GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί...

...o πλανήτης μας είναι να σταματήσουμε όλοι μας την υπερκατανάλωση! Η ώρα της γης δεν είναι λύση. . Aπό το http://paideia-gr.blogspot.com/ ...

...o πλανήτης μας είναι να σταματήσουμε όλοι μας την υπερκατανάλωση! Η ώρα της γης δεν είναι λύση.
.
Aπό το http://paideia-gr.blogspot.com/

Διαβάσαμε σήμερα ένα πολύ ωραία άρθρο στο ourgreektv, για τον "εορτασμό" στη Σύρο για την Ώρα της γης (δείτε και τους γεμάτους με σκουπίδια κάδους-δρόμους από τους συγκεντρωμένους "οικολόγους" στη φωτογραφία). Ένα ακόμη μας έστειλε και το hellas-orthodoxy, που υποστηρίζει το αυτονόητο, οι περισσότεροι Έλληνες αγνόησαν την περιβόητη εορτή.
Όπως θα παρατηρήσατε, παρ' ότι στο blog μας δίνουμε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οικολογικά θέματα, δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τον "θεσμό" της ώρας της γης.
Αυτό δεν ήταν βέβαια τυχαίο, αλλά ήταν επιλογή μας η οποία στηρίχθηκε στις παρακάτω σκέψεις:
1) Με το να κόψουμε το ρεύμα για μια ώρα δεν καταφέρνουμε...
απολύτως τίποτα. Άλλωστε οι περισσότεροι απλώς θα έκοβαν το ρεύμα αυτή την ώρα και θα φρόντιζαν να κάνουν τις ενεργοβόρες δουλειές τους πριν ή μετά...
Ήταν λοιπόν φανερό από την αρχή ότι η ιδέα της ώρας της γης ήταν κάπως "χαζή" (ας μας συγχωρήσουν οι αρμόδιοι για τον χαρακτηρισμό). Γι αυτό το λόγο δε θέλαμε ούτε καν να την προβάλουμε από το blog μας.
2) Αυτοί οι παγκόσμιοι νεοταξίτικοι εορτασμοί του τύπου η μέρα των ερωτευμένων, η μέρα της γυναίκας, η μέρα του νερού, η μέρα του παιδιού, η μέρα του σκύλου, η μέρα της αφόδευσης κ.λ.π. μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Με τέτοια "μέτρα" που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την "μάζα" δεν πετυχαίνεται τίποτα το ουσιαστικό. Άλλωστε το "concept" της συγκεκριμένης εορτής μόνο παιδάκια 4 χρονών μπορεί να συγκινήσει.
3) Από την άλλοι δεν είμαστε βέβαια σύμφωνοι με το κάλεσμα πολλών blogs για κατασπατάληση ενέργειας τη συγκεκριμένη ώρα ως αντίδραση. Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί το έλεγαν συμβολικά, αλλά ούτε για αστείο δεν πρέπει να λέμε τέτοια πράγματα. Ο πλανήτης έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
4) Πέραν του ότι, πράγματι αυτή η κίνηση (της ώρας της Γης) μαζί με άλλες αντίστοιχες αποτελεί έναν τρόπο να μεταφερθούν οι ενοχές για τις κλιματικές αλλαγές από τις επιχειρήσεις στους πολίτες (κάτι που επίσης τόνισαν πολλά blogs), δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι συνυπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είμαστε όλοι μας! Άλλωστε τα εργοστάσια δεν θα μόλυναν τόσο την ατμόσφαιρα, αν κατασκεύαζαν λιγότερα προϊόντα. Κάθε φορά που αγοράζετε ένα καινούριο κινητό, ή ένα καινούριο αυτοκίνητο, ή μια καινούρια τηλεόραση απλά για να είστε μέσα στη μόδα (ενώ όλες οι παλαιότερες συσκευές, πολλές φορές με ζωή ούτε ένα χρόνο, δουλεύουν μια χαρά) συμβάλλετε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Εμείς παραμένουμε συνεπείς σε αυτό που υποστηρίζουμε (και που δε βλέπουμε καμιά "οικολογική" οργάνωση να το λέει):Ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο πλανήτης μας είναι να σταματήσουμε όλοι μας την υπερκατανάλωση!Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο. Το ρολόι μετράει αντίστροφα....

5 σχόλια

  1. Μήπως αν σταματήσουμε την υπερ-κατανάλωση, σταματήσουν και τα εργοστάσια και μετά αυξηθούν οι άνεργοι;

    Μήπως αν δεν αγοράσουμε δεύτερο μπλουζάκι (για να είμαστε στη μόδα) αυτό θα έχει συνέπεια να μην χρειάζονται τόσοι σχεδιαστές, τόσοι ραφτάδες, τόσοι υφασματάδες ... (και πάει λέγοντας).

    Μήπως λέμε μπούρδες για να δείξουμε ότι αντιστεκόμαστε σε ένα σύστημα του οποίου είμαστε μέλη;

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. ΠΑΣΟΚ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.
    Πόση ευθύνη μπορεί να επικαλεστεί ένα κόμμα του οποίου δεκάδες παλιά στελέχη έχουν κατακρεουργήσει την οικονομία και την ηθική της χώρας και όμως ζητούν ΠΑΛΙ την ψήφο μας;
    Εντάξει, να εμπιστευθούμε τον κύριο Παπανδρέου σαν ένα καινούργιο ηγέτη αλλά τί θα γίνει με τη βρώμικη προίκα των στελεχών που κουβαλάει από το παρελθόν; Μπορείς να μου ζητάς πάλι την ψήφο μου όταν μοστράρεις φάτσα-κάρτα το Χρυσοχοίδη, τον Παπουτσή, τη Βάσω, τη Δαμανάκη, το Ρέππα, το Λαλιώτη και όλο το κακό συναπάντημα;
    Διώξε πρώτα κύριε Παπανδρέου τη φύρα και ξαναμιλάμε.
    Για ποιά αλλαγή να σε ψηφίσω, αφού σας ξέρω από παλιά.
    Δηλαδή εάν αλλάξω τον αρχηγό του Ολυμπιακού αυτό σημαίνει ότι άλλαξε και η ομάδα; Αφού όλη άμυνα, η επίθεση και το κέντρο είναι οι ίδιοι παίκτες πώς προσπαθείς να με πείσεις ότι άλλαξε η ομάδα;
    2. ΠΑΣΟΚ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
    Εντάξει, τη θέλω την προοπτική αλλά που είναι; Δείξτη μου και θα είμαι δίπλα σου.
    Όταν ρωτάνε τον κ. Παπανδρέου για το σχέδιό του για την οικονομία απαντάει με ευχολόγια (χρήμα στο λαό, άφθονη περίθαλψη, εξαιρετική παιδεία, θα πάρω από τους πλούσιους και θα τα δώσω στους φτωχούς, τέρμα η ανεργία κλπ, εξαιρετικά πρωτότυπα πράγματα).
    Ωραία, εμένα μου αρέσουν αυτά.
    Όταν τον ρωτάς (όπως πρόσφατα στο Ζάππειο) πώς συγκεκριμένα θα τα κάνεις αυτά απαντά ότι θα σας πώ μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.
    Μάλλον το οικονομικό του πρόγραμμα θα είναι τόσο φοβερό που το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό για να μην του το κλέψει ο Καραμανλής.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
    Εντάξει ρε φιλάρα, μας δούλευε ο πατέρας σου αλλά ήταν και μάγκας και γλυκόλογος και καπάτσος, αλλά να μας δουλεύει και ένας κουραμπιές πάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Α.Α.Τ.: Μόνο αν αλλάξουμε νοοτροπία φίλε μου,΄ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ΑΑΤ:
    Κάποτε νόμιζαν πως η γή έιναι επίπεδη.
    Κάποτε νόμιζαν πως ο άνθρωπος έζησε στον παράδεισο.
    Κάποτε νόμιζαν πως η γη ειναι το κέντρο του κόσμου
    Κάποτε νόμιζαν πως οι μαύροι είναι λιγότερο έξυπνοι
    Κάποτε νόμιζαν πως η σκλαβιά είναι κατάσταση που δεν αλλάζει
    Κάποτε νόμιζαν πως δεν περνάει τίποτα από το χέρι μας, όλα είναι θέλημα θεού

    Σήμερα πολλοί νομίζουν πως ο άνθρωπος δεν έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτές που επιδεικνύει

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
    Ο εξελίξεις, απλά θα τους προσπεράσουν όπως έκαναν και άλλοτε

    Εμείς οι υπόλοιποι, θα προχωρήσουμε έχοντας σκοπό να φτιάξουμε ανθρώπους με αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό, κι αυτό είναι αρκετό (προς το παρόν).

    Όποιος παραμένει προσκολλημένος στο παρελθόν, είναι ήδη πεθαμένος. Δε μας απασχολεί το τι πιστεύει.
    Μπορεί να σκάψει ένα λάκκο, να μπει μέσα και να περιμένει την ώρα του.

    Οι υπόλοιποι ήδη έχουμε αρχίσει να οργανώνουμε τις τοπικές επαναστατικές μας επιτροπές

    Λαοκώδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΤΟ ΕΧΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΣΒΗΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ? ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ?

    ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση