GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος από την αποκάλυψη του Press-gr...

. Οι ψαράδες επιβεβαιώνουν το δημοσίευμά μας και καταγγέλουν τον Κ. Κιλτίδη για την παραποίηση του ΦΕΚ και την αμφισβήτηση του Προέδρου της ...

.
Οι ψαράδες επιβεβαιώνουν το δημοσίευμά μας και καταγγέλουν τον Κ. Κιλτίδη για την παραποίηση του ΦΕΚ και την αμφισβήτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας!


Την έντονη αντίδραση της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος προκάλεσε η αποκάλυψη του Press-gr (διαβάστε αναλυτικά εδώ) για την "διόρθωση σφάλματος" με την οποία τροποποιήθηκε επί της ουσίας και ερήμην του Προέδρου της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα για την απαγόρευση ψαφρέματος στον Λακωνικό Κόλπο.
Η Συνομοσπονδία (ΣΑΕ) υιοθετεί καθ' ολοκληρίαν τις αποκαλύψεις μας, καταγγέλει τον αρμόδιο υφυπουργό Κ. Κιλτίδη ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων, οικονομικά ισχυρών, εις βάρος του περιβάλλοντος και της συντριπτικής πλειοψηφίας του αλιευτικού κλάδου της περιοχής και ότι με την συμπεριφορά αυτή αμφισβητεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ τον καλούν να πάρει πίσω το "υποκριτικά 'διορθωτικό' κείμενο".
Ολόκληρη η ανακοίνωση - καταπέλτης έχει ως εξής:
"Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στις 5/3/09, μεταξύ εκπροσώπων της Σ.Α.Ε και του Υφυπουργού κ. Κιλτίδη, ο υφυπουργός δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν προτίθεται να ανακαλέσει την παράνομη απόφαση του πρώην υπουργού κ. Κοντού για την αλιεία με μηχανότρατα στο 1ν.μ και πέταξε το μπαλάκι για την μη εφαρμογή του Ε.Κ στο Υ.Ε.Ν.
Επίσης μας ενημέρωσε ότι έστειλε για δημοσίευση το Προεδρικό Διάταγμα για τη διενέργεια της αλιείας στον όρμο δυτικά του Λακωνικό κόλπου.
Μερικές μέρες μετά από τη δημοσίευση του Π/Δ 16 Φ.Ε.Κ 32/24-02-09 δημοσιεύτηκε μια «διόρθωση σφάλματος» πάνω σε αυτό.
Με τη δημοσίευση αυτής της λεγόμενης διόρθωσης σφάλματος στο Φ.Ε.Κ 44/12-03-09, αναιρείται η απαγόρευση της λειτουργίας της βιντζότρατας και επί της ουσίας, απαγορεύεται μονόπλευρα η αλιεία στους παράκτιους, από τις 15 Απριλίου μέχρι 31 Μαΐου, με όλα τα αλιευτικά εργαλεία.
Η προσθήκη νέων ορίων εφαρμογών του Π/Δ στις λεγόμενες «διορθώσεις» δεν αποτελούν διόρθωση κάποιου λάθους, αλλά νέο Π/Δ με απαγορευτικούς όρους για την παράκτια αλιεία στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να έχει περάσει από το Συμβούλιο Αλιείας και το Συμβούλιο Επικρατείας, ως έπρεπε.
Τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε Π.Δ, που έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ημέρες πριν, το μόνο που κάνουν είναι να αμφισβητούν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πράγματι είναι άξιο προβληματισμού, η ενέργεια αυτών οι οποίοι συμβούλεψαν τον υφυπουργό κατ' αυτόν τον τρόπο, αλλά και, η αποδοχή από τον υφυπουργό μιας ενέργειας τέτοιας προχειρότητας.
Ο υφυπουργός και οι υπηρεσίες του Υπουργείου έδειξαν μ' αυτόν τον τρόπο ότι έχουν επιλεγεί να στηρίζουν και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων, οικονομικά ισχυρών, εις βάρος του περιβάλλοντος και της συντριπτικής πλειοψηφίας του αλιευτικού κλάδου της περιοχής.
Καλούμε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Κιλτίδη να ανακαλέσει άμεσα, αυτό το υποκριτικά «διορθωτικό» κείμενο και να σεβαστεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας .
Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να πάρει θέση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο ΥΠΑΑ&Τ και την Διεύθυνση Αλιείας που έχει καταντήσει μαγαζί κάποιων «υμετέρων», που χρησιμοποιούν το Υπουργείο για να προωθούν τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα .
Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να πάρει θέση στην άρνηση του ΥΠΑΑ&Τ, να εφαρμόσει τον Ε.Κ. 1967/06 και μια σειρά άλλων Ευρωπαϊκών Κανονισμών.
Οι ψαράδες της Χώρας μετά από αυτούς τους απαράδεκτους χειρισμούς του ΥΠΑΑ&Τ και των υπηρεσιών του θα καταδικάσουν αυτή την πολιτική που στοχεύει στην καταστροφή της παράκτιας αλιείας.
Θα αγωνιστούν για να αναδείξουν την πολιτική ανωριμότητας με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τους αντιμετωπίζει".

4 σχόλια

  1. valte dr koutsouko
    me kiltidi
    8a kanoume 25 martiou??

    epanastasi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΕΕΕ...ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !

    ΕΦΑΓΕΣ ΤΗΝ ΠΙΠΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ
    ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ...
    ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΕ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ
    ΑΠΟ "ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ
    ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΠΩΛΗΣΗ" ΤΗΣ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.

    ΦΑΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΕ !
    ΠΑΝΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρασινογαλαζα λαμογια αντε ξεκουμπιδια και αμε στο διαολο μαζι με τα αφεντικα σας που τοσο πιστα υπακουεται και υπηρετητε..εμπρος για αλλαγη να ερχει ο λαος στην εξουσια.. λαμογια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΠΕΣ,ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΙΟΥΣ,ΣΤΑ ΣΑΦΡΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΨΑΡΙΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ.ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΡΕ ΧΑΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση