GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα κρίνονται όλα...

Από τον Χρήστο Λουτράδη Τώρα είναι η περίοδος που μετράμε πολιτικές και δημοσιογραφικές παρουσίες. Τώρα είναι που κρίνεται η πολιτική αλλά κ...

Από τον Χρήστο Λουτράδη


Τώρα είναι η περίοδος που μετράμε πολιτικές και δημοσιογραφικές παρουσίες. Τώρα είναι που κρίνεται η πολιτική αλλά και κοινωνική αυτάρκεια όλου του πολιτικού μας συστήματος. Ένα πολιτικό σύστημα βουτηγμένο στην λαμογιά και στην απαξίωση. Πολιτικά κόμματα που έχουν κόψει κάθε επαφή με τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας. Δημοσιογράφοιπου έχουν καταστεί φιλιππινέζες της εξουσίας και των πιο διεφθαρμένων παρα-συναγωγών.
Αν παρακουλουθήσει κανείς τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αντιλαμβάνεται πλήρως γιατί οι πολιτικοί και οι δημοσιογραφικοί τους υπηρέτες εχουν χάσει την ...

ηθική τους αξιοπίστια απέναντι στην κοινωνία. Σπέκουλες και εκβιασμοί απο την μία ανικανότητα και μετριότητα απο την άλλη. Στην μέση η κοινωνία. Που πλέον απαιτεί. Άπο όλους. Συνέπεια λόγου και πράξης. Και ιδιαίτερα απο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τα λίγα ίσως, που έχουν αίσθηση καθήκοντος αλλά και απο το ΠΑΣΟΚ που πρέπει επιτέλους να βγει με πρόγραμμα , προτάσεις αλλά πάνω ηθικά αναβαπτισμένο. Και αυτο τοτελευταίο είναι που με φοβίζει.

13 σχόλια

  1. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΥΛΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟ-ΚΑΝΑΛΩΝ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ).

    Α.Π.Ε.
    Εξακολουθούν (ΓΙΑ ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ) να μαίνονται οι πυρκαγιές στο Λος Άντζελες, οι οποίες απειλούν 12 χιλιάδες κτίρια, ένα αστεροσκοπείο και ένα από τα κύρια κέντρα μετάδοσης της περιοχής. Η φωτιά έχει απανθρακώσει από την περασμένη Τετάρτη περισσότερα από 17.000 εκτάρια βλάστησης, ενώ χθες τραγικό θάνατο βρήκαν δύο πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες.
    Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να σταματήσουν την επέλαση της φωτιάς στο όρος Γουίλσον, στον εθνικό δρυμό βόρεια του Λος Άντζελες, όπου υπάρχουν πολλοί αναμεταδότες καθώς και ένα ιστορικής σημασία αστεροσκοπείο.
    Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, δήλωσε πως η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για εκκένωση, ιδίως μετά τον σοβαρό τραυματισμό τριών πολιτών.
    Ήδη από την Τετάρτη η πολιτεία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
    Περίπου 2 χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες οι οποίες έχουν κάψει περισσότερα από 142 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, ενώ έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τουλάχιστον 10 χιλιάδων σπιτιών.
    Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. .

    Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΜΕ ΑΕΠ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΒΑΤΖΕΝΕΓΚΕΡ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

    Αυτή τη σοβαρότητα έχει ο πολιτικός Γιωργάκης, αυτές της ανοησίες μας πουλάνε οι χρηματοδότες του ιδιοκτήτες του Mega, του Αντένα, του Σκάι και του Αλτερ.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.

    Μήπως δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανεμενόμενη και καιρό κοινωνική έκρηξη πλησιάζει επικίνδυνα και όπως σε όλες τις περιπτώσεις βαρειά την πληρώνει η κυβερνούσα παράταξη!! Το ζωνάρι έφτασε στην τελευταία κουμπότρυπα!! Η αγορά στέρεψε ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ της Κυβέρνησης που με σκοπιμότητα ή ΟΧΙ? αφαίμαξε μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους μέσα από μια προκλητική ανοχή που έδειξε επι μια ΕΞΑΕΤΙΑ στην αισχροκέρδια π.χ στην βενζίνη!! μέσα από μια προκλητική ανοχή που έδειξε στον ΠΛΟΥΤΟ στελεχών της!! μέσα από μια έλλειψη μακροοικονομικής πολιτικής!! μέσα από μαυρογυαλούρικες πολιτικές !! και τώρα...αρχίζουν τα όργανα, όπως ...Την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, έκλεισαν κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, διεκδικώντας- μεταξύ άλλων- «την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος», ρυθμίσεις χρεών, φορολογικές διευκολύνσεις και καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους. Οι κτηνοτρόφοι παρέταξαν τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα και στα δύο ρεύματα του δρόμου και διέκοψαν την κυκλοφορία και ύψωσαν πανό, σύμφωνα με την προαναγγελθείσα διαμαρτυρία τους, για αποκλεισμό του δρόμου μέχρι το βράδυ, οπότε και θα αποφασίσουν εκ νέου τη στάση τους.
    «Είναι προειδοποιητική η κινητοποίηση μας και δεν είναι ο στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, αλλά να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας....στηνΔΕΘ αναμένεται να γίνει της π.. το κάγκελο, ενώ δείγμα της ασυνεπούς και επικίνδυνης για την χώρα εξαετίας είναι οι της ΕΛΒΟ που αποκαλύπτουν ότι έχουν να πάρουν κρατική παραγγελία ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ από το 2003 με αποτέλεσμα 600 άτομα να έχουν βρεθεί στην ανεργίαν ένω την ίδια στιγμή παραγγέλουν όπλα στην Ρωσία! Το αίσχος δεν έχει ΟΡΙΑ για την χειρότερη διακυβέρνηση στην ΕΛΛΑΔΑ από το 1821!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ
    Ο ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΠΑΧΤΣΙΣΙΑ ΣΟΥ
    ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.

    ΛΟΥΤΡΟΚΑΜΠΙΝΕ ΠΑΣΟΚ.
    ΧΑΛΕ... ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΩΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EΠΕΙΔΗ ΤΑ MEDIA "ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ" ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ.....ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!!
    1.ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΟΜΟΛΟΓΩΝ"
    2.ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΗΛΙΕΛΑΙΟ"
    3.ΣΚΑΝΔΑΛΟ "SIEMENS"
    4.ΛΙΑΠΗΣ
    5.ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ; SIEMENS)
    6.ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΑΣ (ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕΗ)
    7.ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
    8.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ
    9.ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ (ΧΩΡΙΣ..ΔΡΑΣΤΕΣ)
    10. ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ "ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΑ" ΚΟΥΚΟΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σώπα, μη μιλάς, είναι ντροπή...
    ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΔΕΞΙΑ, ΤΟ ΣΩΠΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΘΕΙ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ, ΝΑ ΤΡΩΕΙ, ΝΑ ΤΡΩΕΙ....
    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, "ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ" ΚΑΙ ΓΙΑ "ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ, ΘΕΛΕΙ ΝΕΚΡΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΣΟΥΝ ... ", ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ!!!
    ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΝΑΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ! ΚΡΙΝΟΥΝ "ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ"!
    ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ... ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ βΛΑΚΗΔΕΣ χΑΖΟΠΟΥΛΟΙ, ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ", ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ "ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΝ" ΣΤΑ ... ΠΑΡΙΣΙΑ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
    Τελικά αυτό το πολυσχέδιο που έχει ετοιμάσει ο Γιωργάκης πρέπει να είναι θαυματουργό.
    Η λύση για όλα τα προβλήματα.
    Και για τις πυρκαγιές, βέβαια, αυτό εννοείται.
    Εδώ το πολυσχέδιο του απίθανου γιού της κυρίας τσάντ έλυσε τα προβλήματα της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας και της ανεργίας, το πρόβλημα των πυρκαγιών δεν θα λύσει;
    Σιγά το πρόβλημα.
    Ο Γιωργάκης δεν μας εξηγεί, βέβαια, το περιεχόμενο του πολυσχεδίου του για να μην του το κλέψει ο παλιοχαρακτήρας ο Καραμανλής και το πασάρει για δικό του.
    Σιγά να μην σου χαρίσουμε, κύριε Καραμανλή, αυτό που μας έδωσε απλόχερα η φύση.
    Την εξυπνάδα (δεν παίζεται ο μπαγάσας, δεν παίζεται).
    That’s it!
    Από σήμερα πιά το αποφάσισα.
    Μπορώ να κοιμάμαι πολύ πιό ήσυχος.
    Εγώ βάζω την ψήφο και ο Γιωργάκης το πολυσχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για τα περιουσιακά στοιχία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ,θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ , αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του .Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!! Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα . Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές . Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες . Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία . Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας .Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟΥΜΠΑΝΙΑΣΑΤΕ ΤΑ ΑΡ.....
    ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ,
    ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ PRESS ?

    Eίναι Ειδική Περίπτωση ψυχοπαθών.
    ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    Το πασοκ τους εκανε και ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ.

    Υπάρχει πολλή μοναξιά εκεί έξω. Και η μοναξιά οδηγεί συνήθως στην ψυχοπάθεια!
    Ετοιμαστείτε, γιατί θα χτυπήσουν το πληκτρολόγιο....
    και ο Θεός βοηθός!
    (κουφά -μαλακίες -ανοησίες - ΜΙΣΟΣ - ηλιθιότητα ... ατελείωτα ).

    Μην τους βρίσεις, μην τους το κλείσεις στα μούτρα... Κάντε τους λίγη παρέα...
    Αυτό ψάχνουν, άλλωστε...
    ΕΔΩ στο ΒΟΘΡΟ του ΠΑΣΟΚ.
    ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.

    Αλλά γαμήστε τους και καμία φορά...
    Το έχουν ΑΝΑΓΚΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καραμανλή, σου δίνω 1.500€ για να αποσυρθείς…!

    Κυβέρνηση ή αντιπρόσωποι αυτοκινήτων;


    Τελικά, το είπαν και το έκαναν. Ψήφισαν το νόμο για απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, δίνοντας πριμ στον Έλληνα πολίτη 1.500 ολόκληρα ευρώ, προκειμένου να αφήσει το αμάξι του και να πάρει ένα καινούργιο… Σε περίπτωση που ο Έλληνας πολίτης δεν θα υπακούσει, θα τιμωρείται με ετήσιο πρόστιμο στα τέλη κυκλοφορίας…
    Και δεν είναι μόνο αυτό. Θα υπάρξει και συνέχεια με βαριά φορολόγηση των αυτοκινήτων που προσφέρουν ασφάλεια στους επιβαίνοντες σε αυτά…
    Μήπως τελικά θα έπρεπε να αρχίσουμε να τους ψάχνουμε εάν είναι συνέταιροι σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων; Έτσι σώζουν το περιβάλλον κι έτσι σώζουν την οικονομία της χώρας; Αποφασίζοντας και διατάσσοντας, χωρίς να παίρνουν καθόλου υπόψη την σκληρή πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει ο Έλληνας πολίτης;
    Νύχτα ψήφισαν το νόμο αυτό, γιατί μόνο νύχτα μπορούσε να «περάσει» και να δικαιολογηθεί ως σφάλμα (γνωρίζουμε όλοι μας την παροιμία που λέει: «όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί…»). Και φυσικά, κουβέντα δεν κάνουν για τα αυτοκίνητα που οι ίδιοι οι βουλευτές (όλων των κομμάτων) έχουν στην κατοχή τους και που όλα είναι πανάκριβα, πολύ υψηλού κυβισμού και… δωρεάν!!!
    Ρώτησε κανείς από αυτούς τους πολιτικούς τον Έλληνα πολίτη εάν μπορεί να αλλάξει το παλιό του αμάξι; Εάν έχει τα χρήματα για να κάνει μία αγορά, που πρώτος ο ίδιος νιώθει την ανάγκη της, αλλά δεν μπορεί λόγω φοβερής οικονομικής στενότητας; Γιατί να τον ρωτήσουν; Αυτοί δεν έχουν οικονομική στενότητα, αλλά οικονομική «φαρδύτητα»… (όλοι μας κάτι ακούσαμε για την Ziemens…). Ρώτησαν τον Έλληνα πολίτη εάν του περισσεύουν χρήματα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα ήδη υπάρχοντα χρέη; Φυσικά όχι!!! Δεν τους ενδιαφέρει…
    Αυτοί, οι πολιτικοί μας ντε, νοιάζονται για το περιβάλλον…
    Τι είπατε; Τα αυτοκίνητα μειωμένων ρύπων στην Ευρώπη απαλλάσσονται από τον φόρο; Τι είπατε; Στην Ελλάδα παράνομα η κυβέρνηση επαναφορολογεί τα αυτοκίνητα που εισάγονται και προτιμάει να πληρώνει πρόστιμα στην Ευρώπη, αν και απαγορεύεται η δεύτερη φορολόγηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή τα έσοδα από την παρανομία εις βάρος των πολιτών είναι μεγαλύτερα από τα πρόστιμα προς την Ε.Ε.; Και τι τους ενδιαφέρει; Ο Έλληνας πολίτης πληρώνει την παράνομη δεύτερη φορολόγηση, ο Έλληνας πολίτης πληρώνει και τα πρόστιμα στην Ε.Ε.!!! Δεν πληρώνουν αυτοί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ευθύνες του ίδιου του Καραμανλή, για το χάλι που επικρατεί στην χώρα, είναι τεράστιες. Ανέχτηκε αρουραίους, αρπακτικά και τρωγλοδύτες… Ανέχτηκε ανεύθυνους, ομαδούλες και πιθανώς εύκαμπτους ηθικά συνεργάτες. Ανέχτηκε εφαρμογές πολιτικών παρακολούθησης, χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς αντίκρυσμα στο λαϊκό αίσθημα… Ανέχτηκε… Ανέχτηκε… Και όπως είναι φυσικό, αλλά και σύμφωνα με τους γραπτούς και άγραφους νόμους, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρει την απόλυτη ευθύνη για όλα όσα σήμερα γεύεται… Ουσιαστικά, είναι πλέον δέκτης προσωπικών χτυπημάτων ο ίδιος ο πρωθυπουργός και αναμένεται το παιχνίδι να χοντρύνει και να τα χτυπήματα αναμένεται να φτάσουν μέχρι και στην ανικανότητά του λόγω… προσωπικών, οικογενειακών ή «άλλων» υποθέσεων που τον απασχολούν…
    Από τα αρπακτικά, που βολεύονται με ψίχουλα για να εξασφαλίσουν ένα χλωμό αύριο, περιμένω τα πάντα… Από τους νταβατζήδες τους, το ίδιο… Από τους «φίλους», τους κουμπάρους και τους «παλιούς συμμάχους», περιμένω τα χειρότερα…
    Όμως, δεν περιμένω από τον Καραμανλή να φερθεί ως ανόητος πολιτικός και να καθίσει άπραγος για να του φορτώσουν μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα… Γιατί εκεί πάει η «δουλειά»… Φυσικά και δεν είμαι στο πλευρό του… Φυσικά και βρίσκομαι απέναντί του… Όμως στέκομαι κριτικά και αναλογιζόμενος όλα αυτά που σήμερα συμβαίνουν και όλα αυτά που αύριο μας έρχονται… Και σκέφτομαι πως δεν θέλω να συμμετέχω στην εφαρμογή των σχεδίων όλων εκείνων που δεν τους βολεύει η κυβέρνηση Καραμανλή.
    Και δεν αναφέρομαι στους απλούς πολίτες, τους «φανατικούς» ιδεολογικούς αντιπάλους, που έχουν βαθιά άγνοια για τις αγαστές προσωπικές σχέσεις μεταξύ των πολιτικών… Προσωπικά, με ενδιαφέρουν οι «άλλοι», εκείνοι που δεν πρόκειται να με σεβαστούν ως πολίτη αυτής της χώρας, επειδή πολύ απλά δεν σεβάστηκα ούτε εγώ την χώρα μου, αλλά ούτε και τον ίδιο μου τον εαυτό… Και αφού εγώ, ως πολίτης, θα φερθώ ως ηλίθιος, γιατί να μου συμπεριφερθούν ως έξυπνο;
    Σε μία τόσο σημαντική χρονική περίοδο, ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα που ταλανίζουν τη χώρα, που απειλούν ακόμη και αυτή την ίδια την ακεραιότητα της χώρας, μήπως θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο σκεπτικοί και λιγότερο αυθόρμητοι;
    Αναρωτιέμαι… Μήπως;
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εν μέσω οικονομικής κρίσης, θέρους, προεκλογικής περιόδου, η Βουλή δημοσίευσε τα πόθεν έσχες των βουλευτών για το έτος 2007. Πραγματική πρόκληση για τον Έλληνα πολίτη και φορολογούμενο, που με μεγάλη δυσκολία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, ενώ για φέτος βλέπει οι μέρες διακοπών να λιγοστεύουν, λόγω έλλειψης ρευστού...

    Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι υπουργοί και βουλευτές που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν στο θέμα του Βατοπεδίου, εμφανίζουν ορισμένα εξοργιστικά στοιχεία:

    Ο κ. Ρουσόπουλος, υπουργός Επικρατείας για το 2007 και βέβαια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, παρουσιάζει έσοδα 109.506 ευρώ, ενώ η δημοσιογράφος κ. Ζαχαρέα 815.600 ευρώ!!! Ότι περίπου δηλώνει ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος! Ωστόσο, εντύπωση κάνει η αγάπη του ζεύγους για την αποταμίευση, καθώς αγόρασαν ένα σπίτι στην Πάρο (122 τμ) έναντι 275.000 ευρώ, αλλά μέσω δανείου. Ή ήθελαν τα χρήματα στην τράπεζα, ή τα είχαν φάει...

    Ο κ. Βουλγαράκης, δηλώνει έσοδα από Βουλευτική αποζημίωση 92.376 ευρώ και από άλλες πηγές 43.017 ευρώ. Η σύζυγός του, δηλώνει έσοδα 523.000 ευρώ... Το ζεύγος διαθέτει 51 ακίνητα και καταθέσεις ύψους 2.258.000 ευρώ... Το 2007 αγόρασαν ένα σπίτι στην Αράχοβα (150 τμ) έναντι 75.000 ευρώ.. Πολύ λογική τιμή και για την περιοχή και για το μέγεθος!!!

    Παρακάτω βλέπουμε το κ. Δούκα να δηλώνει εισοδήματα 344.179 ευρώ και να έχει καταθέσεις 3.675.051 ευρώ. Ο κ. Μπασιάκος, φαίνεται να ανταγωνίζεται τον κ. Βουλγαράκη στα ακίνητα, έρχεται όμως δεύτερος με 47 έναντι 51. Δηλώνει έσοδα 152.666 ευρώ και η σύζυγός του 14.981 ευρώ...

    Το περιμέναμε ότι οι πολιτικοί βγάζουν πολλά λεφτά... Ακόμα περισσότερα μπορούν να βγάζουν οι δικοί τους άνθρωποι... Προκαλεί όμως οργή την ίδια στιγμή που δημοσιεύονται αυτές οι πληροφορίες, κράτος και πολίτες να είναι στα δικαστήρια για την έκτακτη εισφορά...

    Αν οι πολιτικοί μας ήθελαν να υποστηριχθεί η οικονομία της χώρας με έκτακτη εισφορά, ας δέχονταν την παρακράτηση του 10% των εσόδων τους προς αντιμετώπιση της κρίσης... Υπολογίζοντας με ένα μέσο όρο εσόδων τους τα 85000 ευρώ, το δημόσιο θα είχε περίπου 2.500.000 ευρώ στα ταμεία του και βέβαια το "θάρρος" να ζητήσει τα παραπάνω από τους πολίτες..

    Μπορεί τα έσοδά τους να ήταν με μόνιμο και ηθικό τρόπο, μπορεί η εμπλοκή τους σε σκάνδαλα να ήταν ψευδής και άστοχη, μπορεί πραγματικά να έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην πολιτική, όμως ότι και να κάνουν, δεν θα μπορέσουν να αντιπροσωπεύσουν και να κατανοήσουν τις ανάγκες του μέσου πολίτη, με τέτοιες περιουσίες...

    Δεν είναι μόνο οι παραπάνω βουλευτές που παρουσιάζουν τέτοια έσοδα και τέτοια περιουσία. Οι παραπάνω απλά είχαν την "ατυχία" να εμπλακούν στο πιο σημαντικό σκάνδαλο της τελευταίας 5ετίας. Αν αναζητήσουμε όλους όσους κάνουν θόρυβο με το πόθεν έσχες, θα χρειαστεί να γράψουμε πολλές σελίδες και να κάνουμε πολλές προσθέσεις, των οποίο το αποτέλεσμα θα φέρει ζάλη...

    Πραγματικά λυπάμαι γιατί αυτή η εικόνα και αυτά τα ποσά δεν μπορεί να μην εξοργίζουν τους πολιτικούς αρχηγούς... Σίγουρα, υπό άλλες συνθήκες, θα τους είχαν απομακρύνει όχι μόνο από την πολιτική, αλλά και από την χώρα... Όμως οι "αρχηγοί" παραμένουν ιδιαίτερα αδύναμοι μπροστά σε οικογένειες και παρέες που υπάρχουν εντός των κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ. 3 Σεπτέμβρη 1974-3 Σεπτέμβρη 2009

















    ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

    ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
    ΔΗΜΗΤΡΗ Φ.ΓΚΕΛΝΤΗ

    Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 ιδρύεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. .Μια ημερομηνία που έμελλε να αποτελέσει την αφετηρία για σημαντικές ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.
    Να δώσει ελπίδα και όραμα σ’ ένα πλατύ κίνημα πολιτών που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο της δημόσιας ζωής .
    Η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ήταν το κείμενο μιας εποχής κατά την οποία «όλα έμοιαζαν δυνατά». Ένα κείμενο-ντοκουμέντο που με τον καλύτερο τρόπο εξέφρασε τα σωρευμένα κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα της εποχής που άνοιξε η πτώση της χούντας.
    Στα 35 χρόνια της ζωής του ΠΑΣΟΚ έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποτάμι της ιστορίας του Κινήματος μας ,ένα ποτάμι γεμάτο αντιφάσεις-δυσκολίες- προβλήματα- αλλά στο τέλος με μεγάλα θετικά βήματα διαμορφώνοντας " κεκτημένα " που αφορούν την Ενότητα της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης και κυρίως την συνοχή και την νικηφόρα στρατηγική του.
    Φέρουν την σφραγίδα του χαρισματικού μας ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, φέρουν την υπογραφή όλων των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνοντας οράματα, αγωνίες, και προσδοκίες γενιών και γενιών, της γενιάς της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της γενιάς του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ που αποτέλεσαν και αποτελούν με τους απογόνους τους την ραχοκοκαλιά του Κινήματος .
    Αποτελεί γεγονός και έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ διαχειρίζεται καλύτερα τα δημόσια πράγματα. Αυτό οφείλεται στο ότι στηρίχθηκε σε διαχρονικές αξίες και αρχές.
    «Λαϊκή κυριαρχία ,Εθνική Ανεξαρτησία, Ισότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη» ήταν οι αρχές και οι αξίες της γενιάς της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που αποτέλεσαν το όραμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και καταγράφηκε στην Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
    Γι’ αυτό θεωρώ σημαντικό σταθμό στην 35χρονη ιστορία του ΠΑΣΟΚ την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1982 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, αποκαθιστώντας έτσι μια γενιά που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας.
    Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική απελευθέρωση και η δημοκρατία σε όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής εξακολουθούν να συνιστούν, όπως και πριν από 35 χρόνια, τα δομικά υλικά της νέας πρότασης του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου, για μια Ελλάδα Αρχών, για μια Ελλάδα Αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση