GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι άλλο κάρβουνο...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου . Σε μαύρο φόντο πέφτουν οι τίτλοι τέλους της μεταπολίτευσης. Τα αποκαΐδια στην Αττική καταμαρτυρούν την αποτυχία...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
.
Σε μαύρο φόντο πέφτουν οι τίτλοι τέλους της μεταπολίτευσης. Τα αποκαΐδια στην Αττική καταμαρτυρούν την αποτυχία μιας ολόκληρης γενιάς πολιτικών να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις σύγχρονης ανάπτυξης μέσα σε ένα οικολογικό περιβάλλον. Η πολιτική συνταγή της μεταπολίτευσης και ο δικομματισμός που κυριάρχησε ως σύστημα εναλλαγής στην εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν καταστροφικοί για τη φύση, την οικονομία και τέλος για την ελληνική κοινωνία.
Ήταν η ίδια η πολιτική και κυρίως η αντίστοιχη πολιτική κουλτούρα που καλλιεργήθηκε κατά τη μεταπολίτευση που έκαψε ότι ζωογόνο, δημιουργικό και αυθεντικό στο τόπο μας.
Αυτοί που αναδείχθηκαν στην εξουσία και εκείνοι που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της δομής του σημερινού καθεστώτος υπήρξαν στο σύνολο τους – με ασήμαντες εξαιρέσεις – εκφραστές βαρβαρότητας και...

μισαλλόδοξου επαρχιωτισμού.
Όλοι τους συνέχισαν την πολιτική της προχουντικής Δεξιάς, εκείνη της «αντιπαροχής» και της νομιμοποίησης της οικιστικής αυθαιρεσίας, την οποία οι ίδιοι καλλιεργούσαν με πολιτικαντισμούς (αποχαρακτηρισμούς) και υποκρισία
(συνταγματική και νομοθετική αντίφαση ή ανακολουθία), ώστε ευκολότερα να θέτουν σε ομηρεία ευρύτερα μικροαστικά στρώματα και να μεγεθύνουν την εκλογική τους πελατεία.
Η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου οικιστικής ανάπτυξης και προστασίας των φυσικών πόρων, ταυτόχρονα με τεχνητές πιέσεις οικιστικών αναγκών σε ένα ήδη άναρχα δομημένο περιβάλλον στην Αττική, που στερείτο δασολογίου και κτηματολογίου, είχε ως αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε βασίλειο του εμπρηστή, του καταπατητή, του μπετονολάγνου οικιστή-νοικοκύρη και σε αυτοκρατορία του εργολάβου. Στο τέλος, ο ένας συναγωνιζόταν τον άλλο στο επίπεδο της αυθαιρεσίας και του μπετόν. Οι πολίτες βρήκαν ένα νέο τρόπο επίδειξης δύναμης και κοινωνικής καταξίωσης με όπλο τη μπετονιέρα και εναντίον κάθε ελεύθερης ιδιωτικής ή δημόσιας πράσινης επιφάνειας.
Από το 1974 μέχρι σήμερα έχει καταστραφεί περισσότερο από το μισό του φυσικού κεφαλαίου της περιοχής και τα δύο-τρίτα των δασών. Με άλλα λόγια το καθεστώς της μεταπολίτευσης πέτυχε να διαμορφώσει συνθήκες κόλασης στην Αττική και δυστυχώς όχι μόνον εκεί.
Μέσα σε αυτή τη κόλαση κανείς δεν νοιώθει την ευθηνή που του αναλογεί. Μάλιστα πολιτικοί και διοίκηση θεωρούν ότι έχουν πράξει υπεύθυνα το καθήκον τους, όπως καληώρα ο σημερινός κυβερνήτης Κ. Καραμανλής - του οποίου μάλιστα η πολιτεία βαρύνεται με δυσανάλογα πολύ κάρβουνο, για την περίοδο της εξουσίας του.
Το χειρότερο μάλιστα για τον κ. Καραμανλή είναι ότι σε αυτόν έλαχε να τοποθετήσει τα τελευταία κάρβουνα στο κτίσμα της μεταπολίτευσης.
Η φράση που τόσο λάτρευσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «παραλάβαμε καμένη γη», τώρα αποκτά ολοκληρωμένο περιεχόμενο.
Μόνον που τούτη τη φορά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές των κομμάτων είναι χαραγμένες με (πολύ) κάρβουνο.
Δεν υπάρχουν μπλε και πράσινες γραμμές, μόνον μαύρες, κατάμαυρες και σε όλα τα επίπεδα, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Ίσως μέσα από αυτή, τη σημερινή καταστροφή, να δοθεί η ευκαιρία να συνειδητοποιηθεί από τους πολλούς ότι δεν έμεινε τίποτε άλλο να καεί. Άρα το έργο το δικομματισμού κάπου εδώ ολοκληρώθηκε. Ήρθε μάλλον η ώρα να αναλογιστούμε ποιος θα μπορούσε διαχειριστεί τη «κομμένη γη» με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που επικρατούσαν μέχρι τώρα στο κράτος της πατρωνίας, του ρουσφετιού, του νταβά, της αναξιοκρατίας και της οικογενειοκρατίας.
Θα ήταν ευχής έργο και στη χώρα μας να ξανασυναντιόταν η ζωή με την οικονομία και να αναδειχθούν κυβερνήσεις που θα προωθούσαν με συνέπεια οργανωτικά, κοινωνικά μοντέλα τα οποία να συμβιβάζουν την οικονομική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση με τους μηχανισμούς μέσω των οποίων η βιόσφαιρα εξασφαλίζει την αναπαραγωγή της.
Μόνον που τέτοιου είδους κυβερνήσεις δεν μπορούν, προδήλως, να σχηματίσουν τα κόμματα που άσκησαν μέχρι τώρα εναλλάξ την εξουσία. Απαιτείται ένας άλλος κυβερνητικός οραματισμός με τις δυνάμεις της προοδευτικής-φιλελεύθερης αριστεράς, της οικολογίας και της μη-πελατειακής σοσιαλδημοκρατίας να εκπονούν από κοινού ένα σχέδιο για την αναδόμηση της χώρας σε μια εναλλακτική δημοκρατική-οικολογική και κοινωνική βάση, μακριά από τις προκαταλήψεις και τα δόγματα της μεταπολίτευσης. Όχι άλλο κάρβουνο!

15 σχόλια

  1. an den dioksete tous alvanous apo ti xwra exete na dite kiala apo tin apokalipsi...ma toso koroida iste re ellines den vlepete oti sas misoun toso poli ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο κύριε Γιαννακόπουλε. Μεστό, συγκροτημένο, που απεικονίζει πλήρως την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας...δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από τ' ανθρωπόμορφα τέρατα, τους πυρομανείς εμπρηστές που ηδονίζονται στη θέα καταστροφικών πυρκαγιών, πάνω στο δασικό πλούτο της Ελλάδας ασέλγησαν και ασελγούν πλείστες όσες πολιτικές φατρίες και αδηφάγες κοινωνικές ομάδες. Όμως, κατά έναν περίεργο τρόπο, ου μην αλλά και ευκόλως εξηγήσιμο, οι μεγαλύτερες πύρινες καταστροφές συμπίπτουν με ανώμαλες πολιτικές περιόδους και δη προεκλογικές. Φαίνεται ότι οι πυρκαγιές μεταφράζονται σε ψήφους… Τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών με το μεγαλύτερο αποτεφρωτικό απολογισμό πείθουν πέραν πάσης αμφιβολίας ακόμη και τον πιο δύσπιστο. Είναι αυτό που λένε, “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”… Ε, εσείς διεφθαρμένοι εξουσιαστές, πείτε μου πόσους εμπρηστές απ’ αυτούς που πιάσατε έχετε βάλει ισόβια στη φυλακή; Κανέναν; Γιατί άραγε; Μήπως είναι φίλοι και συνεργάτες σας, όργανά σας στο καταχθόνιο έργο σας; Α, τώρα θυμήθηκα: δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο. Και γιατί δεν το φτιάχνετε, άχρηστοι; Δεν είναι ο εμπρησμός κακούργημα; Δεν είναι εθνική προδοσία;

    Εκτός από τ' ανθρωπόμορφα τέρατα, τους πυρομανείς εμπρηστές που ηδονίζονται στη θέα καταστροφικών πυρκαγιών, πάνω στο δασικό πλούτο της Ελλάδας ασέλγησαν και ασελγούν πλείστες όσες πολιτικές φατρίες και αδηφάγες κοινωνικές ομάδες. Όμως, κατά έναν περίεργο τρόπο, ου μην αλλά και ευκόλως εξηγήσιμο, οι μεγαλύτερες πύρινες καταστροφές συμπίπτουν με ανώμαλες πολιτικές περιόδους και δη προεκλογικές. Φαίνεται ότι οι πυρκαγιές μεταφράζονται σε ψήφους… Τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών με το μεγαλύτερο αποτεφρωτικό απολογισμό πείθουν πέραν πάσης αμφιβολίας ακόμη και τον πιο δύσπιστο. Είναι αυτό που λένε, “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”… Ε, εσείς διεφθαρμένοι εξουσιαστές, πείτε μου πόσους εμπρηστές απ’ αυτούς που πιάσατε έχετε βάλει ισόβια στη φυλακή; Κανέναν; Γιατί άραγε; Μήπως είναι φίλοι και συνεργάτες σας, όργανά σας στο καταχθόνιο έργο σας; Α, τώρα θυμήθηκα: δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο. Και γιατί δεν το φτιάχνετε, άχρηστοι; Δεν είναι ο εμπρησμός κακούργημα; Δεν είναι εθνική προδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βαρεθήκατε να γράφετε φίλοι κάθε τόσο τα ίδια και τα ίδια? Εδώ και 30 χρόνια επαναλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι στα κανάλια, επαναλαμβάνονται τελευταία και τα blogs. Μήπως χρειάζεται αυτοσυγκράτηση να μην γράψετε τίποτα, αν δεν έχετε κάτι καινούργιο να πείτε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φωτιά είναι και φωτιές είχαμε πάντα. Ασυννενοησία είναι και ασυννενοησία υπήρχε πάντα. Ανικανότητα είναι και ανικανότητα υπήρχε πάντα. Το ξέραμε. Τους ψηφίσανε. Καμία ευθύνη για αυτούς. Δεν κατηγορείς έναν ανίκανο και αμαθή, αν δεν μπορεί να προσγειώσει πύραυλο στη σελήνη. Δεν κατηγορείς κάποιον που είναι σε κώμα, εαν δε μπορεί να δράσει. Τους ψηφίσαμε, αφού τους δώσαμε καταλληλότητα να χειριστούν μια χώρα. Αυτό μπορούν να κάνουν, αυτό κάνουν.
    Οπότε ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί:

    ΑΘΩΟΙ
    (λέτε να ετοιμάζουνε πάλι εκλογές;!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε πάλι με τη φιλολογία περί δικομματισμού... Την είδαμε και την Αριστερά... Δεν μπορεί να τακτοποιήσει τα του οίκου της και μόνο να λαϊκίζει ξέρει...

    Άσε που η φιλολογία περί δικομματισμού μάλλον εκπορεύεται από τη Ρηγίλλης, με σκοπό να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες της ως μία αποτυχημένη κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει τον τόπο και τους πολίτες...

    Και το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια κυβερνάει η ΝΔ. Και επί ΠΑΣΟΚ υπήρχαν φωτιές και καταστροφές, αλλά όχι αυτή η διάλυση!!!

    Και τελικά μία σοβαρή κοινωνία θέλει να πηγαίνει μπροστά. Θέλει το 2009 να είναι καλύτερο από το 2005, το 2004 καλύτερο από το 2000, κ.ο.κ. Και αυτό είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης, που οι πολίτες της εμπιστεύτηκαν το μέλλον της χώρας.

    Επομένως η ΝΔ θα όφειλε να παραδώσει την χώρα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε το 2004.

    Αλήθεια... πιστεύει κανείς ότι η χώρα μας σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση από το 2004;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλ'ω τον κ. Κ.Καραμανλή ,
    να δώσει την πρωθυπουργεία στον Γιωργάκη, γιατί, διαφορετικά, θα
    μας κάψει όλους.

    Τακ-Τακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ 5 ΔΕΝΔΡΩΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΝΟΙΧΘΕΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ?
    ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΛΑΜΒΑΝΕ?
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΕ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΤΟΠΙΟ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝΩΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως ακριβώς είναι επιτρεπτά τά εγκωμιαστικά σχόλια, (".. ωραίο άρθρο κύριε Γιαννακόπουλε. Μεστό, συγκροτημένο,.."),

    πρέπει νά αναφέρονται καί τά ....αντίθετα :

    Τό άρθρο είναι ένας ποταμός ακατάσχετης αριστερογενούς βλακοφιλοσοφίας, μέ αποκορύφωμα τήν ακροτελεύτια παράγραφο, όπου ο παροξυσμός θυμίζει ... παράδεισο :
    ( "...οραματισμός με τις δυνάμεις της προοδευτικής-φιλελεύθερης αριστεράς, της οικολογίας και της μη-πελατειακής σοσιαλδημοκρατίας να εκπονούν από κοινού ένα σχέδιο για την αναδόμηση της χώρας σε μια εναλλακτική δημοκρατική-οικολογική και κοινωνική βάση, ...").

    Ά, ρέ Καραμήτρο..., ξέρεις γιά ποιό "λαό" αναφέρεσαι ? Κακομοίρη !!

    Έλληνες, λάτρεις τού κάρβουνου, από τήν εποχή τής ναυμαχίας τού Πόρου, όπυ οι μισοί Έλληνες, (όπως πάντα), κατακάψανε τόν Ελληνικό στόλο τών υπολοίπων μισών... Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτελους και μια σωστη αναρτηση ..ΕΥΓΕ..ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΩΜΕΣ ΘΙΓΟΝΤΑΙ..ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ- ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΠΟ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ,,,ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΙΠΟΤΕ..ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΜΑΛΑΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ.ΦΑΤΕ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑΖΙΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑΖΙΟ -ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑΖΙΟ -ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ.ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΠΟΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    Γιναμε ρεζιλι
    οχι μονο διεθνως αλλα και διαστημικως!!

    Απο τον σταθμο της ΝΑΣΑ στο διαστημα φαινονται οι πυρκαγιες και γελάνε μαζίμας!!

    Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΒΙΛΛΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΛΚΗΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ!!

    ΕΝΩ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!!! ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ!
    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΒΥΝΕΙ. ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!

    ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΠΟΦΩΡ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ!

    ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!

    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ

    ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

    ΦΤΑΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

    ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΦΩΝΗ

    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ


    O ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΕΥΚΑ!!

    Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ??

    "ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" ΛΕΕΙ Η ΠΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΛΛΑ ΖΙΜΕΝΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

    ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΡΑ!!

    Ο ΕΙΣΣΑΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???

    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

    - "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ" ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΠΑΣΟΚTZHΔΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ

    24 Αυγ 2009 2:13:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με ολοκαύτωμα του κενού της κεφαλής
    τους απειλούνται οι πασόκοι.....
    και με ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ
    διεστραμένες ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ

    ΟΤΙ ΟΙ ΒΙΛΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ !

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    ΑΜΕΣΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.
    ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ.
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΥΘΕΙ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚΟ ΗΛΙΘΙΟ ΘΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ.
    ----------------------------------
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ..
    ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΠΡΕΣΣ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση