GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος ασκεί επιτέλους πολιτική σ΄ αυτή τη χώρα;...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . «Αν η ψευτιά δεν υπάρχει τρόπος να καταβληθεί ούτε από τον χρόνο, τότε το παιχνίδι το έχασα» ( Ο. Ελύτης: Ο...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
«Αν η ψευτιά δεν υπάρχει τρόπος να καταβληθεί ούτε από τον χρόνο,
τότε το παιχνίδι το έχασα» ( Ο. Ελύτης: Ο μικρός ναυτίλος, εκδ. Ικαρος)

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης υπάρχει ένα ενημερωτικό Βίντεο διάρκειας 13 λεπτών, στο οποίο γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή γύρω από τον Παρθενώνα για την πληροφόρηση των επισκεπτών. Στο βίντεο αυτό εμφανίζονται ανδρικές φιγούρες (φανατικών μοναχών) που καταστρέφουν τα γλυπτά του Παρθενώνα. Αυτό είναι μια ιστορική αλήθεια, που δεν αμφισβητείται από κανένα σοβαρό ιστορικό. Στο σχολείο μαθαίνουμε όλοι ότι οι αρχαίοι ναοί και τα μνημεία μας καταστράφηκαν από ξένους εισβολείς (βανδάλους, ρωμαίους, τούρκους, κ.α.) αλλά όχι από...
φανατικούς χριστιανούς, κάτι που είναι εντελώς ψευδές.
Σύμφωνα με το «Βήμα online»( 24.07.09) η «Ιερά Σύνοδος ζητά να σταματήσει η προβολή του βίντεο, υποστηρίζοντας ότι οι μορφές που καταστρέφουν τα γλυπτά παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Πολιτισμού». «Το ζήτημα θα εξεταστεί κι αν τα καταγγελλόμενα αληθεύουν, θα προχωρήσουμε σε επανόρθωση» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε αποδέκτης των συγκεκριμένων διαμαρτυριών. Αν ο υπουργός πολιτισμού «προχωρήσει σε επανόρθωση» θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι οι πολιτικοί σε αυτήν τη χώρα είναι όμηροι ρασοφόρων, που εδώ και 2000 χρόνια δεν έχουν αλλάξει σε εξωτερική εμφάνιση αλλά ούτε και στον τρόπο που σκέπτονται. Στο τελευταίο μάλιστα, θα έλεγα ότι οι άνθρωποι της εκκλησίας των πρώτων αιώνων ήταν πολύ πιο προοδευτικοί αφού είχαν κλασική παιδεία και κάποιοι μάλιστα είχαν το θάρρος να αμφισβητήσουν ακόμη και δοξασίες της Παλαιάς Διαθήκης.
Σε ποια άλλη σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα η εκκλησία παρεμβαίνει τόσο ωμά σε όλα τα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής; Ποιες είναι άραγε οι σύγχρονες δημιουργικές δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα αυτή από το τέλμα του αναχρονισμού και του μεσαιωνικού σκοταδισμού; Ως πότε ρασοφόροι θα ασκούν σε αυτήν τη χώρα πολιτιστική, εκπαιδευτική, μέχρι και εξωτερική πολιτική; Μέχρι και οι Πάπες της Ρώμης, οι κατά τα άλλα αλάνθαστοι, έχουν ζητήσει συγνώμη για πολλά λάθη του παρελθόντος. Πότε επιτέλους θα ζητήσει και η δική μας εκκλησία μια συγνώμη γι αυτά που είπε και έγραψε «κατά των Ελλήνων» και για τα μνημεία και τα βιβλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που κατέστρεψε αντί να προσπαθεί κάθε τόσο να κρύψει την αλήθεια από τους πιστούς της; Ποτέ και πουθενά στην ιστορία το ψέμα δεν ήταν ο τελικός νικητής.

16 σχόλια

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ

    ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙ
    ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θεοκρατια εν Ελλαδι 2009
    περαστικά Νεοελλαδίτες :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ρασοφόρα κοπρόσκυλα που λυμαίνονται το ελληνικό κράτος, βρίζουν ότι προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και απολαμβάνουν τις δωρεές των τούρκων σουλτάνων έχουν την παθητική τουλάχιστον υποστήριξη του αποβλακωμένου χριστιανικού ποιμνίου. Όλες οι πολιτικές παρατάξεις προσπαθούν να μην έρθουν σε αντίθεση με το ιερατείο γνωρίζοντας ότι αυτό επηρεάζει τα σαν πολιτική μάζα πολυάριθμα χριστιανικά πρόβατα. Αφού δεν υπάρχει η πολιτική θέληση της ρήξης με το ιερατείο αφήνεται η κοσμοθεωρία και πολιτική της εκκλησιας να διαμορφώνουν την πολιτική του κράτους. Τα φιρμάνια των σουλτάνων προς όφελος της εκκλησιας αναγνωρίζονται, το κρυφό σχόλιο δεν αμφισβητείται, ο πατριάρχης Γρηγόριος E' αποκαλείται εθνάρχης κοκ. Μονη ελπίδα να χάσουν οι κοπρίτες που φορούν ράσα τα κεκτημένα τους είναι η Eυρωπαϊκή Eνωση. Αν δεν ευοδώση και αυτό μένει η ατομική τρομοκρατία. Φωτιά και τσεκούρι στα ρασοφόρα καθίκια. Στα σκατά τα ιερά χριστιανικά μπιχλιμπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε φορά που ο οιοσδήποτε θελήσει να μας καταθέσει μιάν α-νοησία,το πρώτο πράγμα που φροντίζει να κάνει
    είναι να την εισαγάγει απαραίτητα με ένα ποιητικό ή άλλο απόφθεγμα! Η εξήγηση προφανής.Τόσο περισσότερο κερδίζεται η αυθεντικότητα της "αλήθειας" μας (α-νοησίας),
    όσο καλύτερα αμπαλάρεται με τον καταξιωμένο λόγο της μεταφυσικής νοσταλγίας.Όταν μάλιστα αυτός ο (ποιητικός) λόγος έχει "περάσει" στο μέγα πλήθος και ως νομπελικός,ε! τότε:"Εμείς έφαμεν και...τα σκυλιά δεμένα!Τέλος!!!".
    Όμως το κρίμα της αυτοαναίρεσης μέγα και άρα ο σκοταδισμός πολύς...
    Γράφεται:" Σε ποια άλλη σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα η εκκλησία παρεμβαίνει τόσο ωμά σε όλα τα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής;" Ερωτάται: Ποιά είναι αυτή (σε αντιδιαστολή με το "άλλη")
    1)η σύγχρονη,2)ευρωπαϊκή και 3)χώρα
    που η εκκλησία παρεμβαίνει κ.λ.π.; Μήπως η ...Ελλάδα;
    Ξαναγράφεται:"Ως πότε ρασοφόροι θα ασκούν σε αυτήν τη χώρα πολιτιστική, εκπαιδευτική, μέχρι και εξωτερική πολιτική;"
    Απαντάται: Έως τότε που οι μη ρασοφόροι θα παύσουν να σπεύδουν κατά εκατομμύρια να υπογράφουν δηλώσεις έναρξης της επανάστασης της ...Αγίας Λαύρας! στη πλατεία Συντάγματος!!! Αυτοί (οι μη ρασοφόροι) δεν συνιστούν τον "κυρίαρχο λαό"; Γιατί τόσο περιποιημένο "μόκο" (χάϊδεμα αυτιών) γιά τους όντως υπόλογους;
    Τί να πει πιά κανείς όταν
    "υποχρεώνεται" να υφίσταται συχνά-πυκνά τα απωθημένα της ξενιτειάς
    του κάθε ματαιόδοξου καιροσκόπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΠΟΥΣΤΟΠΑΠΑΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΤΙ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΩΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΑΝ ΥΨΩΣΟΥΝ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι περισσότεροι άγιοι!! άγιασαν γιατί όπως αναφέρει και η Ελληνική εκκλησία κατέστρεψαν τα είδωλα. Τρομάρα τους οι Αλήτες τους Μεγαλοπρεπείς Αρχαίους Ιερούς Ναούς κατέστρεψαν. ( και συνεχίζουν να καταστρέφουν )
    Γοργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ,ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΟΥ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ,ΓΙΝΕΣΑΙ ΦΑΙΔΡΟΣ .


    ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Εκκλησια ειναι διαχρονικο μεσο, ασε που κουβαλαει και πολλα ψηφακια. Ουστ τραγοπαπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με την ουσία του άρθρου, ότι δηλαδή δεν έχει καμία δουλειά η Εκκλησία να ανακατεύεται στη διακυβέρνηση της χώρας με την ευρύτερη μάλιστα έννοια.

    Όμως, τα άλλα περί των αρχαίων ΜΑΣ που μας τα κατάστρεψε η Εκκλησία, εδώ είμαστε κομμάτι ανιστόρητοι ενώ μέλημά μας είναι η αποκατάσταση της ιστορίας. Βεβαίως και οι Χριστιανοί κατέστρεψαν τους ναούς της προηγούμενης θρησκείας και ανακύκλωσαν τα υλικά για τους δικούς τους ναούς, που παρεπιμπτόντως ανήκουν και αυτοί στα αρχαία ΜΑΣ (και μάλιστα η φωτογραφία δείχνει ένα εξαίρετο δείγμα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής, ιδιαίτερης ομορφιάς). Ποια θρησκεία και ποια ιδεολογία δεν έχει συμπεριφερθεί έτσι --- θέλω να πω ότι ιδεολογικοποιήσεις του στυλ τα αρχαία ΜΑΣ είναι ανιστόρητες.

    Ας συνέλθουμε λιγάκι, δεν καταγόμαστε κατευθείαν από τους αρχαίους Έλληνες, περάσαμε από τους Βυζαντινούς (και πολλούς άλλους) μας αρέσει δε μας αρέσει. Προσωπικά, δεν βρίσκω γιατί δεν πρέπει να μας αρέσει η ιστορική μας πραγματικότητα, αυτή μας κληροδότησε την ιδιαίτερη βαλκάνια φύση μας. Να ζήσουμε να την χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προκλητικές παρεμβάσεις μέ σκοπό τήν εξαφάνιση θεμελιωδών μνημείων τού πολιτισμού τής χώρας μέ τίμημα ακόμα καί την μαζική περιβαντολογική καί βιολογική εξόντωση τών κατοίκων έγιναν καί εξακολουθούν νά γίνονται μέ τήν ανοχή όλων μας.
    Παράδειγμα:Η κραυγαλέα πολιτιστική ακύρωση τής ύπαρξης τής Ελευσίνας καί τού αρχαιολογικού χώρου τών περίφημων Ελευσινίων μυστηρίων, σάν προβεβλημένου χώρου τής παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, από τούς κάθε είδους "Αγγελόπουλους",τίς χαλυβουργίες τών τελευταίων 50 χρόνων καί τούς πρόσφατους προκλητικούς συνεταιρισμούς μέ τήν κρατική ΔΕΗ γιά νέα εργοστάσια,πού γέννησαν στό παρελθόν τίς "ιερές" χρηματοδοτήσεις πατριαρχείων κλπ καί δίνουν τήν εικόνα τής πραγματικής δικτυομένης εξουσίας στήν Ελλάδα.
    Γιώργος Κοσμόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ.
    ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ...ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ.
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΑΓΙΟΙ" ΠΛΕΟΝ.

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΑ.
    ΜΙΑ ΘΕΤΡΙΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ
    ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΙΑ.
    ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ.
    ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΛΑ !!!

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΦΙΡΜΑ.
    ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΚΑΘΕ ΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ.
    ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΟΛΥΤΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ !!

    ""ΛΙΜΟΣ ΤΕ ΛΟΙΜΟΣ""

    ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΛΟ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΛΟ" Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΟ ΓΙΑ ΧΟΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΠΑΡΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΛΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


    ""ΛΙΜΟΣ ΤΕ ΛΟΙΜΟΣ"
    "ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ, ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ""

    ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ!!

    ΟΠΕΡ ΜΕΘΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝΟΝ

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ...
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΩΣΤΙΕΣ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΧΡΟΝΟ ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ !!

    ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΔΗΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση