GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναυτιλία και κλιματική αλλαγή‏...

Από το http://www.xpolis.blogspot.com/ . Συντονιστική συνάντηση για εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ναυτιλία. Από το Γραφείο Τύπου και Δ...

Από το http://www.xpolis.blogspot.com/
.
Συντονιστική συνάντηση για εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ναυτιλία.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΧΩΔΕ σύσκεψη στο πλαίσιο των εν εξελίξει διεθνών διαπραγματεύσεων για τη θέσπιση μέτρων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία, ενόψει της διεθνούς συμφωνίας για τη μετά Κυότο εποχή στην Κοπεγχάγη, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο γενικός γραμματέας του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Τζωάννος, ο Πρόεδρος του ΕΚΠΑΑ κ. Ι. Ζιώμας και στελέχη των δύο Υπουργείων, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων με γνώμονα την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας. Για το σκοπό αυτό τονίστηκε η ανάγκη όλα τα αναγκαία μέτρα να ληφθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).
Τα δύο συναρμόδια Υπουργεία συνεργάζονται στενά για...

την παρακολούθηση όλων των σχετικών διεθνών συναντήσεων, την προώθηση των ελληνικών θέσεων σε διεθνές επίπεδο και την ανάλυση των τεχνικών πτυχών του θέματος, με σκοπό την άρτια προετοιμασία για τις τελικές διαπραγματεύσεις στην Κοπεγχάγη. Έχουν μάλιστα καθορίσει την κοινή θέση της Ελλάδας ενόψει των συναντήσεων για την Κλιματική αλλαγή στη Βόννη από 10 έως 14 Αυγούστου (άτυπη διάσκεψη) και στην Μπανγκόγκ (ενδιάμεση διάσκεψη) από 28 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου, που αποτελούν προπαρασκευαστικές διασκέψεις για την Κοπεγχάγη.
-----------
Άλλες πληροφορίες με θέμα "Ναυτιλία και κλιματική αλλαγή":
Shipping and global climate change goalsΝαυτεμπορική 4/3/2008
Η συμβολή της ναυτιλίας στην κλιματική αλλαγή.
«Ευνοεί κερδοσκοπικές πρακτικές το σύστημα εμπορίας ρύπων»
- Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
International Maritime Organizatio
------------
Σημείωση: Το θέμα της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και η σχέση του με τη ναυτιλία είναι μεγάλο, όπως και γενικά η ρύπανση της θάλασσα με την ναυτιλία, ωστόσο στη χώρα μας δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα για το θέμα αυτό. Με αυτήν την επισήμανση εκτιμούμε ότι η σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ που προαναφέραμε δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως θετικό γεγονός.

5 σχόλια

  1. Κύριοι της κυβέρνησης, το μόνο που μπορεί να μας σώσει από την καταστροφή σε σχέση με τα οικονομικά, είναι να υποχρεώσετε να συνδεθούν στο INTERNET, όλα τα σημεία πωλήσεων, από περίπτερο μέχρι SUPER MARKET, με κάποια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που θα βλέπει τις συναλλαγές τους, τις πωλήσεις τους., σε πραγματικό χρόνο, και αυτομάτως τον οφειλόμενο ΦΠΑ.
    Και για όποιον αρνηθεί την σύνδεση του στο Υπουργείο να του αφαιρείτε αμέσως η άδεια λειτουργίας.
    Σε όποιον αρέσει να δουλέψει έτσι ας δουλέψει, οι υπόλοιποι έτσι και αλλιώς είναι άχρηστοι και επιζήμιοι για τον Ελληνικό λαό.
    Παράλληλα θα βγάλετε στην αγορά ανθρώπους από την ΚΥΠ, από τον ΣΔΟΕ, που είναι Εθνική ανάγκη να τον αναστήσετε και με αυξημένη ισχύ, και να αφήσετε κατά μέρος τις σκέψεις όπως επειδή δούλεψε επί Πασόκ, και ανδρώθηκε, αλλά τα πήγε θαυμάσια, εσείς πρέπει να τον θάψετε, αυτά είναι για κακομοίρηδες και αποτυχημένους, από την εφορία, και να κάνουν διαπιστώσεις εάν οι οπουδήποτε πωλητές, περνούν τις πωλήσεις και με πραγματικές ποσότητες και τιμές στο INTERNET, στο Υπουργείο Οικονομικών.
    Θα υπάρξουν βεβαίως αντιδράσεις, αλλά θα είναι από τους κλέφτες, και σαν κλέφτες θα τους αντιμετωπίσετε, και προπαντός όχι με το γάντι.
    Και φυσικά στο εγχείρημα αυτό θα ξεκινήσετε από δυο επαγγέλματα, από τα Φαρμακεία, και τα Βενζινάδικα.
    Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα δισεκατομμύρια περνούν από τα φαρμακεία;
    Πόσα δισεκατομμύρια περνούν από τα Βενζινάδικα;
    Εμπρός λοιπόν να σας πει ο Ελληνικός λαός ένα μπράβο με την καρδιά του, και όχι από κακομοιριά ή από συμφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλιες μύριες δικαιολογίες από τους εφοπλιστές για να συνεχίσουν να καίνε ΜΑΖΟΥΤ τα καράβια τους για μικρό κόστος αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και την κλιματική αλλαγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7:47

    Και τι να κάψουν, ρε ηλίθιε;

    Αυτή τη στιγμή, οι ναυτικοί κινητήρες έχουν βαθμό απόδοσης 35-45%, τη στιγμή που ο τετράτροχος τενεκές που μεταφέρει την ματαιότητά σου έχει βαθμό απόδοσης 15-25% ενώ ο ατμοηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ, που με το ρεύμα του ζεσταίνεις το κλύσμα σου, έχει βαθμό απόδοσης 5-10%.

    Για ποιό διοξείδιο, λοιπόν, μπορείς να μιλάς, μαλάκα και απληροφόρητε, τη στιγμή που η θαλάσσια μεταφορά έχει την ελάχιστη εκπομπή διοξειδίου ανά τόνο μεταφέρομενου φορτίου;

    Κόφτο και τράβα να ανοίξεις κανα βιβλίο πριν αμολήσεις πάλι τις παπαριές σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:01:00 πμ
    Απατεώνα και διαστρευλωτή
    Κατ' αρχάς το αυτοκίνητό μου έχει θερμική απόδοση γύρω στο 27% (κύκλος Otto γιατί αν πάμε στα diesel η απόδοση ανεβαίνει γύρω στο 40%).
    Αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο το σημαντικότερο είναι ότι το δικό μου αυτοκίνητο ζυγίζει περίπου έναν τόνο και λειτουργεί περίπου μία ώρα την ημέρα για να πάω και να γυρίσω στην δουλειά μου. Ενώ το δικό σου σαπιοκάραβο ζυγίζει χιλιάδες τόνους και λειτουργεί επί βδομάδες σε κάθε ταξίδι.
    Επίσης δεν παράγει τόσους ρύπους μία βενζινομηχανή με καταλύτη όσους μία μηχανή που καίει ΜΑΖΟΥΤ όπως των πλοίων δηλαδή καύσιμα της χειρότερης ποιότητας που περιέχουν 2000 φορες περισσότερο θείο από το καύσιμο ντήζελ των αυτοκινήτων. Αν το δικό μου αυτοκίνητο έκαιγε μαζούτ και περνούσε έξω από το σπίτι σου τι θα έλεγες ?
    Οσο για την κατανάλωση καυσίμου ανά τόνο μεταφέρομενου φορτίου στις θαλάσσιες μεταφορές είναι μικρότερη από τις άλλες μορφές μεταφορών αλλά οι θαλάσσιες μεταφορές εκτελούν το 90% των παγκόσμιων μεταφορών τώρα μάλιστα με το εμπόριο με την Κίνα περισσοτερο.
    Η αμερικάνικη κυβέρνηση υπολογίζει ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 60.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ μόνον από την ρύπανση από την ναυτιλία γι' αυτό από τον επόμενο χρόνο καθιερώνει κατά μήκος των ακτών των ΗΠΑ ζώνη 230 μιλίων, χαμηλών εκπομπών ρύπων.
    Άσε λοιπόν τις βρισιές και βάλε το χέρι στην τσέπη για να βελτιώσεις το σαπιοκάραβό σου και να καίς καλύτερα και ακριβότερα καύσιμα και όχι ΜΑΖΟΥΤ.
    Και άνοιξε και κανένα βιβλίο ή αν τα βιβλία σε νυστάζουν άνοιξε τις σελίδες
    http://www.guardian.co.uk/environment/2009/apr/09/shipping-pollution
    http://en.wikipedia.org/wiki/Brake_specific_fuel_consumption
    http://www.gizmag.com/shipping-pollution/11526/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση