GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν "μαζεύονται" οι 180 για τον Παπούλια...

Παρά τη δήλωση Καρατζαφέρη ότι θα ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ την επανεκλογή του . Από τον Χρήστο Μπουκάτη . Η σημερινή δήλωση του Γ. Καρατζαφέρ...

Παρά τη δήλωση Καρατζαφέρη ότι θα ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ την επανεκλογή του
.
Από τον Χρήστο Μπουκάτη
.
Η σημερινή δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη ότι ο ΛΑΟΣ θα υπερψηφίσει την επανεκλογή του Καρ. Παπούλια την άνοιξη του 2010, εφόσον είναι πάλι υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα, θέτει ένα νέο δεδομένο στο τραπέζι. Για την προεδρική εκλογή χρειάζονται τουλάχιστον 180 ψήφοι, προκειμένου να μην διαλυθεί η Βουλή και να μην γίνουν εκλογές.
Η ΝΔ διαθέτει 151 έδρες και ο ΛΑΟΣ 10 βουλευτές. Χρειάζονται δηλαδή τουλάχιστον άλλοι 19 βουλευτές.
Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ (με 102 βουλευτές) δεν συναινέσει, μόνο το ΚΚΕ που διαθέτει 22 βουλευτές μπορεί να συμβάλει στο άθροισμα των 180 ψήφων. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 14 βουλευτές που δεν αρκούν.
Επομένως, το "κλειδί" για να μην γίνουν εκλογές την άνοιξη του 2010 (πιθανότατα να προκηρυχθούν νωρίτερα βέβαια) το κρατά το ΚΚΕ. Πάντως η Αλ. Παπαρήγα σε σημερινή της συνέντευξη εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΛΑ.Ο.Σ., κάτι που δείχνει ότι δύσκολα μπορεί να συμπλεύσει μαζί του. Οπως επίσης είναι πολύ δύσκολο να συμπλεύσει με τη ΝΔ ακόμη και σε ένα τέτοιο θέμα διότι κινδυνεύει με σοβαρές εκλογικές διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ...
Σημειώνεται ότι το 2005 κατά την εκλογή του κ. Παπούλια οι βουλευτές του ΚΚΕ και του Συνασπισμού είχαν δηλώσει «παρόντες».

8 σχόλια

  1. TH ΘΕΛΕΙ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΠΡΕΠΕΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη ρε παιδια που βασίζεστε οτι ο πρόεδρος θα θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος ???

    Σας το έχει πει ???

    λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο μου φαίνεται .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιμημένο ΚΚΕ σε περιμένουμε, έλα δείξε μας πάλι την αξία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μαλάκες πράσινοι τυχοδιώκτες, αφού καταφέρατε με τόσο πουσάρισμα από τα κανάλια να πάρετε 36,5% δεν πρόκειται να γίνετε κυβέρνηση ούτε όταν παγώσει η κόλαση.
    Με αυτά τα χάλια καλό είναι όχι μόνο να ξεχάσετε την αυτοδυναμία αλλά και να αρχίσετε να βάζετε και βαζελινούλα μόλις σκάσουν μύτη ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας.
    Οταν σκάσει και η υπόθεση του κολλητού του Γιωργάκη του Τρεπεκλή θα γελάσει κάθε πικραμένος!
    Μέσα και ο Δενδρινός, από ότι έμαθα, αλλά εσείς εκεί στο press ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.
    Τα 100 υποτιθέμενα χιλιάρικα του Παυλίδη ήταν αρκετά σημαντικά για να βάζετε 30 αναρτήσεις την ημέρα, αλλά για τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ του Τρεπεκλή και του Δενδρινού, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    Η πιό επιεικής έκφραση για σας είναι ότι ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει οι Έλληνες να αρχίσουν να τοποθετούν στον προεδρικό θώκο, έναν Έλληνα. Αρκετά με τους Charles και τους Charlesmagne.
    Φτάνει με την υποτέλεια.

    Ή θα ξεκουμπιστούν όλοι τους εθελουσίως ή θα γίνουμε όπως και πρώτα, μια ακραιφνής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όσο αυτό είναι σε πρώτη φάση δυνατόν, κι αυτοί μετά να ψάξουν για άλλες μπανανίες να κορδώνονται με δικά μας χρήματα και εις βάρος τής Δημοκρατικής Κληρονομιάς μας.


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σκέτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γερμανικά Μαλτέζικα κοπρόσκυλα Πασοκ-Ζημενς, ψάξτε αλλού για μάσα και λεηλασία ξένου πλούτου.

    Στην Ελλάδα τέρμα τα ψωμιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Papoulias telos gia Pasok

    ton perimenei gia äpologiaö Andreas!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος είπε πως ο Παπαούλιας θέλει να επανεκλεγεί;

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση