GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τροπολογία Τατούλη στη Βουλή:

Να μπει αμέσως τέρμα στα "μαύρα" ταμεία των εφημερίδων και των καναλιών! . Τροπολογία με την οποία ζητά τον τερματισμό του προνομ...

Να μπει αμέσως τέρμα στα "μαύρα" ταμεία
των εφημερίδων και των καναλιών!
.
Τροπολογία με την οποία ζητά τον τερματισμό του προνομιακού καθεστώτος που επιτρέπει στις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης (Τύπου και ραδιοφώνων - τηλεοράσεων) να έχουν κάθε χρόνο "μαύρο" (φορολογική έκπτωση χωρίς δικαιολογητικά) το 2% από τον τζίρο τους κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης.
Το ειδικό αυτό καθεστώς έληγε στα τέλη του 2008 αλλά η κυβέρνηση έφερε προ ημερών δική της τροπολογία για παράτασή του επί μια ακόμη τριετία.
Ο κ. Τατούλης τονίζει η τροπολογία του, κόντρα στην κυβερνητική ρύθμιση, έχει σκοπό την αποκατάσταση της φορολογικής ισότητας και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης για τη χώρα.
Το πλήρες κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης και της τροπολογίας, ο Π. Τατούλης το έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (εδώ) και έχει ως εξής:
"Στο Σχέδιο Νόμου «Ενσωμάτωση Οδηγιών 2006/98/ΕΚ, 2008/8/ΕΚ και 2007/74/ΕΚ, διατάξεων των Οδηγιών 2006/112/ΕΚ και 2006/69/ΕΚ, διατάξεις φορολογίας εισοδήματος, κεφαλαίου, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών και λοιπές διατάξεις»
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την προτεινόμενη τροπολογία επιδιώκεται η αποκατάσταση της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης που έτυχαν επί σειρά ετών οι επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις ραδιοφωνίας – τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε. στις ως άνω επιχειρήσεις αναγνωρίζεται «… έκπτωση χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα αυτών για την αντιμετώπιση ειδικών δαπανών για τις οποίες, λόγω της φύσεώς τους δεν είναι εφικτή η λήψη αποδεικτικών στοιχείων υπολογιζόμενη …[για τις εν λόγω επιχειρήσεις] σε ακαθάριστα έσοδα μέχρι εφτακόσια πενήντα εκατομμύρια δραχμές ποσοστό έκπτωσης 2%...».
Με την παράγραφο 6 του άρθρου 32 του Ν. 3229/2004 (ΦΕΚ Α 38) η ισχύς της ως άνω διάταξης παρατάθηκε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2008.
Επειδή σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλη δημοσιονομική κρίση και οι Ελληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, είναι εύλογο κανένας κλάδος να μην δικαιούται προνομιακή φορολογική μεταχείριση.
Επειδή η εφαρμογή της παρούσας διάταξης συνεπάγεται την τεράστια απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.
Επειδή κάθε προσπάθεια στήριξης των ΜΜΕ πρέπει να βασίζεται κυρίως στις αρχές της διαφάνειας και της ισονομίας, όπως ακριβώς ισχύει ή θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος.
Προτείνεται λοιπόν η τροπολογία στο κεφάλαιο «Άλλες Διατάξεις» του υποβληθέντος Σχεδίου – Νόμου, η οποία θα έχει ως εξής:
ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
……………………………………………………………………………………..
ΑΡΘΡΟ
Η ισχύς των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε. δεν παρατείνεται για τις επιχειρήσεις των περιπτώσεων γ΄ και δ’ της ίδιας παραγράφου με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2008.
Οι εν λόγω επιχειρήσεις οφείλουν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2009 να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και να καταβάλουν τους αντίστοιχους φόρους για τον κύκλο των εργασιών τους.
Ο προτείνων Βουλευτής
Πέτρος Τατούλης
Βουλευτής Αρκαδίας (ανεξάρτητος
)"

8 σχόλια

  1. Ηρεμήστε πρασινοφρουροί, σας έχει πιάσει ταχυπαλμία γιατί έχετε μυριστεί την καταιγίδα που έρχεται.
    Όσο για την αξιοπρέπεια της πολιτικής ζωής του τόπου, μήν στενοχωριέστε.
    Φρόντισαν τα καλόπαιδα του πασόκ με το Χρηματιστήριο, τη Ζίμενς, το Κτηματολόγιο, τους TOR-M1, τις φρεγάτες, το C4I και τόσα άλλα.
    Απλά μετρήστε πόσα τωρινά και πρώην στελέχη του πασόκ ζούν σε βιλάρες, έχουν εξασφαλίσει τα δισέγγονά τους και βρίσκονται ξαναπαντρεμένα με προικοθήρες κοπελίτσες, 30 χρόνια νεότερες.
    Μετά το ξανασυζητάμε το θέμα της πολιτικής αξιοπρέπειας.
    Απλά πράγματα.
    Εγώ πάντως θα πρόσθετα και το θέμα της υποκρισίας, φαντάζομαι να συμφωνείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έ όχι και να μιλάει για συνείδηση, για διαφάνεια και για δικαιοσύνη ο καθηγητής της υποκρισίας Γιωργάκης.
    Πάει να μας τρελάνει εντελώς μου φαίνεται.
    Νομίζει ότι ξεχάσαμε που πλήρωσε το πρόστιμο του Λαλιώτη, όταν αυτός καταδικάστηκε από το δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση του Μητσοτάκη;
    Με τόσες εισφορές από τη Ζίμενς δεν θα βοηθήσουμε το δικό μας το παιδί τον Κώστα Λαλιώτη, το μέγα δάσκαλο και πνευματικό καθοδηγητή του πρωταθλητή λασπολογίας Ελλάδος Καρχιμάκη;
    Να μη σώσουμε το άνθρωπο που πρόσφερε ατέλειωτες στιγμές δόξας στους μεγαλοεργολάβους των καναλιών και έπαιζε με "βαρβάτο" χρήμα όπως στο Κτηματολόγιο, τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Αεροδρόμιο;
    ΑΚΟΥ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΓΑΠ.
    Ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τον Παυλίδη.
    Να το ξαναπούμε "κατά συνείδηση".
    ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ.
    Θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο ο Καραμανλής, η Παπαρήγα, ο Αλαβάνος ή ο Καρατζαφέρης;
    Ότι και να σκεφθεί κανείς είναι λίγο για τον αμοραλισμό και το γενικό ήθος αυτού του ημι-αλλοδαπού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ 1.500 ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!

    ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!

    ΛΑΕ ΚΑΤΕΒΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεεεεε μαλάκες Νεοδημοκράτες δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείστε άλλο με τις χαζοαναρτήσεις σας, μας έχετε πείσει ρε μαλάκες πόσο χαζοβιόληδες είστε.
    Ρεεεε αρχιλαμόγια πάρτε τα γουβαδάκια σας, τον μπουχέσα σας Κωστάκη και δρόμο!!! Ρεεεε χαζοδεξιούλιδες οι κυβερνώντες από την παράταξή σας είναι μιζαδόροι, κομπιναδόροι, ανίκανοι, επικίνδυνοι, με αποτέλεσμα κάθε μέρα παραμονής τους στην εξουσία να διαλύουν την χώρα. Ρεεεεε χαζοβιόληδες μαλακοδεξιοί ξυπνάτε….. σας δουλεύει ο Κωστάκης και η παρέα του ρε κοθώνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε,

    εγκληματία,
    φονιά,
    κλέφτη,
    έμπορε ναρκωτικών,
    παιδεραστή,
    εκβιαστή,
    καταχραστή,
    συμπαθή κακούργε,

    Βασάνιζες επί χούντας;
    Έκλεψες;
    Εκβίασες;
    Καταχράστηκες;
    Μιζώθηκες;
    Πουλάς πρέζα;
    Κάνεις λαθρεμπόριο;
    Σκότωσες;

    ΤΩΡΑ υπάρχει η ΛΥΣΗ!

    Εκβίασε τον Καραμανλή!

    Πες του ότι θα του βγάλεις τα δικά του στη φόρα!
    Κούνησέ του το δάχτυλο!

    Ο πιο μιζωμένος, ο πιο ένοχος βρομιάρης, θα φοβηθεί και η αθώωσή σου είναι βέβαιη.

    Εκβίασε τον Καραμανλή!

    Νέα Δημοκρατία!
    Εκβιάζει και εκβιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα που τελείωσε το παραμύθι.
    Για τον Υπουργό που έξαχνε 100 χιλιάρικα για το διαμέρισμα της κόρης του..
    Ενώ ταυτόχρονα έδωσε καμιά 30 εκατομμύρια σε εφοπλιστές..
    ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ 500 ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ
    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ.

    ΓΙΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ
    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΖ ΒΙΛΑ.
    Πόσα εκατομμύρια και απο τα βρήκε,
    ο ξεβράκωτος κώλος ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ?
    Απο ποιούς λογαρισμούς ? Πως κατα-τέθηκαν ? Που είναι τα παραστα-τικά ?.
    Που βρήκε τα εκατομμύρια και ΠΩΣ
    ο Βουλευτής Ιωαννίνων Κάρολος Παπούλιας.. και δάνειζε αβέρτα στον Ανδρέα ? Που είναι τα χαρτιά ?
    ΠΟΙΟΙ Εφοπλιστές και με ποιά ανταλλάγματα...Δανείζαν τον Ανδρέα
    ..άπειρο χρήμα για την Βιλάρα της Μιμής ? Με τι ανταλλάγματα ?
    ΑΝΤΕ ΑΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ 3.000 ΚΑΙ 5.000 !

    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΛΕΙ ΤΟ ΧΑΖΟ !
    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΛΑΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
    ΤΟΛΑΜΑΤΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ..
    ΤΟΛΜΑΤΕ...
    ΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΔΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙ-ΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ3ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ.
    ΑΝΤΕ ΚΩΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Σιχαμένοι δημοσιοκάφροι τον τρελλάνατε κι αυτόν"

    "Η μολυσματική ασθένεια που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε αυτή τη χώρα ονομάζεται δημοσιογραφία. Η εξουσία που έχουν πάρει μέσα απο πραξικοπηματικές διαδικασίες που βασίζονται στη μίζα, την κομπίνα και την αλητεία, έχει ισχυροποιηθεί τρομερά.
    Βρίθουμε απο βλάκες, απο χαμένους, απο κατεστραμμένους που είναι κάθε στιγμοί κουμπωμένοι με το τηλεοπτικό χαπάκι. Αυτοί είναι και το "μπετό", τα πόδια, το...
    στήριγμα της σαπίλας.

    Εδώ και κάποια χρόνια βάλθηκαν τα τηλεσκουπίδια, να μας διαμορφώσουν κατάλληλα ωστε να βρισκόμαστε σε συνεχή ύπνωση. Προσπαθούν -και πετυχαίνουν- να μας τελματώσουν ωστε να εδραιώσουν καλύτερα τη θέση τους. Σκαρφίστηκαν μάλιστα να χρησιμοποιούν τους γνωστούς "τρελλούς του χωριού" όσο περισσότερο γίνεται.

    Παρουσίαζαν με κάθε ευκαιρία τον άμοιρο Γιώργο Παπανδρέου. Μια ευγενική και καλόψυχη ψηχή που γυρνούσε σε πανυγήρια. Ο καλοπροέρετος, πείσθηκε απο τα κουράδια της τηλεόρασης πως είναι κάποιος. Είχαν διακρίνει οι ΝΑΖΙδες πως ήταν ελαφρώς ανόητος.
    Το καλύτερο θύμα τους!

    Η κύριος αυτός το 'χασε. Ναι τρελλάθηκε. Είναι στο ψυχιατρείο σε καταστολή. Έπαθε κάποια ψύχωση μεγαλείου. Νόμιζε ότι ήταν Πρωθυποργός !
    Αυτό είναι το πρώτο θύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέτρο γερά με τσαμπουκά!
    Είσαι ο μόνος τίμιος απο τους 300 σήμερα στο κοινοβούλιο.
    Ο μόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση