GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σβήστε κι αυτή τη φωτιά...

Από τον Σωτήρη Βαρελά http://barelskitsa.blogspot.com/‏ . Η κυβέρνηση πανηγυρίζει που δε θρηνήσαμε θύματα και επιρρίπτει ξανά ευθύνες στα π...

Από τον Σωτήρη Βαρελά
http://barelskitsa.blogspot.com/‏
.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει που δε θρηνήσαμε θύματα και επιρρίπτει ξανά ευθύνες στα πεύκα, στη βροχή που δεν ήρθε, στο στρατηγό άνεμο, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, στους Αμερικάνους και τον αγωγό, στους εξωγήινους κ.α.
Δυστυχώς για εμάς όταν...

σε 72 ώρες καταστρέφεται το μισό Λεκανοπέδιο Αττικής, η πρωτεύουσα της χώρας, τότε τα πράγματα είναι επικίνδυνα.

10 σχόλια

  1. ΠΩ ΠΩ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ …. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ

    Ο ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ? ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΑΣΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορούσε πριν λίγους μήνες τους κουκουλοφόρους για καταστροφές. Ο λόγος που φοράει κουκούλα κάποιος είναι για να μην αναλάβει τις ευθύνες του! Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που κρύβεται πίσω από μία κουκούλα και κάποιον που κρύβεται πίσω από μία θέση? Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν, όλοι οι πολιτικοί/όλων των κομμάτων, ότι η αναγνώριση των λαθών και η απολογία, εκτιμώνται περισσότερο από την αλαζονεία και την ανευθυνότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθήσαμε ολόκληρη την παρέμβαση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου πριν από λίγο στον ΑΝΤ1. Είχε πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που τοποθετήθηκε. Κατήγγειλε μάλιστα ότι "κορυφαίος πολιτικός παράγοντας έχει πάρει το διπλανό οικόπεδο από το σπίτι του στην Ραφήνα δια χρησικτησίας!". Πες ονόματα κύριε Μάκη Τριανταφυλλόπουλε. Πες ονόματα για να μην μπερδευτούμε. Γιατί το δικό μας μυαλό πάει στον Καραμανλή. Έτσι δεν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ και SUPER ΜΑΛΑΛΙΑΣ.

    ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - PRESS.

    1) ΠΡΩΤΟΝ.
    ΟΙ ΒΙΛΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ. ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ.

    2) ΣΒΥΣΙΜΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ.
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΟ ΠΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
    ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ !

    Τώρα πάνε για το 3ο.
    για την αποκατάσταση ....
    ΤΖΑΚΟΥΖΙ - ΣΑΟΥΝΑ και ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΛΑΡΑ.
    Θα τα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.
    ---------------------------------
    την ΑΠΟΝΟΜΗ θα την κάνει φυσικά
    ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ
    Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ.
    ----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχάριστοι Έλληνες, διαμαρτύρεστε...
    Ο άνθρωπος είναι "συνεπής και αταλάντευτος" στο κυβερνητικό έργο, (μεταρυθμίσεις),το οποίο μάλλιστα εν όψει εκλογών επιταχύνει!!!
    Να τώρα ας πούμε, μετά τις μεταρυθμίσεις που έκανε στην Ηλεία το 2007, μεταρύθμισε όλο το πράσινο της Αττικής σε κάρβουνο!...
    Επίσης μεταρύθμισε την ενημέρωσή μας, ( από τους κ.κ. Αντώναρο, Παυλόπουλο κ.λ.π.), σε μαύρη κωμωδία.
    Κι αυτά μόνο μέσα στις τελευταίες 5 μέρες, (είναι και γρήγορος).
    Που να πάμε και παλιότερα....
    --Μεταρύθμισε τους περισσότερους Ελληνες σε φτωχούς..
    --Μεταρύθμισε τους θεσμούς σε παιγνίδι, (τις κουμπάρες που λένε, η καλύτερα τους κουμπάρους)...
    --Μεταρύθμισε την οικονομία της χώρας, μετατρέποντας την σε σκατά!
    (Εδώ του αξίζει κι ένα βραβείο χημείας!)...
    --Μεταρύθμισε τις ελπίδες ενός λαού σε αναγούλα, ντροπή και θυμό...
    --Μεταρύθμισε το ρόλο της εκκλησίας...(βατοπέδι κ.λ.π.)
    --Μεταρύθμισε τους ρόλους των υπουργών του, μεταρυθμίζοντάς τους σε εισπράκτορες διαφόρων ροών και εκροών...
    --Μεταρύθμισε τους πραγματικά πλούσιους σε πλουσιότερους, εις βάρος του κόσμου...
    --Μεταρύθμισε τη μεσαία τάξη, εξαφανίζοντάς την....
    --Μεταρύθμισε κοτζάμ νηπιαγωγό σε γιατρό χειρούργο...
    --Μεταρύθμισε όλες τις παπαριές της κυβέρνησής του έτσι, ώστε να φταίει το πασοκ....
    --Μεταρύθμισε τη φυγάδευση των υποδίκων της Ζήμενς, σε αποχώρησή τους...

    Για να μη συνεχίσω άλλο αυτόν τον ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ κατάλογο των "μεταρυθμίσεών" του, (θα χρειαζόταν να γράφω βδομάδες), σταματώ εδώ, κι αναρωτιέμαι...
    -Πόσες και ποιες "μεταρυθμίσεις" θα προλάβει ακόμα, στις μέρες που του απέμειναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΑΣΙΝΟΦΥΤΑ
    ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ.
    Αίτημα για άρση ασυλίας του Κώστα Γείτονα...
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν καταλαβαίνω όσους επικρίνουν τον Αντώναρο, επειδή κατηγόρησε τα πεύκα για τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής. Όλοι αυτοί, προφανώς δεν κατανοούν το βάθος της σκέψης του γκουρού της ενημέρωσης. Διότι:
    α. Υποτιμούν αν δεν αγνοούν, όπερ και πιθανότερο, τη βαθιά ιδεολογική συνέχεια, που αναδεικνύει η φράση του Αντώναρου. Για όσους δεν θυμούνται να πούμε ότι το 1981, ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, είχε επιρρίψει τις ευθύνες στις κουκουνάρες. Επομένως υπάρχει ιδεολογική συνέχεια.
    β. Οι κουκουνάρες μεγάλωσαν και έγιναν πεύκα, τα οποία η ΝΔ δεν μπόρεσε να εξοντώσει όσο ήταν μικρά, διότι δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.
    γ. Εδώ και πολλά χρόνια, για την ακρίβεια από το 1961, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χρησιμοποίησε τα δένδρα για να τον ψηφίσουν, η ΝΔ έχει κόψει... τις διπλωματικές σχέσεις μαζί τους, διότι δεν το ξανάκαναν.
    Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και όχι να ασκούμε... ατεκμηρίωτη κριτική στον Αντώναρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΟΣΩΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΗΚΑΝ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ....ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ,ΤΙΠΟΤΕ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    Ευθύνες στις κυβερνήσεις για τη μέχρι τώρα ελλειμματική και υποκριτική πολιτική τους όσον αφορά την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας καταλογίζει εμμέσως, με παρέμβαση στο θέμα των πυρκαγιών, ο Συνήγορος του Πολίτη.

    Ανυπαρξία δασικών χαρτών και δασολογίου, αβελτηρία στις διανοίξεις δασικών δρόμων, απουσία συντονισμού μεταξύ των φορέων, ελλείψεις μέσω δασοπυρόσβεσης, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αναδασώσεις συνθέτουν τη μαύρη εικόνα των αιτιών της οικολογικής καταστροφής.

    Αποδέκτης αναφορών και καταγγελιών πολιτών, ο Συνήγορος διαπιστώνει ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι πιέσεις για δόμηση σε περιοχές που άμεσα γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις ή και εμπίπτουν σε αυτές. Καταθέτει μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

    «Η κατάρτιση δασικών χαρτών και δασολογίου αποτελεί βασική προυπόθεση για την αποτελεσματική προστασία των δασών», τονίζεται χαρακτηριστικά. Το ίδιο και η στελέχωση των δασαρχείων και η ενίσχυσή τους με σύγχρονα τεχνικά μέσα. Από τις θέσεις του Συνηγόρου, έρχονται στο φως οι κυβερνητικές ευθύνες τα τελευταία τριάντα χρόνια. Επιβεβαιώνονται επίσης οι διαπιστώσεις του Συνηγόρου (σε έκθεσή του τον Ιούλιο του 2008 για τις πυρκαγιές της Εύβοιας) ότι οι εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού των δασικών δρόμων πρέπει να ενισχυθούν από την πολιτεία ώστε να μη μένουν ανεκμετάλλευτες οι μελέτες των περιφερειακών διευθύνσεων δασών.

    Ο Συνήγορος καταγγέλλει ακόμη ελλείψεις της Πυροσβεστικής σε προσωπικό και μέσα αλλά και έλλειψη κοινής επιχειρησιακής δράσης των δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, παρά τη πολύτιμη τεχνογνωσία των δασολόγων. Αμφισβητείται επίσης εάν η πολιτική προστασία ενεργοποιεί στην πράξη τους εθελοντές πολίτες, η δράση των οποίων παραμένει εν πολλοίς ασυντόνιστη.

    Τέλος, ζητείται να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την αναδάσωση των καμένων περιοχών και την ενίσχυση των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντικείμενο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έγινε σήμερα ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη φημολογούμενη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει -ακόμη και εντός των κόλπων της συμπολίτευσης- ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το ζήτημα των πυρκαγιών.

    "Η προσπάθειά μου και ο στόχος μου είναι να κάνω τη δουλειά και τα καθήκοντα, τα οποία μου έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αντικατάστασής του, σημείωσε ότι μοναδικός αρμόδιος για να κρίνει τη σύνθεση της κυβερνητικής ομάδας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

    ΣΥΝΕΠΩΣ,ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ,ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ Ο ΙΔΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ...ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΤΑΚΑ ΠΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ...
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟΛΕΞΗ...ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ...

    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ!!!
    ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...ΚΑΒΑΛΑ...

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση