GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληρές καταγγελίες από το "Λιμάνι της Αγωνίας"...

«Πεφωτισμένη Μοναρχία Φασούλα»... . Τι του καταλογίζουν για ρομποτικούς κάδους «φοίνικες» διαχείρισης απορριμμάτων και … βιομηχανίες όπλων(...

«Πεφωτισμένη Μοναρχία Φασούλα»...
.
Τι του καταλογίζουν για ρομποτικούς κάδους «φοίνικες» διαχείρισης απορριμμάτων και … βιομηχανίες όπλων(!) στο Δήμο Πειραιά

Σοβαρότατες καταγγελίες κατά του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, έκανε στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας», σχετικά με την επιμονή της δημοτικής αρχής σε «Ρομποτικούς κάδους» απορριμμάτων, εμπλέκοντας βιομηχανία όπλων της Λάρισας που συνεργάζεται με το Αμερικανικό Πεντάγωνο και τον Θωμά Λιακουνάκο. Ο συνδυασμός μιλάει για απευθείας αναθέσεις και προώθηση αντι-οικολογικών λύσεων διαχείρισης απορριμμάτων που εξυπηρετούν και προωθούν τα σχέδια καύσης, κάνοντας λόγο για «πεφωτισμένη Μοναρχία Φασούλα».
Ολόκληρο το δελτίο τύπου έχει ως εξής:
«Στις 19 Μαρτίου 2009 εισήχθη για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, το θέμα προμήθειας με απευθείας διαπραγμάτευση ρομποτικών κάδων τύπου «φοίνικα». Το κόστος ανέρχεται σε άγνωστο ποσόν εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στις προηγούμενες αποφάσεις, η συγκεκριμένη προμήθεια είχε ονομαστεί πρώτα δωρεά και στη συνέχεια ανοιχτός διαγωνισμός. Ακολούθησε η μετονομασία της σε «απευθείας διαπραγμάτευση».
Χωρίς καμία έρευνα αγοράς, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει ήδη στην τοποθέτηση ρομποτικών κάδων, πριν ακόμη αποφασίσει το συμβούλιο, πριν ακόμη υπάρξει η διεθνής «πατέντα» την οποία επικαλούνται για την προμήθεια τους. Το Λιμάνι της Αγωνίας αποκάλυψε ότι:
· Τα ρομπότ «φοίνικες» τα οποία διαφημίζονται σε διάφορες ελληνικές πόλεις, δεν έχουν σχέση με τη σύγχρονη οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Αντίθετα εξυπηρετούν τα σχέδια καύσης που προωθούνται.
· Δεν έχει υπάρξει καμία μελέτη σκοπιμότητας, καμία οικονομοτεχνική μελέτη, καμία τεκμηρίωση της αναγκαιότητας αυτής της αγοράς. Αντίθετα με περισσή και ανεξήγητη βιασύνη η Δημοτική Αρχή προώθησε την προμήθεια, εγκαταλείποντας παράλληλα τα προγράμματα ανακύκλωσης.
· Η εταιρεία που προωθεί την πατέντα δεν έχει καμία σχετική τεχνογνωσία. Πρόκειται για μία επιτυχημένη εταιρεία, προμηθεύτρια του Αμερικανικού Πενταγώνου, με αποκλειστικό σχεδόν αντικείμενο την αμυντική πολεμική βιομηχανία, αλλά χωρίς γνώση στη τεχνολογία διαχείριση απορριμμάτων.
Το Λιμάνι της Αγωνίας όπως και όλη την αντιπολίτευση καταψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου.
Ολόκληρη η τοποθέτηση και επιχειρηματολογία του Λιμανιού της Αγωνίας στην 8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά της 18.03.2009
«Η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η αποδοχή της νεωτερικότητας είναι θετικές επιλογές και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, από θέση αρχής.
Καμιά τεχνολογική εξέλιξη, όπως και καμιά νεωτερική επιλογή δε γίνονται αποδεκτές άκριτα. Και όταν γίνονται, κατά κανόνα οδηγούν σε λάθη.
Τούτη η επισήμανση συνιστά θέση αρχής. Πολύ περισσότερο όταν αφορά τη Δημόσια Διοίκηση, τη διαχείριση δημόσιου πλούτου και τον σχεδιασμό δημόσιων έργων.
Εντός αυτού του πλαισίου κρίνεται η πρόταση του Δημάρχου Παν. Φασούλα με τίτλο: «Ανάθεση της προμήθειας 10 ρομποτικών κάδων διαχείρισης απορριμμάτων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης στην έχουσα το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εταιρεία με την επωνυμία ΣΟΥΚΟΣ ENVIROMENTAL Α.Β.Ε.Ε.» που εισάγεται στο Συμβούλιο (8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά – Τετάρτη 18.03.2009 – ΘΕΜΑ 11ο)
Η ΔΩΡΕΑ, Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Ειδικότερα:
α. Η «ανάθεση…με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης» εισάγεται ως πρόταση και ως επιλογή, ενώ ήδη σε προηγούμενες συνεδριάσεις έχουν ληφθεί αποφάσεις που προβλέπουν ανοικτό διαγωνισμό.
Εδώ τίθενται δύο ερωτήματα:
· Αυτή η παλινωδία υποδηλώνει προχειρότητα;
· Οι προηγούμενες αποφάσεις για διαγωνισμό θα ανακληθούν;
Η επιλογή της ανάθεσης με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να είναι νόμιμη εάν και εφόσον - σύμφωνα τόσο με το Δημοτικό Κώδικα και την ισχύουσα νομοθεσία, όσο και με τις αρχές της διαφάνειας και των «χρηστών ηθών» - συνοδευόταν από προηγηθείσα Μελέτη Σκοπιμότητας, την οποία θα είχε συντάξει Επιτροπή με γνώση του αντικειμένου-και κυρίως με εγγύηση της ανεξάρτητης κρίσης τους. Μετά από σχετική απόφαση ανάθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου και την οποία εν συνεχεία θα είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τη μελέτη αυτή θα έπρεπε σαφώς να προκύπτουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής έναντι οποιασδήποτε άλλης πιθανής, τουλάχιστον από άποψη περιβαλλοντική και οικονομική, συνδυασμένα με την αξιολόγηση της βιωσιμότητας, δηλαδή της αντοχής στο χρόνο.
Τέτοια μελέτη-ή έστω αναζήτηση της σκοπιμότητας- προφανώς δεν υπάρχει. Η επιλογή είναι άκρως υποκειμενική. Αλλιώς θα γνωρίζατε ότι άλλες πόλεις χρησιμοποιούν άλλα ρομποτικά συστήματα, απλούστερα, καταλληλότερα, περιβαλλοντικά πιο φιλικά και πιθανόν φθηνότερα.
Η διαδικασία είναι νόμω έωλη και επισφαλής. Ούτε ως συμφέρουσα ή μη συμφέρουσα μπορεί να χαρακτηριστεί, ούτε ως αναγκαία ή μη αναγκαία. Κατά τούτο τυπικά και ουσιαστικά στερείται νομιμότητας οποιαδήποτε ενδεχόμενη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην πριν από μερικούς μήνες δήλωση του Δημάρχου στον τύπο («Παρόν» 26.10.2008), «ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έχοντας υπόψη του τι συμβαίνει στο εξωτερικό, έβαλε στόχο να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα απόκτησης τέτοιων κάδων στον Πειραιά», οφείλουμε na απαντήσουμε θυμίζοντας του, ότι τη στιγμή που ανέλαβε δεν υπήρχαν τέτοιοι κάδοι πουθενά στο «εξωτερικό» ούτε βέβαια στην Ελλάδα. Η διεθνής ευρεσιτεχνία υπάρχει από τον Μάιο του 2008!. Εκτός και αν ο κ. Δήμαρχος γνώριζε κάτι περισσότερο, που δεν είχε εμφανιστεί ακόμη τότε, στις πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.
Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Ας μιλήσουμε, όμως, για αυτή καθ’ εαυτή την επιλογή. Η επιλογή των ρομποτικών αυτών μηχανισμών έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους κανόνες, τους στόχους, τις ιεραρχήσεις και τις λειτουργίες όλων των προγραμμάτων ανακύκλωσης. Στην πραγματικότητα τα «ρομπότ» καταργούν την ανακύκλωση. Με αυτά αναπτύσσεται και στηρίζεται η λογική της συλλογής μεγάλου όγκου απορριμμάτων και όχι η λογική του διαχωρισμού.
Ίσως είναι συμβατά με την επιλογή των εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων και έχουν σχέση με τις νέες επιχειρηματικές προτάσεις παραγωγής ενέργειας από σκουπίδια που παρουσιάσατε τον Οκτώβριο στον ΟΛΠ με πανηγυρικό τρόπο. Ενδεχομένως έχει σχέση με την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στο Δήμο Πειραιά και τις φήμες για επιχειρηματικές προτάσεις που τη συνόδεψαν.
Τέλος, ας μιλήσουμε και για την εταιρεία που προωθεί αυτήν την ευρεσιτεχνία και ψάχνει για Δήμους-πελάτες σε όλη την Ελλάδα.
Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της εταιρείας. Ενδεχομένως μάλιστα, ο κύριος μέτοχός της και εφευρέτης κ. Σούκος να είναι, όντως, ένας ευφυής επιστήμονας και οι «πατέντες» του να ανοίγουν δρόμους τεχνολογικών εφαρμογών.
Πρέπει, όμως, πριν απ’ όλα να πούμε ότι μέχρι στιγμής ελάχιστα ή καθόλου έχει ασχοληθεί με το περιβάλλον και την προστασία του. Δεν φαίνεται να διαθέτει ανάλογη τεχνογνωσία. Οποιοσδήποτε μη ειδικός αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτείται η εκπαίδευση ενός πληθυσμού χιλιάδων ανθρώπων, στην κατανόηση και τον χειρισμό περίπλοκων υδραυλικών και ηλεκτρονικών ρομποτικών συστημάτων προκειμένου να ξεφορτωθούν τη σακούλα σκουπιδιών τους. Καθώς στον πληθυσμό αυτό περιλαμβάνονται παιδιά, αναλφάβητοι, ηλικιωμένοι, ανάπηροι και άτομα μειωμένης κινητικότητας, ξένοι που αγνοούν την ελληνική γλώσσα.
Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Αντίθετα ο επιχειρηματίας και η εταιρεία του, είναι εξειδικευμένοι σε παραγωγή ρομπότ τα οποία χειρίζονται στελέχη ειδικών δεξιοτήτων. Διότι παράγει πολεμικούς εξοπλισμούς. Αμυντικούς μεν, αλλά πολεμικούς εξοπλισμούς. Δηλαδή βάσεις οπλικών συστημάτων, συσκευές συμβατικού και βιολογικού πολέμου, ρομπότ μαχών και αντιτρομοκρατίας. Γι’ αυτό και η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα (Soukos Robots S.A.) σήμερα αναφέρεται σε συνεργασία με το Αμερικανικό Πεντάγωνο και στην προμήθεια για τον αμερικανικό στρατό σειράς πολεμικών αμυντικών συστημάτων. Ιδιαίτερα αυτή η σχέση του κ.Σούκου και της εταιρείας του με τις ΗΠΑ, έχει αναβαθμιστεί («Το Βήμα», 21.7.2997) μετά τη σύμπραξή του με το γνωστό επιχειρηματία πολεμικού υλικού κ. Λιακουνάκο και την εταιρεία του ΑΧΟΝ.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Έχουμε δεκάδες επιχειρήματα. Για την παράνομη αρχική τοποθέτηση των πρώτων τριών φοινίκων-χωρίς νόμιμες αποφάσεις. Για την καλαισθησία, για την ακαταλληλότητα, για το ευαίσθητο υδραυλικό του σύστημα, για τις απαράδεκτες χωροθετήσεις, για τη δυνατότητα αγοράς 1.000 μπλε κάδων ανακύκλωσης με τα ίδια χρήματα, για τα πολύ πιο αποτελεσματικά συστήματα των δήμων της Ρώμης, της Βαρκελώνης και άλλα. Δεν τα αναφέρουμε…
Για τους λόγους και μόνο που τεκμηριώσαμε πιο πάνω με αδιαμφισβήτητο τρόπο, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, όλες και όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους να σκεφτούμε περισσότερο και να μην προχωρήσουμε σε μια τόσο επιπόλαιη επιλογή.
Κατά τη γνώμη μας κάνετε μεγάλο λάθος, συγχέοντας το έτσι κι αλλιώς κακώς ισχύον Δημαρχοκεντρικό μοντέλο της Αυτοδιοίκησης ή ο όρος «Δημοτικός Άρχων» με την … «πεφωτισμένη Μοναρχία». Το αποτέλεσμα είναι απερίγραπτες γκάφες! Και βέβαια, καλούμε τον κ. Δήμαρχο να αποσύρει την πρότασή του και να μη βάλει το Δήμο, τον Πειραιά και τους συναδέλφους σε μια τουλάχιστον απερίσκεπτη περιπέτεια.»
Πειραιάς, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2008
Το Λιμάνι της Αγωνίας

14 σχόλια

  1. Αυτό το παιδί των 2,5 μέτρων θυμάστε να έπαιξε ποτέ μπάσκετ χωρίς να τσεπώνει συμβόλαια εκατομυρίων? γιατί τώρα να παίζει το Δήμαρχο ανιδιοτελώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ..

    ΛΥΣΣΑ. ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ .....
    Η νόσος αρχίζει με ανησυχία, κεφαλαλγία, μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, δυσφορία και πόνο ή ερεθισμό στο σημείο του τραύματος.
    Ακολουθεί περίοδος διέγερσης η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολική ευαισθησία στο φως και στους ήχους, διαστολή της κόρης του οφθαλμύ και αυξημένη σιαλόρροια. Καθώς προχωράει η νόσος, παρατηρούνται σπασμοί στους μύες της κατάποσης. Λόγω των σπασμών τα υγρά τα οποία χορηγούνται στον ασθενή εξέρχονται βίαια από το στόμα. Η αντίδραση αυτή παρατηρείται στους περισσότερους ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν σπασμούς του λάρυγγα και φάρυγγα ακόμα και με τη θέα υγρών, γι’ αυτό η λύσσα ονομάστηκε αρχικά¨υδροφοβία¨.
    Ακολουθούν σπασμοί των αναπνευστικών μυών αλλά και γενικότεροι σπασμοί άλλων μυών του σώματος. Η φάση αυτή μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να επέλθει ο θάνατος ή να συνεχιστεί με μια φάση γενικής παράλυσης. Σε μερικές περιπτώσεις η περίοδος της διέγερσης είναι τόσο βραχεία που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή.

    Η νόσος διαρκεί από 2-6 ημέρες και καμιά φορά λίγο περισσότερο
    καταλήγοντας σχεδόν πάντα με το θάνατο του ασθενούς.

    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ
    ΒΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΤΖΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι αλλά τον αγαπάει η νεολαία.... είναι και πασοκονεοδημοκράτης με σωστές αρχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ζητάει συγνώμη που σήμερα δεν έχει διορισμούς στο δημόσιο . Σήμερα έχει διορισμούς στα Α.Ε.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. αιτία του πνεύματος η Ενδεια,

    ψηφίζουμε τον Δένδια!

    ...τον καράφλα με το μυστρί Νο 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δημοτική αρχή Φασούλα στον Πειραιά δείχνει τι είναι το ΠΑΣΟΚ και τι μας περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΧΘΕΣ Ο ΤΑΡΖΑΝ.....ΓΑΡΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝΕ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΣΑΡΔΑΜ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΙΕΣ....ΧΑΧΑΧΑ
    ΓΑΡΓΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝΕ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ

    ΤΟΥΣ ΤΑΠΩΣΕ Ο ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ....ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΝ ΓΛΕΙΦΑΝΕ...ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΨΑΧΝΑΝΕ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΛΑΣΠΗ...ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ..ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ.....ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΛΑΛΙΩΤΗ...ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ....ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ..ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝΕ ΟΥΤΕ Ε.Ε ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ...

    ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΣΟΚΟΣΚΙΛΑ ΤΟΥ ΚΛΕΨΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΣΠΗΣ

    ΓΑΡΓΑΡΑ ΟΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΨΗΛΟΣ,ΠΑΣΟΚΟΣ και ΓΑΥΡΟΣ...

    Τί περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποκαλυπτικό όντως το Δελτίο Τύπου του Λιμανιού της Αγωνίας. Να προσθέσουμε μόνο ότι το www.portnet.gr παρακολουθεί δημοσιογραφικά το θέμα από την Πέμπτη το πρωί, ενώ σήμερα Παρασκευή έχει και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία και σχετικό άρθρο του διευθυντή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να κανει ο ανθρωπος.
    Ειναι ακριβα τα εισιτηρια γιατον ...παραδεισο
    οσους αγγελους κι αν εχει φιλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Που ειναι ο Μοτσαρτ
    που ειναι ο Πουτσινι
    Που ειναι ο Δημτσας
    Που ο ..Κωστακης
    Που ειν ο Κατσικαρης

    που ειν, ο Μπραβος
    Που η Θεοδοσια
    Που ειν ο Νοτης
    Ξερουν τι καπνο φουμαρεις
    στην εχουνε στημενη, απροσεχτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαθαινω πως τωρα τελευταια σου κανει κορτε ο ..Σουμακης
    Ψωνισες απο σβερκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμον 20/12:03:00 μ.μ.
    --------------------------


    Ρέ φιλάρα,
    ή διάγνωση πού έκανες διά τόν μαλάκκα,στοιχίζει πάνω από 100Ευρώ.
    Τί λές!! τό αξίζει ό μαλάκκας!!!
    Ούτε διά νά τού ρίχνεις ψωλοχύματα στήν μάπα δέν αξίζει!!!
    Ούσττττττ τό βρωμόσκυλο!!!!


    SPARK!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση