GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Χουάν στη Σοφία...

"Δεν θα γίνει όπως στην Ελλάδα..." Αύριο βράδυ η τηλεοπτική σειρά Από τον Ανδρέα Παπαγεωργόπουλο http://ellinas-xoris-ellada.blogs...

"Δεν θα γίνει όπως στην Ελλάδα..."
Αύριο βράδυ η τηλεοπτική σειρά

Από τον Ανδρέα Παπαγεωργόπουλο
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Δεν σας ξεχάσαμε! Αύριο βράδυ, στις 11 ώρα Ελλάδας, θα μεταδοθεί από την Ισπανική Κρατική Τηλεόραση RTVE (κανάλι 1), το πρώτο από τα δύο επεισόδια της σειράς «23 Φεβρουαρίου, η πιο δύσκολη ημέρα του Βασιλιά». Όπως επισημάναμε στην …παρθενική ανάρτηση αυτού του blog (28.1.09), στην τηλεοπτική σειρά για την επέτειο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η άμεση αντίδραση του Βασιλιά, ακούγεται για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια η εξής φράση του Χουάν Κάρλος προς την βασίλισσα Σοφία:
-«Δεν θα γίνει όπως στην Ελλάδα, στο υπόσχομαι. Εδώ ο Βασιλιάς μπορεί να επέμβει».
Το σενάριο βασίζεται σε...
πραγματικά περιστατικά μέσα κι έξω από το παλάτι. Και βέβαια με κάθε λεπτομέρεια την ιλαροτραγική σκηνή του συνταγματάρχη Τεχέρο να πυροβολεί μέσα στη Βουλή και τους βουλευτές να κρύβονται κάτω από τα έδρανα. Για όσους «πιάνουν» την κρατική τηλεόραση της Ισπανίας, το πρώτο επεισόδιο θα μεταδοθεί αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων το βράδυ και το δεύτερο, αντί την επομένη, την άλλη εβδομάδα, ξανά Τρίτη την ίδια ώρα, γιατί αυτή την Τετάρτη προηγείται το …τόπι (η φιλική συνάντηση της εθνικής Ισπανίας με την αντίστοιχη της Αγγλίας).

11 σχόλια

  1. Ζήτησε ο κύριος νερομπούρδας δημοσίως από τους πολίτες να τον κρίνουν με βάση όσα έχει κάνει ως Υπουργός Παιδείας, ως Υπουργός Εξωτερικών και γενικότερα σύμφωνα με τα πεπραγμένα του στον δημόσιο βίο, ως μέλος των κυβερνήσεων του πατέρα του και του Σημίτη.
    Το αυτονόητο δηλαδή, περίφημα.
    Φυσικά και σε αυτή τη βάση τον κρίνουμε!
    Για τους χορούς που έριχνε με τον Ισμαήλ Τζεμ υπό αμερικανικές εντολές.
    Για τις προτάσεις περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας.
    Για το μεγαλόπνοο σχέδιο περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων.
    Για τις επιλογές συνεργατών τύπου Ματσούκα και Καραχασάν.
    Για τη μουγκαμάρα στην προδοσία του Οτσαλάν.
    Για τη μουγκαμάρα στη ληστεία του Χρηματιστηρίου.
    Για τη συμφωνία του στο σχέδιο Ανάν που θα καταδίκαζε την Κύπρο.
    Για τη μουγκαμάρα στο πλιάτσικο στα χρόνια του Σημίτη.
    Για το ότι παρακαλούσε τους σκαπιανούς να δεχθούν το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια (που ευτυχώς δεν δέχθηκαν).
    Για τη μουγκαμάρα στο σκάνδαλο της «Siemens».
    Και βεβαίως, για τις βόλτες με το ποδήλατο και τόσα άλλα σπαρταριστά επεισόδια και ατέλειωτα σαρδάμ.
    Για όλα σε κρίνουν οι πολίτες Γιώργο.
    Όχι όλοι βέβαια, μόνο όσοι δεν έχουν θολωμένο το μυαλό, επειδή το παιδί τους το διόρισε ο πατέρας σου στο δημόσιο.
    Πάει να μας τρελάνει ο γιός της αμερικανο-εβραίας κυρίας Τσάντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως έγινε!
    Την 4-2-2009, το ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του τομέα έκανε ΩΜΗ παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΟΕ και ζήτησε από όλες τις ομοσπονδίες του κόμματος να ψηφίσουν τον Κυριακού.
    Είναι ΝΤΡΟΠΗ για τον Γιώργο Παπανδρέου να παίρνει θέση υπερ ενός καναλάρχη κάτι που δείχνει την άμεση διαπλοκή του κόμματος με τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά κατάλαβες εσύ από τις υπουργικές θητείες του Παπανδρέου; Είσαι και πολύ μαλάκας. Απόδειξη αυτού ότι τις μαλακίες σου τις έγραψες σε άσχετο άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο βασιλιάς μπορεί να επεμβαίνει όταν:
    α) Δεν τον έχουν αιχμαλωτίσει, όπως έγινε στην Ελλάδα
    β) Έχει την ευχέρεια επικοινωνία με τους στρατηγούς του και πρόσβαση στην τηλεόραση, απ’ όπου απευθύνει διάγγελμα στον λαό του.

    Εδώ, τι από τα παραπάνω είχε ο Κωνσταντίνος, για να επέμβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΑΘΕ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά φαίνεται ότι σε αυτό το κόμμα όλοι έχουν κολλήσει το αλτσχάιμερ του αρχηγού. Τι συμβαίνει παιδάκια, σας βάζουν τίποτε εκεί στα συνέδρια και έχετε παραφρονήσει;
    Τα πολύπλοκα δεν τα καταλαβαίνετε και με τα απλά μπερδεύεστε.
    Μία εβδομάδα τώρα σας ρωτάμε να μας εξηγήσετε ΓΙΑΤΙ ο απόφοιτος του πίκπα δεν δέχθηκε να γίνουν οι επόμενες εκλογές με το νόμο Παυλόπουλου, που ευνοεί ιδιαίτερα το πρώτο κόμμα και μας λέτε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
    6 μήνες τώρα λέτε ότι είσαστε σίγουροι ότι θα είστε πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, ΟΚ. Αφού ο νόμος Παυλόπουλου ευνοεί το πρώτο κόμμα γιατί δεν τον δέχεστε λοιπόν;
    Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις:
    Πρώτο, έχετε εντελώς μπερδευτεί. Θα έπρεπε μόνοι σας έχετε καταλάβει ότι με το βλακογιώργο στην ηγεσία σας δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κερδίσετε (όσο και να σας βοηθούν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος, ο Κοντομηνάς, ο Κυριακού και ο Βρυώνης).
    Δεύτερο, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο είναι μαιμού, πάντα ήτανε. Κάθε σαββατοκύριακο δημοσκοπήσεις υπέρ του πασόκ και εσείς δεν θέλετε τον εκλογικό νόμο που ευνοεί το πρώτο κόμμα, άρα ξέρετε ότι είναι μαιμού και κάνετε την πάπια.
    Τι να πεί κανείς, περαστικά στους φανατικούς πράσινους μουτζαχεντίν.
    Πηγαίνετε σε κανένα γιατρό και, εάν ούτε αυτός δεν μπορέσει να βοηθήσει, ρίξτε το στη θρησκεία, που ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι μεγάλος ο Γιωργάκης, είναι γιγαντοτεράστιος που λέει και ο Αλέφαντος!
    Δάκρυα μπροστά στις κάμερες, έχει πάντα στο μυαλό του το φτωχό υπάλληλο, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον αγρότη, το φοιτητή, άστα να πάνε.
    Γράφει στο γυαλί το παιδί, γράφει.
    "Θέλω να γίνω πρωθυπουργός όχι για μένα βρε παιδιά, για τη φουκαριάρα τη μανούλα μου, την κυρία τσάντ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11:17
    Προσφέρω σήμερα πληροφορίες για τον πλουσιότερο πρωθυπουργό στην Ιστορία της Ελλάδας :

    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ .
    Απεδείχθη ότι είναι Πάπας της διαφθοράς . Καρδινάλιος της απραξίας .
    Τρώνε όλοι οι τριγύρω του το φτύσιμο και γιαυτόν δεν λέει κανένας κουβέντα .
    Πολλά λέγονται για διάφορους δεξιούς βαρώνους , για το πως έκτισαν Ανάκτορα παραδείγματος χάριν , οι κκ Ρουσσόπουλος και Μαγγίνας σε ακριβά προάστεια , τεράστιες πισίνες , η βίλες στην Μύκονο πχ Γιακουμάτος , αλλά πάντα μένει στο απυρόβλητο ο Κώστας Καραμανλής , θα γράψω πέντε λόγια για να μην ξεχνιόμαστε για το ποιοί είναι οι πρόγονοι του ΄΄καταλληλότερου’’ κ. Κ.Καραμανλή και θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του ΄΄καταλληλότερου ‘’ ο οποίος άφησε
    δυσεκατομμύρια ,από τις ‘’εργολαβίες’’ του ,κληρονομιά στον χοντρούλη πρωθυπουργό μας .

    Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
    Ένα βουνό ολόκληρο στην Κεφαλονιά ΕΦΑΓΕ ο Αλέκος Καραμανλής στα μέσα της δεκαετίας του ’50 από μια χήρα και δεν τις έδωσε φράγκο . Το έκαμε υλικά οικοδομών.
    Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας του μπαμπά πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .

    Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες ,όταν ήταν βουλευτής !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    Η ναυτιλιακή εταιρία των Καραμανλήδων , η Hellenic Carriers , διαχειρίζεται σήμερα, με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στο site της, έξι πλοία εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν υψωμένες τις σημαίες της Μάλτας και της Λιβερίας. Το ένα έχει υψωμένη τη γαλανόλευκη, ενώ για ένα ακόμη πλοίο δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με τη σημαία που θα υψώσει. (Hellenic-Carriers.com)

    ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ .
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ .


    CHIEF ENGINEER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ispanoi gremiste tin basileia tora!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση