GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μύθος του Σπηλαίου της Βουλής...

Tου Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη . Φαντάσου ένα μακρύ διάδρομο που καταλήγει σε ένα μεγάλο, κατασκότεινο υπόγειο κατοικητήριο. Εκεί μέσα βρίσκοντ...


Tου Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
.
Φαντάσου ένα μακρύ διάδρομο που καταλήγει σε ένα μεγάλο, κατασκότεινο υπόγειο κατοικητήριο. Εκεί μέσα βρίσκονται αλυσοδεμένοι άνθρωποι πολλοί, σε αλλεπάλληλες σειρές, που κοιτούν μόνο μπροστά, τον τοίχο της σπηλιάς. Σημείωσε, ότι αυτοί οι δεσμώτες δεν μπορούν να κοιτάξουν αριστερά, δεξιά και πίσω. Ούτε τους εαυτούς τους δεν μπορούν να δουν. Σ’ αυτή την κατάσταση βρίσκονται σ’ όλη τους τη ζωή... Έρμαια των primitive ενστίκτων τους, κατακυριευμένοι από μικρο ή μεγαλο-κομπλεξισμούς, πάσχοντες από φαλοκρατία και σολιψισμό. Μια ακατάσχετη εξουσιομανία που θρέφει το λιμασμένο Εγώ τους. Μεθυσμένοι από άκρατη...
αγαμία που τους παροτρύνει να κινούνται παρορμητικά, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες και χωρίς να βρίσκουν τρόπο να την ιάνουν. Χωρίς να υπολογίζουν την ασυνέπεια στο κοινωνικό status τους. Εκδίδουν κάρτες και τις μοιράζουν όταν βολτάρουν στη Βαλαωρίτου σε αιθέριες υπάρξεις, που αναζητούν αποκατάσταση. Τάζουν, αλλά δεν γοητεύουν.. Η ασχήμια του προσώπου τους έρχεται να γίνει πιο αποκρουστική με τη προσθήκη του γλοιώδους. Άνθρωποι φυλακισμένοι στα σώματά τους, μέσα στις παραισθήσεις, τις ψευδιασθήσεις και τις αυταπάτες. Κονδύλια καταναλώνονται σε πούρα και βίζιτες. Η άσκηση πολιτικής δεν έρχεται δεύτερη, κατέρχεται έσχατη. Πίσω από τις πλάτες τους, περνοδιαβαίνουν με ταχύτητα άνθρωποι «θαυματοποιοί» (εξουσιαστές) που μεταφέρουν, κρατώντας πάνω στα κεφάλια τους, διάφορα αντικείμενα, των οποίων μόνο τις σκιές βλέπουν οι δεσμώτες να προβάλλονται στον τοίχο της σπηλιάς κι ακούν την ηχώ από τις φωνές τους. Οι εξουσιαστές, γνώστες των σκανδάλων τους, τους κρατούν υποχείρια. Τους καθηλώνουν. Μαθαίνουν από κοινού, τις εισόδους των ανακριτών –παρά τα πολλά γράμματα της αλφαβήτου- και μπαινοβγαίνουν πιο συχνά και από τον οίκο τους.
Από την αλληγορία του κεφάλαιου 7 της «Πολιτείας» του Πλάτωνα (-380 π.Χ. ή 2385 χρόνια πριν) στο σημερινό βίο και πολιτεία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Πριν τους καταδικάσεις, αναλογίσου κατά πόσο βλέπεις σε εκείνους τον εαυτό σου, κυρίως στο ενδεχόμενο να βρισκόσουν εσύ στη θέση τους και στο έδρανό τους...

9 σχόλια

  1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!!!
    ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ Η ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑ!!
    Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΙΜΑΤAI??

    15 Μαρ 2009 8:16:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ

    ΒΑΡΑΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΑΦΙΑ!!

    Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ!!

    14 Μαρ 2009 7:35:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη φίλοι μου αλλά θα σας απογοητεύσω Κυριακάτικα .
    Προσωπικά δεν είμαι ενθουσιασμένος από τους σημερινούς πολιτικούς μας ηγέτες.
    Δεν συζητώ για την απογοήτευση που αισθάνομαι όταν ακούω τον ευτραφή ακαταλληλότερο ΚΚ . Μοναδικό του προσόν είναι ότι γκαρίζει-γαυγίζει δυνατότερα από τους άλλους αλλά τίποτε το σημαντικό δεν έχει εκφράσει . Δεν συζητάμε ότι από πράξεις παίρνει μηδέν .
    Στην Αριστερά από την μία πλευρά οι θαυμαστές του ‘’Πατερούλη’’ Στάλιν από την άλλη οι αλλαζόνες του ΣΥΝ που δεν είχαν καταλάβει ποιοί ήταν οι πολίτες που τους ανέβασαν στα γκάλοπ στο 17% .
    Ο Γιώργος Παπανδρέου μου είναι πολύ συμπαθής σαν άνθρωπος .
    Μου ήταν συμπαθής και σαν Υπουργός .
    Δεν θα συζητήσω τα γεγονότα μετά την 16.9.2007 ...........
    Σήμερα όμως νομίζω ότι κινδυνεύει να γίνει βαρετός και μονότονος . Έχει γράψει ένα ωραίο κείμενο που ζητάει από τον ΚΚ να πάει σε εκλογές , ‘’κάντε στην άκρη να περάσει η Ελλάδα , πράσινη ανάπτυξη ‘’κλπ κλπ κλπ και τα ίδια από πόλη σε πόλη από συγκέντρωση σε συγκέντρωση . Δεν έχω ακούσει μια πρόταση που να τον φέρνει σε σύγκρουση με το κατεστημένο .
    Φίλοι μου το κατεστημένο δεν είναι μόνο οι Βιομήχανοι , οι εφοπλιστές , οι τραπεζίτες και οι μεγαλο-επιχειρηματίες . Κατεστημένο είναι και οι διάφορες συντεχνίες του Δημοσίου αλλά και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα . Κατεστημένο είναι οι καρεκλοκένταυροι μεγαλο-συνδικαλισταράδες . Τις υπέρ των συντεχνιών και εις βάρος του υπόλοιπου Λαού αδικίες προσπάθησε να διορθώσει ο Γιαννίτσης και τον έστειλαν στην πυρά . Κατεστημένο είναι όλοι οι ‘’τύποι’’ που δεν ψήφισαν τον αντιτρομοκρατικό νόμο του Υπουργού Δικαιοσύνης Καθηγητού Μιχαήλ Σταθόπουλου .
    Δεν έχω ακούσει ΜΙΑ κουβέντα ΔΥΝΑΤΗ , όχι ανθυποψύθιρους, για την πάταξη των εγκλημάτων που γίνονται καθημερινά με το πρόσχημα του Πανεπηστημιακού ασύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάριε,
    καλά έγραψες,αλλά σού διαφεύγει κάτι.
    ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ,
    ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ??????
    Μία από τά ίδια?
    Άσε,...Κυριακάτικα μή γαμάς κεφάλι.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. @8:47

    ψαρεύεις και στο πασοκ τώρα μωρή ΛΑ.Ο.Σ.τιανή τραβέστω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές οι εκθεσούλες 3 ης Γυμνασίου, μέ θέμα :
    "Πώς πέρασα εχθές στήν εκδρομή", τελικώς φαίνεται ότι βγάζουν μεροκάματο...
    Ειδ' άλλως, δέν εξηγείται γιατί, ένα κατακουρασμένο τσιτάτο, περί τού ουρανόθεν πίπτοντος κακού πολιτικού προσωπικού, έρχεται καί ξανάρχεται στίς γραφίδες τών εμμίσθων κονδυλοφόρων.
    Ρέ σείς, άν θέλετε νά προσφέρετε καί μιά τοσοδούλα υπηρεσία στό κοινό καλό, τρίφτε στά μούτρα τού λεγόμενου "βασανισμένου λαού", πώς ο ΜΟΝΟΣ υπαίτιος γιά τήν μοίρα του, είναι αυτός ο ίδιος καί τά χούγια του. Αυτός, πού άμα τύχει καί δεί κανάν πολιτικό σοβαρό, τής προκοπής, τού κόβει τά πόδια απ' τά γόνατα καί δέν ξαναβλέπει ψήφο τόν αιώνα τόν άπαντα... Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ;

    Θέλει πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς ποιός υποκινεί (και χρηματοδοτεί) τις "κοινωνικές" εξεγέρσεις αυτές;
    Σκέψου για παράδειγμα τα χαστούκια που έφαγαν οι αμερικάνοι από το Σαρκοζί και τον Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
    Θυμήσου ότι πριν από μιά εβδομάδα ο Πρόεδρος της Κίνας δήλωσε επίσημα ότι ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ την φερεγγυότητα των αμερικανικών ομλόγων.
    Θυμήσου επίσης ότι προχθές ο Πρόεδρος της Βραζιλίας συναντήθηκε με τον Ομπάμα γιατί ανησυχεί για την τύχη του 1 τρισεκατομμυρίου που έχει επενδύσει σε ομόλογα του αμερικάνικου δημοσίου.
    Οι αμερικάνοι ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι έρχεται μπόρα γι' αυτούς και ανησυχούν για την πρωτοκαθεδρία τους, ιδιαίτερα την οικονομική.
    Εάν οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, κλπ) αρχίζουν να βάζουν τα αποθεματικά τους σε ευρώ, το επόμενο βήμα θα είναι οι αραβικές χώρες να αρχίζουν να πουλάνε το πετρέλαιο σε ευρώ και όχι σε δολάριο.
    ΑYTO ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
    Γι' αυτό οι αμερικάνοι κάνουν ότι μπορούν για να υποβαθμίσουν τη σταθερότητα του ευρώ, κυρίως τρομοκρατώντας τους διεθνείς επενδυτές περί διάσπασης της κοινωνικής συνοχής της ΕΕ.
    Δεν μπορούν να κάνουν και τίποτε άλλο.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ" ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, κυρίως σε αυτές που έχουν μεγάλο δημόσιο χρέος όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
    Επιτέλους, μετά την απραγία που έφερε η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης η CIA και η NSA βρήκαν σοβαρό αντικείμενο απασχόλησης.
    Θεωρία συνομωσίας λέτε; ΟΚ.
    Ποιός μπορεί να απαντήσει μία ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    Η ευρωπαική χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση είναι η ΒRETANIA. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ;
    Η ανεργία τους κοντεύει τα 2,5 εκατομμύρια και δεν διαμαρτύρεται κανένας;
    Κύριοι, μας δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
    Φοβάμαι ότι υπονοεί να περάσει και αυτός αγκαλίτσα με την Ελλάδα, άν κατάλαβα καλά, κατά προτίμηση πάνω στο ποδήλατο.
    Δηλαδή, εάν την ώρα που πάνε μαζί βολτίτσα, το παιντί μπερδέψει τα πετάλια τί κάνουμε;
    Τί φταίει το κορίτσι που ο τύπος είναι από άλλο πλανήτη;
    Να σπάσουμε τα μούτρα μας μόνο και μόνο επειδή το αμερικανάκι θέλει γκόμενα;
    Είμαστε για τέτοια;
    Αγοράκι, πές στη μανούλα να σου μάθει πρώτα ποδήλατο και το ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν καταλαβαίνει τι της γίνεται η κυβέρνηση της Νέας Δυστυχίας !!!
    ****************************************************************************
    1. Τι σημαίνει να καταλαβαίνεις τι σου γίνεται και να διεκδικείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παράδειγμα της μείωσης του Φ.Π.Α.
    - Τι είχε πει ο Γ. Παπανδρέου στον σημερινό πρωθυπουργό πριν 4 μέρες στη Βουλή για τη μείωση του Φ.Π.Α. Η κυβερνητική σιωπή.
    2. Γ. Παπανδρέου στη Βέροια: Θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση ανασφάλειας και κοινωνικής αδικίας ή θα δώσουμε στους πολίτες το δικαίωμα να επιλέξουν κυβέρνηση που νοιάζεται για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του;
    - Η ανασφάλεια γίνεται θηλειά στο λαιμό του κάθε πολίτη. Σήμερα υπάρχει ανομία. Ανομία σημαίνει κράτος ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη.
    - Ευρωεκλογές: χρειάζεται να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς υπέρ των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
    - Η Ελλάδα δεν έχει πλέον χρόνο για χάσιμο. Απευθύνομαι ξανά στην κυβέρνηση και τους λέω: «κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα»
    3. Σκληρή αυτοκριτική Καραμανλή στο Αγρίνιο: «Μπροστά στην κρίση, κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν ξένος παρατηρητής (!)»


    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση