GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η απόλυτη αλήθεια για την οικονομία»...

Ολα όσα ειπώθηκαν στην κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Αμερικανικού Κολεγίου όπου ο Κων. Μητσοτάκης έκανε την πρόταση για τη νέα α...

Ολα όσα ειπώθηκαν στην κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Αμερικανικού Κολεγίου όπου ο Κων. Μητσοτάκης έκανε την πρόταση για τη νέα απογραφή και στράφηκε κατά της "θολής Αριστεράς"...

Το Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδας (Deree College) διοργάνωσε στις 17 Mαρτίου κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Κων. Μητσοτάκη και ορισμένο αριθμό συνομιλητών. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Πού Ημασταν... Πού Πάμε» και μετείχαν πρόεδροι επιμελητηρίων, επιχειρηματικών οργανώσεων και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων και δημοσιογράφοι.
Ο κ. Μητσοτάκης στην εισήγησή του τόνισε πως η κρίση βρίσκει τους έλληνες ανέτοιμους και με άγνοια των πραγματικών προβλημάτων. «Ζήσαμε δανειζόμενοι» σημείωσε «κι αρνηθήκαμε πεισματικά τις μεταρρυθμίσεις». Για να πορευθεί η χώρα με σιγουριά στην δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητο να αποτυπωθεί σωστά η πραγματικότητα. Να γίνει ένα είδος απογραφής, «να μετρήσουμε τι συμβαίνει, και που ακριβώς...
βρισκόμαστε». Η απογραφή θα μπορούσε να γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός, με συμμετοχή εμπειρογνωμόνων των κομμάτων. Ακόμη, αν χρειασθεί, και με την βοήθεια κάποιων διεθνών οργανισμών. Είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό πως ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας και πως περνάμε καλύτερα από άλλους λαούς της Ευρώπης των οποίων οι χώρες είναι πλουσιότερες από την δική μας.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε επίσης την ανάγκη σεβασμού της δημοκρατικής νομιμότητας από όλους. Και πως η κυβέρνηση οφείλει να την εγγυηθεί και, εν ανάγκη, να την επιβάλει. Το πρόβλημα για την Δημοκρατία δεν προέρχεται από το ΚΚΕ αλλά από την θολή Αριστερά που ουσιαστικά την αρνείται και δεν διστάζει να υπονομεύσει τους θεσμούς.
«Η απόλυτη αλήθεια για την οικονομία», έκλεισε την εισήγησή του ο κ. Μητσοτάκης, «πρέπει να αποκαλυφθεί στον λαό. Πως, μεταξύ άλλων, χρωστάμε σήμερα (δημόσιο χρέος μαζί με τις εγγυήσεις, ιδιωτικό χρέος και κοινωνική ασφάλιση ) περί τα 800 δις. Ευρώ! Οφείλουμε όλοι να συνεννοηθούμε και να ακολουθήσουμε μιά μακροχρόνια πορεία ανάκαμψης. Από τα σωρευμένα ελλείμματα των τελευταίων 28 ετών μία η δύο γενιές θα αναγκασθούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος. Αλλά η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει...»
Ενας από τους συνομιλητές, προερχόμενος από τον τραπεζικό χώρο, τόνισε πως η χώρα στην πραγματικότητα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Δίχως τα έκτακτα μέτρα της ΕΕ, που μας διευκολύνει να έχουμε την πλάτη της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας (ΚΕΤ) σε κάθε προσπάθεια δανεισμού μας, θα ήταν αδύνατον η χώρα να βρεί χρήματα για τα ομόλογά της. Ανεξάρτητα από το ύψος του spread. Mας στηρίζει το γεγονός πως η ΚΕΤ αγοράζει τα δάνειά μας και διευκολύνει έτσι την απορρόφηση των ομολόγων που εκδίδουμε. Το πρόβλημα όμως συνεχώς μεγαλώνει και είναι άγνωστο το μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι περισσότερο αισιόδοξος και πως η Ευρώπη δεν θα μας αφήσει τελικά να βουλιάξουμε. Δεν μπορούμε βέβαια να ζούμε συνεχώς με ελλείμματα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάποιο πρωτογενές πλεόνασμα και να αρχίσουμε έτσι να ξεπληρώνουμε τα χρωστούμενα.
Αλλος συνομιλητής αναφέρθηκε στην επιδίωξη της περίφημης συναίνεσης. Και τόνισε πως οι πάντες συναινούν σε ένα πράγμα. Στην δημιουργία καινούργιων ελλειμμάτων. Που βρίσκεται λοιπόν το κώλυμα για να ομονοήσουν;
Ενας εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου αναφέρθηκε στο πολιτικό κόστος, σημειώνοντας πως η κάθε κίνηση αποφυγής του συσσωρεύει τα βάρη που κάποια στιγμή εμφανίζονται όλα μαζί. «Η πολιτική της ήπιας προσαρμογής που ακολούθησε η κυβέρνηση» τόνισε «δεν εξαφάνισε τα προβλήματα. Απλά τα ανέβαλε για να πέσουν τώρα όλα μαζί πάνω στην οικονομία». Αλλος συνομιλητής αναφέρθηκε στην φοβία που διακατέχει τον πολιτικό κόσμο για τα Μέσα Ενημέρωσης. «Η τρομοκρατία του Δελτίου των 8 ματαιώνει η επιβάλει πολιτικές» τόνισε.
Ενα μεγάλο κομμάτι της σημερινής κρίσης στην Ελλάδα είναι ψυχολογικό, σημείωσε ένας ακόμη εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου. Οφείλεται στην καθημερινή αναφορά από τα Μέσα της όποιας επικείμενης κρίσης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μιά κατάσταση εικονικής πραγματικότητας. Πρόβλημα βέβαια, και σοβαρό, υπάρχει και στον τομέα της παιδείας, τόνισε ένας ακόμη συνομιλητής. «Βλέπουμε στα Πανεπιστήμια κάθε νέα φουρνιά φοιτητών να είναι ποιοτικά χειρότερη από την προηγούμενη», σημείωσε, «που θα οδηγήσει αυτή η κατηφόρα;»
Ο πρώην Πρωθυπουργός κλείνοντας τόνισε πως παραμένει αισιόδοξος αλλά όλοι οφείλουμε να σοβαρευτούμε και να δουλέψουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε τα σημερινά σοβαρότατα προβλήματα.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

18 σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 70..ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, είναι πολύ παλιά η συνταγή σου, μπουμπούκο..
    Όλη μέρα παίζει την ίδια κασέτα για το πώς αισθάνεται ο Ελληνικός λαός, μας ζάλισε τα ούμπαλα.
    Όλη μέρα ευχές, νέα οράματα και καινούργιες ιδέες, ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ.
    Όταν ερωτάται πως θα χρηματοδοτηθούν όλα αυτά, απαντά τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα, θα τα πάρουμε από τους πλούσιους και θα τα δώσουμε στους φτωχούς.
    Κανονικό δούλεμα δηλαδή.
    Μας λέει επίσης ότι θα φορολογήσει περισσότερο και τις επιχειρήσεις. Ο τύπος είναι ή σχιζοφρενής ή απόλυτα άσχετος. Συγχρόνως με τη υψηλότερη φορολόγηση των επιχειρήσεων μας λέει ότι θα φέρει επενδύσεις από το εξωτερικό για να μειώσει την ανεργία. Ποιο γιγαντιαίος Αινστάιν από το κόμμα σου, βρε κουφιοκεφαλάκη, σου έμαθε τέτοια οικονομικά;
    Πώς παντρεύεται η αυξημένη φορολόγηση επιχειρήσεων με τις επενδύσεις από το εξωτερικό; Σε ποιο μέρος του κόσμου είδατε να πέφτει η ανεργία όταν αυξάνεται η φορολόγηση ;
    Εκτός Γιωργάκη μου εάν εννοείς ότι θα ρίξεις την ανεργία, όσο την έριξε και ο Σημίτης στο 12%, οπότε καταλάβαμε.
    Νομίζουν οι πασόκοι ότι είναι ακόμη η δεκαετία του 80.
    Νομίζουν ότι μπορούν να απαγγέλλουν όμορφα ευχολόγια και αόριστες υποσχέσεις χωρίς ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι προσπαθούν να τον κοροιδέψουν.
    Δεν είναι όλος ο λαός ερωτευμένα κοριτσάκια των 15 χρονών που τσιμπάνε στα γλυκόλογα και τις μπούρδες του Παπακωνσταντίνου και του Ραγκούση, κύριε Παπαντρέου.
    Δεν είναι 1981 πιά.
    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα εμπεδώσαμε από τα 20 χρόνια που κυβερνήσατε.
    Κάνετε σαν την πουτάνα που επειδή έκανε παρθενοραφή νομίζει ότι οι γείτονες ξέχασαν τι δουλειά έκανε πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Deree College)!!!!

    Ειναι το ΙΔΙΟ κολλεγιο που "εβγαλε" και η θυγατερα της σ.Αλεκα Παπαρηγα!!!!
    Η Βασιλικη Παπαρηγα...αυτοπροσωπως!!
    Αυτηνης που .."κοπτεται" υπερ του δημοσιου πανεπιστημιου!!!!

    Και "ειρησθω εν παροδω" ο πατερας της ητανε λαδεμπορας (μαυραγοριτης δηλαδη) επι κατοχης!!

    Και η σ.Αλεκα εβγαλε την ..φιλοσοφικη σχολη,τμημα αρχαιολογιας!!
    Και ακομα και ΤΩΡΑ δεν ασχολειται με την αρχαιολογια!!
    Η μηπως ασχολειται??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι θεολόγος. Αυτό που γίνεται με το "μαύρο χρήμα" των αφελών είναι ασύλληπτο. Η Εκκλησία επιτέλους πρέπει να φορολογηθεί. Ο Μεσαίωνας έχει τερματισθεί εδώ και αιώνες. Τον επανέφερε η Ν.Δ. για λόγους ψηφοθηρικούς. Όσο για τις off shore, εκεί είναι όλο το πρόβλημα. Ελπίζω ο ΓΑΠ να μην υπαναχωρήσει, εάν όντως θέλει να υπηρετήσει τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. deste pios milaeixaxaxaaxaxax
    o arxiprodoths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aργύρης Ντινόπουλος σήμερα το πρωί στον Alpha απευθυνόμενος στον Αλέξη Μητρόπουλο που του ζήτησε φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας:
    Δέν ντρέπεστε λίγο να τα βάζετε με την εκκλησία, αντιγράφετε τις γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ?
    Ξαναψηφίστε Νέα Δημοκρατία με τέτοιους καραγκιόζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ζήσατε δανειζόμενοι,

    ζήσατε κλέπτοντες, αρπάζοντες δωρολαμβάνοντες, εκβιάζοντες και καταχρώμενοι κύριε κουράδα.

    φερστέν του, ή "ντού";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς κατά τη γνώμη του θα ξεπεραστούν τα προβλήματα της Ελλάδας?
    Μήπως με το να μπουν όλα τα παιδιά και τα εγγόνια του στην πολιτική?
    Μήπως με το να πηγαίνει η Ντόρα κόντρα στους Ρώσσους?
    Μπήπως με το να μην παράγεται έργο από το Υπουργείο Εξωτερικών?
    Μήπως με το να συγκυβερνήσουν Ντόρα και Γιωργάκης?
    Ας μας πει επιτέλους ο επίτιμος την άποψή του περί επιλύσεως των προβλημάτων γιατί με τις απογραφές δεν λύθηκαν ποτέ τα προβλήματα αλλά αντίθετα δημιουργήθηκαν πολύ περισσότερα.
    Πάντως με την πολιτική που ακολουθεί η κόρη του οι Ρώσσοι υπάρχει κίνδυνος να μας γυρίσουν την πλάτη ενώ και ο Ομπάμα από την άλλη μας την έχει γυρίσει προ πολλού υπέρ των φίλων του Τούρκων.
    Ας δώσει λοιπόν ο επίτιμος μια συμβουλή στην κόρη του αντι να νουθετεί εμάς που στο κάτω-κάτω δεν φταίμε σε τίποτα.
    Η συμβουλή που πρέπει να της δώσει είναι να κοιτάξει επιτέλους το συμφέρον της κατακαημένης πατρίδας της αντι για την προσωπική της προβολή και μόνο.
    Γιατί πρεπει να γνωρίζει ότι σε μία εξουθενωμένη, ξεπουλημένη ή ανύπαρκτη πατρίδα δεν θα υπάρχει θέση γιαυτήν όση προσπάθεια και αν έχει καταβάλει για την προβολή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανένας από τους ηγέτες των κρατών δεν γνωρίζει πραγματικά τι συμβαίνει και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η καινοφανής οικονομική κρίση.
    Ολοι τους (συμπεριλαμβανομένου και του κ.Μητσοτάκη) προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτόγνωρη κρίση με αρχαίες μεθόδους.
    Οσες απογραφές και αν γίνουν κύριε Μητσοτάκη,δεν αναχαιτίζεται αυτό το οικονομικό τσουνάμι το οποίο θα κρατήσει χρόνια και θα ενταθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΖΗΣΑΜΕ ΔΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ" ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ?
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ/ΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. i kori toy einai apo lesvo meria i apo xania?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θά σάς φάω όλα άτιμα στρουμφάκια.
    Καί εσάς (τίκ-τίκ) σάς εύχομαι μακροημέρευση.
    Δρακουμ,εε Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. EINAI ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ...
    ΤΟ press ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ....
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ troktiko ΕΙΝΑΙ
    ΑΔΕΛΦΟ ΜΠΛΟΚ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ. ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ. ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩ
    ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ
    ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ...
    ΘΕΜΙΟΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.......
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ
    ΠΟΛΥ. ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 22 Μαρ 2009 4:41:00 μμ

    Ωραίος Νεοδημοκράτης είσαι ρέ βρίζεις την ίδια την υπουργό εξωτερικών της κυβέρνησης σου. Άντε να φύγει αυτή με τον αδελφό της απο το κόμμα να σας αφήσει με 149 να δούμε τί θα κάνετε.
    χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα τους θάψει όλους ο Κρητίκαρος, θα τον βλέπουν στον ύπνο και στο ξύπνιο τους, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Και πού νάρθει το παιντί στην κυβέρνηση, μέρα παρά μέρα θα κάνει δηλώσεις ο Μητσ.: "Μα δεν μπορεί το παιδί, δεν το βλέπετε; Δεν μπορεί!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επί κυβερνήσεως του το καθαρό οινόπνευμα απο 200 δραχμές πήγε 1200.
    Ο λεβέντης υπουργός Οικονομικών του ,έκοψε το μισό εισιτήριο που πλήρωναν οι στρατιώτες , και πλήρωναν ολόκληρο. Έβαλε εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους για τους Έλληνες , λες και τους είχε φτιάξει ο παππούς του. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης με τους νόμους που έφτιαχνε απέλυε πρώτους στρατιώτες που είχαν παρουσιαστεί στο στρατό με μεταγενέστερες ΕΣΣΟ. Έκανε αθρόες εισαγωγές ελαιολάδου απο Ισπανία και οι αγρότες είδαν το λάδι να κατρακυλάει απο 800 στις 400 δρχ. Είπε το εξής αμίμητο " Προκειμένου να διψάσομε πρώτα θα ξεραθεί το πράσινο της Αθήνας". Λες και υπήρχε περίπτωση να ψοφήσουμε απο δίψα για να έχουμε πράσινο.Πούλησε τα τσιμέντα ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ σαν προβληματική επιχείρηση και αγοράζουμε τώρα τσιμέντο για τα σπίτια μας απο τα Αγγλικά αφεντικά της.Πούλησε την ΕΘΕΛ και οι νέοι ιδιοκτήτες των λεωφορείων έβαζαν να κάνουν ελέγχους στα εισιτήρια τα εγγόνια τους οι πεθερές τους και γενικά ο κάθε άχρηστος και κομπλεξικός με ύφος 100 καρδιναλλίων.
    Η διακυβέρνηση τους ήταν η μαύρη τριετία της Ελλάδος. Με τις μαλακίες του μας φόρτωσε το Πασόκ με τον Σημιταρά για 10 χρόνια. Που τον ξεθάψατε τον άχρηστο ωρέ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα τους θάψει όλους ο Κρητίκαρος, θα τον βλέπουν στον ύπνο και στο ξύπνιο τους, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Και πού νάρθει το παιντί στην κυβέρνηση, μέρα παρά μέρα θα κάνει δηλώσεις ο Μητσ.: "Μα δεν μπορεί το παιδί, δεν το βλέπετε; Δεν μπορεί!"

    22 Μαρ 2009 9:34:00 μμ

    Εεε άν επιβεβαιωθούν όλα αυτά που λέγονται για το παιντί τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 22 Μαρ 2009 9:36:00 μμ, Πρόσεξε πόσες ανακρίβειες γράφεις, αλληλοσυγκρουόμενες μάλιστα:

    1) Επί κυβερνήσεως του το καθαρό οινόπνευμα απο 200 δραχμές πήγε 1200: Γινόταν λαθρεμπόριο ποτών, φτιάχνανε μπόμπες σκωτσέζικου ουΐσκι στο Αιγάλεω. Φορολογώντας το οινόπνευμα, περιόρισε το πρόβλημα... Το πράσινο οινόπνευμα έμεινε στην παλιά τιμή!

    2)Έβαλε εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους για τους Έλληνες, λες και τους είχε φτιάξει ο παππούς του: Υποχρέωση από την Ε.Ε. λόγω ισότητας των πολιτών, οι Ευρωπαίοι έπρεπε να πληρώνουν. (Μεταξύ μας, εσύ έχεις πάει ποτέ σε αρχαιολογικό χώρο;)

    3) Έκανε αθρόες εισαγωγές ελαιολάδου απο Ισπανία και οι αγρότες είδαν το λάδι να κατρακυλάει απο 800 στις 400 δρχ.: Αν δεν το έκανε αυτό, θα έγραφες ότι η τιμή καταναλωτή για το λάδι είχε ανεβεί στα ύψη. Αφού μπορούσαν οι Ισπανοί να παράγουν τόσο φθηνά, ας προσαρμόζονταν και οι ντόπιοι! Δεν γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

    4) Πούλησε τα τσιμέντα ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ σαν προβληματική επιχείρηση και αγοράζουμε τώρα τσιμέντο για τα σπίτια μας απο τα Αγγλικά αφεντικά της: Εσένα τι σε ενοχλεί, ότι αγοράζεις από Άγγλους, Γάλλλους, Πορτογάλους ή ότι η τιμή του τσιμέντου είναι σε λογικό επίπεδο; Διαφορετικό, το μονοπώλιο και το καρτέλ θα σου έβαζε όποια τιμή ήθελε, όπως κάνει με το γάλα και άλλα! Που αγοράζεις τόσα και τόσα άλλα πράγματα από τους Άγγλους, γιατί δεν σ' ενοχλεί;

    5) Πούλησε την ΕΘΕΛ και οι νέοι ιδιοκτήτες των λεωφορείων έβαζαν να κάνουν ελέγχους στα εισιτήρια τα εγγόνια τους οι πεθερές τους και γενικά ο κάθε άχρηστος και κομπλεξικός με ύφος 100 καρδιναλλίων: Δηλαδή, αν το ύφος των ελεγκτών ήταν πιο φιλικό, δεν θα είχες αντίρρηση για την ιδιωτικοποίηση των λεωφορείων, τα οποία τότε κάθε δεύτερη μέρα απεργούσαν για να εκβιάσουν πολιτικά την κυβέρνηση;

    6) Με τις μαλακίες του μας φόρτωσε το Πασόκ με τον Σημιταρά για 10 χρόνια: Με τις "μαλακίες του" πείσθηκαν μερικοί σαν κι εσένα και έφεραν, όχι τον Σημίτη, αλλά τον ετοιμοθάνατο παπατζή, με αποτέλεσμα να κυβερνάνε η Μιμή με τον ξάδελφό της το κοκκοράκι. Μετά ήρθε καπάκι (ευτυχώς) ο Σημίτης και έστρωσε 2-3 πράγματα. Αλλά δεν θα καταλάβεις ποτέ, ότι εσύ είσαι ο δράστης, είσαι και το θύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση