GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν φιμωθούν τα blogs, τότε…

Από το http://papagalomegalo.wordpress.com/ . Να προχωρήσουμε σε πλήρη κάθαρση του μιντιακού τύπου. Οι ad hoc πολιτικές εξυπηρετούν μόνο τις...

Από το http://papagalomegalo.wordpress.com/
.
Να προχωρήσουμε σε πλήρη κάθαρση του μιντιακού τύπου. Οι ad hoc πολιτικές εξυπηρετούν μόνο τις συγκυριακές επιδιώξεις του ενός ή του άλλου. Επομένως, αν καταργηθεί η ανωνυμία (πώς άραγε; Στην Κίνα πρόσφατα το προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν) και φιμωθούν τα blogs, τότε:
Να καταργηθούν και τα «ρεπορτάζ» που στηρίζονται σε ανώνυμες αλλά «έγκυρες», «αποκλειστικές» και άλλες πηγές (όπως «κυβερνητικοί αξιωματούχοι», «υπουργοί της κυβέρνησης», «κομματικά στελέχη» κ.λπ.), οι οποίες συχνά υπάρχουν μόνο στο μυαλό των δημοσιογράφων και τροφοδοτούν τις στήλες των εφημερίδων και τις παρόλες στα παράθυρα των τηλεοπτικών ειδήσεων. Το όνομα του δημοσιογράφου που τα λέει δεν σημαίνει τίποτα σε κανέναν, τουλάχιστον από πλευράς αξιοπιστίας. Σήμερα όλοι είναι υπάλληλοι κάποιου.
Να καταργηθούν και...
οι καταγγελίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίες δεν συνοδεύονται από το όνομα του καταγγέλοντος (είναι γνωστή η πρακτική τα στοιχεία να «παραμένουν στη διάθεση του σταθμού», αλλά όχι στο κοινό).
Να καταργηθεί το αγγελιόσημο, το οποίο αποτελεί καθαρή χρηματοδότηση του δημοσιογραφικού κλάδου από το καταναλωτικό κοινό, λόγω μετακύλισης της σχετικής δαπάνης στις τιμές των προϊόντων που διαφημίζονται.
Να δημοσιευθούν τα ονόματα των διπλο, τριπλο-θεσιτών σε κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και το ύψος των αργομισθιών που εισπράττουν, προκειμένου να «επικοινωνούν» τις απόψεις της κυβέρνησης σε στήλες εφημερίδων και τηλεπαράθυρα.
Να δημοσιευθούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που διατηρούν θέσεις σε γραφεία τύπου Δημοσίου και ΔΕΚΟ, οι οποίοι ταυτοχρόνως καλύπτουν «αξιόπιστα και αντικειμενικά» το ίδιο ρεπορτάζ για ιδιωτικά Μέσα.
Να ψηφιοποιηθεί και να εξεταστεί (από την πλευρά της δαπάνης) το «πόθεν έσχες» που όλοι οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν κάθε χρόνο στον Άρειο Πάγο.
Να συνεχίσουμε; Οι στρεβλώσεις στη μιντιακή αγορά της χώρας είναι άπειρες και συντηρούνται από τις κυβερνήσεις για λόγους ελέγχου και χειραγώγησης.
Αυτό που κανείς δεν έχει καταλάβει είναι ότι η κοινωνική αξία των παραδοσιακών Μέσων Ενημέρωσης έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ή μάλλον, να το θέσω καλύτερα. Οι ιθύνοντες μόλις άρχισαν να αντιλαμβάνονται τη δύναμη του διαδικτύου και προσπαθούν να τη δαμάσουν.
Στην εποχή των κατεστημένων μίντια, των διαπλεκομένων και των “νταβατζήδων” (όπως έχει πει και ο Κ. Καραμανλής), τα blogs παίζουν τον ρόλο των Σαμιζντάτ, των άλλοτε κρυφών κειμένων του 1950 στη Ρωσία. Υπερβολικό επιχείρημα; Για να δούμε…

12 σχόλια

  1. ΠΡΩΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BLOG.

    ΧΑΧΑ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?
    ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,, ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ...
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΣΤΕ!!!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ?ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ?ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΦΟΝΤΟ!ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ!ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ!ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΤΕ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν φιμωθούν τα blogs τότε είναι σαν να φιμώνουν την Δημοκρατία...τον διάλογο...την ελευθερία του λόγου..είναι σαν να μας κόβουν τον αέρα που αναπνέουμε...Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΦΑΜ ΝΤΕ ΛΑ ΠΑΤΡΙ.

    Εμπρός να μονιμοποιήσουν στο Δημόσιο τις στρατιές των δικών τους γαλάζιων παιδιών.

    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων...
    ...ζητούν με κοινή Ερώτηση έξι βουλευτές της ΝΔ και με πρωτοβουλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου

    Οι ερωτώντες Βουλευτές:
    1. Μάξιμος Χαρακόπουλος
    2. Θαλασσινός Θαλασσινός
    3. Κασαπίδης Γιώργος
    4. Καρπούζας Αντώνης
    5. Τσιάρας Κώστας
    6. Σταυρογιάννης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν φομωθουν τα μπλογκ τοτε η συγχρονη δικτατορια...πετυχε που λεει και ο δρ κουτσουκος!!

    στα αρματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το μπλογκ αυτό, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας (μαζί με τα SMS), και συντονίζει - όπως και όλα τα άλλα μπλογκς - τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Κώτσος πονηρός ο Βλάχος,
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ=ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ
    ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    ο Σαπρόφυτος Ταφ'τσ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελληνες!!!!

    Αν νομιζετε οτι αυτα που γινονται σημερα στην Ελλαδα δεν ειναι προϊοντα της τρομοκρατιας και του αιματοκυλισματος που εχουν εξαπολυσει οι εβραιοσιωνιστες διεθνως με πληρεξουσιο τους Αμερικανους, πληρωνετε δωματιο στον Αστερα της Βουλιαγμενης και σας στελνουν να κοιμηθητε στα βραχια της Πειραϊκης.

    Παρτε το χαμπαρι.
    Η Δυση ειναι υποδουλωμενη σε δαυτους.

    Καραμανληδες, Παπανδρεηδες, Συριζαιοι, Αλαφουζοι, Λαμπρακηδες, Μπομπολες Βαρδινογιαννηδες, Αγγελοπουλοι, Κοκκαλιαρηδες και λοιποι Εφιαλτες της Ελλαδας θα εξαφανιστουν οταν οι εβραιοι χασουν την πολιτικο-οικονομικη δυναμη που εχουν στον Κοσμο.

    Μην πω οτι χωρις αυτους η Τουρκια θα διαλυθη και η Γερμανια θα γινη παλι ανεξαρτητη.

    Εκει ειναι το ολο ζουμι.
    Μην χτυπατε το σαμαρι. Χτυπατε τον γαϊδαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ta blogs einai h epomenoi enimerosi poy tha kiriarxisei apo to 2010 ....kai ayto fobizei....
    prepei na katalaboyn oti den mporoyn na kanoyn tipota gia na to allajoyn ayto...tha pesoyn se braxo ...Distixos gia aytos emeis eimaste to mellon eseis to parelthon.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστον τα μισά σχόλια κόβει ο φασίστας ο Καψαμπέλης.
    Αποφάσισε φαίνεται ότι μόνο οι "δημοκρατικές" δυνάμεις έχουν θέση στο press.
    Αλα Χίτλερ και Στάλιν.
    Ξέρετε εσείς, bloopers, Δρ. Κουτσούκος, τρελά κουνέλια, Απνεα, Κρόγηδες, σίβυλες, καφετζήδες, πιαzzadelpopolo, ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΜΙΣΘΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ του Γιωργάκη και των υπογείων της Ιπποκράτους.
    Ρε κακομοίρηδες, ότι και να κάνετε εμείς θα μιλάμε, δεν το πήρατε χαμπάρι;
    Τί νομίζετε ότι είναι το διαδίκτυο;
    Mega, Σκάι, ή Αντένα;
    ΚΑΙ εδώ θα ερχόμαστε ΚΑΙ θα σας τα χ'ωνουμε από τα άλλα blogs.
    Ρεζίληδες.
    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ.
    Φασίστες πράσινοι αφισσοκολλητές του Γιωργάκη, δεν γλυτώνετε ότι πονηριές και να κάνετε.
    Τη ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΕΙ.
    Αυτό θα έπρεπε να το έχετε ήδη καταλάβει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @12.29

    ΟΚ, που θα βρίσκεσαι ρε γαϊδούρι;
    Ερχόμαστε!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήν ξεχνάμε να βγάλουμε στο φως και τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των ΜΜΕ. Εκεί είναι όλο το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 17 Ιουλ 2009 12:55:00 μμ

    Άστο. Εσύ μόνο μαλακία χτυπάς!
    Έχουν βγάλει κάλους τά χεράκια σου καί τό μυαλουδάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 17 Ιουλ 2009 12:55:00 μμ

    ΣΚΟΥΠΙΣΟΥ ,ΛΕΡΩΘΗΚΕΣ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση