GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά την εκτόξευση από την Β. Κορέα...

Εγιναν "πύραυλος" για τον ...πύραυλο . Εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα σήμερα (05.29 ώρα Ελλάδος) πύραυλο, θέτοντας σε τροχιά τηλεπικοινω...

Εγιναν "πύραυλος" για τον ...πύραυλο
.
Εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα σήμερα (05.29 ώρα Ελλάδος) πύραυλο, θέτοντας σε τροχιά τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο. Η Βόρεια Κορέα είχε δηλώσει ότι η έκτοξευση θα γίνει μεταξύ 4-8 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της νυχτας.
Η εκτόξευση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε "πρόκληση" την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών στις 10 το βράδυ σήμερα Κυριακή.
Τη λύπη του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, εκτιμώντας πως "δεν συμβάλλει" στην "ειρήνη και τη σταθερότητα" στην περιφέρεια ενώ η Ρωσία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.
"Η εκτόξευση αποτελεί παραβίαση...
των αποφάσεων 1695 και 1718 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Τακέο Καουαμούρα λίγο μετά την απογείωση του πυραύλου. Η Βόρεια Κορέα επιμένει ωστόσο ότι ήταν νόμιμο δικαίωμά της να εκτοξεύσει πύραυλο για να θέσει δορυφόρο σε τροχιά.

4 σχόλια

  1. Τι λε ρε?

    Νταβατζιδες του διαστηματος ειναι οι Αμερικανοι?

    Αι στο διαολο ρε ροκφελερς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....ενώ οι πύραυλοι που εκτοξέυονται από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη,καλώς κάνουν και εκτοξεύονται !!!

    Η πλάκα είναι που νομίζουν ότι οι πολίτες είναι και μαλάκες.

    Δε γαμιέστε ν'ασπρίσετε λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είχαμε και κάποιες αμφιβολίες, αυτός ο ΟΗΕ με τέτοια ψηφίσματα μας δείχνει ότι πράγματι είναι η φιλλιπινέζα της αμερικής.
    Δηλαδή δικαίωμα στην εκτόξευση πυραύλων έχουν μόνο οι αμερικάνοι και οι ρώσοι ? Ότι και να ήταν ο πύραυλος είτε για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο είτε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου κάθε χώρα έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην εκτόξευση πυραύλων.
    Δεν είναι μερικοί πιό ίσοι από τους ίσους.
    Αν θέλει η αμερική να μην εκτοξεύουν οι άλλες χώρες πυραύλους και να μην έχουν πυρηνικά ας καταργήσει πρώτα τις δικές της εκτοξεύσεις και τα δικά της πυρηνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση