηρεί σιγήν ισχύος για τα θέματα διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας και διακατεχόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας με ζωγραφισμένα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς, με όλον τον δέοντα σεβασμό, καλούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαμίας

    Εδώ είναι το λάθος σου Λαλένη. Έπρεπε να πάτε 100-200 άτομα εκεί και να πλακώσετε στο ξύλο τον τραγόπαπα. Είναι ο ίδιος που έβγαλε το πτώμα του Βησσαρίωνα και έκοβε μονέδα από τους βλάκες. Να πεις στους Περιστεριώτες, όσοι πήγαν να προσκηνύσουν το πτώμα και πλήρωσαν τον οβολό τους (είχα δει εκεί λεωφορεία με πινακίδα στο τζάμι), ότι ο ίδιος παπάς διεκδικεί τώρα τα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιρι-φιρι το πανε οι κωλο-παπαρδοι και τελικά θα πανε απο κει που ρθανε τα λαμογια. αλλα βρισκουνε και τα κανουνε, ηδαλλως θα καθοντουσαν και θα ψελνανε ολη μερα (και νυχτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλαχοβούλγαροι απατεώνες χριστιανοεβραϊκής κοπής - και κλοπής!

    Μια κλίκα που προστατεύεται από πολλούς.

    Οι προστάτες τους αυτοί πρέπει να δικαστούν και εν συνεχεία να απελαθούν από τη χώρα με στέρηση παντός πολιτικού δικαιώματος.

    Να απολυθούν όσοι δεν κινούνται εναντίον τους όπως οφείλουν να πράξουν.

    Ο Τύπος έχει υποχρέωση να ανακοινώνει τα αποτελέσματα τής Δίωξής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ

    ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!




    Κατερίνα Μουντή
    Υπουργείο Αγροτικής
    Ανάπτυξης & Τροφίμων
    Διοικητικός Τομέας
    Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών
    Διεύθυνση Πληροφορικής
    Τμήμα ΙΙΙ
    Τηλ.: 210 2125332
    FAX: 210 2019611



    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!!!!







    ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ.




    Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!!

    ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

    ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ



    (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ) ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


    ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ!


    Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών > εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών > Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
    H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την
    επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει... καθαρό!
    Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π», έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές.
    Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν ότι σε παλαιότερους ελέγχους το γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:
    Στη σελίδα 154 της εισήγησης, αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συστήματος αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι
    εταιρείες.
    Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ που είχαν ελεγχθεί από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος είχαν βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη ουσία αφλατοξίνη Μ1. Σημειώνεται ότι το 2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε από την αγορά του φρέσκου γάλακτος.
    Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει το τεστ, χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!
    Σχολιάζοντας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η αφλατοξίνη Μ1 είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα τελευταία έτη ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες».
    Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον έλεγχο της αφλατοξίνης δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητά του.
    «Υπάρχει μία ουσία που περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές, όταν έχουν
    μεγάλη υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκος.
    «Δεν κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο. Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η περίοδος είναι συγκεκριμένη, π.χ. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος», προσθέτει, εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, λόγω της αυξημένης υγρασίας..
    Όπως είχε αποκαλύψει το «Π» την περασμένη εβδομάδα, στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών

    έχουν ομολογήσει ότι διέθεταν στην αγορά ως το 2004 μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου

    γάλακτος, «παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.


    Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την κατάθεσή

    του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του ελληνικού φρέσκου γάλακτος ήταν και τότε

    υπαρκτό!

    Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε έστω και λίγο άσπρο χρώμα», έλεγε

    χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος, ενώ η ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της ομολογούσε ότι είναι

    «εσφαλμένη εντύπωση ότι το ''εκτός προδιαγραφών'' νωπό γάλα, δηλαδή το ''παράνομο''

    γάλα - πρώτη ύλη, δεν περνάει στο τελικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους για

    την υγεία των καταναλωτών (λ.χ. δηλητηριάσεις κ..ά.)».

    Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής

    Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα:

    Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των

    εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη;

    Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία;

    Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στην κατανάλωση; Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και

    καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη;

    Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη;

    Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες

    αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές;

    Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης

    πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα, το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία,

    Σκόπια), δεδομένου ότι οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές

    γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;


    Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος; Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει
    κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει; Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων», στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;
    Σκάνδαλο στην Κύπρο Την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για
    μολυσμένο γάλα για να μη θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι * ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν
    διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη.
    Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού,
    ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
    Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένες
    μυκοτοξίνες στον κόσμο.
    Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδραση
    σε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους. Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις.
    Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου
    γάλακτος.

    TA ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ

    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Ή

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Bloggers: Προσοχή!!! Το σχόλιο κατεβατό που καταλήγει "3 του Σεπτέμβρη να γελάς" είναι spam της Ρηγίλλης! Λάβετε τα μέτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά αυτοί στο ΚΚΕ Εσωτερικού- Συνασπισμό – Σύριζα, (κι άλλες μάσκες, κι άλλες μάσκες) δεν έχουν τον Θεό τους.
    Κατηγορήσαμε την δεξιά για πρωτοφανή κυνισμό, επειδή στον ανασχηματισμό- αναγραμματισμό που κάμανε είχε παιχτεί και το όνομα της Γιαννάκου, μπας και επειδή έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας λυπηθεί ο κόσμος την παράταξη και ανεβάσει μέσω αυτής το εκλογικό ποσοστό στα γκάλοπ, τελικά καταλάβανε πια μαλακία δέρνει όσους το σκεφτήκανε οι υπόλοιποι, και ευτυχώς τους κόψανε τα φτερά, και αφήσανε την γυναίκα ήσυχη στην αξιοπρέπεια της, και στον πόνο της.
    Σήμερα όμως όπως διαβάζω στο Θέμα, πως οι του ΚΚΕ Εσωτερικού- Συνασπισμού – Σύριζα, σκέφτονται πολύ σοβαρά να κατεβάσουν επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου την Κούνεβα, αυτήν την δυστυχισμένη από την Βουλγαρία που την λούσανε βιτριόλι, και είναι μέρες τώρα στην εντατική στον Ευαγγελισμό,.
    Και γιατί την Κούνεβα ρε μάγκες;
    Χάθηκε να βάλετε επικεφαλής κανένα άλλον, πχ, που να του λείπουν τελείως μάτια και αυτιά, τα δάχτυλα του αριστερού ποδιού και του δεξιού χεριού, η μύτη και στην θέση της να έχουν βάλει μια πολύ πολύ όμορφη πλαστική, τα αρχίδια αν πρόκειται για άντρα, το ένα πόδι και να έχει και προχωρημένη Πάρκινσον;
    Και αν είναι γυναίκα να της λείπει ο ένας μαστός από καρκίνο, ο άλλος από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, να της έχει καεί το ένα χέρι έτσι που να μην υπάρχει από τον καρπό και κάτω τίποτα, στα πόδια της η λέπρα να έχει αφήσει τέτοιες πληγές που να μην φτιάχνονται με τίποτα., και η σπονδυλική της στήλη να τα έχει φτύσει τόσο που να είναι διπλωμένη στα τέσσερα;
    Στην Κούνεβα σταμάτησε η φαντασία σας, εσάς που όπως λέτε εκπροσωπείτε το καλύτερο και ευγενέστερο κομμάτι του εκλογικού σώματος, τι θα πουν τα βόρεια προάστια σε τέτοια ένδεια σκέψης;
    Το έχετε σκεφτεί ανεγκέφαλοι;
    Έχετε σκεφτεί πόσους ψήφους θα χάσετε από τους ευγενείς, έξυπνους, κονομημένους ψηφοφόρους σας;
    Ποιος θα κατέβει μετά σε διαδηλώσεις;
    Πώς να απευθυνθεί ο βουλευτής σας στους μαθητές- φοιτητές από την Βουλή και να τους παροτρύνει ως νέους Κολοκοτρώνηδες να σηκώσουν την σημαία της επανάστασης;
    Μπείτε βρε στραβοί στο INTERNET, και ψάξετε στα ανά τον κόσμο διάφορα Τσίρκα, εκεί να δείτε πράμα!
    Σε ένα από αυτά μάλιστα, είναι Ο Σχηματισμένος Άνθρωπος, που τον μεγαλώσανε κλεισμένο μέσα σε ένα κιούπι, στο οποίο μάλιστα τον κάτσανε πριν το φτιάξουν στην λάσπη μωρό πράμα, και μετά το έφτιαξε ο τεχνίτης, μιλάμε για μεγάλο μάστορα, όνομα στην δουλειά.Made In Chicoland, με την σφραγίδα στο κούτελο!
    Έτσι λοιπόν τον φτιάξανε όπως θέλανε, σημειωτέον ότι το κιούπι δεν το ψήσανε σε φούρνο, αλλά στον ήλιο, γι’ αυτό και ο Κατασκευασθείς «Άνθρωπος» είναι σκουρόχρωμός, αλλά αν τον βρείτε δεν θα είναι και μεγάλο ελάττωμα, σημασία έχει το Σχήμα του!
    Η σελίδα του Τσίρκου στο Internet είναι, www.toso- kopanoi-eimaste-stin-koumoundourou-?.gr
    Ξαμοληθείτε λοιπόν να τον φέρετε, η υπηκοότητα είναι εύκολο πράμα, θα πείτε πχ, ότι ο προπάππος του ήταν ναυτικός και έτσι πέρασε και από την Ελλάδα και έκατσε και κάμποσα χρονάκια, τέλος πάντων δεν είναι από τα προβλήματα που δεν λύνονται,
    Σημασία είναι ξεφτέρια μου να τον βρείτε και θα δείτε ψήφους!
    Ποιος τον βρήκε; Ο Σύριζα!
    Ποιος τον έφερε Σύριζα!
    Ποιος τον προτείνει επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του; Ο Σύριζα!
    Και πάρε και δώσε νταβαντούρι!
    Κίτρινη θα γίνει από το κακό της η Πετρούλα που νόμισε πως με το να μας λέει τον καιρό εμείς θα πέσουμε στα πόδια της να την προσκυνήσουμε! ( καλά μεταξύ μας είναι φοβερό μωρό!)
    Τον Σύριζα θα προσκυνήσουμε και τις εμπνεύσεις του!
    Γι’ αυτούς τους λόγους κύριοι και κυρίες του Σύριζα αναφωνώ, Ντροπή σας αν τελικά ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ, αυτήν την δυστυχισμένη την Κούνεβα για να μαζέψετε ψήφους, γιατί θα πρόκειται περί ΧΡΗΣΕΩΣ, και τελειώνω, ευχόμενος να μην επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς 10:20 μμ
    "Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα.""
    Α ρε φουκαρα..Πιστεψες τον υπ' αριθ. 1 απατεώνα και το φωναζεις κιόλα..Πανηγυρισες στο Συνταγμα γιατις βασεις που φευγουν...Και τον ξαναψηφισες με τη συλλογιστική "Εκλεψε ο Ανδρεας αλλά μας εδωσε και μας""
    Και πληρωνουμε ακομα τα κλεψιμεικα
    και το "Κωλοσπιτο"(Βαγγ. Γιαννοπουλος)και τα ατοκα δανεια..Και τη Μιμή...Για να κανει γαμους ο Τσοχατζοπουλος στα Παρισια..

    Τουλαχιστον να ειχες κλεψει ,,ανα σε παραδεχτώ..αλλα με αυτα που λές μάλλον δεν εκλεψες..

    ΦΟΥΚΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς 15 Φεβ 2009 11:17:00 μμ

    φίλε καλά τα λές και εχει πολύ γελιο το ποστ.
    παντως η ηρωική αυτή γυναίκα, η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ειναι μεγάλη αγωνιστρια και σίγουρα θα ήταν τιμή και καμάρι μας σα λαός να την είχαμε στη βουλή μας. εγώ θα την ψήφιζα ακομα και στο πασοκ (τροπος του λεγειν).
    ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. zac, μη μασάς. Την πάτησα κι εγώ και απάντησα κάπου. Είναι spam της Ρηγίλλης που μπαίνει σε κάθε πολιτικό post, σε κάθε blog με σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://hellaspress.pblogs.gr/2008/01/174631.html

    Ο/Η Δικαιόπολης είπε...
    Πές μου το δάσκαλό σου, να σου πω πιος είσαι!
    Τι να σου κάνει κιο δάσκαλος έτσι τον δασκαλέψαν!
    Τι να σου κάνουν κιαυτοί που τον δασκάλεψαν, αυτό το υλικό τους δώσαν.
    Τι να σου κάνει το εκπαιδευτικό υλικό, τόσο τους έκοβε η παιδεία αυτών που το συντάξαν.
    Τι φταίνε αυτοί που το συντάξαν, μια υπέρτερη ομοούσια και αδιαίρετη τριάδα τη σκέψη τους καθοδηγή.
    Τι φταίει η ομοούσια και αδιαίρετη τριάδα που τη σκάψη τους καθοδηγή, αυφού στην υποτέλεια της όλοι έχουν υποταχθεί.
    Ο φαύλος κύκλος δεν έχει τέλος κιούτε αρχή????
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/
    Στο κάτω κάτω δεν είμαι κι ο μοναδικός!!!
    http://www.politesenergoi.gr/

    Βρε τι το ψάχνετε για να σκεφτείτε στη Σκύρο πόσο πουλημένα στη διαφθορά της διαπλοκής για τα ιδιωτικά τους συμφέροντα είναι τα τομάρια.

    Μια με μοναδικότητα, ανεπανάληπτη στα χρονικά της δημοκρατίας , επίορκης εξάσκησης του πολιτικού όρκου προς συμφέρων άλλων με σκοπό να κάνουν ζημιά σε τρίτο.

    Αποκλειστικά και μόνο για δώσουν πολιτική κάλυψη σε παράνομο καταπατητή δημόσιας ευρύτερης έκτασης όπου υπάρχουν και ιδιωτικές ιδιοκτησίες, το Δημοτικό συμβούλιο πήρε επανειλημμένα ομόφωνες αποφάσεις ειδικά και μόνο για την περίπτωση μου, ότι το χωράφι μου, μου ανήκει υπό την εξάρτηση του καταπατητή, τουτέστιν όπως τους δούλους με προήγαγαν στις ορέξεις άλλων νταβατζήδων.

    Σε δυο δικαστήρια στη Χαλκίδα οι καταπατητές αθωώθηκαν, πέρα του γνωστού της δικονομικής κατάστασης, αλλά και λόγω του ότι αιρετοί αντιπρόσωποι του δήμου δεν παρουσιάζονται στο δικαστήριο λόγω της υποτέλειας τους στους καταπατητές της γης του δημόσιου του δήμου και άλλων.

    Στο δε δεύτερο ο εισαγγελέας έκανε καλά τι δουλειά του.

    Παρά και την διαυγή υπόδειξη της υπόνοιας του προέδρου της έδρας, της μεθοδολογίας μιας καταπάτησης, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους επί τόπου, παρά την αναγγεώτητα πρόσθεσης συμπληρωματικών εγγράφων.

    Από Κώστας | Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 2:54 μμ


    http://press-gr.blogspot.com/2008/01/blog-post_16.html

    Μήπως το ψάρι βρωμάει από τους ΟΤΑ, τα νηπιακά εκκολλαπτήρια και εκτροφεία της πρωτοβάθμιας διαπλοκής όπου εκπαιδεύονται οργανώνονται και επιλέγονται στη συνέχεια, ανάλογα με την προτεραιότητα του μεγέθους της διαφθοράς των, προς την ασυλία του εδράνου της ΒΟΥΛΗΣ;

    ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ?
    Μιλάμε για την απόλυτη απιστία και συνεργεία σε υπεξαίρεση και απάτη κατά του Δημοσίου!!!

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    Είναι στην κυριολεξία αυτό που λένε, κάποιοι πατούν σε πτώματα που ΑΛΛΟΙ δημιουργούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Απίστευτο! 34 πλατείες του Περιστερίου διεκδικεί η Ι.Μονή Λαμίας."

    Eγώ λέω ότι εάν συνεχίσουνε ορισμένοι παπάδες να φέρονται με αυτό το τρόπο, ο λαός πρέπει να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του και να τους κάψει ζωντανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10:20:00 μμ εάν ήσουν κάποτε με το ΠΑΣΟΚ που επέτρεψε μου να αμφιβάλλω πολύ, τώρα σίγουρα είσαι παρέα με τους προδότες, συκοφάντες,σκευωρούς και προδότες του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον 10:20

    Εσύ σπουδασμένε 2,5 χρόνια στην Αμέρικα, εκτός από ψευτης και ξενέρωτος είσαι και ανιστόριτος!!!

    Από τη μια κατηγορείς την Ρεπούση επικίνδυνε εθνικιστή, από την άλλη θέλεις προστασία του Οτσαλάν.

    Διάβασε και λίγο τι ρόλο έχουν παίξει οι Κούρδοι στην μικρασιατική μας ιστορία.

    Πες μας ρε μορφωμένε πόσοι πεθαίνουν στον κόσμο από ινδική κάναβη.

    Και μετά βρες των αντίστοιχο αριθμό δυστυχημάτων, δολοφονιών, παραβατικής εν γένει συμπεριφοράς που προκαλούνται από οινοπνευματώδη.

    Και πότε ρε μορφωμένε μετατέθηκες δυσμενώς για τις εθνικοπεπαλαιωμένες ιδέες σου.

    Δεξιό ψευτρόνι είσαι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση