GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οπως και σήμερα‏...

Τι έλεγε στους υπουργούς του για τα "δημόσια χρήματα" ο Ι. Καποδίστριας... . Όπως ακριβώς και σήμερα… «Ελπίζω ότι όσοι εξ/ υμών σ...

Τι έλεγε στους υπουργούς του για τα "δημόσια χρήματα" ο Ι. Καποδίστριας...
.
Όπως ακριβώς και σήμερα…
«Ελπίζω ότι όσοι εξ/ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ/εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ/ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»
«....εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας
πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, προς την Δ/ Ε


Γ.Κ.

11 σχόλια

  1. Δικτατορια

    Μαλλον εμενα επελεξαν
    να επιβαλω τη δικτατορια

    και ολοι στο Πασοκ κοιμουνται με τον πρωτο στο ροχαλητο Ραγκουση τον πιτσαδωρο...

    Ετσι και το 1967 τους πιασαμε στον υπνο....αξεχαστες εποχες

    κοιμησου Γιαννη

    μια δεξια που μπορουσε να εχει πεσει εδω και 4 χρονια την βαστατε στην εξουσια γιατι τα κονοματε

    συντομα θα δεις το τελος του Ιουδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Καναδικη κυβερνηση αρνειται πεισματικα να αναγνωρισει τα "ενσημα" του βλακογιοργο ,για οσον χρονον δουλευε σαν βοηθος πρατηριου καυσιμων...

    Το ιδιο και η εταιρεια ξυλοκοπων..

    πιο συγκαταβατικη εμφανιζεται η Σουηδια,η οποια απειλησε το βλακογιοργο να πληρωσει τις εισφορες για οσο καιρο δουλευε σαν σερβιτορος κανοντας "μαυρη εργασια"..

    Αναμενονται εξελιξεις λιαν συντομως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν δεν δολοφονούσαμε τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,σήμερα η ΕΛΛΔΑ θα ήταν μια μεγάλη Ευρωπαική Χώρα.

    ΄Οπως πάντα κάποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ γίννοντε υποχείρια των ΞΕΝΩΝ

    Γιατί μετά την δολοφονία του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ μας επέβαλαν την ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ με τους Βασιλίαδες.

    Απότελεσμα,η ΗΤΤΑ το 1897 ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ,ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τησ ΧΟΥΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολιτικοί σαν τον Καποδίστρια έχουν εκλείψει απο την Ελλάδα προ πολλού... Σήμερα ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους συμφέρον και μόνο... Οτι φάμε, οτι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ... μας... Απορώ με τον κόσμο που τους ψηφίζει... Τελικά τέτοιοι είμαστε, τέτοιους αξίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΜ ΚΑΤΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΑ ΖΩΑ ΕΠΟΧΗΣ
    ΣΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΣΟΚΙΑ.
    ΗΤΑΝΕ.
    ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γι'αυτό τον δολοφόνησαν...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΠΙΑΤΣΑ!

    Ακου να μη παίρνει ούτε μισθό!

    Δηλαδή...ουτε βουλευτικό αυτοκίνητο δε θα δέχονταν!

    Απο τον Καποδίστρια,τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο...

    ...καταντήσαμε στον Μπούλη της Ραφήνας και στον Βλακογιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...το πνεύμα μιας άλλης εποχής. Αν κάποιος σήμερα πει κάτι τέτοιο και πράξει ανάλογα θεωρείται μεγάλος ΜΑ.....Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Πρώτος και Τελευταίος Κυβερνήτης της Ελλάδας. Όλοι οι υπόλοιποι μετά απ'αυτόν δεν αξίζουν να φέρουν αυτόν τον τίτλο. Και τους βάζω μέσα όλους, Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου (όχι το σημερινό ο οποίος δεν είναι καν Έλληνας), και όλους τους άλλους. Έτσι είμαστε οι Έλληνες, πρώτα το ατομικό συμφέρον και μετά το κοινωνικό. Συνεχίστε λοιπόν να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, και να αναρτάτε εκατοντάδες ανούσια σχόλια σε κάθε θέμα. Αυτοί που κάνουν τα παραπάνω ή εκτελούν κομματική υπηρεσία ή είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ, δεν εξηγείτε αλλιώς. Άντε τώρα να εμβολιαστείτε ένας-ένας για να αντιμετωπίσετε την νέα γρίπη που έχει πάρα πολύ μικρότερη θνησιμότητα από την κοινή γρίπη. Ένας-ένας στη σειρά, μη σπρώχνεστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΑΣ...ΕΝΑΣ...ΡΕ...,ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ....ΓΙΑ
    ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ......

    Ελεύθερος με όρους ο άλλοτε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ
    Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ι. Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του για το σκέλος της υπόθεσης των ομολόγων που αφορά στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας την περίοδο 2003-04.

    Στην απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στοιχεία και έγγραφα για την επίμαχη περίοδο, που -σύμφωνα με τον δικηγόρο του- «αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες στερούνται βασιμότητας».

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να ζημίωσε το ασφαλιστικό Ταμείο με 1,4 εκατ. ευρώ με την αγορά ομολόγου.

    Είναι το τρίτο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που περνάει την πόρτα της Ευελπίδων μετά τον Θ. Τσουκάτο και τον πρώην διευθυντή του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη και την καταβολή χρηματικής εγγύησης από τον Τσουκάτο.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν από χρόνια κοντά στον κ. Γ. Παπανδρέου και είχε πρωταγωνιστήσει στο σκάνδαλο Κοσκωτά: Πρωταγωνιστής και στο «σκάνδαλο Κοσκωτά», ο ΓΔ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έτσι έλεγε ο πράκτορας της Ρωσσίας ,αλλά άλλα έκανε μισοδωτώντας από το δημόσιο Ταμείο κάθε ρουφιάνο μέχρι που τον καθάρισαν οι πάμπτωχοι αγωνιστές Μαυρομιχαλέοι. Τιμή και δόξα στους Τυρρανοκτόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση