GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τέλος του ατέλειωτου νανουρίσματος...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου . Αυτή την περίοδο ολόκληρη η χώρα και σε όλα τα επίπεδα βιώνει με οδύνες το τέλος του μεταπολιτευτικού της μύθου...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
.
Αυτή την περίοδο ολόκληρη η χώρα και σε όλα τα επίπεδα βιώνει με οδύνες το τέλος του μεταπολιτευτικού της μύθου.
Η Ελλάδα ναυάγησε στο βούρκο της διαφθοράς, της πατρωνίας, της κοινωνικής και ατομικής αλλοτρίωσης και του εφήμερου ευδαιμονισμού. Ο μύθος της ισχυρής, ευρωπαϊκής χώρας και της συνεκτικής, δημιουργικής κοινωνίας έσκασε σαν φούσκα και πλημμύρισε τις συνειδήσεις ακόμη και των πλέον ξεδιάντροπων αμοραλιστών.
Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μια τραγική κρατική και κοινωνική οντότητα εντός του Δυτικού συστήματος, ένα μαύρο πρόβατο, στο οποίο ελάχιστοι ποντάρουν κεφάλαια και...

ελπίδες για αμοιβαία επικερδείς σχέσεις. Η σημασία (αξία) της χώρας διαρκώς υποβαθμίζεται διεθνώς, και ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να παρέμβει λυτρωτικά για να αμβλύνει το σύγχρονο δράμα της Ελλάδας.
Ο κόσμος άλλαξε τα τελευταία 15 χρόνια κατά τα οποία η ηγεσία απέτυχε να αναπροσδιορίσει το ρόλο και τη δυναμική της χώρας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Το πελατειακό σύστημα, γεννήτορας της κοινωνικής παθογένειας και στρεβλωτής της φιλελεύθερης δημοκρατίας παράλληλα, πέτυχε να προσφέρει ένα ατέλειωτο νανούρισμα στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία εγκλωβισμένα στα δίκτυα της πατρωνίας, του κομματισμού, του δημοσιο-υπαλληλισμού και της τηλεόρασης, απώλεσαν κάθε είδος ορθολογικά ορισμένης κοινωνικής συνείδησης.
Ο λεγόμενος μέσος πολίτης ζαλίστηκε από το πολύ νανούρισμα και την παραμυθία λογής-λογής ευδαιμονισμών και κατάντησε ένα πονηρό, ξιπασμένο και ταυτόχρονα ανασφαλές ανθρωπάκι, που νοιάζεται αποκλειστικά για το τομάρι του. Δεν τον ενδιαφέρει στην πραγματικότητα τίποτε και κανείς, ενώ προσποιείται ότι νοιάζεται για όλα και όλους. Η απόλυτη αλλοτρίωση είναι γεγονός στη χώρα που βαυκαλίζεται ότι παράγει πολιτισμό υψηλού επιπέδου!
Δυστυχώς, μια και έτσι έχουν τα πράγματα, μην περιμένετε κανενός είδους πρόοδο στη χώρα, μέχρι τη στιγμή που θα επέλθει (συνειδητοποιηθεί) η κοινωνικο-πολιτική διάλυση, η οποία συνήθως συνοδεύεται από «εθνική καταστροφή».
Κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα. Στα πρόθυρα ενός εφιαλτικού ξυπνήματος από τον κοινωνικο-πολιτικό λήθαργο της μεταπολίτευσης. Δεν θα αργήσει η στιγμή κατά την οποία το νανούρισμα θα μετατραπεί σε εθνικιστικές κραυγές, κατάρες, μαγκιές και καιροσκοπικούς πατριωτισμούς ενός «έθνους ανάδελφου», κυρίως από εκείνους που έκαναν τη μίζα πολιτική τους και τους άλλους που δεν δίστασαν να κάνουν τη πολιτική μίζα τους.
Κάπως έτσι ο μύθος που υπηρέτησε πολιτικά ο δικομματισμός θα διαλυθεί, ανήμπορος πλέον να νανουρίσει το πόπολο.
Στο σημείο σήψης που έφτασε το πολιτικό σύστημα της χώρας και οι φορείς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης που συνδέονται άρρηκτα με αυτό, δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα αναοριοθέτησης των κύριων πολιτικών φορέων και αναπροσδιορισμού του ρόλου τους. Η γνωστοποίηση πτυχών του σκανδάλου Siemens και κυρίως ο επικοινωνιακός χειρισμός που επιχειρούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύουν την απόλυτη αδυναμία τους να υπερβούν το τοξικό παρελθόν τους. Είναι εγκλωβισμένοι στον βούρκο που οι ίδιοι παρήγαγαν και ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουν αυτή την δραματική κατάσταση είναι να … τους υπερβούν τα γεγονότα. Δηλαδή η χώρα να ζήσει κρίσιμες στιγμές που δήθεν θα απαιτήσουν μία «νέα» ενότητα πολιτικών και λαού, ενώ θα δώσουν το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές, οι οποίες - όπως και μετά την πτώση της χούντας - θα επιχειρήσουν να διαλύσουν τον πολιτικό βούρκο στην (λαο)θάλασσα.
Το καθεστώς που έχει εμπεδωθεί στη χώρα έχει απολέσει δυστυχώς κάθε πιθανότητα αναπαραγωγής. Το σύστημα το οποίο έχει ολοκληρωθεί την τελευταία 15ετία, είναι εμφανές πλέον ότι είναι στείρο από ιδέες, δυναμική και προσωπικότητες. Διαχειρίζεται απλώς την … δυστυχία του, ικανοποιούμενο από την ιδέα την οποία το ίδιο παράγει και διαδίδει ότι δεν υπάρχει «εναλλακτική».
Ας προσπαθήσουν όμως να αντιληφθούν οι φορείς της προπαγάνδας και τα θύματα του ατέλειωτου νανουρίσματος ότι ποτέ στην ιστορία δεν υπήρχε «εναλλακτική» πριν αυτή εκδηλωθεί. Το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας θα αποτελέσει παρελθόν όταν πλέον ο μύθος που το συντηρεί θα καταστεί εμφανώς επικίνδυνος για τα θεωρούμενα εθνικά συμφέροντα. Και τούτο, καθώς μέσα από την θολούρα του ατομικισμού και της εθνικο-πολιτισμικής κουλτούρας στην Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιηθεί το κοινωνικό συμφέρον από τα ευρύτερα στρώματα.
Αν μπορούσε να συμβεί το δεύτερο τότε τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί ταχύτερα και το πολιτικό σύστημα, καθώς και οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν θα είχαν φτάσει σε αυτόν τον απόλυτο βαθμό εξευτελισμού και γελοιοποίησης.
Τώρα που έρχονται μπόρες τα σκάνδαλα και η διαφθορά θα μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό. Δεν είναι όμως! Ο προσεκτικός μελετητής της πολιτικής ιστορίας γνωρίζει ότι η εσωτερική πολιτική διάσταση μιας χώρας προσδιορίζει καθοριστικά το πεπρωμένο της στην περιοχή που εκδηλώνεται η κυριαρχία της.

19 σχόλια

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΚΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΟΙ .ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ .ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ .ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ ΤΣΙΠΡΑΣ .ΠΟΙΑΝΟΥ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκαλυψη

    Ακομα μια πολιτικη απατεων αποκαλυφθηκε

    Οι αμερικανοι βαλαν την Δαμανακη στο Πολυτεχνειο για να "καπελωσει" την λαικη εξεγερση και στη συνέχεια τη χρησιμοποισαν για να διαλυσουν τηνν κεντροαριστερα

    Γιατι φοβουνται στο Πασοκ να τη διαγραψουν ενω γνωριζουν οτι ειναι ανθρωπος του Καραμανλη??

    Μονο του το Πασοκ χανει την αυτοδυναμια στις εκλογες!!

    Οι δεξιοι όταν στηνουν ενα σκάνδαλο βρισκουν και κανενα πεινασμενο απο το Πασοκ και του δινουν κατι....ετσι εξουδετερωνουν την οποια αντιδραση του Πασοκ

    Βαλτε τα σχολια για την μηνυση κατα Μαρίας Δαμανακη και Ευης Μποτσαρη Ριακου Ελενης απο τον Δρ Κουτσουκο και μην φοβοσαστε....

    αυτες φοβουνται πιο πολυ απο εσας
    η "παρεα" θα παει Κορυδαλλο!!

    η αληθεια θα λαμψει

    21 Αυγ 2009 5:18:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε παλι..... ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΒΥΖΑΡΟΥΔΩΝ του Γιωργάκη.

    καψαμπέλη >>>>>>
    Την επιλέγει για το πλούσιο...μπούστο της ο Παπανδρέου;

    Σας έχουμε άλλη μια υποψήφια για την λίστα του ΠΑΣΟΚ που την θέλει ο Γιωργάκης. Μόνο που δεν ξέρουμε για ποια πολιτική της παρέμβαση την θέλει.
    α). Επειδή έχει χωρίσει και τα ξαναβρήκε με τον καλό της;
    β). Για να την προβάλουν τα μεσημεριανά και να πάρει και από το...νεανικό κοινό ψήφους το ΠΑΣΟΚ;
    Γ). Μήπως για το πλούσιο...μπούστο της;

    Ίσως και για τα τρία μαζί γιατί...
    η Βάνα Μπάρμπα τα έχει όλα και συμφέρει! Αλλά τι ακριβώς θα πει στην βουλή όταν χρειαστεί να κάνει μια ερώτηση; Φαντάζεστε να προστεθεί και η Άννα Φόνσου τι έχει να γίνει; Βάλτε και την Ανουσάκη και μετά βάλτε και ένα λουκετάκι...
    Αναρτήθηκε από troktiko στις 8:43 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν από το πρωί είχαν προλάβει την επέκταση της φωτιάς δεν θα είχαμε αυτό το δράμα τώρα στο Γραμματικό το Βαρνάβα.

    Άντε κ.Παυλόπουλε όταν καούν και άνθρωποι μπορείς να παραιτηθείς. Ανίκανοι όλοι.
    Δεν φθάνει που κάηκε η Πάρνηθα και η μισή Ελλάδα και δεν έφυγες;

    Aν καιγόταν το σπίτι σου τι θα έκανες; Ε, αυτό να κάνεις και τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φωτογραφίζεις πιστά την ελληνική πραγματικότητα. Πείσε όμως με τη πένα σου προς την κατεύθυνση ενός οράματος. Ταρακούνησε τους συνηθισμένους σε νανουρίσματα και πείσε τους. Φοβάμαι ότι και ο Γιωργάκης θα αποδειχθεί μια απ’ τα ίδια baby sitter για τον ελληνικό λαό. Κλέψε το μωρό! Μαζί σου!
    Συγχαρητήρια για το άρθρο. Ένας απλός συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!
    Το άτομο δεν παίζεται.
    Δεν παίζεται, σας λέω.
    Είναι από άλλο πλανήτη.
    Μετά την επιστολή στο Χριστοφοράκο έπεσε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
    ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ.
    Και περίμενε απάντηση!
    Και μετά του κακοφάνηκε που έβαλε τα γέλια ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου.
    Φαντάσου τι έλεγε από μέσα του ο άνθρωπος.
    Ο Γιωργάκης θα γραφτεί στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.
    Κανονικός Ράν Ταν Πλάν.
    Το άτομο δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ επαφή με τον πραγματικό κόσμο.
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΕΑ, ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΣΟΥ.
    (Ο Γιωργάκης βέβαια θα νομίζει ότι είναι από συγκίνηση αλλά τι να του πεί και ο έρμος πατέρας;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωργάκης Παπακωνσταντίνου.
    Το παιδί αυτό έχει κονσέρβα στον εγκέφαλο.
    Ονομάζεται μοντέρνο μάρκετιγκ (λέγε το ίδιο πράγμα πολλές φορές έτσι ώστε να κολλήσει στο μυαλό του κόσμου).
    Κάθε δεύτερη κουβέντα αυτού του τζιτζιφιόγκου είναι "πως αισθάνεται ο Ελληνικός λαός" και λέει πάντα τα ίδια.
    Ανασφάλεια, φτώχεια, μιζέρια, απογοήτευση, έλλειψη ελπίδας, απογοήτευση, κλπ.
    Κλασσικό αρνητικό πολιτικό marketing, αμερικανικής προέλευσης.
    Άν προσέξεις είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ που λέει και ο ιεραπόστολος της τρομολαγνείας Ευαγγελάτος στον Κυριακού, το ραμολιμέντο της ξανθιάς μπεμπούλας (άσχετο αλλά όσο περνάνε τα χρόνια ο γερομπαμπαλής μοιάζει με τον παπαντρέα, μόνο που η Μαρί δεν είναι γελάδα).
    Επίσης ακριβώς τα ίδια που λένε οι άλλοι γνωστοί πράκτορες του Μπόμπολα, ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, ο Καψής, ο Οικονομέας και ο Καμπουράκης.
    Ακριβώς τα ίδια.
    ΆΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΒΕΒΑΙΑ)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγιογραφίες22 Αυγ 2009, 12:58:00 μ.μ.

    «ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ να με βαράνε οι αστυνομικοί, όχι να με χαιρετάνε», είχε πει ο Περικλής Κοροβέσης αμέσως μόλις είχε εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
    Δεν το έκρυβε, άλλωστε, ότι συναισθηματικά η είσοδος στη Βουλή για κείνον ήταν σαν να βίωνε την ίδια κατάσταση με αυτήν που αντιμετώπισε στη χούντα.
    ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ηλικία στους αγώνες της Αριστεράς, ο Κοροβέσης που φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί χούντας, ούτως ή άλλως μπήκε στο Κοινοβούλιο ως μια sui generis περίπτωση.
    ΤΟ ΛΙΤΟ φυλλάδιο του προεκλογικού του αγώνα είχε προϊδεάσει γι΄ αυτό. Στην παρουσίαση του βιογραφικού του υπογράμμιζε ότι από μικρός είχε την τάση να χαζεύει και να ασχολείται με πράγματα που ελάχιστα ώς καθόλου ενδιέφεραν τους άλλους...
    ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ έγραφε, διαμόρφωσε το υποσυνείδητό του. Ίσως να διαμόρφωσε και την κοινοβουλευτική συνείδησή του. Την ώρα που η Ζίμενς περνά στην κοινή γνώμη ως αποκλειστική υπόθεση του δικομματισμού, ο Κοροβέσης άναψε φωτιές, δηλώνοντας ότι οι μίζες είναι και υπόθεση της Αριστεράς και συγκεκριμένα του ενιαίου ΣΥΝ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα το 1990.
    ΧΘΕΣ ΤΟ κόμμα του τον κατηγόρησε για μεγάλο ατόπημα και του ζήτησε να ανακαλέσει ή να αναλάβει τις ευθύνες του. Κοινώς, να παραιτηθεί. Ο Λεωνίδας Κύρκος μίλησε για «βδελυρό παραμύθι» και το ΚΚΕ για προβοκάτσια. Η σύμπνοια της Αριστεράς, που συμπεριφέρεται σαν να έχασε μόλις την αθωότητά της, είναι πάντως αξιοσημείωτη.
    ΤΟ «ΑΤΟΠΗΜΑ» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις επίμαχες δηλώσεις, μπορεί να είναι και το γεγονός ότι θύμισε στην Αριστερά την εποχή της συγκυβέρνησης με τον «ταξικό αντίπαλο». Σαράντα χρόνια αφότου έγραψε τους «Ανθρωποφύλακες», το πρώτο αντιχουντικό βιβλίο, ο Κοροβέσης μοιάζει να έλκεται από την έννοια του φυλακισμένου που ονειρεύεται να δραπετεύσει.
    ΟΣΟ ΓΙΑ το κόμμα του, αφού τον αποδοκίμασε, θα πρέπει να δει τι θα κάνει με την περίπτωσή του. Ιδίως τη στιγμή που θέλει να εμφανίζεται ως ένας ανοικτός χώρος όπου κανένας δεν διαγράφεται για τις θέσεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζω στις εφημερίδες ότι ο Καραμανλής θα πάει το φθινόπωρο για εκλογές αν η απόσταση από το ΠΑΣΟΚ είναι μικρή. Έτσι μετά θα κάνει παιχνίδι και ό,τι βγει.
    Αν όμως η απόσταση είναι μεγάλη, τότε από το βάζο με το μέλι θα γραπωθεί και τον Μάρτη ό,τι η κάλπη θέλει ας βγάλει.
    Τα διαβάζουμε, τα καταπίνουμε και συνεχίζουμε.
    Φυσικό το αφύσικο. Λογικό το παράλογο. Φυσικό και λογικό κάθε κυβερνήτης να εκλαμβάνει τη χώρα ως προσωπικό του μαγαζί. Φυσικό και λογικό το συμφέρον του ενός κόμματος να ταυτίζεται με τα συμφέροντα όλων των πολιτών. Φυσικό και λογικό να αδειάζουν τα δημόσια ταμεία για προεκλογικές παροχές και κομματική ψηφοθηρία. Φυσικό και λογικό να πολλαπλασιάζονται οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης από τα γιούρια που κάνουν οι καρέκλες για ιδιοτελή, δική τους χρήση. Φυσικό και λογικό η μειοψηφία των ευρωεκλογών να κάνει ό,τι γουστάρει στον ελληνικό λαό. Το συνηθίσαμε δυστυχώς. Ένα το κόμμα, ένας ο αρχηγός και γαία πυρί μειχθήτω κανονικώς!
    Μην πω κάτι ''ακατάλληλο'' που μούρχεται στο μυαλό για την Νέα Δυστυχία μου .

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παληκάρι από τα Σφακιά22 Αυγ 2009, 1:34:00 μ.μ.

    H κυβέρνηση αυτή λειτουργεί πλέον ως απερχόμενη, οι υπουργοί της με το αίσθημα προσωρινότητας στην καλύτερη των περιπτώσεων διαχειρίζονται στοιχειωδώς τις υποθέσεις των υπουργείων τους και ότι ο πρωθυπουργός είναι πλέον εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα που δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές φούσκες και πυροτεχνήματα. Καθώς είναι λίγο αργά πια για να αποφασίσει η κυβέρνηση να εργασθεί και να παρουσιάσει έργο, όλοι στρέφονται στον κ. Καραμανλή, ζητώντας του επιτακτικά να κάνει «κινήσεις» που θα φέρουν τη μεγάλη ανατροπή. Τα θαύματα τελείωσαν όμως και ο κ. Καραμανλής δεν έχει πια άλλα χαρτιά στο χέρι του.
    Ακόμη και ο ανασχηματισμός που του εισηγούνται δημοσίως βουλευτές και στελέχη του κόμματός του είναι καμένο χαρτί. Λίγο πριν από τις εκλογές η υπουργοποίηση κάποιων και το κόψιμο άλλων απλώς τροφοδοτούν συγκρούσεις και αντιπαλότητες που και την εικόνα της κυβέρνησης πλήττουν και εκλογικά έχουν κόστος, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπεται και η ήδη οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εξάλλου ουδείς είναι τόσο αφελής για να πιστέψει και να το θυμηθεί μάλιστα στις κάλπες ότι για όλα έφταιγε η σύνθεση της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ τώρα που θα αλλάξει π.χ. ο υφυπουργός εμπορίου όλα θα γίνουν καλύτερα για τη χώρα και τον κόσμο...

    Με τα Δημόσια οικονομικά να βουλιάζουν και την επιτακτική ανάγκη για νέα έσοδα να καλύπτεται με νέα επιδρομή στα μικρομεσαία εισοδήματα, με τη σκιά του σκανδάλου της Siemens να πλανάται πάνω και από τη Ρηγίλλης, με ακυρωμένες όλες τις περίφημες μεταρρυθμίσεις, η πρωτοβουλία των κινήσεων που απομένει στον κ. Καραμανλή είναι μόνον θεωρητική.

    ΜΕ ΜΟΝΗ επιλογή που του απομένει να είναι αυτή του χρόνου προκήρυξης πρόωρων εκλογών και καθώς θαύματα που θα ανέτρεπαν τις δημοσκοπήσεις δύσκολα συμβαίνουν πια, ο κ. Καραμανλής βιώνει το αδιέξοδο το δικό του και της κυβέρνησής του. Απλώς θα έχει το προνόμιο να επιλέξει πότε θα οδηγήσει το κόμμα του στην ήττα. Με μοναδική ελπίδα ότι θα προλάβει να περιορίσει την έκτασή της.


    Παληκάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΤΑΝ ΟΛΑ έχουν τελειώσει, όταν ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί, «την τύχη σου που ενδίδει πια, μη ανωφέλετα θρηνήσεις», αλλά, σύμφωνα με την προτροπή του ποιητή, με αξιοπρέπεια «αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που χάνεις»...

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του Καραμανλή, αν και τραγική για τον ίδιο, δεν είναι καθόλου ποιητική.

    ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ μετά το Βατερλώ της ομιλίας του στη ΔΕΘ, όπου κάλυψε όλα τα στελέχη που εμπλέκονταν σε γαλάζια σκάνδαλα, ο Καραμανλής μοιάζει με...

    απελπισμένο ναυαγό. Προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια, αλλά όλα είναι εναντίον του, γιατί δεν έχει ούτε τη δύναμη να κολυμπήσει ούτε από πού να πιαστεί...

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ βρίσκεται σε αδιέξοδα. Η οικονομία έχει μπει σε ύφεση και οι προβλέψεις δείχνουν ότι η κατάσταση διαρκώς θα επιδεινώνεται. Η ομολογία του Γιάννη Παπαθανασίου ότι τώρα πρέπει να γίνουν στην οικονομία όλα όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, είναι παραδοχή της χρεοκοπίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

    ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ουσιαστικού ανασχηματισμού έχουν σχεδόν εξαντληθεί, καθώς ο Καραμανλής δεν θέλει να μετακινήσει συγκεκριμένους υπουργούς κι έχει ξεμείνει από «πάγκο».

    Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ομάδα «βράζει» και ουδείς εγγυάται τι μπορεί να συμβεί αν ανοίξει η Βουλή και όλοι οι δυσαρεστημένοι, από τον Γιάννη Μανώλη μέχρι τον Αριστοτέλη Παυλίδη, αρχίσουν να μιλούν.

    ΣΑΝ ΝΑ μην έφταναν όλ΄ αυτά, υπάρχει και το καθημερινό «ήξεις αφήξεις» της έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου. ΔΥΣΚΟΛΑ ο Καραμανλής θα αντέξει μια προεκλογική περίοδο πέντε μηνών, στην οποία θα μεσολαβήσουν η σύνταξη ενός δύσκολου προϋπολογισμού, οι κοινωνικές αντιδράσεις και ό,τι άλλο προκύψει από την εκρηκτική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ είναι μονόδρομος. Η παράδοση της εξουσίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μια αξιοπρεπής ήττα είναι ίσως προτιμότερη από τον διασυρμό.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ περίοδο, το βάρος που λέγεται ότι νιώθει λόγω του ονόματός του, ίσως να μην είναι το πιο οδυνηρό που έχει να αντιμετωπίσει ο Καραμανλής. Το χειρότερο για τον ίδιο και την υστεροφημία του είναι ότι έλαβε λαϊκή εντολή για δύο τετραετίες και θα κυβερνήσει μόνο μία και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι σίγουρος πως όταν ο Κικέρωνας έλεγε ότι: «από όλα τα επικερδή επαγγέλματα, κανένα δεν είναι καλύτερο, κανένα περισσότερο ευχάριστο, κανένα περισσότερο θελκτικό, κανένα δεν τρέφει καλύτερα ένα άντρα από τη γεωργία», δεν είχε στο μυαλό του την κατάσταση στην Ελληνική γεωργία την τελευταία δεκαετία. Τα χειρότερα όμως δεν έχουν έρθει ακόμη, το 2013 και η περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων δεν είναι μακρινό μέλλον, αλλά άμεσο. Έχουμε προετοιμάσει τους Έλληνες αγρότες για αυτή την εξέλιξη;
    Δυστυχώς όχι. Συνηθίζουμε να τους υποσχόμαστε γην και υδωρ, να σκούζουμε με το κλασικό πλέον τσιτάτο «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά». Καλά, πότε θα καταλάβουμε ότι η ΕΕ, στην οποία ανήκουμε αν δεν το θυμόμαστε, δεν επιτρέπει τις εθνικές επιδοτήσεις, στα πλαίσια της πολιτικής του ανταγωνισμού. Μπορούμε να βρούμε ένα άλλο παραμυθάκι να πουλήσουμε στους Έλληνες αγρότες;
    Νομίζω πως μετά την τελευταία παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδοτήσεις που έδωσε η Κυβέρνηση στους αγρότες, μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις, όλοι οι αγρότες κατάλαβαν ότι το παραμύθι αυτό έχει μόνο δράκους. Οι αγρότες δεν είναι ιθαγενείς κύριοι για να προσπαθείτε να τους θαμπώσετε με χάντρες, καθρεφτάκια και μεταξωτά κορδελάκια. Κάποτε, όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι του Μπακαλάκου, έβγαινε ο ......

    βουλευτής στο χωρίον και βόλτες από εκεί και από εδώ, σήμερα;
    Οι αγρότες είναι αυτή η κοινωνική και παραγωγική ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα άμεσα χρόνια ίσως το σημαντικότερο υπαρξιακό πρόβλημα, μιλάμε για πρόβλημα επιβίωσης. Το πρόβλημα διογκώθηκε από την αδιαφορία της Κυβέρνησης, από την αποτυχία των συνεταιριστικών προσπαθειών, από την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης των αγροτών. Κανείς δεν θεώρησε χρέος του να τους ενημερώσει ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις δεν έχουν τη λογική του συμπληρώματος εισοδήματος, αλλά της παραγωγικής επένδυσης. Κανείς δεν φρόντισε να τους ενημερώσει για τις επιπλοκές των μονοκαλλιεργειών, κανείς δεν φρόντισε να τους ενημερώσει για την ανάγκη της στροφής στην μεταποίηση στη πηγή, κανείς δεν τους προστάτεψε από τους μεσάζοντες.
    Πλέον, έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν το σημείο μηδέν για την Ελληνική γεωργία. Δεν χρειάζονται άλλα τσιτάτα και θαμπές υποσχέσεις, χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής γεωργίας, ένα μοντέλο που θα στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση, στην ποιότητα, στη μεταποίηση, στην ανάπτυξη περιφερειακών οικονομιών κλίμακας.
    Τα βήματα είναι συγκεκριμένα: αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, καινοτομική μεταποίηση, ανάδειξη διακεκριμένων και ποιοτικών προϊόντων, νέα κοινωνικά και συνεταιριστικά δίκτυα, κοινωνικοποίηση της παραγωγής- στροφή στα συλλογικά αγροκτήματα.
    Την επόμενη φορά που θα πάτε στα χωριά των αγροτών φροντίστε να τους πάτε προτάσεις, δεν θέλουν άλλους μεσάζοντες. Προσέξτε μην τους πείτε πάλι «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», γιατί θα σας φέρουν επί τόπου την αδιάθετη παραγωγή και αν δεν σας την πετάξουν θα σας πουν: «νάτα τα κιλά, φέρτε τα λεφτά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

    ΑΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    ΤΟ ΠΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ

    ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΜΦΙΣΒΙΤΟΥΜΕ

    ΤΙΣ ΦΤΑΙΕΙ

    ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΤΑΙ

    ΜΕΣΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΑ

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΥΚΟΤΗΤΕΣ
    ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ/ΤΕΧΝΩΝ/ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΘΑΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτά να τα πεις στην καμαρίλα του Καραμάν Αλή που ξεγέλασε τον κόσμο που ήθελε ακόμα καλύτερες μέρες χωρίς βέβαια να γνωρίζει με ποιους είχε να κάνει!
    Τώρα μένει ξαναπούμε :ποτέ πια!!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Μπήκαμε στην τελική ευθεία των λυτρωτικών για τη χώρα εθνικών εκλογών. Τα δεδομένα είναι γνωστά:

    - Η χώρα μας κινείται, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το Α.Ε.Π. της Ελλάδας μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2009 κατά 0,2%. Αυτό έχει να συμβεί από το 1993, όταν - ω! τι σύμπτωση! - , κυβέρνηση ήταν και πάλι η Ν.Δ. Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. παρέλαβε το 2004 μία οικονομία που «έτρεχε» με πάνω από 5% ρυθμό ανάπτυξης. Και κατάφερε, την ώρα που οι ευρωπαϊκές οικονομίες ανακάμπτουν να βυθίσει τη χώρα στην ύφεση. Τα πράγματα είναι απλά: ό,τι καταφέρνει να χτίσει με κόπους και θυσίες ο ελληνικός λαός με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έρχεται η Ν.Δ. να το γκρεμίσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά δεν μας πτοεί. Όπως το 1993 παραλάβαμε μία οικονομία με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την παραδώσαμε στη ζώνη του ευρώ, έτσι και τώρα η ανάταξη της οικονομίας και του παραγωγικού δυναμικού της χώρας θα είναι έργο ΠΑΣΟΚ.

    - Οι πολίτες βιώνουν τη χειρότερη έξαρση της εγκληματικότητας των τελευταίων χρόνων. Νομίζαμε ότι το 2008 είχαμε δει τα χειρότερα: Εκρηκτική αύξηση, περίπου 60%, στον αριθμό κλοπών-διαρρήξεων σε σχέση με το 2004 (από 42.397 το 2004, σε 67.779 το 2008), θλιβερό ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών σε ληστείες και κλοπές τροχοφόρων. Όσο παραμένει όμως στη θέση της η κυβέρνηση Καραμανλή τα χειρότερα πάντα θα ακολουθούν: Ήδη, το α' εξάμηνο του 2009, ο αριθμός κλοπών και διαρρήξεων έφτασε τις 36.813, 10% περίπου περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα! Το συγκλονιστικότερο: αυξήθηκε κατά 41% σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των ληστειών, που έφτασαν φέτος, μόνο το α' εξάμηνο του 2009, τις 2.488!

    - Η καταρρέουσα κυβέρνηση ασχολείται μόνο με την επιβίωσή της. Και εδώ, όπως παντού, θα αποτύχει. Ούτε τα επικοινωνιακά λίφτινγκ, ούτε η ακατάσχετη παροχολογία, ούτε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τις χειροπέδες του Χριστοφοράκου θα τους σώσουν. Φεύγουν, και το ξέρουν.

    2. Το υπέρτερο ζήτημα για τον τόπο είναι να σταματήσουμε το συντομότερο δυνατό την κοινωνική, οικονομική, θεσμική αλλά και ηθική κακοποίηση της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα και μοναδικό: Να αποφασίσει ο λαός, εδώ και τώρα, τι επιθυμεί για την Ελλάδα και ό,τι αποφασίσει να γίνει πράξη. Το δικό μας καθήκον είναι να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας. Και το συμφέρον της χώρας επιτάσσει αλλαγή κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό. Για αυτό και από σήμερα κινητοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μεγαλύτερη δυνατή νίκη στις εθνικές εκλογές. Εκλογές λύτρωσης για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλέποντας τα ουρλιαχτά της μαλακίας και της ανοησίας των Ζώων Πασόκ
    που εκτονώνουν κάθε βρόμικο και αισχό κόμπλεξ που κουβαλάνε στο σάπιο τους κεφάλι.
    Βλέπεις δύο πράγματα.
    1. Στα παπάρια τους, οι φωτιές
    ή οτιδήποτε άλλο. Στην κοσμάρα τους
    τα ζώα. Να βρίσουν και να εκτονώσουν θέλουν μόνο το ζώο που έχουν μέσα τους.
    2. Την τέλεια ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ με τους καθυστερημένους νοητικά στην Λιβύη
    που τους μάζεψαν για να υποδεχτούν σαν ήρωα - ένα ΔΟΛΟΦΟΝΟ - 300 ανθρώπων , άσχετων με την πολιτική γυναικόπαιδων.

    ΙΔΙΑ ΖΩΑ. ΙΔΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΝΑΤΙΛΑ
    Τουλάχιστον της Λιβύης έχουν και κάποιες δικαιολογίες. Υποανάπτηκτοι είναι σε συνθήκες δικτατορίας και αμορφωσιάς.

    - Για τα ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του 2010. Υποτίθεται σε όσο γίνεται ανεπτυγμένο επίπεδο εκπαίδευσης -ζωής - ελευθερίας - πνεύματος....

    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ;
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ;
    EKTOΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ..
    ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΖΩΑ.
    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΡΟΦΗ ΠΑΣΟΚ.
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ
    ΛΥΣΣΑΛΕΟΥΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚ.
    ...............................
    * Το εκχύλισμα γιούκκας δεσμεύει τα προϊόντα μεταβολισμού στο παχύ έντερο και με αυτόν τον τρόπο, μειώνει τις δυσάρεστες οσμές των κοπράνων, αποτρέπει τη δημιουργία αερίων.

    Χρήση :Για σκυλιά με κανονική δραστηριότητα.
    " ΕΣΕΙΣ βέβαια ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ δεν ΕΙΣΤΕ...κανονικά. Αλλά δεν είχε άλλα ληγμένα στην αποθήκη, του ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ ".

    ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΨΩΡΟΣΚΥΛΑ
    ΠΑΣΟΚ ΚΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ,ΑΠΕΤΥΧΕ ,Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΙΣΩΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ.ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΕΜΠΑΘΗ ΒΟΥΛΙΜΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΤΟΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ.ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ,ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ.ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΣΑΓΑΝΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.ΚΥΠΡΙΑΚΟ,ΑΙΓΑΙΟ,ΣΚΟΠΙΑΝΟ,ΕΝΕΡΓΙΑΚΟ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΕΚΚΡΕΜΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.ΜΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΝΤΑΝ,ΔΙΟΓΚΟΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ.ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΞΕΤΣΙΠΩΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΧΡΙΣΘΕΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΙΜΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΜΩΣ,ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ.ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΜΕ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.
    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΕΙΟ,ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΟΛΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΧΛΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ,ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ.ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΑΧΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ,ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ,ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση