GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα παρελάσω...

. Από το http://kastrinos.pblogs.gr / Θα παρελάσω με τις πίκρες μου επ΄ώμου θα λάβω μέρος και σε τούτη την παρέλαση με βήμα άψογο στα εμβατή...

.
Από το http://kastrinos.pblogs.gr
/
Θα παρελάσω με τις πίκρες μου επ΄ώμου
θα λάβω μέρος και σε τούτη την παρέλαση
με βήμα άψογο στα εμβατήρια του δρόμου
θα κάνω την προσωπική μου την επέλαση.

Με τα βιώματα στη μέση μου ζωσμένος
με βήμα που θα κρύβει λίγο αυταρχισμό
απ' την πατρίδα μου την ίδια ξεχασμένος
πίσω απ' των μαθητών τον κούφιο ψυχισμό.

Καθώς η άθλια μουσική θα παιανίζει
για μένα πένθιμα εμβατήρια σιωπής,
στους επισήμους η ματιά θα εξακοντίζει...
βλέμματα μίσους αηδίας και ντροπής.

Όχι μονάχα για του έθνους την Ανάσταση,
θα παρελάσω τα σκουλήκια να πικάρω.
Θα ξεκινήσω την δική μου επανάσταση
γιατί επισήμους άλλο δεν γουστάρω.
Καστρινός

13 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΘΕΤΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΞΕΣΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑΣ ΣΟΥ ΣΚΑΤΟΔΕΞΙΕ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΙΠΙΔΑ ΣΟΥ ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΑ. ΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΩΛΟΑΔΕΛΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
    Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στα πλαίσια εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση ΕΛΑΪΣ - UNILEVER HELLAS A.E. στις 03 - 03 - 2009 για τη διακίνηση προϊόντος της, ήτοι Μεξικάνικα Τάκος στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση της χημικής ουσίας 4-μεθυλοβενζοφαινόνης από το μελάνι της συσκευασίας στο προϊόν.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για Μεξικάνικα Taco's Έτοιμα Γεύματα της Knorr με την εμπορική επωνυμία «KNORR ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑCO'S» (KNORR MEALKIT MEXIC TACOS) σε συσκευασίες των 140 g. Ο κωδικός του προϊόντος είναι T10797 (MRDR : 11079701) ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης.

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. για προληπτικούς λόγους απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η ιστορία γράφεται απ΄ αυτούς που έχουν την εξουσία και το χρήμα. Ούτε οι σκλάβοι ούτε οι φτωχοί άνθρωποι έγραψαν ποτέ ιστορία. Αυτά που διαβάζουμε ως ιστορία είναι αυτά που κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να διαβάσουμε». ( Σιμόν Περές).
    Εκατόν ογδόντα έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την συμβολική ημερομηνία έναρξης της Εθνεγερσίας τού 1821. όπου ο μέγας Μαυρομιχάλης ξεκινώντας από την αδούλωτων Μάνη με τους Μανιάτες του και έχοντας γραμμένα εις την σημαία του της λέξης Νίκη η Θάνατος ορμάνε και καταλαμβάνουνε την Καλαμάτα.
    17 Μαρτίου 1821..η Καλαμάτα είναι ελεύθερη……….
    και ο Μαυρομιχάλης προχώρα και ελευθερώνει όλη την Ελλάδα.
    «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»
    Όπως έλεγε και ο πατριώτης μου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μωρηά: «Το Γένος ποτέ δεν υποτάχτηκε στον σουλτάνο. Είχε τα πάντα: το βασιλιά του, το στρατό του, τα κάστρα του. Βασιλιάς του, ο Μαρμαρωμένος Βασιληάς. Στρατός του, οι Αρματολοί κι οι κλέφτες. Κάστρα του, η Μάνη και το Σούλι».
    Οι Έλληνες πολέμησαν επί 4 αιώνες με τεράστιες απώλειες, όπως είχαν καθήκον και υποχρέωση να πράξουν. Υποχρέωση απέναντι στην μακραίωνη παράδοση του Γένους τους και καθήκον έναντι στην αλυσοδεμένη Πατρίδα. Εβδομήντα τέσσερις επαναστάσεις έχουν καταγραφεί κατά της οθωμανικής τυραννίας (πόσες δεν γνωρίζουμε…), πράγμα που με απλά μαθηματικά σημαίνει, ότι κάθε τετραετία, επί 400 χρόνια, οι Έλληνες έπαιρναν τα όπλα!
    Μερικά από αυτά τα κινήματα είναι τα εξής:
    1463: Δέκα χρόνια μόνο μετά την άλωση της Πόλης, σημειώνεται επαναστατικό κίνημα σε Σπάρτη, Λακεδαίμονα και Αρκαδία με επικεφαλής τους Πέτρο Μπούα και Μιχαήλ Ράλλη.
    1479: Κίνημα στη Μάνη από τον Κορκόδειλο Κλαδά.
    1481: Επαναστατεί η Χειμάρρα και η Αυλώνα με αρχηγούς τον Κλαδά και τον Ιωάννη Καστριώτη.
    1496, 1499: Επανάσταση σε Ήπειρο, Στερεά και Πελοπόννησο με υποκίνηση του Καρόλου Η’.
    1532: Επανάσταση σε Κορώνη και Πάτρα με αρχηγούς τον Νικόλαο Μαμωνά-Παλαιολόγο, τον Μιχαήλ Καλόφωνο και άλλους.
    1571: Επανάσταση σε Πελοπόννησο, Στερεά, Μακεδονία και Αιγαίο μετά την καταστροφή του τουρκικού στόλου στη Ναύπακτο από τους ενωμένους στόλους της Ευρώπης.
    1612: Επανάσταση στα Γιάννενα από τον ηρωικό Δεσπότη Τρίκκης Διονύσιο τον «Σκυλόσοφο».
    1684: Οι Έλληνες ξεσηκώνονται στο πλευρό των Ενετών και ελευθερώνουν τον Μωρηά. Η ελευθερία αυτή θα κρατήσει μέχρι το 1715.
    1770: Κατά τα Ορλωφικά, όλη η Ελλάδα ξεσηκώνεται απ’ άκρη σε άκρη. Μετά την προδοσία της επανάστασης, οι τουρκικές αρχές προέβησαν σε φρικτές σφαγές εις βάρος Ελλήνων χριστιανών.
    1778-1793: Ο «πειρατής» Λάμπρος Κατσώνης κυριαρχεί στο Αιγαίο και προξενεί στον τουρκικό στόλο τεράστιες καταστροφές.
    Τετρακόσια ολόκληρα χρόνια, δηλαδή δεκαπέντε σχεδόν γενιές μαύρης σκλαβιάς υπέφεραν οι Έλληνες, μα ποτέ δεν υποτάχθηκαν στον Σουλτάνο όπως μαθαίνουν στα παιδιά μας οι σύγχρονοι γενίτσαροι της υποταγής και του αφελληνισμού…

    To 1821
    Έχει ειπωθεί ότι «το σπουδαιότερο γεγονός στην Ιστορία της Γαλλίας ήταν η άλωση της Βαστίλλης». Θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ότι η Γαλλική Επανάσταση ήταν ιστορική τομή. Ωστόσο το πιο συγκλονιστικό γεγονός στην Ιστορία του ανθρώπου είναι το ΄21! « Ποτέ τόσο πολύ λίγοι δεν κάμανε για τόσο πολλούς τόσα πολλά» όσα οι Έλληνες.
    Βεβαίως το ΄21 το διδαχτήκαμε σύμφωνα με τις αφηγήσεις των νικητών, της εξουσίας και του χρήματος. Μας εδόθη το ανεστραμμένο είδωλό του. Για να γνωρίσει κανείς το αληθινό Εικοσιένα, όπως μας λέει ο Δημήτρης Φωτιάδης, «πρέπει να σκύψει πάνω σε άλλα κείμενα, σ΄ εκείνα που προετοίμασαν το σηκωμό, σ΄ αυτά που γράφτηκαν όσο βρόνταγε το καριοφίλι κι΄ άστραφτε το γιαταγάνι και στα απομνημονεύματα των αγωνιστών –του Μακρυγιάννη, του Κασομούλη, του Κολοκοτρώνη, του Φωτάκου, του Σπυρομίλιου, του Περραιβού, του Σπηλιάδη και άλλων. Δύο ήταν τα Εικοσιένα : Το ένα του λαού και των πιο προοδευτικών ανθρώπων εκείνου του καιρού, το άλλο των κοτζαμπάσηδων και των πολιτικάντηδων…».
    Ωστόσο η «ουσία» και η «ψυχή» του ’21, που είναι το αίσθημα της Ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας όχι μόνο δεν έχουν ατροφήσει, αλλά είναι βαθιά χαραγμένα στην ελληνική λαϊκή συνείδηση. Το ΄21 παραμένει και σήμερα η φλόγα που ανάβει στις καρδιές των υποδουλωμένων λαών γενναία αισθήματα ελπίδας και ηρωισμού. Μια φλόγα που πυροδοτεί και σήμερα τον ελληνικό λαό να βγει από τη νάρκη του και να τινάξει από πάνω του όλους αυτούς που εμπορεύονται την τύχη του και τη ζωή του.
    Αυτές τις φλογερές μνήμες τρέμουν σήμερα αυτοί που θέλουν τους λαούς ναρκωμένους και υπόδουλους. Γι αυτό θέλουν να αποδομήσουν το «θρύλο» και τα σύμβολα της Επανάστασης του ΄21. Εξατμίζουν τους χυμούς της, εξανεμίζουν το «πάθος και το λογικό» της, αδειάζουν το περιεχόμενό της, καταλύουν την ιστορική «ψυχή»της: καταλύουν κάθε διαλεκτική, κάθε αναδρομή βάθους πέρα από τη «γεωγραφία του χρόνου». Τη μετατρέπουν σε ένα ξενέρωτο παραμύθι θεμελιωμένο πάνω στα άκαμπτα και ακίνητα ιδεολογήματα της «Νέας Εποχής». Κάποιοι «νέοι ιστορικοί» δεν αρκούνται μόνο στην «απομυθοποίησή» της αλλά προχωρούν ακόμα παραπέρα: χαρακτηρίζουν τους επαναστάτες και τρομοκράτες. Χρησιμοποιούν δηλαδή το πλαίσιο των «κριτηρίων» του αυτοκρατορικού λόγου…
    Οι ραγιάδες της Νέας Τάξης προπαγανδίζουν το ραγιαδισμό. Γιατί είναι ραγιαδισμός όταν όχι μόνο επικαλύπτεις, αλλά επιχειρείς και να διαγράψεις από τη λαϊκή συνείδηση αυτό που χάραξε η επανάσταση του ΄21: Ότι η ελευθερία δεν δωρίζεται, αλλά κατακτάται με αγώνες και αίμα.
    «Ελευθερία ή θάνατος». Αυτό είναι το μήνυμα του ΄21, που βελονιάζει και πυροδοτεί και σήμερα τη λαϊκή «ψυχή». Μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και αποτυπωμένο βαθιά στη συνείδηση του Έλληνα. Τη λευτεριά τους οι αγωνιστές του ΄21 έπρεπε μονάχοι τους να την κερδίσουν. Και την κέρδισαν. Έχυσαν ποτάμια αίμα. Γυμνοί, πεινασμένοι, προδομένοι τόσες φορές από τους κοτζαμπάσηδες και τους πολιτικάντηδες, υπέμειναν τα πάντα, έχοντας πάρει την υπέρτατη απόφαση: λευτεριά ή θάνατος. Και αυτή η απόφαση πουθενά αλλού δεν βρήκε τόσο υψηλή και ηρωική έκφραση, όσο στην έξοδο του Μεσολογγίου και στο χορό του Ζαλόγγου.
    Η Νέα Τάξη θέλει να σβήσει τέτοια έπη από τη λαϊκή συνείδηση.
    Εμείς λέμε: Εμπρός για Νέα Μεσολόγγια!

    O MANIATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμ΄Ελληνόπουλο το΄χω καμάρι νοιώθω στα στήθια μου καρδιά λιοντάρι.

    Είμ΄Ελληνόπουλο κι ως τα στερνά μου θα είναι ελεύθερα ο νους κι η καρδιά μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας, οι λύκοι! Οι λύκοι!
    Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
    Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι
    Για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τής μειοψηφίας θέλει νά επιβληθεί ο γιός
    κάθε χρόνο ξεπροβάλλει ο ίδιος φασισμός.
    Όποιος θέλει παρελαύνει τόν ουρανό κοιτά
    ο αχάριστος κομπλεξικός τόν καφέ του νά ρουφά.

    Δύο λίρες νά σού δώσω πρώτος στή σειρά θά μπείς
    η μονέδα μόνο πού σέ νιάζει παλληκάρι τής φακής
    Άλλοι στά κακά μαντάτα ματώνουν γιά λευθεριά
    άλλοι βγάλαν εισητήριο μόνο πάνε γιά Αμέρικα μεριά.

    Εεε,Αντώνη Μάριε,πού είσαι?
    Τώρα σάν ποιητής θέλω νά συνεντευξιαστώ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και μετά να πας να γαμηθείς
    Τσογλάνι..

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΣΟΓΛΑΝΙ = ΣΚΛΑΒΟΣ - ΥΠΗΡΕΤΗΣ
    ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ 15ου-19ου αιώνα. ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ
    ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΕΕΕ...ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !

    ΕΦΑΓΕΣ ΤΗΝ ΠΙΠΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ
    ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ...
    ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΕ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ
    ΑΠΟ "ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ
    ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΠΩΛΗΣΗ" ΤΗΣ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.

    ΦΑΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΕ !
    ΠΑΝΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός τα 'λεγε αυτά?
    Ο Κολοκοτρώνης είναι αυτός?
    Αυτός δεν ήταν ο αρχηγός της Επαναστατικής Οργάνωσης 23η Μάρτη?
    Αυτόν δεν κλείσανε στο Παλαμίδι με τον αντιτρομοκρατικό και βγήκε τελικά με Ανοίκεστο?
    Τί είμαστε ρε παιδί μου!
    Κοντά 200 χρόνια μετά και κάποιοι μιλάνε ακόμα για τις ιδέες του!
    Τι μπας-κλας, Θεέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο ορέ Μανιάτη!!!!!!
    Άν δεν ήταν κι΄αυτή η δοξασμένη
    Μάνη,σήμερα, δεν θα όμιλούσαμε
    για Ελλάδα.Τι λές,όμως, για το
    Γιώργο [το παιντί].............
    που ΚΑΤΕΒΑΣΕ σαν υποτελής ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ επειδή ΘΙΧΤΗΚΕ Ο «ΦΙΛΟΣ» ΤΟΥ ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ
    Σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ στην Ελλάδα (έχει πεθάνει ) όταν τον εδεξιώθη, στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια ,έδωσε εντολή να ξεκρεμάσουν πίνακα με τον Θ . Κολοκοτρώνη μήπως και στεναχωρηθεί ο ομόλογός του.
    Στην επόμενη ακριβώς επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία σε ανταπόδοση της προαναφερόμενης ανωτέρω επίσκεψης του Τζέμ έφθασε στο σημείο να καταθέσει στεφάνι στον σφαγέα των Ποντίων Κεμάλ Ατατούρκ. Στέφανος τιμής στον υπεύθυνο μιας γενοκτονίας.
    Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς.
    Dr Ken

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. GIA TO POYTSO EINAI H ELLADA XAXAXAAXXAAX
    STA ARXIDIAMAS H SKATOXWRA KAI OI RAGIADESTHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. giati pisteueis pos oloi otan parelaunoun noi8oun toso asxima oso kai esy? Toso narkisos!!! Mipos esy exeis to provlima kai oxi emeis i ta paidia mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση