GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς όσους είναι ή νοιώθουν ψηφοφόροι...

Toυ Θεόδωρου Α. Λαμπρόπουλου http://freeinquiry.gr/webfiles/ Το να ψηφίζει κάποιος στις βουλευτικές, ή άλλες εκλογές δεν είναι μια τόσο απλή...

Toυ Θεόδωρου Α. Λαμπρόπουλου
http://freeinquiry.gr/webfiles/

Το να ψηφίζει κάποιος στις βουλευτικές, ή άλλες εκλογές δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση, ούτε άλλο ένα δικαίωμα. Στις εκλογές οι υπήκοοι (και όχι πολίτες) καλούνται να ψηφίσουν το κόμμα, που θεωρούν, ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες συλλογικής ύπαρξης στην κοινωνία τους. Αυτό αποτελεί ολοφάνερη παραίτηση από την απευθείας ενασχόληση με τα κοινά και ταυτόχρονη εν λευκώ εκχώρηση αυτής της δυνατότητας στους «ειδικούς» της πολιτικής, δηλαδή τις κομματικές φατρίες.
Έτσι, όποιος εκχωρεί εν λευκώ σε άλλους τη δυνατότητά του να ασχολείται απ’ ευθείας με τα κοινά, ουσιαστικά παραιτείται από την ενασχόληση με τα κοινά και ιδιωτεύει. Κατ’ επέκταση δεν έχει κανένα εκ των υστέρων δικαίωμα...
... να παραπονεθεί για τον τρόπο, που οι «ειδικοί» της πολιτικής έκαναν χρήση της δυνατότητάς του, την οποία τούς εκχώρησε. Αυτό ισχύει, ανεξάρτητα από το αν κόμμα που ψήφισε έγινε κυβέρνηση, είτε όχι. Γιατί από τη στιγμή που δέχεται τους κανόνες του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού, υποχρεούται να δεχτεί ότι κυβερνά ο πλειοψηφών, επομένως αποδεχόμενος αυτούς τους κανόνες συναίνεσε στο να υπάρξει κάποιος πλειοψηφών, ο οποίος θα τον κυβερνήσει.
Αυτό επιτάσσει η προσωπική συνέπεια και κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους όσους νιώθουν / είναι ψηφοφόροι, ότι το να αποποιούνται τις προσωπικές τους ευθύνες για μια διακυβέρνηση που την θεωρούν κακή, κρυβόμενοι πίσω από το ότι δεν ψήφισαν το συγκεκριμένο κυβερνόν κόμμα, είναι στάση ανευθυνότητας.
Αλλά, η συνέπεια ενός που είναι / νιώθει ψηφοφόρος δεν εξαντλείται στο παραπάνω ζήτημα. Είναι υποκριτικό να εκχωρείς την προσωπική σου δυνατότητα τής απ’ ευθείας ενασχόλησης με τα κοινά σε κάποια φατρία «ειδικών» της πολιτικής. Γιατί αφού αποφάσισες, ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι να διοικήσουν, γιατί δεν συντάσσεσαι έμπρακτα μαζί τους (δηλ. γιατί δεν γράφεσαι στο κόμμα τους) και τους αφήνεις να βγάλουν μόνοι τους το «φίδι από την τρύπα»; Αυτή είναι μια στάση άνανδρη και εκ του ασφαλούς. Είναι μέγιστη ανακολουθία (και πονηρία) να ψηφίζεις ένα κόμμα και ταυτόχρονα να παίρνεις αποστάσεις και να μην στηρίζεις έμπρακτα αυτό, που θεωρείς ως προσπάθειά του, η οποία θεωρείς ότι θα σε ωφελήσει (αλλιώς γιατί να το ψηφίζεις;) Ο συνεπής ψηφοφόρος οφείλει να είναι και μέλος του κόμματος, που ψηφίζει, ώστε να στηρίζει ενεργά μια συλλογική προσπάθεια, που θεωρεί ότι θα ωφελήσει τον ίδιο, την οικογένειά του κ.λπ..
«Αλλά», μπορεί να αντιτείνει κάποιος ψηφοφόρος «γιατί να γραφτώ στο κόμμα που ψηφίζω σήμερα, αφού στις επόμενες εκλογές ενδέχεται να ψηφίσω κάποιο άλλο;». Είναι ένα ερώτημα λογικοφανές, αλλά όχι λογικό. Γιατί, μπορούμε να απαντήσουμε στον υποθετικό ψηφοφόρο του παραδείγματος, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν δείχνει καθόλου σίγουρος, για το αν το κόμμα που σκοπεύει να ψηφίσει θα κάνει πράξη τα όσα διακηρύσσει. Άρα ο ψηφοφόρος μας ψηφίζει με μοναδικά κριτήρια, είτε την πίστη του, είτε την ελπίδα του, ότι το εν λόγω κόμμα θα κάνει πράξη τα όσα διακηρύσσει. Με άλλα λόγια εκχωρεί την δυνατότητά του προσωπικής ενασχόλησης με τα κοινά, έχοντας σαν μοναδικά κριτήρια την πίστη, ή την ελπίδα… Και αν «προδοθεί» (κάτι για το οποίο, όπως δείξαμε πιο πάνω, δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραπονείται), την επόμενη φορά θα εκχωρήσει τη δυνατότητά προσωπικής ενασχόλησής του με τα κοινά (και μαζί την πίστη, ή την ελπίδα του) σε κάποιους άλλους «ειδικούς» της πολιτικής.
Ολόκληρη λοιπόν η υπόθεση του υποτιθέμενου «δικαιώματος της ψήφου» δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια ανεύθυνη εκχώρηση πίστης και ελπίδας σε κάποιο ιερατείο, που θεωρείται αρκετά υπεύθυνο, να τις διαχειριστεί.

15 σχόλια

  1. ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!!!!ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥΣΤΗ ΚΟΥΡΑΔΑΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.
    ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!!!!ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥΣΤΗ ΚΟΥΡΑΔΑΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.
    ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΤΑΝΚΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΗΣΤΕΥΩ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεεεε αρχιλαμόγια πάρτε τα γουβαδάκια σας, τον μπουχέσα σας Κωστάκη και δρόμο!!! Ρεεεε χαζοδεξιούλιδες οι κυβερνώντες από την παράταξή σας είναι μιζαδόροι, κομπιναδόροι, ανίκανοι, επικίνδυνοι, με αποτέλεσμα κάθε μέρα παραμονής τους στην εξουσία να διαλύουν την χώρα. Ρεεεεε χαζοβιόληδες μαλακοδεξιοί ξυπνάτε….. σας δουλεύει ο Κωστάκης και η παρέα του ρε κοθώνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!!!!ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥΣΤΗ ΚΟΥΡΑΔΑΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.
    ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λες ρε νούμερο; Τα σκεφτηκες καθόλου όλα αυτά ή τα αμόλησες έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λες ρε νούμερο; Τα σκεφτηκες καθόλου όλα αυτά ή τα αμόλησες έτσι;

    ela na soy gamhsw thn mana thn poutana sto mnhma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δες τε απόψε τη Ζουγκλα για να κάνετε γέλιο τρελλό με τον Κουλούρη. Εχει ξεφύγει τελείως ο άνθρωπος. Βαμένο μάτι και φρύδι, μεικαπ και μαλλί κομμωτηρίου - λίγο ακόμα και θα κατηφορήσει προς τη Λεωφόρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!!!!ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥΣΤΗ ΚΟΥΡΑΔΑΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.
    ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΔΙΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΕΤΕΣ ΠΗΔΗΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΣΑΝΤ. ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ . ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΗ ΩΡΑ ΤΟΥΣ . ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΔΙΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΟΥΝΤΑΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΙΒ ΑΝ ΚΛΙΦ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία

    ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΗΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ...

    Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαίου η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.

    Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν τα καμώματά της.

    Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.

    -Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.

    Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.

    Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...

    ...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
    ...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
    ...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
    ...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.

    Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.

    Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
    ....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.

    ...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
    Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:

    Περήφανη γαλέρα μου,
    φλάμπουρο λουλουδάτο,
    τι στέκεσε και καρτερείς
    και δεν κινάς φουσάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!!!!ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥΣΤΗ ΚΟΥΡΑΔΑΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.
    ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Σχετικά με τις κόρες του Καραβέλα"
    ΚΑΙ Η ΛΥΣΣΑ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    "Έχετε λυσσάξει όλοι, νομίζω πως είναι σίγουρο ότι τότε τα κορίτσια δεν γνώριζαν και είναι θύματα εξαπάτησης του ίδιου τους πατέρα, πολύ πιθανό και της μητέρας (να τους χαίρονται!)όπως επίσης και πολύ πιθανό μεγαλώνοντας να...
    έμαθαν.
    Όπως και να'χει(ξέρουν δεν ξέρουν) απ΄τη στιγμή που τα ονόματά τους εμπλέκονται σε μετοχές εταιρειών και μεγάλης απάτης δεν μπορούν να μην ελεγχθούν ακόμα και να προφυλακιστούν μόνο και μόνο επειδή είναι οι κόρες ενός απατεώνα.
    Όσο για την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων έχετε απόλυτο δίκιο και είναι βέβαιο ότι την έχουν ήδη σκαπουλάρει χωρίς καν να μπουν στον κόπο και να φύγουν απ'τη χώρα αλλά αντιθετα να βλέπουμε με αφορμή τις ευρωεκλογές την φωτεινή τους χαμογελαστή οδοντοστοιχία να προβάλλει σε όλες τις κολώνες της ΔΕΗ ... έτσι είναι το σύστημα που τους επιτρέψαμε να εδραιώσουν ...ότι κι αν κάνουν να τη βγάζουν καθαρή, να μην παραιτούνται και να ξαναψηφίζονται. Από εμάς...τους δίκαιους -σήμερα στο θέμα Καραβέλα-πολίτες!
    Εξαιτίας όλων αυτών όμως, όπως και της συνενοχής μου, ενοχής μου και της ατομικής μου ευθύνης σαν ελληνίδα πολίτης για την πολιτική αυτή λαίλαπα που μας έχει καβαλήσει δεν μπορώ να δώσω ελαφρυντικά στον κάθε απατεώνα και όποιον συνεργάζεται γιατί τότε θα πρέπει να απαιτήσω να ανοίξουν οι πόρτες των φυλακών..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση