GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εγκλημα και τιμωρία"...

Toυ Γιώργου Σαρρή από το http://giorgossarris.blogspot.com/ . Γράφει ο Θ. Φιλιπποπουλος στο Capital.gr χθες. "Ηρθε λοιπον η ώρα της τι...

Toυ Γιώργου Σαρρή
από το http://giorgossarris.blogspot.com/
.
Γράφει ο Θ. Φιλιπποπουλος στο Capital.gr χθες. "Ηρθε λοιπον η ώρα της τιμωρίας. Και σήμερα η μεγαλύτερη τιμωρία για τον πολιτικό κόσμο είναι η παντελής αδιαφορία. Είναι το σενάριο που λέει πως οι πολίτες θα προτιμήσουν τις παραλίες από τις κάλπες."Σιγα την τιμωρία....
Αν είναι να κάνεις έφοδο στις τσέπες του κόσμου,να στέκεσαι προσοχή στούς σπόνσορές σου επιχειρηματίες (με το αζημίωτο βέβαια), να ξεπουλάς τη δημόσια περιουσία στα μοναστήρια και...
αυτά με τη σειρά τους σε άλλους επιχειρηματίες , να μπλέκεις με όποια μίζα περνάει απο μπροστά σου κλπ.κλπ. κλπ. και μετά η μόνη τιμωρία να είναι η "παντελής αδιαφορία" που μάλιστα σου επιτρέπει να επανεκλεγείς για να συνεχίσεις το "έργο" σου, τότε ο Φιλιππόπουλος έχει δίκιο,πράγματι πρόκειται για πολύ σκληρή τιμωρία!!!
Μόνο που στα μάτια τα δικά μου μοιάζει να είναι αυτό ακριβώς που επιδιώκουν αυτοί που κυβερνούν.Γιατί τι καλύτερο για τους "πολιτικούς " αυτής της σχολής από την "παντελή αδιαφορία".Σαν να μπαίνει στο σπίτι σου κλέφτης και συ αντί να κάνεις κάτι να τον τιμωρείς με την "παντελή σου αδιαφορία"!!
Υπάρχει βέβαια και κάτι ακόμα που δε μου κάθεται σε όλα αυτά.Και δεν είναι άλλο από αυτή τη μαζική καταδίκη του "πολιτικού κόσμου" σαν να ανήκουν όλοι οι πολιτικοί
στο ίδιο διεφθαρμένο κόμμα,πράγμα κουλό και περίεργο που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στέλνει τον κόσμο στην απογοήτευση και από κει στον καναπέ!
Αυτή όμως είναι μια λογική "καφενείου" η μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς λογική τηλεόρασης,πολτοποίησης των πάντων,λογική εξουσίας δηλαδή για να μην είμαστε και τελείως αφελείς!Για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν 2 ειδών πολιτικές.
1.Η πολική με τη λογική της δουλειάς της δουλίτσας η της καριέρας τέλος πάντων,
που στέλνει τους υποψήφιους της στις σχολές για να σπουδάσουν όλες εκείνες τις τεχνικές που απαιτούνται για να μας δουλεύουν ψιλό γαζί και να μας ψήνουν πως παλεύουν "για το καλό του τόπου" ,και από πίσω να κάνουν ότι χρειάζεται για να γίνουν αυτοί πλούσιοι και οι πελάτες - εργοδότες τους πλουσιότεροι.
2.Η πολιτική με την αρχαιοελληνική έννοια ,αυτή της ενασχόλησης με τα κοινά χωρίς προσμονή ανταπόδοσης φυσικά.
.Η πολιτική των δρόμων ,της καθημερινής ζωής,της δουλειάς ,της πόλης ,της γειτονιάς,του
σχολείου,της υγείας ΜΑΣ,της παιδείας ΜΑΣ,του πολιτισμού ΜΑΣ,ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ.
Αυτή που έκανε κάποιους "ανόητους και γραφικούς ρομαντικούς "της αριστεράς να θυσιάσουν τα πάντα και να καταλήξουν στα ξερονήσια και τις εξορίες για αυτά τα "λίγα γραμμάρια της ευτυχίας"και της δημοκρατίας που απολαμβάνουμε εμείς.
Αυτή για την οποία "αδιαφορήσαμε παντελώς" και αφήσαμε τα ξεφτέρια που δεν αδιαφόρησαν καθόλου,να τα κάνουν όλα μπάχαλο!
Δεν πιστεύω ότι οι εκλογές ειναι η "ώρα του λαού" καί σε άλλα τέτοια ανόητα και υπερβολικά,
που υποβαθμίζουν την αξία της καθημερινής δράσης και παρέμβασης. Πιστεύω όμως οτι όλοι μας πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε μικρό η μεγάλο όπλο που διαθέτουμε για να ακουστεί η φωνή μας και να μην παραιτούμαστε απ΄αυτό για να πάμε για μπάνιο!
Ας μην είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύουμε οτι θα ιδρώσει το αυτί τους και ότι θα πονέσουν απο την αποχή αν δεν πειραχτούν τα ποσοστά τους.Αυτό ακριβώς επιδιώκουν,την παντελή αδιαφορία των πολιτών.Αρκεί να ψωνίζουμε ,όπως Αμερική!
Έγκλημα και τιμωρία λοιπόν.Το έγκλημα γνωστό και μεγάλο.
Η τιμωρία όμως;

13 σχόλια

  1. ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ τον αλλοδαπό τουρίστα γυιό του ιδρυτή με τις ρήσεις του για την καλλιέργεια φούντας και χασίς στις γλάστρες του σπιτιού
    ΞΕΧΝΑΤΕ τον αλλοδαπό τουρίστα γιό του ιδρυτή που είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα «σαν Έλληνας»
    ΞΕΧΝΑΤΕ τη συμφωνία του αλλοδαπού τουρίστα στο σχέδιο Ανάν που νομιμοποιούσε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία.
    ΞΕΧΝΑΤΕ την αλλαγή του εκλογικού νόμου κάθε φορά που φαινόταν ότι θα χάσουν οι πρασινοφασιστες τις εκλογές, «δημοκράτες» και έντιμοι, όπως πάντα. Έτσι η ΝΔ να κυβερνά με έλαχιστους βουλευτές παρά το μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιογράφος: Κύριε Παπανδρέου, δηλώνετε ότι είστε υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά η κόρη σας πήγε σε ιδιωτικό σχολείο στην Ελλάδα και τη συνοδεύσατε στο εξωτερικό για να τη γράψετε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, τι λέτε επ' αυτών;

    Γιωργάκης: Ε ναι, ξέρετε, εγώ πήγα σε πολλά σχολεία, και δημόσια και ιδιωτικά και διαπίστωσα, και μπλα μπλα μπλα... και μπλα μπλα μπλα...

    (τίποτα για την κόρη, φυσικά!)

    Μας δουλεύουν ρεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκλητικός ο Μ.Τρεμόπουλος, μας έστειλε ...αδιάβαστους

    Τι είπε πάλι ο οικολόγος-πράσινος Μιχάλης Τρεμοπουλος και μας εκνευρίζει όλους μαζί; Εδώ τον κατηγορούν για φιλοσκοπιανό που σπούδασε στα Σκόπια και έδωσε ...αγώνες για να στείλει την Μακεδονία στην γείτονα χώρα και ξέρετε τι απάντησε σήμερα:

    "Καλύτερα να μάθουν ιστορία"

    Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δεν είπε ότι τα αρνούμαι(πως να το κάνει;)αλλά μας έστειλε όλους αδιάβαστους. Άρα εμμένει σε όσα λέει και...

    προκαλεί όλους όσους τον κράζουν να μάθουν την ιστορία μας. Ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική και δεν έχει έθνη. Αυτό πρεσβεύει ο Οικολόγος-πράσινος.
    Μάλιστα είπε και στον Χατζηνικολάου ότι δεν θα ακολουθεί την πολιτική του ΥΠ.ΕΞ. σε εθνικά θέματα αλλά την δική του. Ε, τότε τι να κάνει στην ευρωβουλή; Τουλάχιστον επίσημα κανένα ΥΠ.ΕΞ δεν θα έλεγε κάτι για την Μακεδονία μας.

    troktiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπρ ρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!

    νεοδημοκρατες.

    ο επιθανατιος ρογχος σας φτανει παντου.

    καληνυχτα . χρονοντουλαπαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τραμπουκοπουστάκι τι έχει και δε μιλά ζωντανά με δημοσιογράφους μετά το πατατράκ στη Θεσσαλονίκη ???
    Το ποιηματάκι που είχε μάθει να καταγγέλλει τους άλλους τελείωσε .
    Καραγκιόζη Λούλη γιατί δε του έμαθες να έχει απολογητικό λόγο ?
    Ο καταγγελτικος λόγος τελείωσε και τώρα που δεν ξέρει να μιλήσει , ζητά να ξέρει από πριν τις ερωτήσεις και μιλάει σε δημοσιογράφους μόνο στο εξωτερικό ?
    Γιατί όλα αυτά ρε πισογλέντη ???
    Τελικά ο Καραγκιόζης που κυβερνά είναι ένα καταναλωτικό προϊόν ή είναι ένα διαφημιστικό project ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε αποχή από τις εκλογές είναι και ένας ψήφος ανοχής στον ανίκανο Καραμανλή και τη συμμορία του.
    Όχι στην προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας που από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμφερόντων Βαρδινογιάννη που στηρίζει με νύχια και με δόντια τον προδότη Καραμανλή και τη συμμορία του για να μας κλέβει καθημερινά με τη βενζίνα και χίλιους άλλους τρόπους.
    Βουλιάζουμε κάθε μέρα και πιο πολύ από τη διακυβέρνηση αυτών των δυο συμμοριών και μόνο αν αλλάξουμε κυβέρνηση μπορούμε τουλάχιστον να σταματήσουμε την κατηφόρα και την πτώχευση οικονομίας , θεσμών και άξιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε τραμπούκε αν αναλαμβάνεις την ευθύνη για κάποια πράγματα παραιτήσου και τον πούλο !
    Άντε να πας να γαμηθείς ψευταρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το τραμπουκοπουστάκι τι έχει και δε μιλά ζωντανά με δημοσιογράφους μετά το πατατράκ στη Θεσσαλονίκη ???
    Το ποιηματάκι που είχε μάθει να καταγγέλλει τους άλλους τελείωσε .
    Καραγκιόζη Λούλη γιατί δε του έμαθες να έχει απολογητικό λόγο ?
    Ο καταγγελτικος λόγος τελείωσε και τώρα που δεν ξέρει να μιλήσει , ζητά να ξέρει από πριν τις ερωτήσεις και μιλάει σε δημοσιογράφους μόνο στο εξωτερικό ?
    Γιατί όλα αυτά ρε πισογλέντη ???
    Τελικά ο Καραγκιόζης που κυβερνά είναι ένα καταναλωτικό προϊόν ή είναι ένα διαφημιστικό project ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η συμμορία Καραμανλή καταρρέει

    Πολιτικό Βατερλό του τραμπούκου που με προεπιλεγμένες ερωτήσεις ο Καραμανλικότερος του Καραμανλή γίγαντας της δημοσιογραφίας Πρετεντέρης προσπάθησε να κάνει ένα ψοφίμι να δείχνει ζωντανό.
    Μνημόνιο γαλάζιου παπαγαλισμού συνέντευξη ιστορικής σημασίας θα διδάσκεται ως απόφθεγμα στις σχολές δημοσιογραφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ. ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ; ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΕΛΛΟΥΣ; ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ. ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Καραμανλή,
    τραγουδάτε στο μπάνιο;

    Οχι;

    Στην ΕΡΤ ρε παπάρα, τότε γιατί τραγουδάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε Μπούλη, Ρε Παιδοβούβαλο, ποιος σου είπε ότι επειδή είπες ότι αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για όσα έκαναν οι υπουργοί και υφυπουργοί σου τελείωσε το πράγμα;
    Ρε Μπούλη και μόνο που λες ότι αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για πράξεις τους, προφανώς σημαίνει ότι διέπραξαν αδικήματα για τα οποία εσύ ο προϊστάμενος πρωθυπουργός με αυτήν σου την δήλωση τα καλύπτεις, και τους καλύπτεις!
    Γιατί ποιος θα σε πιάσει εσένα από το αυτί να σε σύρει στο δικαστήριο; Κανείς! Μια πολιτική ευθύνη ανέλαβες, δηλαδή εδώ που τα λέμε αέρα κοπανιστό και τίποτα άλλο….
    Ρε νεοδημοκράτες αυτός ο Μπούλης σας εκφράζει; Έχετε τρελαθεί τελείως για τελείως;
    Όπως τον έβλεπα στην τηλεμονομαχία ήταν έτοιμος να παραγγείλει δέκα μερίδες γύρο και αν τον φτάνανε, είδατε στο πρόσωπο του να δείχνει να τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο;
    Φανταστείτε, υπόθεση κάνω, αν προσφέρανε εκείνη την ώρα σε όλους τους αρχηγούς από μια μερίδα γύρο το πρόσωπο του κάθε ενός από αυτούς αλλά ιδιαίτερα του Μπούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκίζει Γιωργάκης.

    Πετάει!

    Έχει ρεύμα!

    Όχι στην πολιτική βέβαια.

    Στο κεφάλι του το έχει το ρεύμα, διότι ο χώρος ανάμεσα στα αυτιά του είναι κενός και μπάζει!

    ………………………………….

    Σκίζει Γιωργάκης.

    Πετάει!

    Έχει ρεύμα!

    Όχι στην πολιτική βέβαια.

    Στο κεφάλι του το έχει το ρεύμα, διότι ο χώρος ανάμεσα στα αυτιά του είναι κενός και μπάζει!

    ………………………………….

    Σκίζει Γιωργάκης.

    Πετάει!

    Έχει ρεύμα!

    Όχι στην πολιτική βέβαια.

    Στο κεφάλι του το έχει το ρεύμα, διότι ο χώρος ανάμεσα στα αυτιά του είναι κενός και μπάζει!

    ………………………………….
    Σκίζει Γιωργάκης.

    Πετάει!

    Έχει ρεύμα!

    Όχι στην πολιτική βέβαια.

    Στο κεφάλι του το έχει το ρεύμα, διότι ο χώρος ανάμεσα στα αυτιά του είναι κενός και μπάζει!

    ………………………………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση