GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί πέτυχαν τα blogs...

Από το http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ . ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-BLOGGERS ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΔΟΤΙΚΑ Σ...

Από το http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
.
ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-BLOGGERS ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ…!
Το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας του Ελεύθερου Τύπου αλλά και η γενικότερη κρίση στο χώρο των Μ.Μ.Ε έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που μαστίζουν το χώρο της δημοσιογραφίας. Πολλοί έχουν αρχίσει να διατυπώνουν την άποψη ότι oι παλιές καλές εποχές της δεκαετίας του 90' (όπου οι περισσότεροι νέοι ήθελαν να μοιάσουν τηλεστάρ δημοσιογράφο), έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Τα blogs έχουν αρχίσει να χρεώνονται την πτώση του έντυπου τύπο που ενώ σταδιακά κερδίζουν κομμάτι της διαφημιστικής πίτας. Οι πρώτες διαφημίσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο χώρο της μπλοκόσφαιρας πολλές εξ αυτών κρατικές,γεγονός που τους καθιστά εχθρό των εκδοτικών συμφερόντων αυτομάτως.
Συγκεκριμένα, μερικοί δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι...
οι bloggers στερούνται κώδικα δεοντολογίας, το ύφος που χρησιμοποιούν είναι προκλητικό ενώ οι πληροφορίες που μεταφέρουν πολλές φορές είναι αναξιόπιστες αφού η είδηση που μεταφέρουν συνήθως δεν διασταυρώνεται.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι από τους bloggers που έχει τύχει να γνωρίσω, ελάχιστοι εξ αυτών θα ήθελαν να αποκαλούν τον εαυτό τους ως δημοσιογράφο, κατά συνέπεια το επιχείρημα αυτό ως μέτρο αξιολογήσης των blogs, μάλλον είναι αδύναμο! Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι bloggers που εγώ παρακολουθώ ασκούν αυστηρή κριτική στους δημοσιογράφους ακριβώς για τον ίδιο λόγο(!)δηλαδή για έλλειψη δεοντολογίας και ύφους αλλά και εγκυρότητας των πληροφοριών που μεταφέρεται από τους δημοσιογράφους!!
H διαφορά όμως είναι ότι οι bloggers κάνουν το hobby τους, ενώ οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ελέγχουν την εκάστοτε εξουσία. (όπως ορίζεται και από το σύνταγμα). Κατά την γνώμη μου η κρίση στoν έντυπο τύπο δεν οφείλεται στα blogs. Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο οι δημοσιογράφοι να ασχολούνται με τα του οίκου τους πάρα να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους bloggers!
Θα έλεγα πως το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως από την έλλειψη εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού προς τις εφημερίδες αλλά και από την έλλειψη σεβασμού από τους νεότερους δημοσιογράφους προς τους στυλοβάτες του επαγγέλματος.Για παράδειγμα, παραδοσιακές εφημερίδες που ξεκίνησαν ως εφημερίδες των δημοσιογράφων, γρήγορα υποτάκτικαν σε επιχειρηματικά συμφέροντα κάτι που επηρέασε την «ποιότητα της είδησης» μα πάνω από όλα κλόνισε την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού προς τις εφημερίδες. Πολλά ρεπορτάζ παρουσιάζονται με μεροληπτικό τρόπο, ενώ οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων σπάνια φέρνουν τον συνεντευξιαζόμενο σε δύσκολη θέση-γιατί προφανώς κάτι τέτοιο μπορεί να έχει συνέπειες…
Για να πάμε παραπέρα, το πρόβλημα δεν έγκειται στο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά στην απόσταση που δημιούργησαν οι δημοσιογράφοι με το αναγνωστικό τους κοινό εξαιτίας του τρόπου που ασκούν το επάγγελμα η πιο σωστά λειτούργημα τους. Κύριο μέλημα κάθε δημοσιογράφου πρέπει να είναι η καταγραφή της αλήθειας. Σε μια περίοδο όπου η παραπληροφόρηση και η μεροληψία επικρατούν, η αντικειμενική είδηση θα προσελκύσει το αναγνωστικό κοινό και θα πουλήσει φύλλα. Όταν αυτό γίνει οι εφημερίδες θα γίνουν πάλι κερδοφόρες!
Το δρόμο που έχουν χάσει οι εφημερίδες φαίνεται πως έχουν βρει τα blogs!
Oι χιλιάδες bloggers εξασφαλίζουν την πολυφωνία στην ενημέρωση προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο το στοιχείο της αντικειμενικότητας στην πληροφόρηση ,κάτι που μανιωδώς αναζητεί το κοινό! Aυτό συμβαίνει γιατί η είδηση στο σύνολο των blogs δεν μπορεί είναι κατευθυνόμενη...

4 σχόλια

  1. ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    Η κατάσταση στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε μέρα, κάθε μήνα όλο και επιδεινώνεται. Σε αντίθεση με τις προβλέψεις των κυβερνώντων που μιλούσαν για ένα παροδικό φαινόμενο κρίσης, εστιαζόμενο μάλιστα στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2009 μόνο.

    Οι μήνες περνούν και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εφιαλτική. Χθές ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2009 που δείχνουν τη ζοφερή κατάσταση στην αγορά.

    1,77 Δίς ΕΥΡΩ από την αρχή του έτους οι ακάλυπτες επιταγές και τα φέσια, σπάζοντας κάθε ιστορικό ρεκόρ παγκοσμίως και σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 300% από πέρισυ και ραγδαία αύξηση από μήνα σε μήνα της τάξης του 16%.

    ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ;;;

    Προφανώς η περιορισμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών (μειωμένη κατά 30%) από πέρισυ δεν ερμηνεύει από μόνη της το φαινόμενο. Συντρέχουν και άλλοι λόγοι οι κυριώτεροι των οποίων συνδέονται άμεσα με την κυβερνητική βούληση για αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    1. Οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά (παιδεία, τρόφιμα, φάρμακα, υγεία, καύσιμα, ΔΕΚΟ) είναι τέτοιες που αφ' ενός αφαιμάζουν και το ελάχιστο εισόδημα των καταναλωτών, αφ' ετέρου δε δημιουργούν προτεραιότητες στους καταναλωτές τέτοιες που διαμορφώνουν και ισχυροποιούν ένα ΤΡΑΣΤ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που μονοπωλούν τους κλάδους αυτούς της οικονομίας. Κοινώς μαζεύουν όλα τα λεφτά.

    Το παράδειγμα με τις τιμές της βενζίνης είναι χαρακτηριστικό. Κάποτε, όχι πριν πολλά χρόνια (αρχές του 2004), το βαρέλι το πετρέλαιο κόστιζε 59 δολάρια, το 1 δολάριο ισοδυναμούσε με 1,20 ΕΥΡω και η τιμή στα πρατήρια ήταν 55-59 λεπτά.

    Σήμερα ακριβώς το βαρέλι στοιχίζει 58,60 λεπτά, το 1 δολάριο ισοδυναμεί με 0.71 λεπτά και η τιμή στο πρατήριο είναι από 99 έως 1.12 λεπτά. Σε σύγκριση με το 2004 βλέπουμε μία κλοπή της τάξης των 67 λεπτών ανά λίτρο. !!

    Το ίδιο θα παρατηρήσουμε σε πολλά άλλα βασικά αγαθά. Αυτό δείχνει την βουλιμία των μεγαλοκαρχαριών της αγοράς να σβήσουν κάθε μικρή απιχείρηση, αφαιρώντας το οξυγόνο (πλεονάζον εισόδημα καταναλωτών) από τις μικρές επιχειρήσεις.

    2. Η πολιτική των τραπεζών να απομυζούν με τους υπέρογκους τόκους κάθε νοικοκυριό, κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Ενώ για τους μεγάλους οι τράπεζες δανείζουν με 4% για τους μικρούς το επιτόκιο είναι σχεδόν τριπλάσιο.

    3.Η φορολογική πολιτική όπως ασκείται σήμερα ευνοεί τους μεγάλους και διώκει τους μικρούς. Δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν το ΦΠΑ λόγω στενότητας. Οι εφορίες έχουν δεχθεί εντολές για το έλεγχο όσων δεν αποδίσουν τον ΦΠΑ. Ολοι όμως γνωρίζουν ότι μια μικρομεσαία επιχείρηση σήμερα ασφυχτιά:
    -Θα καλύψει την επιταγή πρώτα;
    -Θα πληρώσει το ΙΚΑ ;
    -Θα πληρώσει τους μισθούς;
    -Θα ξοφλήσει τη δόση του δανείου της;
    -Θα πληρώσει τις ΔΕΚΟ;
    -Θα πληρώσει το ΤΕΒΕ ;
    -ή τέλος θα πληρώσει το ΦΠΑ ;

    Ολες αυτές οι υποχρεώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν κάθε μήνα και με συνέπεια από τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Ετσι διαμορφώνει κάποιες "προτεραιότητες" ανάλογα με την κρισιμότητα. Εκατοντάδες είναι οι δίκες του ΤΕΒΕ καθημερινά κατά μικρομεσαίων, και πολλοί από αυτούς καταλήγουν στην φυλακή.

    Ενα άλλο στοιχείο που εικονίζει τη σημερινή κατάσταση είναι οι διαγραφές από τα επιμελητήρια. 47% αύξηση από πέρισυ.


    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ.

    Γνωρίζει (η Κυβέρνηση) πολύ καλά ότι μπαίνοντας στη φυλακή κάποιος μικρομεσαίος η επιχείρηση κλείνει.
    Γνωρίζει πολύ καλά ότι μπαίνοντας στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ κάποιος μικρομεσαίος, αυτόματα υπογράφει το θάνατό του.
    Γνωρίζει πολύ καλά ότι ανοίγοντας ένα εμπορικό κέντρο εκατοντάδες μικρομάγαζα κλείνουν.
    Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης μειώνουν τον τζίρο των μικρών επιχειρήσεων.

    Και όμως αταλάντευτη συνεχίζει την πολιτική της (της "ανάπτυξης") και ωθεί τους μικρομεσαίους στη φυσική και ηθική εξόντωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ....

ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΧΕ 149 ΔΟΛΑΡΙΑ

Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ 1,3 ΕΥΡΩ (2008)


ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΧΕΙ 57 ΔΟΛΑΡΙΑ..

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ;;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μπλογκ πετυχαν

    γιατι ειχαν
    Δρ κουτσουκο
    Καψαμπελη
    Λουτραδη

    και ολους εσας!!

    Μη φοβοσαστε την δεξια που ξεψυχα!!

    Διπλα στο ονομα του καθε καταγγελομενου βαλτε την λεξη σκανδαλο ή καταγγελια και θα βγαινει στο www.google.gr
    οταν ψαχνουν το ονομα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το μπλογκ αυτό, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας (μαζί με τα SMS), και συντονίζει - όπως και όλα τα άλλα μπλογκς - τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Κώτσος πονηρός ο Βλάχος,
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ=ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ
    ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    ο Σαπρόφυτος Ταφ'τσ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση